Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.715.918
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
laki-ck kaže...
oskarduki kaže...
Meni na SalmanRom drzi extra bateriju sa kernelom siyah 3.2.8 skinem sa punjaca kad krenem na poso u 7h do 12h drzi 100% par razgovora.... odlican je u standby. pravio sa, kombinaciju sa kernelima speedmod k3-20,siyah 3.3.2 isto sam dobio dobre rezultate....

Nisam mjenjao kernel ostavio sam ovaj koji je.Velis da sa siyah jos duze drzi?

Jel imao ko problema da ostane bez  mreže(signala) meni se to cesto dogada cak scaki dan barem jedamput da bas primjetim.

Neki dan sam razgovarao sa frendom na mob i u istom trenutku smo oba 2 ostali bez mreze,onje na vipu i ima samsung nexus a ja sam na t-mobile i s2 mob

misliš na stock rom ili salman?

meni je na stock znao malo malo ostati bez signala, u par navrata sam morao i gasiti mob jer nije htjeo nikako naći mrežu

za salmana nisam još primjetio

14 godina
neaktivan

meni je na stock znao malo malo ostati bez signala, u par navrata sam morao i gasiti mob jer nije htjeo nikako naći mrežu

na svima,na wanamlite,na salmam,i na onim samsungovima

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 16:34 (laki-ck).
16 godina
neaktivan
laki-ck kaže...

na svima,na wanamlite,na salmam,i na onim samsungovima

kao što rekoh na stock sam skužio ali na slmanu još nisam primjetio (to ne znači da ne gubi signal, nego nisam mob uhvatio na djelu)

možda bi promjena modema to mogla riješiti iako mislim da je u salmanu, wanamu i svima ostalima i drugi modem(nisam baš siguran)

18 godina
odjavljen

Vrijeme punjenja standardne baterije: 3h i 18 min

Vrijeme punjenja 2000mah baterije: 4h i 12 min

Ovo su moji podaci, jučer sam punio standardnu a danas novu bateriju...

I još samo da kažem da je novi poklopac puno tvrđi i teže se skida s mobitela.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 16:58 (Kordy).

2 0 hvala 2
18 godina
neaktivan

Pa to se da i izračunati, standardno se preko USB puni 450ma, a preko zidnog punjača 650. 2000/450 = 4,44 h :)

14 godina
neaktivan
Kolika vam bude temp baterije pri punjenju..
juka
16 godina

43.7 C

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Da i meni je oko 44...mislio sam da je mozda malo povisena al citam da je tako i vecini
juka
15 godina
laki-ck kaže...
oskarduki kaže...
Meni na SalmanRom drzi extra bateriju sa kernelom siyah 3.2.8 skinem sa punjaca kad krenem na poso u 7h do 12h drzi 100% par razgovora.... odlican je u standby. pravio sa, kombinaciju sa kernelima speedmod k3-20,siyah 3.3.2 isto sam dobio dobre rezultate....

Jel imao ko problema da ostane bez  mreže(signala) meni se to cesto dogada cak scaki dan barem jedamput da bas primjetim.

Neki dan sam razgovarao sa frendom na mob i u istom trenutku smo oba 2 ostali bez mreze,onje na vipu i ima samsung nexus a ja sam na t-mobile i s2 mob

imam ti ja probleme, takoder na t-mobile..aj provjeri u toku poziva kad su ti ukljuceni mobilni podaci i na 3g, meni se konstantno prebacuje na edge i zna cak iskljuciti mobilne podatke..naravno osjetis odma u toku poziva to i kvaliteta je nikakva te zna pucat veza itd..probao i na 2g isto puca veza, nestaje signal i tak.. cijelo vrijeme sam mislio da je do galaxy-a al pocinjem sumnjat da me je*e veliki t-mobile..jucer sam vratio na stock t-mobileov i nije bilo problema evo 24 h

14 godina
neaktivan
Meni drzi na H na razgovoru...signal pun...gdje zivis...kakav ti je signal...
juka
14 godina
neaktivan
laki-ck kaže...
oskarduki kaže...

nisam imao nikakvih problema do sad, a baterija drzi duze na siyah. U standby je nesto vise od 3h izdrzala na 100% a zato na siyah 6h znaci duplo... 

14 godina
neaktivan
majdo kaže...
oskarduki kaže...

Evo moj standby na WIUI-u 2.6.8 i Siyah 3.3.2..

35 por primljeno, 29 poslano, (pola od toga kad je skinut s punjaca pola ujutro prije SS) i malo ovako prckanja po albumima je bilo..

super je ovo drugar.... 

15 godina

da evo u zadnjih 24 sata mi je sve super, drzi ga na H i ne divlja..imam s tim problema prakticki otkad sam ga kupio, probao svakakve romove, kernele, modeme..inace sam u novom zagrebu..budem sad vidio kroz koji dan mozda je dosao k sebi..

15 godina
neaktivan
laki-ck kaže...

Mogu Vam reci jucer sam po prvi puta stavio Salman Rom, i baterija znatno traje više, čak duplo nego do sad.Prije bih ga u 7h skinu sa punjaca i navecer oko 21h bi bil prazan.

Koristio sam Wanamlite roma,a prije njega je bio 4.0.3 official, na njima mi baterija nije nikako držala

Ima li tko link od Salman Rom-a  onaj što nađem je maknut !

Galaxy S2-Vanamlite JHLP9 ArabicV1.2-Siyah 3.3.2
16 godina

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1692407 

evo ti salmana

a za temperaturu baterije sam se salio =) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Shaka111 kaže...

evo ti salmana

da ali stoji : mod edit download link removed, will be back on v4

to mu je i jučer bilo .....

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 21:01 (robijan).
16 godina
neaktivan
robijan kaže...
Shaka111 kaže...

evo ti salmana

da ali stoji : mod edit download link removed, will be back on v4

to mu je i jučer bilo .....

večeras ti izlazi nova verzija, dakle v4 i možeš ju sutra skinuti, ali evo ako želiš trojku probati

http://galaxys2root.com/galaxy-s2-roms/salman-ics-rom-for-galaxy-s2-i9100-touchwiz-uxs-voicegs3-rom/

14 godina
neaktivan

Ja sad s nestrpljenjem čekam Salman  v4, dosad sam na službenom LBG-u i ništ mi nefali {#}, al ovj v3 po pročitanom mi se čni odlično, a pošto nisam stavio ni neču dok ne dođe v4. Ovi MIUI ROM-ovi mi nikak ne sjedaju, previše ajfonoliko? 

Najbolje što mi je do sad sjelo je F1 ROM nekao najbolje odrađeno, stabilno, nije mi se ništa srušilo pri korištenju, a baterija traje i traje. CM9 kanim probat ali nikako da se natjeram.

Imate neki prijedlog što bi mi moglo još odgovoarat... Hydru probo al appovi se rušili pa makno {#}

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 21:38 (PC - stručnjak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...

Ja sad s nestrpljenjem čekam Salman  v4, dosad sam na službenom LBG-u i ništ mi nefali {#}, al ovj v3 po pročitanom mi se čni odlično, a pošto nisam stavio ni neču dok ne dođe v4. Ovi MIUI ROM-ovi mi nikak ne sjedaju, previše ajfonoliko? 

Najbolje što mi je do sad sjelo je F1 ROM nekao najbolje odrađeno, stabilno, nije mi se ništa srušilo pri korištenju, a baterija traje i traje. CM9 kanim probat ali nikako da se natjeram.

Imate neki prijedlog što bi mi moglo još odgovoarat... Hydru probo al appovi se rušili pa makno {#}

wanamlite ali on je čisti stick, Resurrection Remix ti je isto dobar ali remix i f1 su ti cm9 based romovi

17 godina
neaktivan

Jel zna netko kako mogu promijeniti  "bateriju" na statusbaru na wanamlite 12.1? Zelim da bude obicna stock, zelena, al ne mogu nigdje naci flashable zip file.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako imaš blue verziju a ne stock , mislim da ne možeš u mojoj arabic imaš i postotak !

17 godina
neaktivan

Ma maknuo sam se sa Arabic na original Wanamlite. I imam stock themed verziju ali ima postotak sa krugom a ne obicnu bateriju zelenu. 

Meh, najbolje bi bilo da se ja vratim na svoj stari i pouzdani F1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Ma maknuo sam se sa Arabic na original Wanamlite. I imam stock themed verziju ali ima postotak sa krugom a ne obicnu bateriju zelenu. 

Meh, najbolje bi bilo da se ja vratim na svoj stari i pouzdani F1.

probaj s ovim programom, odličan je ali prije kupnje bolje ga prvo isprobaj, dakle skini .apk fajl

http://androappstoday.blogspot.com/2012/05/jkay-deluxe-settings-140-apk.html

17 godina
neaktivan

Kako vam se ponaša Chrome nakon updatea? Meni grozno...

I, koji Samsung-based ROM je najsličniji AOS/KP-u? Dosad imao Alliance, ali nisam baš oduševljen...

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nakon određenog iskustva,konkretno nakon nadogradnje na ics, mogu reći samo ovo: ne dirajte sistem koji radi
svakom novom nadogradnjom novi problemi,totalni fušeraj i amaterizam od strane googla i samsunga
dva brenda s hrpom mediokriteta i budala..

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nedavno sam odlučio napraviti skok sa dobre stare pouzdane kombinacije CheckROM/SpeedMOD koju sam vozao otkako je prestao development za CognitionROM.

Meni su prioriteti - trajanje baterije, mogućnost mijenjanja shortcuta na lockscreenu, da se moze fotkati gumbom (power/volume, svejedno) i da se može mijenjati

DPI jer mi je nevjerovatno koliko su razmaci u menijima ogromni na SGS2. Ne volim neiskorišten prostor ekrana na mobitelu. Ili ukratno - da mi mob može potrajati barem

nekih 6-7 sati s upaljenim GPSom dok tu i tamo provjerim jesmo li na biciklističkoj ruti koju smo si zacrtali kroz neka šumovita brda te da mogu s jednom rukom u vožnji otključati

ekran na mytracks ili fotić ako želim uslikati (a da bi to mogao s jednom rukom treba mi i power shutter jel') neku lokalnu živinu dok procjenjuje da li bih bio dovoljan obrok

ili izmučeno lice nekog iz ekipe dok pedalira uzbrdo.

I tako instaliram ja Resurrection Remix 2.3 (mislim da je bio Siyah 3.3.2 kernel) jer sam htio probati AOKP (a nisam još bio naletio na onaj Pier's Vanilla build za SGS2).

Da se razumijemo - stavio sam već brdo ROMova/kernela na raznorazne androide ali kako je tada baterija počela opadati, to još nisam vidio. Doslovce mi nestala pred

očima. Ok, nema veze, pustim ga ja par ciklusa ali je baterija očito daleko manje mogla izdržati nego na GBu. Instaliram BBS, Cpuspy, smanjim maxfreq na 800Mhz, 

dodatno zatamnim ekran, pogasim sinkronizacije. I dalje sranje. Naravno - taman sam bio na vožnji i krepao je pred kraj (ni sedam sati ga ugašenim data prometom,

i ponekim fotkanjem prirode. Data i GPS sam palio samo kada je trebalo odrediti lokaciju, zadnjih sat, dva je bilo upaljeno cijelo vrijeme). Sreća pa imamo još jedan SGS2

u ekipi pa smo samo prebacili bateriju. Kasnije izašle verzije RR 2.5.0 i RR 2.5.1 - isti problem.. 

Ne budi mi teško stavim u ovom forumu preporučeni WIUI + Siyah 3.2.8, također je baterija padala brutalno pri prvoj instalaciji ali ok, to je očekivano. Nema power shuttera,

ajd preživit ću i bez toga. Pošto nisam fan bijelih tema pokušam to promijeniti i nastane cijeli kuršlus - slova siva na bijeloj podlozi, pola menija se ne vidi, ona aplikacija za

odabiranje tema ili radi ubitačno sporo ili ne može sa servera povući ništa. A i kad povlači brutalno sporo. Reinstalacija. Ok, idem promijeniti DPI - ubijem ga skroz, neće bootati

više. Tu sam odustao od WIUI-a, gledao sam još par tih MIUI klonova ali mi ništa baš nije sjelo. Njima je jedan od aduta prepostavljam taj iphone look što je meni baš i ne

paše - npr. uopće nisam uspio na WIUIu naći gdje se nalazi onaj standarni meni sa svim instaliranim aplikacijama, on ih sve baca na homescreenove a ja si postavim mob

sa tri homescreena, imam svoj raspored šta gdje treba biti i taman su mi tri potrebna. Inače mi bude pretrpano. Dovoljno da odem dalje.

I sad slijedi dilema između NeatRomLite i WanamLite ROMova. Taman oboje izbacili ROMove bazirane na DXLPB a za to nema JKAY frameworka (trebaju mi oni shorcuti na

notificationu drawer-u) s tim da je NEAT skoro pa stock i sve se mora kasnije ubacivati pa sam stavio WanamLite koji ima 15 tih shotcuta kad se povuče dolje taj notification

drawer. Šaka na oko je slijedila kad sam otvorio dialer i ona "contacts" ikona koju su mnogi tražili je kao isčupana iz nekog drugog ROMa, manja, druge boje i ima nekakav

okvir oko sebe. W-T-F. Naravno kamera nema power shutter niti mogu mijenjati lockscreen shortcute. Okej - idemo dalje.

CM9-RC1, instaliram to (defaultni kernel) na 56% baterije, lockscreen mogu mijenjati, ima power shutter (kamera je žešće spora pa sam to riješio kupovinom Camera ICS+ za

$1,25 i tako za ubuduće riješio problem kamere na CM romovima i opcije power shuttera na svim ostalim ROMovima), notification shortcuti su tamo, DPI se može promijeniti.

Sve se čini ok zasad. Odem do grada na par sati, nešto surfanja, dowloadanja, slanja mailova uz malo pričanja. Vratim se kući baterija na 54%. Zanimljivo. Provjerim deepsleep

i partial wakelockove - sve pet, mob spava kao beba kad treba. I da - taj novi AOSP exchange na svim ostalim romovima ima najduži period za check maila 1hr, dok ovdje ima

opcija 2h, 4h i 1d. Jupi-je! Na onaj stari exchane app iz GB koji nešto sitno prerađen još imaju sammy based romovi (Wanam, NEAK) se više ne vraćam jer nije ni pola funkcionalan

kao novi. UI je sasvim prerađen i sve je puno brže, logičnije i jednostavnije. Pogotovo pregled foldera. Ima recently used foldere, TOOO! Tako da zasad ostajem na ovome, čini

se da i baterija super.

Eto toliko od mene za one koji si traže neku kombinaciju ROMa. Ali to je ionako za svakog drukčije ako ne zbog osobnih preferencija i potreba onda zato što nisu ni svi SGS2

isti - u ovih zadnjih tjedan dana kopanja po bespućima xda i ostalih site-ova naišao sam na dosta primjera gdje korisnici imaju dva x SGS2 i na jednom mu određeni ROM radi

besprijekorno dok na drugom ima FCove, rebootanja i slično.

Dakle način kako si najbolje možete pomoći pri odabiru svoje idealne ROM/kernel kombinacije je - isprobati ! :)

P.S. - Ona 2000mAh baterija se kod nas može naći samo po oglasnicima, nema nigdje u trgovinama?

4 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

2000mah bateriju moraš izvana naručivati, s obzirom na to čime se baviš, mogla bi ti dobro doći...

Jesi isprobao GPS na cm9? Meni niti na jednom AOSP romu ne radi kako treba (pronalazi satelite ali se ne može spojiti) dok na Samsungovom locira odmah.

Galaxy SII I9100 + 2000mah battery || Don't you dare to read my mind, Because you won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.6.2012 8:21 (Kordy).

0 0 hvala 0
15 godina

Nije me dugo bilo u temi (gužva na faksu).

Evo ovako, zadnjih par dana sam koristio Resurrection ROM 2.5 + Siyah 3.2.8.2

i to nije bila loša kombinacija.
Prilično dobra stabilnost, fluidnost i pogotovo battery life.

Sada vidim da hrpica novih ROM-ova dobila značajnije update-ove, a CM9 RC nisam probao,

a sada vidim da su stavili neki Experimental.

Skinuo sam sada zadnji MIUI te SensatioN ROM v3.5 koji izgleda poprilično lijepo, još ako tako radi...

Nisam dugo flashao, pa se malo zaželio.

Ako to sve ne bude radilo, kontam staviti ovoga vašeg Salmana (koji se čini kao jako dobar!) 

Btw. evo kako se baterija ponašala sa gornjom kombinacijom.

p.s. napominjem da primjetite kako se na 2. slici vidi da nije bila poptuno puna baterija.
Tako da pretpostavljam da bih imao 5+ h screen on što već dugo lovim. 

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ MIUI 2.6.15 + Siyah 3.3.2
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što je s salmanom v4, kad ce bit dostupan za download?
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Što je s salmanom v4, kad ce bit dostupan za download?

izgleda da je on zaspao ...eno pola ga ljudi na xda forumu ceka a on se zajebava prvo je rekao u pola jedan ujutro da ce poceti u tri da uploduje i da ce biti gotovo do 4..onda je trazio 500 thanks da mu se udari..kao dijete neko,i onda ni traga ni glasa od njega...do ovog trena jos nista......ja sam ga koristio tri dana al iskreno meni se ne svidja..imao sam i poprilicno FC na njemu..pogotovo sa wallpapers  live...

Tako da sam se vratio na WanamLite 12.1 koji radi savrseno ..mislim i 12 mi je radio bez ikkakvih problema uopste...

E mene interesuje da li neko zna kako da postavim i da li se moze to uopste widget za vrijeme od S3 onaj od accuweather na WanamLite ???? i ako moze jel zna gdje da skinem taj .apk

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice