Ne mogu, valjda će dodat tu mogućnost sa nekim idućim firmwareom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Istina, još od S3 nisam imao Samsung Galaxy u ruci, ali ako je ovo "malo lošije od S5" i "izdrži cijeli dan", onda bi vam baterije svih drugih telefona držale više dana, a Xperia Z valjda tjedan ipo do dva.
S6 Edge koji ja imam ne samo da ne izdrži jedan dan i da je bitno lošiji od "slabašnog" iPhonea 6, nego ga punim dvaput dnevno, a SoT mu je u prosjeku 2,5 sati. "Najgori" (moram staviti navodnike jer je S6 novi pretendent) dosad je bio LG G3 koji je "hvatao" 4,5-5,5 sati u mom okruženju i mojim načinom korištenja (WiFi, 4G LTE). O tome da mi je M8 trajao 5 sati SoT-a ili dan, Xperia Z2 preko 7 sati SoT i dva dana bez muke...
Zaboga. S6E je zaista neupotrebljiv za bilo koga tko ne sjedi kraj utičnice. A Samsung se rugao Appleu?!
Znači S6E ima tako lošu bateriju?
A ja taman razmišljao kroz neko vrijeme, vjerojatno na jesen, dok mu padne malo cjena da ga kupim. Ali evo vaša iskustva me odgovaraju od toga. Pogotovo mu je velika zamjerka od mene što nema odvojivu bateriju kao ni mjesto za microSD karticu. Dali i obični S6 ima tako lošu bateriju?
Znači S6E ima tako lošu bateriju?
A ja taman razmišljao kroz neko vrijeme, vjerojatno na jesen, dok mu padne malo cjena da ga kupim. Ali evo vaša iskustva me odgovaraju od toga. Pogotovo mu je velika zamjerka od mene što nema odvojivu bateriju kao ni mjesto za microSD karticu. Dali i obični S6 ima tako lošu bateriju?
Moje iskustvo je možda loše i jedinstveno, eto, dugi kažu da im je super.
Edge ima veću bateriju od normalnog S6. :)
Ti pretjeruješ u hejtanju samsunga i to je očito...
Istina, još od S3 nisam imao Samsung Galaxy u ruci, ali ako je ovo "malo lošije od S5" i "izdrži cijeli dan", onda bi vam baterije svih drugih telefona držale više dana, a Xperia Z valjda tjedan ipo do dva.
S6 Edge koji ja imam ne samo da ne izdrži jedan dan i da je bitno lošiji od "slabašnog" iPhonea 6, nego ga punim dvaput dnevno, a SoT mu je u prosjeku 2,5 sati. "Najgori" (moram staviti navodnike jer je S6 novi pretendent) dosad je bio LG G3 koji je "hvatao" 4,5-5,5 sati u mom okruženju i mojim načinom korištenja (WiFi, 4G LTE). O tome da mi je M8 trajao 5 sati SoT-a ili dan, Xperia Z2 preko 7 sati SoT i dva dana bez muke...
Zaboga. S6E je zaista neupotrebljiv za bilo koga tko ne sjedi kraj utičnice. A Samsung se rugao Appleu?!
daj slike battery usagea (zajedno sa slikom SOTa i slikom na koliko drzis brightness) svog S6 i G3 - i naravno, napisi koji kernel koristis na G3 jer ne vjerujem da mozes imati 5+h SOTa na stocku bez ikakvih tweakova
https://drive.google.com/file/d/1tfOE0kUPQ-LCBEoSBc37A-wJhs8mMVryyw/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1sem5vgOjMStEm2FcyN0tvyv7e264t62L1g/view?usp=sharing
A brightness je negdje na auto i ovih dana u zatvorenom prostoru, tako da nije bio vani na suncu.
Pošaljem bolje slije kad se vratim doma gdje mobitel jedino može bit' korišten s obzirom da imam dosta utičnica. :D
ne kontam, sta si postao? obje slike su S6?
daj postaj batt usage kad dodjes na 5% s oba mobitela (i koliko sam skontao na oba koristis auto brightness?)
btw koliko ti treba da se napuni S6 do 100%?
Pa nije čovjek hejter ako je kupio uređaj i nešto mu ne valja, drugo da samo bezveze piše gluposti a da nikad nije ni vidio mob uživo
Pa nije čovjek hejter ako je kupio uređaj i nešto mu ne valja, drugo da samo bezveze piše gluposti a da nikad nije ni vidio mob uživo
Napisao je par stranica prije da dobije na dva tri mjeseca svaki flagship na testiranje.
Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Ovaj telefon ima problema s nula instaliranih aplikacija: promjena od ponoći do ujutro je s 87% na 53%. Najveća potrošnja "Android System".
A i dodam da su problemi s WiFijem već prešli granicu dobrog ukusa.
Tonči opet ti kažem da imaš nekakav bug. Ukoliko ti telefon preko noći padne s 87 na 53% onda ti nešto nije posloženo kako treba. Kažem ti da sam sličnu stvar imao sa svojim galaxy tab 3 uređajem. Nakon nadogradnje s 4.1.1. na 4.4.2 su mi neka dva procesa konstanto držale uređaj u stanju pripravnosti što je rezlutiralo da posisa bateriju od 4000 mAh u manje od 24h (factory reset u mom slučaju nije otklonio problem). Kad sam identificirao i ubio ta dva procesa problemi su nestali trenutno (ne pitaj me koji su bili jer se ne sjećam). Imaš opciju da sam istražuješ o kakvom se problemu radi, a ako je to previše za tvoju razinu znanja onda to prepusti nekom iskusnijem od tebe. Očito je da imaš softverski problem a ne hardverski (baterija).
ne kontam, sta si postao? obje slike su S6?
daj postaj batt usage kad dodjes na 5% s oba mobitela (i koliko sam skontao na oba koristis auto brightness?)
btw koliko ti treba da se napuni S6 do 100%?
https://drive.google.com/file/d/1VANAWW1R0UWPYowBgCJiIxJ9LSN3Czt82A/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1Lck8O6Zkro_OmhUCy9ZQk53gfxbaWcuEGA/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1FkvB3r8TzlNLbJk1AR3UGpUNJNVp3en43g/view?usp=sharing
Nemam više G3 Fanu, ne držim telefone kod sebe dulje od par mjeseci, a G3 je priča iz 2014. Svakako, negdje ću već naći te stare shotse... u prilogu ti evo prošloljetna fotka kad su bili istovremeno u mene i Xperia Z2 također prosjek SoT-a.
Ovaj telefon ima problema s nula instaliranih aplikacija: promjena od ponoći do ujutro je s 87% na 53%. Najveća potrošnja "Android System".
A i dodam da su problemi s WiFijem već prešli granicu dobrog ukusa.
Tonči opet ti kažem da imaš nekakav bug. Ukoliko ti telefon preko noći padne s 87 na 53% onda ti nešto nije posloženo kako treba. Kažem ti da sam sličnu stvar imao sa svojim galaxy tab 3 uređajem. Nakon nadogradnje s 4.1.1. na 4.4.2 su mi neka dva procesa konstanto držale uređaj u stanju pripravnosti što je rezlutiralo da posisa bateriju od 4000 mAh u manje od 24h (factory reset u mom slučaju nije otklonio problem). Kad sam identificirao i ubio ta dva procesa problemi su nestali trenutno (ne pitaj me koji su bili jer se ne sjećam). Imaš opciju da sam istražuješ o kakvom se problemu radi, a ako je to previše za tvoju razinu znanja onda to prepusti nekom iskusnijem od tebe. Očito je da imaš softverski problem a ne hardverski (baterija).
Kristijanje, mislim da ne shvaćaš baš poantu. Uopće nije prihvatljivo da telefon ne radi kako treba out of the box. Ovaj telefon ne dobijam samo ja, nego svatko tko ga kupi u trgovini. Smartphone treba raditi kad ga upališ bez problema. To je uređaj u slobodnoj prodaji i nisam dobio (zna se dogoditi) inženjerski primjerak, nego uređaj koji u istom obliku ide u prodaju. Morat ću tebe pitat da mi objasniš kako se to sve tu koristi. :D
---
Fenomen fanboya mi nikad nije bio jasan u psihološkom kontekstu. Jasno mi je da netko tko kupi skupu stvar za koju gladuje godinu dana, brani čast i ugled da ne ispadne blesav ili kad to rade recenzenti koji od sponzora dobiju nešto na test pa, razumijem ako im loše ide i moraju... ali kad netko pod svaku cijenu brani nešto od čega ne živi i što nema, e to mi nije jasno.
Srećom, nikome ništa ne dugujem za uređaje, nemam obaveza i od toga ne živim pa mogu napisati apsolutno što god hoću i ne moram uljepšavati ili spašavati ugled nekog proizvoda niti bih na to ikad pristao ni ovako privatno na forumu ni za Bug u nekoj službenoj recenziji.
TL;DR: Ja mogu resetirati uređaj više puta s nadom da će proraditi, mogu ga rootati, mogu ručno podesiti procese, k vragu, kao inženjer i developer mogu urediti svoj ROM - ali 99,99% korisnika to niti može, a kao ni oni, ja to niti ne želim. To je telefon, ne platforma za zabavu geekovima u garaži. Za to imam Arduino.
lol ocito imas issue sa odredjenim android procesima koji ti jedu bateriju
da, mobitel dobije svatko out of the box - to ne znaci da svatko ima isti issue s baterijom kao i ti, jer bi to vec svi recezenti napomenuli
tko zna sta si ti nakacio na mobitel i sta testiras na njima
pogledaj si wakelockse
ako si lijen troubleshootat taj issue, onda pati sa srot baterijom i nadaj se da ce ti iduci updejt od samsunga rijesiti stvar
u medjuvremenu prestani wajnat i pravit se blesav kao da je to samsung issue
zeljno iscekujem screenshot u kojem si uspio nabiti 5+h SOT sa G3
btw svidja mi se kako si stavio screenshot Z2 sa skoro 12h SOTa (ako uopce pravilno gledam) - jedino moguce ako si u medjuvremenu drzao mob na punjacu/spojenog na komp
edit
sad vidim da si max SOT max na Z2 nabio na 6.5h
reći da si imao samo sat vremena manje sa G3 mi je nepojmljivo
lol ocito imas issue sa odredjenim android procesima koji ti jedu bateriju
da, mobitel dobije svatko out of the box - to ne znaci da svatko ima isti issue s baterijom kao i ti, jer bi to vec svi recezenti napomenuli
tko zna sta si ti nakacio na mobitel i sta testiras na njima
pogledaj si wakelockse
ako si lijen troubleshootat taj issue, onda pati sa srot baterijom i nadaj se da ce ti iduci updejt od samsunga rijesiti stvar
u medjuvremenu prestani wajnat i pravit se blesav kao da je to samsung issue
zeljno iscekujem screenshot u kojem si uspio nabiti 5+h SOT sa G3
btw svidja mi se kako si stavio screenshot Z2 sa skoro 12h SOTa (ako uopce pravilno gledam) - jedino moguce ako si u medjuvremenu drzao mob na punjacu/spojenog na komp
edit
sad vidim da si max SOT max na Z2 nabio na 6.5h
reći da si imao samo sat vremena manje sa G3 mi je nepojmljivo
Zapravo ne, s opcijom čuvanja baterije Z2 gura ovo:
Evo, mobitel je opet resetiran pa ćemo vidjeti nakon full charga idućih par dana. Lokacijski servisi ubijeni odmah. :)
daj me nemoj prcat, skoro 14h SOTa
jel sony jos uvijek ne racuna kao da je mobitel bio na punjacu kad ga ukljucis preko USBa u komp? to bi bilo jedino objasnjenje tolikom SOTu
to ili da si ga drzao na min brightness bez SIM kartice
http://www.androidauthority.com/sony-xperia-z3-10hrs-screen-on-529106/
The Z2 is a little less of a difference in battery size, with just 100mAh more than the Z3, but it clocks in at just 8 hours 10 minutes.
To je heavy bat saving - sve na low, da. Onaj gore od 6,5 je gaženje na otvorenom i po danu, igre i svašta. 14 je surfanje i to je to - u mračnoj unutrašnjosti bez lokacije. :)
I ne trebaju mi reviewi kad osobno sve probam. Ne postoji ni najmanja mogućnost da me vlastite oči prevare. A recenzenti ponekad... jel... 
_________
No, svakako. S6E mi je lijep telefon, lagan, prekrasan ekran i zaista bih volio da me ovaj reset iznenadi ugodno i obraduje s 4 sata SoT-a ili barem da izdrži do sutra u ovo doba bez punjenja.
Imao sam kombinaciju za G3, ipak sam odustao jer mi se ne daje 6500 za edge..Igrao sam se s njim već par puta i splasnulo me to oduševljenje...Mob je trenutno najbolji na tržištu.,šta S6 sad nudi to će konkurencija krajem ove ili početkom sljedeće godine ponudit...
Pratim i Kineze i kad vidim što Kinezi nude za 1500-2000kn nisam ni upola zagrija više za S6.
Preporučam da pogledate promotivni video za Elephone P7000
Znači mob je s uvozom do jučer košta 1500kn (promo akcija), sad je 500kn skuplju
Imao sam kombinaciju za G3, ipak sam odustao jer mi se ne daje 6500 za edge..Igrao sam se s njim već par puta i splasnulo me to oduševljenje...Mob je trenutno najbolji na tržištu.,šta S6 sad nudi to će konkurencija krajem ove ili početkom sljedeće godine ponudit...
Pratim i Kineze i kad vidim što Kinezi nude za 1500-2000kn nisam ni upola zagrija više za S6.
iPhone + M9 i dobijemo Elephone P7000. Fino izgleda...
Eto ga ovdje na akciji... Mada sumnjam da sve vrhunski sljaka sa tim mobitelom.
iPhone + M9 i dobijemo Elephone P7000. Fino izgleda...
http://www.geekbuying.com/item/Elephone-P7000-64bit-4G-LTE-Android-5-0-FHD-5-5inch-3GB-RAM-MTK6752-Octa-Core-1-7GHz-Smartphone-16-0MP-Dual-Camera-NFC---White-342434.html
Eto ga ovdje na akciji... Mada sumnjam da sve vrhunski sljaka sa tim mobitelom.
Gle dok ne probaš ne znaš. Možemo nagađat...
Znači baterija izdrži dan i pol do dva dana s 5h sota...
Haahahahahha 

Znači baterija izdrži dan i pol do dva dana s 5h sota...
Haahahahahha 

To si ti testirao kopiju S6
, a očito nisi skužio
Također čitam da si na G3 dobio 5, 5 i pol iSOT-a. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA. Kad mi to pokažeš ja ti odmah na adresu šaljem svoj G3!!! Na G3 ako dobije 4H SOT-a si car.
Očito je da pričaš bedastoče.
Tonchi postujem te kao forumasha odpocetka u gpu temama rasturash ali tu si izgubljen u ovoj temi i nije uredu da se tako smijes necijem postu bez argumenata...
To si ti testirao kopiju S6
, a očito nisi skužio
Također čitam da si na G3 dobio 5, 5 i pol iSOT-a. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA. Kad mi to pokažeš ja ti odmah na adresu šaljem svoj G3!!! Na G3 ako dobije 4H SOT-a si car.
Očito je da pričaš bedastoče.
G3 na 20K i 20L (Android 5.1) dere po 5:30h SOT na svim uredajima :)
Daj ne *ebite, to što vama mobiteli služe za pogledati koliko je sati i obaviti jedan poziv dnevno, vaša stvar..
4mal, ne znam što to može činiti razliku od 100% više SoT-a na njegovom, od mog. :) 5,5 sati SoT? Želim vidjeti screenshot toga kao što je jasno vidljiv moj screenshot. Ja ne izmišljam.
Kako rekoh - i meni bi bilo draže vidjeti bolje performanse baterije.
Daj ne *ebite, to što vama mobiteli služe za pogledati koliko je sati i obaviti jedan poziv dnevno, vaša stvar..
Ajde kupite mobitel pa onda komentirajte....evo ti G3 sa punjaca zadnja Euphoria 1.1 sa stock 20K kernelom..mozes odbit 10ak-20ak minuta koliko sam ga koristio sad na punjacu
Wapp u zadnja 3 mj, FB i Play Music od danas...znaci foreground 2h, ostatak otpada na Clash of Clans, Chrome, Maps...
Gle jedino logicko rjesenje je da on ima bolju reviziju modela od tvog pa ima bolji sot...neznam...nadam se da ce buduci fw to nekako rijesit a kad dodje root za iste asop,aopk i tweekova:-)
Ja vam kazem da je 3:40 SOT i sve manje od toga uzasno lose za uredaj od 6k kn.
Pa i da M8/M9 ima isti istu stvar bi rekao...identicna situacija je bila na G3 ali to se popravilo, valjda bude i na S6 ali je*e ih QHD mrtvi koji nikome nije trebao.
Dovoljno bi bilo da su makli PenTile i eto ti najboljeg uredaja