Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.298.379
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
mkm kaže...

Pozdrav

Trenutno koristim ROM CyanogenMod7, verziju 33.

Vidim gotovo svaki dan izlazi "nova", pa je tako pred par dana bila aktualna verzija 25. Zna li netko kakve su raznike između pojedinih verzija. Ima li smisla svakih dan dva skidat i stavljati novu ili zna li netko gdje se mogu vidjeti promjene koje se odnose na određene verzije.

I još jedno pitanje, imam kernel I9100XXKG6, dali je to najbolji kernel il ima neka preporuka.

Hvala.

Mislim da tamo jasno piše "Warning : Not for new users, flash this build only if you know what you are doing !!!"

A koliko vidim ti ne razlikuješ ni modem od kernela.. Sigurno nisi ni pročitao da je "nightly rom", a ne stable? Ništa osobno protiv tebe, samo ne volim kad ekipa koja nema pojma što radi počne svima pričat, meni je to sje*alo mob, mob je za k****, riknuo je za 5 dana, u servisu neprihvaćaju garanciju jer kažu da sam ga ja sje** i slično..

Ima razlika i svaka nova verzija donosi nove stvari, pa tako se od 25. do 33. popravilo i izmjenilo štošta.. A od 33. do 37. (koja je trenutno zadnja) promjenilo još dosta toga.

Ne znam odakle si vidio link za download, ali uvijek je i tamo negdje "changelog" link ili popis..

Evo ga changelog za sgsII za CM7 - http://cm-nightlies.appspot.com/?device=galaxys2

To što si pročitao za kernel (I9100XXKG6) je samo oznaka modema (baseband) na kojem bi kernel trebao raditi. Pročitaj sve što ti piše pod kernel pa ćemo ti reć na kojem si. Pretpostavljam da je to stock kernel.

Pošto svak svog konja hvali, najbolje da odeš na xda i isprobaš par kernela. Kad kažem isprobaš, znači da mora proć bar 3 ciklusa punjenja jer bez toga ne možeš znat kakav je ;)

Osobno koristim SuperCore 1.7 od DarkyROM-a na modemu KH3 (tvoj je KG6)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 12:11 (qube).
15 godina
neaktivan

zna li tko gdje ima za kupit usb jig kod nas? znam da ih ima na ebayu al nemam pay pal...jedino ako jos ona opcija vrijedi da se naruci vise njih?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
qube kaže...

BLN meni radi i za poruke.. Imam SuperCore 1.7 kernel..

imam i ja SuperCore1.7 kernel (flasnuo sam ga na brzinu) a posto je receno da jedino kernel ima s tim veze jos nisam uspio shvatit u cemu e poblem sa BLN-om jer i danje mi nudi samo za pozive {#}

gore je DarkyROM xxKG6 BASE R2

14 godina
protjeran

Stavi novog Darkija, KH3.

Al prvo probaj izbrisat BLN controll, reboot mobitela, i onda opet install ;)

0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Samsungova službena baterija od 2000 mAh: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1239719

Čekaju se testovi i usporedbe. U Češkoj košta 23 €što je stvarno malo...Ova baterija "ne viri" previše iz uređaja kao one od 3500 mAh.

Mobitel postaje deblji samo 1 mm tako da mislim da bi se stražnja strana onda trebala poravnati s doljnjom izbočinom gdje je zvučnik.

5 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/prodajem-jig-301k-samsung-galaxy-oglas-2484374

je'l ovaj jig dobar i za sgs2? (ili su zapravo svi isti) tko se u to razumje trebam ga hitno...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bobo23 kaže...

http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/prodajem-jig-301k-samsung-galaxy-oglas-2484374

je'l ovaj jig dobar i za sgs2? (ili su zapravo svi isti) tko se u to razumje trebam ga hitno...

Mislim da je,jer na ebayu prodaju isti jig za SGS I SGS2,tako da bi trebao biti,al proguglaj jos malo.

14 godina
neaktivan

To volim, pravi odgovor od nekog tko se razumije . Znaći modem je I9100XXKG6, kernel je 

2.6.35.7-ga048f80 codeworkx@cyanogenmod#1  romCM7, verzija 37.

Pitanje, jel to optimalno il treba šta mjenjat?

15 godina
neaktivan

Stigao mi je dock i rezervna baterija,kupljeno na ebayu,cijena oko 20€. Mobitel odlično stoji u docku,i dobra stvar je da se istovremeno mogu puniti i baterija i mobitel.Ima i malu ledicu koja signalizira stanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
mkm kaže...

To volim, pravi odgovor od nekog tko se razumije . Znaći modem je I9100XXKG6, kernel je 

2.6.35.7-ga048f80 codeworkx@cyanogenmod#1  romCM7, verzija 37.

Pitanje, jel to optimalno il treba šta mjenjat?

Eventualno da flashas novu verziju CM-a, ali ako ti sve radi kako spada i ne ruši ti se mobitel i nemaš problema, onda ostavi još neko vrijeme, ionako su to samo sitna poboljšanja.. Jedino da ti baš nešto ne radi, a primjetio si i to ti treba ili uzrokuje neki FC (force close), onda flashaj novu verziju ;)

I da, to nije stock kernel nego kernel od cyanogenmoda koji je vjerojatno skupa sa ROM-om instaliran..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 12:04 (qube).
14 godina
protjeran
DwightSchrute kaže...

Stigao mi je dock i rezervna baterija,kupljeno na ebayu,cijena oko 20€. Mobitel odlično stoji u docku,i dobra stvar je da se istovremeno mogu puniti i baterija i mobitel.Ima i malu ledicu koja signalizira stanje.

Daj neki kratki video kako stavljaš mob na dock, kako legne u dock, kako se vadi iz docka, kako se puni i slično. Ništa pretjerano, 20-ak sekundi je dovoljno ;)

15 godina
neaktivan

Nemam fotic,dao sam ga burazu,pa mogu slikat samo sa mobom. SGS2 super sjeda,klikne fino na usb i ne mice se lijevo-desno,uglavnom,moze se i na njemu raditi dok je u docku,osim sto je home tipka nedostupna jer je napola pokrivena. Trenutno mi je malo sumnjivo kaj se baterija nimalo ne zagrijava dok se puni,ovo mi je prvo punjenje,al cu provjeriti poslije kako funkcionira ta zamjenska baterija. Mobitel se moze puniti i kad je samo usb iz docka spojen na komp al za dodatnu bateriju dock treba bit ukljucen u struju pomoću priloženog punjača. Uglavnom,narucio sam ovo i doslo mi je kroz nekih 10 dana: http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110705128445&ssPageName=ADME:X:RTQ:DE:1123

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 12:16 (DwightSchrute).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

meni ne radi na GS2 Modern Combat 2... nisam ga kupio vec ovako skino

sam mi izbaci da je povijest prazna a na MP mi iskoci... netko jos ima takvih problema

i dal se zna mozda zasto je tako... jer je od galaxy 1 ili? hvala

EDIT: isto tako worms, N.O.V.A il kak se vec zove

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 20:15 (MadDogg).

0 0 hvala 0
14 godina

Ne radi ti jer trebas posebnu verziju za SGS 2...Imas na blackdroidu vecinu gameloftovih igrica za sgs 2.

http://www.blackdroid.net/forum/ftopic17467_gameloft-hd-games-samsung-gt-i9100-galaxy-s-ii-.html

16 godina
neaktivan

Meni ModernCombat 2 ne radi iako sam ju kupio (za 1$)...

Idem se žalit gameloftu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo što sam uslikao zadnjih dana (otkako imam mobitel) :)

http://www.bug.hr/forum/topic/digitalni-fotoaparati/komentari-pohvalekritike-vasih-fotografija/21887.aspx?page=106&jumpto=2230785&sort=asc&view=flat

Ja sam oduševljen kvalitetom, još ih je i Forum malo unakazio... A mislim da bi se ova aplikacija za kameru tj. driver još dao poboljšat (samo što nemam pojma kako)

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nanek kaže...

Ne radi ti jer trebas posebnu verziju za SGS 2...Imas na blackdroidu vecinu gameloftovih igrica za sgs 2.

http://www.blackdroid.net/forum/ftopic17467_gameloft-hd-games-samsung-gt-i9100-galaxy-s-ii-.html

puno ti hvala, radi mi {#}

Šef, sto se fotica tice, vise nema onih spika mrak je nevalja fotka...

ja sam bio na koncertu, doduse stojo sam pored zvucnika... tak da zvuk nije bog zna sta...

ali je zato kvaliteta snimke pre dobra... ako treba uploadam ga... fkt pre dobro

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 1:13 (MadDogg).
14 godina
protjeran

Zvuk je očajno namješten kakav može biti na SGSII. Ima na xda poboljšana verzija kamere, nešto kao patch za ovu. Tako da snima audio puno kvalitetnije, a može se slikati i sa volume tipkama ;)

0 0 hvala 0
14 godina

Jel mi mozes reci koju si verziju instalirao ja sam ih probao nekoliko i nijedna mi ne radi...

14 godina
neaktivan
yaga01 kaže...

Jel mi mozes reci koju si verziju instalirao ja sam ih probao nekoliko i nijedna mi ne radi...

naravno, Modern Combat 2 Black Pegasus HD v1.1.5 (Android Market)

taj sam instal i radi mi savrseno... igrica je super...

mob uz takve HD igre postaje PSP {#}

14 godina

Tebi hvala, ali problem nije bio u verziji koju sam stavio nego je jednostavno trebalo restartati mob nakon sto sam instalirao igricu pa tek onda downloadati ostatak.

16 godina

Ekran se užasno zagrijava na zahtjevnijim igricama tipa PES 2011. Sa custom romovima se ne zelim za*ebavati dok na stock romu sve ide glatko. Jednostavno ponukan iskustvom sa windows mobile OS-a nakon stavljanja C. Romova bilo je i freezanja i mobitel se usporavao nakon nekog vremena.

ORIGIN NICK: rmandic | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
15 godina
neaktivan
dreammaker kaže...

Ekran se užasno zagrijava na zahtjevnijim igricama tipa PES 2011. Sa custom romovima se ne zelim za*ebavati dok na stock romu sve ide glatko. Jednostavno ponukan iskustvom sa windows mobile OS-a nakon stavljanja C. Romova bilo je i freezanja i mobitel se usporavao nakon nekog vremena.

ma i meni se zagijava nakon asphalta 6 i sl igrica...od poc me to brinulo al malo sam citao i puno ljudi ima s tim problem neovisno dali je stock ili neki drugi rom. sve je dobro dok nesto ne izgori {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 14:57 (bobo23).
15 godina
neaktivan

Upogonio sam svoj SGS2 sa firmverom liteningrom 6,0 , xxxkg6... Imam malih problema sada s njim, mob mi se poceo restartat sam od sebe i to po par puta dnevno. Baterija mi je od ponoci s 56% jedne prilike pocuclana do jutra.

Probao bih se sad prebaciti na darkya pa me zanima kako to sprovesti :)

Kad se prebacujem na darkya dali je potrebno brisati ista od ovog sto je doslo s litening romom

EDIT: Evo upucao sam kernel preko darkyrom2 toolsa zatim sam krenuo satvljati darky rom prema uputama ali neznam sto sam dobio izgleda mi kao da je jos uvijek na litening romu :/

isao sam po ovome: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1159920

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 17:09 (cassiopean).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam par pitanja za sve korisnike i9100 S2

1. dali imate problema sa koristenjem baterije ( kada idem pogledati koristenje baterije u postavkama na prvom mijestu mi je Android OS sa nekih 42% a posto sam bio korisnik i9000 S1 znam da nebi smio biti toliko velik inace koristim VIP-ov uredaj koji je na androidu 2.3.3 verzija BUKG2 znaci stock rom i nista nije dirano na njemu root ili slicno )

2. drugo pitanje je u vezi sa mms-om ovako kada mi je podatkovni promet iskljucen preko widgeta dobijem obavijesta da sam dobio sms i kada ga otvorim vidim da je mms ali onda upalim podatkovni promet i ne moze mi se skinuti slika ili sl. pa dali netko zna koji widget koji omogucuje automatsko preuzimanje mms odnosno da je on automatsko spoji na podatkovnu mrezu preuzme mms i ponovno se ugasi..

HVALA !!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrcpin kaže...

imam par pitanja za sve korisnike i9100 S2

1. dali imate problema sa koristenjem baterije ( kada idem pogledati koristenje baterije u postavkama na prvom mijestu mi je Android OS sa nekih 42% a posto sam bio korisnik i9000 S1 znam da nebi smio biti toliko velik inace koristim VIP-ov uredaj koji je na androidu 2.3.3 verzija BUKG2 znaci stock rom i nista nije dirano na njemu root ili slicno )

2. drugo pitanje je u vezi sa mms-om ovako kada mi je podatkovni promet iskljucen preko widgeta dobijem obavijesta da sam dobio sms i kada ga otvorim vidim da je mms ali onda upalim podatkovni promet i ne moze mi se skinuti slika ili sl. pa dali netko zna koji widget koji omogucuje automatsko preuzimanje mms odnosno da je on automatsko spoji na podatkovnu mrezu preuzme mms i ponovno se ugasi..

HVALA !!!!!

1. Koliko ti je trajala baterija? To je normalno ako ne pališ puno ekran...

2. Nemam pojma... Vidi s službom za korisnike.

..........................................................................................................................................

Nego, znate li za neki dobar kernel, štedljiviji? Neki undervoltani ili slično...

14 godina
protjeran
Šef kaže...

..........................................................................................................................................

Nego, znate li za neki dobar kernel, štedljiviji? Neki undervoltani ili slično...

Nađi na xda, setCPU aplikaciju i sam probaš malo spustiti clock, recimo na 0.8 GHz i staviš kad je screen off na 0.4 GHz (naravno, ponuđene su točne vrijednosti tipa 0,435 GHz ili slično). Mislim da čak imaju i ponuđene postavke tipa powersaver, pa on sve sam narikta ;)

Aplikacija je besplatna za članove foruma.

EDIT: Evo i link na temu na xda-developers forumu. SetCPU

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 17:13 (qube).
16 godina
neaktivan
qube kaže...
Šef kaže...

Nađi na xda, setCPU aplikaciju i sam probaš malo spustiti clock, recimo na 0.8 GHz i staviš kad je screen off na 0.4 GHz (naravno, ponuđene su točne vrijednosti tipa 0,435 GHz ili slično). Mislim da čak imaju i ponuđene postavke tipa powersaver, pa on sve sam narikta ;)

Aplikacija je besplatna za članove foruma.

EDIT: Evo i link na temu na xda-developers forumu. SetCPU

Ma znam ja za to...

Screen Off je 200-500MHz, a normalno na 200-800MHz.

Ali je kod Desirea npr. bilo puno više tih frkvencija za odabir, što ovisi o kernelu. A ne nalazim kernel koji možda ima underclock npr. 150MHz, ili neki između 200 i 500, možda 300MHz...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 18:40 (Šef).
14 godina
protjeran

Hm, nisam siguran.. Znam da su i Desire i DHD imali dosta frekvencija za odabir, ovdje nisam koristio pa sam pretpostavio da je to dovoljno..

Meni baterija izdrži oke.. Znam kad sam doma da upalim wifi, a ugasim 3g i to mi značajno produljuje vijek baterije, pa bez problema izdrži po 2 dana, a stalno nešto po njemu drk*m.. :/

17 godina
odjavljen

Ja svojeg punim svaki dan...više sam na njemu nego na kompu...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice