Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.374.125
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

[ROM] [Jan 23] [4.4.2] I9100 AOSP NeatROM v2.4.1

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=49255556#post49255556

15 godina
neaktivan
salesale kaže...

Presao s 2.1 na 2.4.1 i razlika je jako osjetna, fakat sada telefon leti i jedino ostaje vidjeti battery life s novim kernelom ( bio na apolo s v2.1 )

13 godina
neaktivan
THK kaže...

Pozdrav, je li itko probao ovo sa PIT fajlovima i re-particioniranjem, kako bi se dobilo više memorije na System Storageu (po defaultu je velik samo 1.97 GB), jel djeluje?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2538947

Napravio.

Prvo sam stavio 4GB ali je to bilo razbacivanje sa prostorom pa sam ga reflashao na 3GB.

Malo sam se patio sa bootanjem nakon reparticioniranja. Ako se dobro sjećam, u procesu treba reflashati kernel a ne OS i to me je malo zbunjivalo.

Proces je bio:

- izvadio memorijsku karticu

- flashao PIT prema uputama i podmetnuo kernel umjesto ROMa

- napravio full wipe i formatirao sve što sam mogao. :-)

- ubacio mem karticu, ušao u recovery i sa NAND restore uredno vratio stanje uređaja

Kernel mora biti isti kao i onaj sa kojim je napravljen NAND backup

13 godina
neaktivan
salesale kaže...

Trenutno imam 2.3 na mobu, jel mogu samo flashat bez ikakvog wipea?

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
14 godina
neaktivan
lazy_punk kaže...
salesale kaže...

Trenutno imam 2.3 na mobu, jel mogu samo flashat bez ikakvog wipea?

moze. uradi nandroid prvo

16 godina

planiram staviti neatrom 5.6 i vidim da ima full/lite/aroma/mods pa jel mi može neko poslati link di pišu koje su razlike u njima? koji kernel bi najbolje išao uz taj rom? piše da bi trebalo napraviti nandroid backup, pa kakav je to backup? pokazivač stanja baterije mi je malo poludio pa mi zna pokazivati krivo stanje baterije, a mislim da sam negdje naletio da se može nešto obrisati u cwm pa da onda radi normalno, jel se može i kako? i koliko dođe original samsungova baterija od 2000 mah s poklopcem?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 17:33 (Matoje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Matoje kaže...

planiram staviti neatrom 5.6 i vidim da ima full/lite/aroma/mods pa jel mi može neko poslati link di pišu koje su razlike u njima? koji kernel bi najbolje išao uz taj rom? piše da bi trebalo napraviti nandroid backup, pa kakav je to backup? pokazivač stanja baterije mi je malo poludio pa mi zna pokazivati krivo stanje baterije, a mislim da sam negdje naletio da se može nešto obrisati u cwm pa da onda radi normalno, jel se može i kako? i koliko dođe original samsungova baterija od 2000 mah s poklopcem?

full- Saletov ROM sa svim aplikacijama koje se dobiju uz standardni ROM. 

lite- Saletov ROM sa obrisanim ne vaznim Samsung aplikacijama (instaliraju tu verziju).
aroma- to nije ROM, neda mi se objasnjavati, za tebe nebitno. 

mods- isto nije ROM, to su modovi koji se mogu instalirati na ROM, tipa nekakve teme ili tako nesto...

Preporuka kernela: Apolo

Nandroid backup- Vraca mobitel u ono stanje kakvo je bilo kad je backup napravljen, po zelji ga restoreas kad god zelis.

Sto se tice postotka baterije- odes u CWM-> Advanced.... -> i Wipe battery stats. (Ne znaci da ce ti to pomoci)

Baterija cijena- 35-40$ 

90% pitanja si mogao naci na Googleu, a ne sve dobiti zdravo za gotovo. Tako se nikad neces nauciti oko ROM-ova i ostalih stvari sto idu uz to, a ima ih dosta.

16 godina
Matoje kaže...

mislim da na 5.6 sam biras sta oces instalirat od programa na pocetku..ima aroma instaler.... za kernel se malo potrudi i idi par sranica nazad vamo i sve ces nac vec milion puta je odgovoreno.... backup iz recovery moda..... i za bateriju ti sve vamo pise da nepokazuje kak treba trazi vamo malo nazad.....  a imas komp i guglaj ebay i trazi bateriju......   mislim bilo bi uredu da se bar malo potrudi prije ovaki uleta di je najlakse nasra...t i nek se druge budale muce za mene.....

edit: sorry dinos me pretekao...al isto mislimo

nevjerujem vise nikom odkad sam sam sebe uvatio u lazi
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 17:55 (jocommb).
13 godina
neaktivan

Pozz! Ajmo rec da sam nov u ovome...tocnije nov sam u rutanju sgs2 i svim popratnim sadrzajem....s obzirom da jako dugo nisam koristio xda i pratio ko kaj radi i sta cemu sluzi trebam malu pomoc, naime zamolio bi ako mi neko moze samo dat linkove i kratka objasnjenja za "najbolji root" i za solidan stabilan rom ili barem da mi kaze sta da trazim...zanima me iskljucivo radi OC uredaja,a stvarno mi se neda trazit kroz 400+ stranica kaj je kaj a znam da neko ima to sve bukmarkano ;) Veliko Hvala onome koji pomogne

0 0 hvala 0
14 godina
sk3ndra kaže...

Pozz! Ajmo rec da sam nov u ovome...tocnije nov sam u rutanju sgs2 i svim popratnim sadrzajem....s obzirom da jako dugo nisam koristio xda i pratio ko kaj radi i sta cemu sluzi trebam malu pomoc, naime zamolio bi ako mi neko moze samo dat linkove i kratka objasnjenja za "najbolji root" i za solidan stabilan rom ili barem da mi kaze sta da trazim...zanima me iskljucivo radi OC uredaja,a stvarno mi se neda trazit kroz 400+ stranica kaj je kaj a znam da neko ima to sve bukmarkano ;) Veliko Hvala onome koji pomogne

Ne znas ni rootati uredaj, a eksperimentirao bi s OC. Kako hoces, sve radi http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1826497

Preporuka ROMa Neat Lite 5.6.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 22:46 (dinos3).
13 godina
neaktivan

nisam bas tolko nov..jedino mi nije bas jasno kaj moram tocno napravit da ga OC jer imam ovaj PhilZ-cwm6 ali nemogu dignut cloack jer koristi stock kernel i nejde preko 1200mhz .. hvala na linku :)

14 godina
sk3ndra kaže...

nisam bas tolko nov..jedino mi nije bas jasno kaj moram tocno napravit da ga OC jer imam ovaj PhilZ-cwm6 ali nemogu dignut cloack jer koristi stock kernel i nejde preko 1200mhz .. hvala na linku :)

Philz nema mogucnost OC. Skini Dorinanxa.

12 godina
neaktivan

Instalirao cm 10.1.3 i primjetio sam da nema text prediciton na npr. chromeu ali ima u porukama. Dali je to neki bug ili...?

Screenshot Screenshot
scrennshoot2 scrennshoot2

0 0 hvala 0
14 godina

Probaj otici na postavke sustava i onda jezik i unos pa tamo naci.

16 godina
odjavljen

Ovako, kupio sam prije tjedan dana novi bijeli S2 (obični i9100, ne Plus), pa sam vas htjeo pitat jel se i vama mobitel kad se stavi na najjaču vibraciju čuje, kako da opišem, kao truba od auta? Ili je to normalno za tako tanak mobitel, zbog rezonancije? Probao sam i dobro protresti uređaj, ali ne čujem da išta zvrči unutra pa vjerujem da je sve dobro učvršćeno. Inače, kod S2 su vibracijski motor, utor za slušalice i prednji zvučnik na istom modulu, ali mislim da to ne igra neku ulogu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Probaj otici na postavke sustava i onda jezik i unos pa tamo naci.

Jesam, ali nemogu ništa nać

14 godina
neaktivan
16 godina
ala si ko na traci bogat :D
nevjerujem vise nikom odkad sam sam sebe uvatio u lazi
15 godina
odjavljen

Zanima me kakav je NeatROM AOSP Kitkat od Sale, dal je fluidan, stabilan i brz?

I uz koji kernel najbolje radi?

Hvala 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Xperia Z

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Zanima me kakav je NeatROM AOSP Kitkat od Sale, dal je fluidan, stabilan i brz?

I uz koji kernel najbolje radi?

Hvala 

Zar je tako teško pročitati par stranica nazad...

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
15 godina
odjavljen
lazy_punk kaže...

Da, teško je. Ne pratim temu pa neznam uopće gdje je što pisano.

Odgovori lijepo ako oćeš, ako nećeš drži se svog posla

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Xperia Z
14 godina

Izasao je XWMS3. Sale planiras update?

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

rom je spreman. cekam philz-a, ako ga ne pusti do sutra popodne bice sa apolom

14 godina
salesale kaže...
dinos3 kaže...

Svaka cast! Ne vidim ni jedan Sammy koji bi mogao staviti na mob, a da bi mi pasao kao tvoj ROM, definitivno odrzavas moj mob na zivotu.

E sad jos imam 2 pitanja.

1. Trenutno sam na extra liteu zadnjem s nekoliko instaliranih aplikacija iz Arome. Sad me zanima kad budem flashao novu verziju tvog ROMa (davlik i cache wipe) hocu li morati opet odabrati te aplikacije ili ce ostati od prosle instalacije?

2. Isto tako imam xposed ROM, sad me zanima ako budem radio upgrade hocu li opet morati instalirati xposed?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 21:07 (dinos3).
14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
salesale kaže...
dinos3 kaže...

Svaka cast! Ne vidim ni jedan Sammy koji bi mogao staviti na mob, a da bi mi pasao kao tvoj ROM, definitivno odrzavas moj mob na zivotu.

E sad jos imam 2 pitanja.

1. Trenutno sam na extra liteu zadnjem s nekoliko instaliranih aplikacija iz Arome. Sad me zanima kad budem flashao novu verziju tvog ROMa (davlik i cache wipe) hocu li morati opet odabrati te aplikacije ili ce ostati od prosle instalacije?

2. Isto tako imam xposed ROM, sad me zanima ako budem radio upgrade hocu li opet morati instalirati xposed?

1 ako si ih klasicno instalirao onda neces morati ponovo. ako si ih flesovao ili manuelno ubacivao u system/app onda ces morati

2 ovo nisam siguran. mislim da ces morati posto on ide u framework

hvala :)

14 godina
salesale kaže...

1 ako si ih klasicno instalirao onda neces morati ponovo. ako si ih flesovao ili manuelno ubacivao u system/app onda ces morati

Aha onda odabarem samo exta lite-bootanimation-next-next-next-reboot.

15 godina
MARKOZD15 kaže...
lazy_punk kaže...

Da, teško je. Ne pratim temu pa neznam uopće gdje je što pisano.

Odgovori lijepo ako oćeš, ako nećeš drži se svog posla

Dugo nismo imali ovakvog tipa u temi. {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
odjavljen

Može par komentara za AOSP NeatROM od Sale, dal je vrijedno instalacije?

I nemogu nać na stranicama iza da je netko nešto konkretno komentirao.. 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Normalno da je vrijedno,ako ti nije problem malo slabija baterija stavljaj, vidjet ćeš koliko mob lakše diše
14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
salesale kaže...

Aha onda odabarem samo exta lite-bootanimation-next-next-next-reboot.

pa da :) Nemoj zaboraviti nandroid backup

hd22sb kaže...
Normalno da je vrijedno,ako ti nije problem malo slabija baterija stavljaj, vidjet ćeš koliko mob lakše diše

glupo je da ja komentarisem svoj rom ali se slazem sa tobom. 10-20% slabija baterija, duplo vise ram-a i 20-30% brze sve

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice