Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.400.412
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Sad mi je bas drago sto sam cekao jedno 3 mjeseca na SGSII jer sam prvo mislio kupiti Desier.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 2:15 (yaga01).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

kad radim update da li mi se pobrisu sve aplikacije i ostalo?ako da, postoji neki nacin da backupa pa onda da restoram?..na 2.3.3 sam, ima opce razlike izmedu te i 2.3.5 jer sam s ovom verzijom zadovoljan zasad?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zar su svi custom romovi tako losi? Cijeli dan isprobavam, pola XDA sam presao, ali svi mi ili izgledaju prekicasto, ili jednostavno nisu nista posebno od stock roma ili su bete ili alphe. Molim vas nek mi neko da link za neke dobre romove ili da jednostavno ostavim stock? Ali kad tad ce mi dosaditi. Na svom Sensationu i Defyu stalno nesto mijenjam, dok SGSII nema neki izbor roma... 

EDIT: Jedini ROM koji mi se dopao je MIUI-ev WajKUI. To imam i na Defy-u i na obadva mi radi perfektno...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 4:06 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dupli post... Pardon... :S

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 4:03 (Dodge_167).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
quetin kaže...
a ne znam...ovako kažu:
This isn't the phone of the year for 2011, It's a totally different phone with the external shell of the SGSII. The phone of the year is the SGSII i9100 international(EXYNOS). What this is , is just a phone that has been watered down to make it affordable (Asia only) and just happens to use the SGSII look to fool people into thinking it's a different phone (Marketing).
pa ti sad misli..

http://www.gsmarena.com/ti_omappowered_samsung_galaxy_s_ii_i9100g_pops_up_quietly-news-3371.php

Koliko sam ja shvatio to je drugi model (GT-I9100G) kojem su dali isto ime (GT-I9100)

14 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...

Promjeni USB utor a ako to ne bude radilo pogledaj da li imas updejtan KIES. Ako imas onda izbrisi i ponovo skini KIES sa Samsungove stranice i instaliraj ga.

Obje stvari sam radio {#}

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Denyken kaže...

Imam SGS2 kupljen nov prije 15 dana kod operatera. Na njemu je 2.3.3, I9100XXKE4 verzija. Nisam nista dirao i nudi mi nadogradnju softvera preko Kiesa, sto sam vas vec pitao o tome. Medjutim, nekoliko pokusaja re-instalacije svega i svacega ipak nisam uspio nadograditi i vise stvarno nemam volje.

Ovako dole ide u slikama...

Moje pitanje je da li mi predlazete da ga otkljucam i krenem sa klasicnim flesanjem putem Odina i ostalim nacinima ili da ipak nista ne diram?

da-da, to je taj famozni kies, koma od programa

osobno ne mislim stavljati custom rom, jer sam i ovako prezadovoljan mobom, a pogotovo ako bude radi problema sa matičnom morao često na servis, razlog više da se držim oficijalnog roma

vidi kada instaliraš dali skroz sačekaš da ti se driveri instal, jer nakon uspješne instalacije kiesa u pozadini ti se instaliraju driveri, mislim da je to glavni problem ili ako nisi isključio usb debugging mode onda ti on zna praviti probleme

Instalacija je potpuno zavrsena, ne bi to trebao biti problem. Isto tako iskljucen je debugging...{#}
Ja zaista nemam nikakvih smetnji sa aparatom, tako da i odustajem od ovog shit. Ma pomalo mi nedostaje flashanje jer sam prije ovoga imao I9000 na koje sam se "navukao". Mislim da cu odustati (zasad) sa ovim Kiesom, ne uspjeva ni u jednom pokusaju. Instalirao sam SPB Shell 3D 1.5.2 i predobro izgleda i radi...{#}

15 godina
Dodge_167 kaže...

zar su svi custom romovi tako losi? Cijeli dan isprobavam, pola XDA sam presao, ali svi mi ili izgledaju prekicasto, ili jednostavno nisu nista posebno od stock roma ili su bete ili alphe. Molim vas nek mi neko da link za neke dobre romove ili da jednostavno ostavim stock? Ali kad tad ce mi dosaditi. Na svom Sensationu i Defyu stalno nesto mijenjam, dok SGSII nema neki izbor roma... 

EDIT: Jedini ROM koji mi se dopao je MIUI-ev WajKUI. To imam i na Defy-u i na obadva mi radi perfektno...

Koje si sve probao?

Svi stavljamo custom ROMove zato što su nam Stock naprosto dosadni.
Koje si probao?

CM, Lite'ning, DarkyROM (sada je full), MIUI i mnogi drugi.
Ove sam ja isprobao i iskreno, najbolji mi je MIUI (izgledom) 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
neaktivan
THomson kaže...

kad radim update da li mi se pobrisu sve aplikacije i ostalo?ako da, postoji neki nacin da backupa pa onda da restoram?..na 2.3.3 sam, ima opce razlike izmedu te i 2.3.5 jer sam s ovom verzijom zadovoljan zasad?

ne pobriše ti ništa, bez brige

ima razlike, ne velike ali ima, samo što 2.3.5 daleko manje struje jede, samo instaliraj, nećeš požaliti, a i poslje toga ćeš imati opciju za update putem moba, dakle neće ti trebati kies

16 godina
neaktivan
Denyken kaže...

Instalacija je potpuno zavrsena, ne bi to trebao biti problem. Isto tako iskljucen je debugging...{#}
Ja zaista nemam nikakvih smetnji sa aparatom, tako da i odustajem od ovog shit. Ma pomalo mi nedostaje flashanje jer sam prije ovoga imao I9000 na koje sam se "navukao". Mislim da cu odustati (zasad) sa ovim Kiesom, ne uspjeva ni u jednom pokusaju. Instalirao sam SPB Shell 3D 1.5.2 i predobro izgleda i radi...{#}

još ti jedino mogu reći da probaš kod frienda, mene su dvoji windowsi pravili probleme, kada sma napravio svježu instalaciju, onda sam tek iz 3 pokušaja uspio naterati kies kako spada

15 godina
hd22sb kaže...

ne pobriše ti ništa, bez brige

ima razlike, ne velike ali ima, samo što 2.3.5 daleko manje struje jede, samo instaliraj, nećeš požaliti, a i poslje toga ćeš imati opciju za update putem moba, dakle neće ti trebati kies

Ima razlike, prvenstveno je Kernel prilagođen, kao što si rekao.
Puno više štedi bateriju s 2.3.5

Evo pročitaj što nudi novo. 
Radim curi seminarski o Androidu pa sam sada faca, naučio o svakoj verziji Androida ponešto {#}

Nisam znao da je multi-touch došao tek s 2.0 verzijom (Eclair) {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Evo zadnji dio 1. misije... po meni bih rekao da mi je ovo i najbolji dio... možda jer najmanje govorim :)

Dobar video kolega,ali kako si stavio samo tri stvari u dock?

I jos jedna stvar,ako netko zna,mislim da je davno postojao mod na XDA da se može namjestiti da ti je npr. početni ekran br 3 ako ih imaš 5,a ne prvi,dal netko zna ili ima možda taj MOD? Znači kad stisneš home tipku da ti ne ode na prvi nego homescreen u sredini.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Denyken kaže...

još ti jedino mogu reći da probaš kod frienda, mene su dvoji windowsi pravili probleme, kada sma napravio svježu instalaciju, onda sam tek iz 3 pokušaja uspio naterati kies kako spada

I ja sam na to pomislio. Hvala na savjetima, pokusat cu jos to...

17 godina
odjavljen
DwightSchrute kaže...
Mitsuoka kaže...

Evo zadnji dio 1. misije... po meni bih rekao da mi je ovo i najbolji dio... možda jer najmanje govorim :)

I jos jedna stvar,ako netko zna,mislim da je davno postojao mod na XDA da se može namjestiti da ti je npr. početni ekran br 3 ako ih imaš 5,a ne prvi,dal netko zna ili ima možda taj MOD? Znači kad stisneš home tipku da ti ne ode na prvi nego homescreen u sredini.

Za dock: (ne znam točno jer ne koristim Twiz)

Odeš u app drawer, klikneš menu, edit , pritisneš i držiš ikonu u docku te ju odvučeš u app drawer... te zatim klikneš save

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 13:53 (Kordy).
17 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Dodge_167 kaže...

Koje si sve probao?

Koje si probao?

CM7 nisam mogao nikako naci, isto tako niti original MIUI.

Darky sam probao, ine sviđa mi se jer vise volim "stock feel" bez ikakvih kozmetickih promjena (znam, picajzla sam kad su u pitanju takve stvari)

17 godina
odjavljen
Dodge_167 kaže...
sudy_freak kaže...
Dodge_167 kaže...

Koje si sve probao?

Koje si probao?

Darky sam probao, ine sviđa mi se jer vise volim "stock feel" bez ikakvih kozmetickih promjena (znam, picajzla sam kad su u pitanju takve stvari)

pod "stock feel" misliš na stock samsung ili stock Gingerbread (CM7)

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
17 godina
neaktivan

Obadvoje. Stim da jedino sto mrzim na Samsung stock feelu je lockscreen i u nitification baru to sto se ne mogu mjenjati toggles (ili kako vec se zovu). Sve ostalo mi je ok. (I mrzim kad imaju postotke u bateriji haha)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Neki znaju, neki ne znaju, pa eto, za one koji ne znaju..

Stigle su neke nove free igre u Samsung App store. Pa tko god voli zaigrati neku igricu dok čeka buseve i vlakove koji u nas redovito kasne, trka na samsung app store.

Nudi se Gameloftov Modern Combat 2 i još neki Deep Space..

Reko nebi bilo fer da informacije zadržm samo za sebe ;)

Eh da, i rješio sam se AOS buga na Darkyu, izbriso sve nepotrebne aplikacije i sad radi ko zvjerka, a troši ko upaljač!

3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Dodge_167 kaže...

Obadvoje. Stim da jedino sto mrzim na Samsung stock feelu je lockscreen i u nitification baru to sto se ne mogu mjenjati toggles (ili kako vec se zovu). Sve ostalo mi je ok. (I mrzim kad imaju postotke u bateriji haha)

Preporučam da probaš GingerMOD 0.8 ako želiš flashati ROM...

14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

Eh da, i rješio sam se AOS buga na Darkyu, izbriso sve nepotrebne aplikacije i sad radi ko zvjerka, a troši ko upaljač!

Šta si sve obrisao od aplikacija?

15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Onda tebi treba checkROM,on je stock rom,znači samsungov izgled ali imaš u njemu jkay settings di možeš podesiti ono šta tebi treba,lockscreen i postavit toggles koje hoćeš i kojim redoslijedom.

I ne samo to,imaš još dosta opcija u jkay settings di možeš naštelat masu stvari,a uz to i imaš kitchen iz koje možeš direktno skidat i flashat teme,kernele,boot animacije,modove itd,itd...

Ako sam ti pomogao stisni HVALA.
17 godina
neaktivan

I imam jos jedno pitanje. Dali Original MIUI ima Stock MIUI kameru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
Mitsuoka kaže...

A ja imam problem da stavim 4. Tj. imao sam 4 kad sam ga tek uzeo, i onda kada sam išao zamijenit Internet u docku sa Dolphin HDom, kliknuo save i svaki puta kada upalim uređaj nestane 4. Pa mi se ne da uvijek stavljat. Nemam pojma radi čega....

Uglavnom uđeš u Aplikacije -> Menu -> Uredi -> odvućeš ikonu koju ne želiš, i to je to. 

A u vezi ovog drugog nisam ni cackao, pa ne znam.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Denyken kaže...
hd22sb kaže...
Denyken kaže...

Imam SGS2 kupljen nov prije 15 dana kod operatera. Na njemu je 2.3.3, I9100XXKE4 verzija. Nisam nista dirao i nudi mi nadogradnju softvera preko Kiesa, sto sam vas vec pitao o tome. Medjutim, nekoliko pokusaja re-instalacije svega i svacega ipak nisam uspio nadograditi i vise stvarno nemam volje.

Ovako dole ide u slikama...

Moje pitanje je da li mi predlazete da ga otkljucam i krenem sa klasicnim flesanjem putem Odina i ostalim nacinima ili da ipak nista ne diram?

da-da, to je taj famozni kies, koma od programa

osobno ne mislim stavljati custom rom, jer sam i ovako prezadovoljan mobom, a pogotovo ako bude radi problema sa matičnom morao često na servis, razlog više da se držim oficijalnog roma

vidi kada instaliraš dali skroz sačekaš da ti se driveri instal, jer nakon uspješne instalacije kiesa u pozadini ti se instaliraju driveri, mislim da je to glavni problem ili ako nisi isključio usb debugging mode onda ti on zna praviti probleme

A zasto ne probas napraviti update preko samog mobitela? Ides na postavke, o telefonu, aktualizacija software-a i on tamo pogleda jel ima nesto novo i odmah ti to ponudi i to je puno jednostavnije. Jedino sto jos nisam skuzila da li ima nekih razlika u update-u preko kisa ili na mobitelu.

14 godina
neaktivan
majdo kaže...
EchoOne kaže...

Sve one koje sam smio, a nisu mi trebale. Imaš jedno 15-ak stranica ranije tu na forumu, netko je objavio link na popis koje smiješ, a koje ne smiješ obrisati. Ili guglaj "apps safe to remove sgs2".

17 godina
odjavljen
EchoOne kaže...
majdo kaže...
EchoOne kaže...

Sve one koje sam smio, a nisu mi trebale. Imaš jedno 15-ak stranica ranije tu na forumu, netko je objavio link na popis koje smiješ, a koje ne smiješ obrisati. Ili guglaj "apps safe to remove sgs2".

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0AnO2-4y6yE1gdDJRekl4QmkyNmIzUmRvX2h3UDVkQXc&output=html

14 godina
neaktivan

https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ag43oj7rLQP4dENZcmhGN0ZUa3pHSENVeXlqUm5vV0E&single=true&gid=0&output=html

Našao sam u međuvremenu link od ranije, u svakom slucaju hvala.. :)
Pobrisao sam, pa cemo vidjeti kako ce se ponasati do ponedjeljka dok ga ne odnesem opet na garanciju jer sad vise wlan ne radi uopce, a do tada prckanje party.. :D haha 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 17:35 (majdo).
16 godina
neaktivan
bionda kaže...

A zasto ne probas napraviti update preko samog mobitela? Ides na postavke, o telefonu, aktualizacija software-a i on tamo pogleda jel ima nesto novo i odmah ti to ponudi i to je puno jednostavnije. Jedino sto jos nisam skuzila da li ima nekih razlika u update-u preko kisa ili na mobitelu.

zato što ima tu opciju tek kada nadogradi na 2.3.5

15 godina
Dodge_167 kaže...

Čini li mi se ili omg?

MIUI je dobio ICS?

Evo vam bejbe, changelog. download.

Idem probati, samo ako netko ima 1.12,30 skinutu?
Da si ne shebem, a ne da mi ga se backupati. 

14 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
bionda kaže...

zato što ima tu opciju tek kada nadogradi na 2.3.5

Bas tako...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice