Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.375.781
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Inače, SGS2 ima FM transmitter, ali nema aplikaciju za FM transmitter.

Što to znači?

FM transmitter je uređaj, isto kao i FM reciver (prijamnik).

Po mom shvaćanju, FM prijamnik (FM stanica) ugrađen u SGS2 je isti kao i kod nekih (Samsungovih) uređaja koji imaju i FM transmitter. Da bi FM transmitter radio na SGS2, developeri moraju dobiti source code sa driverima od tog FM transmittera kako bi ga osposobili da radi.. Dok se ne nađe netko dovoljno blesav da spoji neki radio na komp i cracka taj kod FM transmittera, nažalost, nemamo koristi od njega..

Ako će itko razbiti taj kod, mislim da će to biti cyanogenmod ekipa.

Ima već negdje tema o tome na xda, ali je malo zamrla jer nije bilo baš nekog odaziva..

1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Dobre vijesti, CM7 ekipa je uspjela skrpati Bluetooth (sada radi u potpunosti) bez Samsungove pomoči... 

Vjerojatno će se sada srediti i MIUI...

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
Kordy kaže...

Dobre vijesti, CM7 ekipa je uspjela skrpati Bluetooth (sada radi u potpunosti) bez Samsungove pomoči... 

Vjerojatno će se sada srediti i MIUI...

Meni je već na mobu {#}

Ok mi je i za daily use.

14 godina
protjeran

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1058136

Konačno sam pronašao i temu u kojoj piše više o tom FM transmitteru..

Uglavnom, OVO je čip koji je u SGS2 koji služi kao FM prijamnik, a možda i Bluetooth? Nisam siguran, al evo, i SGS2 ima u sebi čip za Bluetooth 4.0+HS.. Još kad bi ovi u Samsungu to znali iskoristiti, bilo bi sjajno..

Kažu da kvaka u odašiljaču može biti ta da antena nije spojena na odašiljaš, pa on kao takav ne može ni funkcionirati.. Sve u svemu, mislim da bi vrijedilo pokušat i zalemit neku antenu..

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.10.2011 0:18 (qube).

0 0 hvala 4
14 godina
neaktivan

koju rezoluciju i kvalitetu slike koristite kod kamere? htio bih smanjiti velicinu MB za pojedinu sliku ili video :D

0 0 hvala 0
16 godina
svucko kaže...

koju rezoluciju i kvalitetu slike koristite kod kamere? htio bih smanjiti velicinu MB za pojedinu sliku ili video :D

Ja koristim MAX.

Btw preporučujem igricu Block Puzzle ako već niste probali. Vrhunska zabava za WC minute recimo ;)

Imate li kakvu preporuku za bilo šta sa marketa zanimljivog?

ORIGIN NICK: HRdreammaker | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
15 godina
neaktivan
EDIT 1: iskreno meni se ovo bas i ne dopada al vi procjenite sami
EDIT 2 ajd vi koji ste na stock 2.3.5 napisite malo dojmove o baterji. moze i koja slikica nakon koristenja 
EDIT 3 tko se vracao na stock VIP koji ste rom i kernel stavili BEKE5 ili BUKG2 predpostavljam oba dva su ging 2.3.3? al koja je zapravo razlika jedan je noviji ili?
kasnije se moze preko keis-a napraviti update na 2.3.5?  HELP!
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 9:35 (bobo23).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

moze spreko Kiesa napraviti update, mislil da su ga vec pustili,

ali to ti nije ni blizu custom rom-ovima npr. Darky, Lightening itd.

recimo XXKE5 i XXKG2 bolji je ovaj drugi jer ti slova idu po abecedi,

a isto i brojevi;sto veci to bolji rom. ali ako stavis neki custom rom

poslije ti Kies vise ne sljaka tako tugi dok ne vratis orginalni koji

je bio na mobu kad si ga kupio. zadnji je XXKI3 to je Darky rom,

ubacis Supercore 2.0 kernel i sibaj!!! 

daniel
16 godina
neaktivan
dreammaker kaže...
svucko kaže...

Ja koristim MAX.

Btw preporučujem igricu Block Puzzle ako već niste probali. Vrhunska zabava za WC minute recimo ;)

Finger cutter :D(cool igra za ubit vrijeme), Guns(imaš preko 100 zvukova oružja raznih,gađaš u mete),Bunny Shooter(nesto ko Angry birds-cool je),Drunk man....xD

14 godina
protjeran
naki007 kaže...
dreammaker kaže...
svucko kaže...

Ja koristim MAX.

Finger cutter :D(cool igra za ubit vrijeme), Guns(imaš preko 100 zvukova oružja raznih,gađaš u mete),Bunny Shooter(nesto ko Angry birds-cool je),Drunk man....xD

skini si stari sa torrenta paket GAMELOFT-ovih igara i postp imas giroscop na mobu

igrat ces ko na PS2 

daniel
15 godina
bobo23 kaže...

Nadam se da će se moći to isključiti u opcijama {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
protjeran

Nadam se da to nije istina jer izgled je katastrofa!

Bit će dobro ako ponude na izbor koliko ikona želiš i slično jer ovo je ogavno..

Bilo bi bolje da su ugurali 5 ikona umjesto da su jednu izbacili..

Al dobro, samo će im prodaja past.. Za nas koji Android tweakamo kako spada, tu je uvijek ekipa sa xda developersa koja će to popraviti ;)

Svucko je baš postavio pravo pitanje, kakvu rezoluciju kamere koristite. Ali ne za slikanje nego za snimanje?

Ja sve snimam u 1080p i slikam na 8MP, ali upravo zbog ovako visoke kvalitete snimanja, memorija se brzo napuni.. Malo dulji video zauzima po par stotina MB, a nerijetko i po GB..

Sreća pa je ugrađeno 16GB jer bi se 8 prebrzo napunilo... I ovako svakih par tjedana moram sve slike i videe prebacit na komp.. 

A kamo sa slikama i videima nakon kompa? Di ih spremate? Kako skladištite to?

Ja imam jedno 30-ak GB materijala što sam posnimio i poslikao.. Nadao sam se da bi do sada trebao BluRay opast sa cijenom, ali ništa od toga.. Ovako moram pržit to čak i na 10-ak DVD-a ako želim sve spremiti..

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 17:13 (qube).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja imam Samsung Galaxy S (1) i dok punim preko usb sve mogu radit na mobu ali kad punim preko punjaca onda nece touch da radi...
dali je to normalno i dali se to moze sredit i na koji nacin

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 17:33 (#GaMerr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
#GaMerr kaže...

ja imam Samsung Galaxy S (1) i dok punim preko usb sve mogu radit na mobu ali kad punim preko punjaca onda nece touch da radi...
dali je to normalno i dali se to moze sredit i na koji nacin

1. Ovo je tema za SGS2. Postoji na forumu zasebna tema za SGS1. Potraži ju.

2. Nije normalno. Vjerujem da je bug softverske naravi. Ako imaš neki custom rom ili slično, probaj update napraviti, novi rom staviti ili slično. Ukoliko ne pomaže, pravac u servis ;)

14 godina
protjeran
qube kaže...

Nadam se da to nije istina jer izgled je katastrofa!

Bit će dobro ako ponude na izbor koliko ikona želiš i slično jer ovo je ogavno..

Bilo bi bolje da su ugurali 5 ikona umjesto da su jednu izbacili..

Al dobro, samo će im prodaja past.. Za nas koji Android tweakamo kako spada, tu je uvijek ekipa sa xda developersa koja će to popraviti ;)

Svucko je baš postavio pravo pitanje, kakvu rezoluciju kamere koristite. Ali ne za slikanje nego za snimanje?

Ja sve snimam u 1080p i slikam na 8MP, ali upravo zbog ovako visoke kvalitete snimanja, memorija se brzo napuni.. Malo dulji video zauzima po par stotina MB, a nerijetko i po GB..

Sreća pa je ugrađeno 16GB jer bi se 8 prebrzo napunilo... I ovako svakih par tjedana moram sve slike i videe prebacit na komp.. 

A kamo sa slikama i videima nakon kompa? Di ih spremate? Kako skladištite to?

Ja imam jedno 30-ak GB materijala što sam posnimio i poslikao.. Nadao sam se da bi do sada trebao BluRay opast sa cijenom, ali ništa od toga.. Ovako moram pržit to čak i na 10-ak DVD-a ako želim sve spremiti..

kupi externi HDD od 1T za kojih 100 eura i problem rijesen

daniel
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 18:37 (daniel.hajdinjak666).
17 godina
odjavljen

3 0 hvala 1
15 godina
Kordy kaže...

kako se to instalira

14 godina
neaktivan

Instaliraj ROM Manager sa Marketa ili ga skini package sa clockworkmod.com i onda u toj aplikaciji odaberi

Download ROM -> CyanogenMod -> CyanogenMod 7.1.0

Morat ćeš pričekat da se skine ROM (~100mb). Nakon što se skine, uređaj će se rebootati u CWM Recovery i instalirat će ROM.

Alternativno možeš preuzeti ZIP arhivu sa linka koji je objavio Kordy, ubaciti ga u mobitel preko USB-a i zatim manualno flashati u CWM-u.

EDIT: Nažalost, ako netko prvi put instalira ovo, morat će obaviti wipe. Meni je prošlo bez problema sa nightlya 75 na stable 7.1, ali sam recimo imao problema sa updateanjem sa nightlya 69 na 71. Morao sam raditi wipe bez obzira što je to update, i k tome sam još morao dva puta flashati. Tako da znate, ako se nekome ovo dogodi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 22:46 (Beagle).

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

sto to znaci stabilna verzija npr. radi radio, kamera, bluetooth, wifi itd?

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Znači da nema bugova/ne crasha se

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
bobo23 kaže...

Nadam se da će se moći to isključiti u opcijama  {#}

pa sve vam piše: "Hopefully, the icon size change will be optional"

17 godina
odjavljen
Beagle kaže...
Znači da nema bugova/ne crasha se

Ima bugova, ali večina hardvera po prvi put radi... naravno još se će se "ispolirati"

EDIT: Evo novi Ice cream sandwich wallpaperi: http://www.filesonic.com/file/2514552151 {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 6:02 (Kordy).
16 godina

evo ja sam se malo igrao sa undervoltanjem i mogu reći da fino dijeluje,uz moje uobićajeno korištenje nisam mogao izdržat jedva jedan do dan i po i sada ide skoro dva i po dana

ali sam postavio tad

1200mhz-1150mv

1000mhz-1050mv

800mhz-950mv

500mhz-875mv

200mhz-875mv

ovo je za sada,probat ću ih još malo smanjiti pa ćemo vidijet,mislim da je najvažnija ova zadnja kada je u sleepu jer je u tom stadiju praktićki nekih 60% vremena

malo sam ga probavo i ocat,mada mislim koji će to kujac(jedino zato sto se može) i bez frke ide na 1.45 na stock voltage(1.275mv)

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran

CM 7.1.0 kao i više manje sve te velike nadogradnje u prvim verzijama imaju dosta bugova.

Moja preporuka je uvijek čekati onu verziju xx.0.1.

Primjerice za SGSII, CM 7.1.0 ima veliki AOS bug. Baterija se strašno crpi.. Bit će ispravljeno u verziji 7.1.0.1 ili 7.1.1 kako će se već zvat ;)

2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

Jel zna tko kako zaključat foldre od sd kartice na mobitelu?

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
bobo23 kaže...

Nadam se da će se moći to isključiti u opcijama  {#}

OMG!

Umjesto da ih smanje, oni ih povećavaju, kao da smo ćoravi...

Vjerojatno će se to riješit root-om.

Ja sam npr. sebi smanjio sve (baš sve na mobitelu) s programom LCD Density changer. Default DPI vam jena 240, a meni na 220 i taman je.

Dakle, root i taj program. Isprobajte, odlično je!

Trying to take over the world.
14 godina
protjeran

Kao što sam i rekao, izašao je CM 7.1.0.1..

Možete ga pronaći ovdje, kao i sva ostala izdanja. Pa ko što voli, neka skine. Ja ostajem pri DarkyROM-u i čekam R2 ;)

http://download.cyanogenmod.com/?device=galaxys2

Skidate verziju cm_galaxys2_full-81.zip

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Za one poput mene, koji su na DarkyROM-u. Izašla su 2 updatea, odnosno tweaka.

1. tweak omogućuje prebacivanje pjesama u playeru kad se dulje drže volume tipke.

2. tweak je zapravo home button lag fix.

Kao što neki već znaju, SGSII ima home button lag zbog vlinga. Naime, kada stisnete home tipku, mobitel čeka još cca 0.5 sekundi da vidi hoćete li kliknuti tipku još jednom. 2 put kad kliknete home tipku, aktivirate vlingo. 2. tweak uklanja mogućnost aktivacije vlinga putem duplog klika home tipke.

http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/mod-sgs2-cwm-music-player-home-lagfix-mod.5858/

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 15:22 (qube).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
qube kaže...

Možete ga pronaći ovdje, kao i sva ostala izdanja. Pa ko što voli, neka skine. Ja ostajem pri DarkyROM-u i čekam R2 ;)

a sta je onda full-82.zip?

i da, znas mozda dal je ovaj 7.1.0.1 rijesio potrosnju baterije i koje bug-ove ima?

daniel
17 godina
odjavljen
daniel.hajdinjak666 kaže...
qube kaže...

a sta je onda full-82.zip?

i da, znas mozda dal je ovaj 7.1.0.1 rijesio potrosnju baterije i koje bug-ove ima?

Ako želiš flashati, flashaj najnoviju verziju ( u ovom slučaju 82.), svaki dan ( ili bolje rečeno svake noći) izlazi nova sa novim changelog-om...zato se i zove nightly {#}

Ovdje možeš vidjet što je novo: http://cm-nightlies.appspot.com/?device=galaxys2

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 18:43 (Kordy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice