Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.633.541
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Jel mozete reci koja je kombinacija najbolja za bateriju i brzinu :D

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
New_One_2011 kaže...

Koji official Samsung ICS staviti? Moze netko staviti root guide za novi ICS?

Thx!

Evo mala pomoc za one koji imaju lock screen problem, siguro radi:

1. Instalira se ICS ICS 4.0.3 I9100XXLPS_I9100OXALPS_XEO (Poljski)

2. Root file  -install kroz Odin - izabere se PDA

3. Phone wipe data/factory reset

4. Preko marketa se instalira aplikacija Terminal Emulator i pokrene.

5. Treba upisati sljedeci kod:

su echo -n ON > /efs/imei/keystr sync reboot

15 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Al nije u postavkama poruka...čemu služi ono Push poruke?

18 godina
dreammaker kaže...
parizer kaže...

Stavio sam CM9 i za sad nemam nekih zamjerki{#}

Da li se i kod vas desava da npr. crta loadanja/progress bar bude nazubljen na jednom dijelu i nije ravna? - vidi sliku

Usporedi CM9 sa Wanamom :)

Po meni CM nije nista posebno. Radi ok, nisam imao FC-ova itd... medutim po meni bolje radi Wanomov rom i bolje izgleda (ok, ukusi se razlikuju :)

Takoder Siyah na CM-u ne radi bas tako dobro kao na stock romovima, nije ga potrebno niti stavljati...

Stavio sam CM tek toliko da probam, ali prvom prilikom kad uhvatim vremena vracam se na Wanam (10.8 ili koji ce vec biti). 

Ne vidim zasto su neki toliko odusevljeni. Mogu shvatiti da vise vole 'pure' ICS izgled, ali za performanse ne...

14 godina
neaktivan

Je u pravu si...radi se glasovnin naredbama...hvala...

17 godina
neaktivan

Mi moze netko preporuciti neki Kernel za stock ICS. Ne zelim nikakve custom romove stavljati, posto mi je ovaj sasvim dobar, samo sto me baterija malo zeza.

I jos jedno pitanje. Kako da u stock browseru stavim da mi automatski otvara Desktop stranice, a ne mobilne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Rašo, slabo pratiš.
Pisao sam o tome ROM-u (općenitu o ady-u punog imena Adit Sharda - super lik, možemo reći da smo twitter prijatelji) puno puta.

Probao sam, rekao što mi se ne sviđa, dao mu bar bug feedbackova što je primio na znanje.

Trenutno se bavi faksom, ima ispite i to će trajati nekih mjesec-dva (tako ide to u Indiji valjda), onda se baca na posao opet.
Ako slučajno bude imao vremena, radit će na MIUI-u V4.

Btw. da ne ispadne da baljezgam, pogledaj zadnjeg donatora {#} u prvom postu. 

Novi changelog za CM9.
Važniji update je novi kernel {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
16 godina
Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina

ZNAO SAMMMMMMMMMMM!

xD

Kao da se natječemo.
Taman došao s tom viješću {#}

[EDIT]
Zadivljujući podatci o threadu na XDA

Replies: 24,640

Views: 4,021,289 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 18:42 (sudy_freak).
18 godina

ma samo neka je kruha, igara i svakodnevnih CM9 buildova ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 19:04 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Zanimljiv post u temi.

Ni ja nisam očaran kamerom (kao aplikacijom) na CM-u.
Jedina zamjerka mi je to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

grrrrrr skida mi ISDN brzinom ! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
sudy_freak kaže...

Zanimljiv post u temi.

Ni ja nisam očaran kamerom (kao aplikacijom) na CM-u.
Jedina zamjerka mi je to. 

ma libo me bimbo za kameru dobro da uopche radi 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 19:14 (4mal).
15 godina
4mal kaže...

grrrrrr skida mi ISDN brzinom ! {#}

Ja sam skinuo i instalirao.
Evo i Rapid 

18 godina

nema veze za 9 minuta je ledo {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1429170

CM-ovci,ako vam je dosadila plava boja...

18 godina
odjavljen

Da li vas zanima kako pobrisati aplikacije (bloatware) iz ROM-a prije nego što ga flashate? Mogao bih napisati tutorial...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kordy kaže...

Da li vas zanima kako pobrisati aplikacije (bloatware) iz ROM-a prije nego što ga flashate? Mogao bih napisati tutorial...

Ajde molim te ako ti nije problem

18 godina
odjavljen
Tutorial za dodatno prilagođavanje custom ROM-a

Dosadno mi je pa ću vam napisati jedan kratki tutorial o dodatnom prilagođavanju custom ROM-a. Osobno svaki ROM koji flasham prvo obrišem/dodam neke stvari u ".zip". Ovaj postupak se koristi samo za ROM-ove koji se flashaju preko CWM.

Što vam treba: 

• Java JDK
  • Auto-sign alat
  • Neki ROM.zip
  • Ovaj tutorial {#}

Pa krenimo...

1. Ako nemate instaliran Java JDK na računalu, idite ovdje, zanima vas Standard Edition stoga kliknite na Download, nakon toga morate prihvatiti License Agreement te skinuti i instalirati verziju Java Development kit-a za vaš OS
  2. Skinite Auto-sign alat s ovog linka. Kada skinete Auto-sign.rar datoteku, raspakirajte Auto-sign mapu koju ćete pronaći u rar-u (možete je raspakirate bilo gdje na računalo)

Unutar Auto-sign mape vidjeti ćete 5 datoteka međutim vas zanima samo batch file odnosno Sign.bat .

Za demonstraciju ću se poslužiti CheckROM v6 ROM-om koji je svima dobro poznat. Kada odaberete ROM koji želite prilagoditi, promjenite mu ime iz "NazivROM-a.zip" u "update.zip" te ga kopirajte u Auto-sign mapu.

Ako otvorite update.zip vidjeti ćete sastav ROM-a. Trenutno vas neću učiti ničemu osim brisanja aplikacija (bloatware-a) jer ovdje ne postoji mogučnost da brickate mob... Kao što znate i sami, uvijek postoje aplikacije u ROM-u koje nikada ne koristite...Na isti način možete i dodati apliakcije. Stoga vas zanima system/app putanja gdje se nalaze sistemske aplikacije.

Sada označite aplikacije po volji te ih obrišite, koristite se ovim popisom kako biste znali što smijete a što ne smijete obrisati: LINK Evo primjera:

te pritisnemo delete kako bismo ih obrisali... 

Kada ste završili s time, možete zatvoriti update.zip te pokrenuti Sign.bat . Tada će se otvoriti cmd, pričekajte da skripta napravi svoje odnosno dok vam se ne pojavi ovo:

Kao što piše, pritisnite bilo koju tipku da zatvorite cmd i to je to. Sada imate update_signed.zip koji stavite na mob i flashate preko CWM... (umjesto update_signed možete napisati bilo što...)

Ovo su osnove osnova i kao što sam rekao, ako ste i obrisali neku sistemsku aplikaciju koju niste smjeli, sa mobitelom vam neće biti ništa već ćete samo dobivati FC... Naknadno ću dodavati tutorial za ostale stvari koje možete sami raditi pomoću ovog alata.

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 21:21 (Kordy).

5 0 hvala 8
16 godina
Kordy kaže...

Lijepo molim:)

Pratim redovito temu, još sam uvijek na stock 2.3.5. od t mobile, dosadan mi više, htio bi stavit ics da vidim kak to zgleda i kak se mob ponaša jer očito official od t mobilea neće uskoro.

Jel bi bio neko od vas meštra tolko dobar da napiše neki tutorial ili stavi link kako da napravim to, znači da stavim ics bez ovih bloatware gluposti od t mobilea.

Usput, mogao bi i tutorial ili link kako da rootam mob jer još nisam nikad to radio, da ne sje... nešto.

Hvala, pozdrav

14 godina
neaktivan

bok ljudi...opet pisem nadajuci se da ovaj put necu dozivjet ignor ko zadnjih par puta u ovoj temi :P

uglavnom citam redovito temu i sve,i cak se mogu pohvalit da sam procito doslovno svaku stranicu iako vec vjerojatno vise od pola toga nemam pojma sta je bilo jer je previse postova al dobro...uglavnom,stavio sam poljski ICS (LPS) odinom http://www.smartphonehrvatska.com/2012/03/13/upute-kako-nadograditi-galaxy-s2-na-ice-cream-sandwich-ics/ ovim tutorialom i sve je proslo bez problema...

nisam rooto (za sada) al ima sad nekih sitnica koje nisu toliko bitne al su jako iritantne,dapace meni dovoljno iritantne da bi se mozda vratio na GB ak to ne rijesim...npr u porukama (koristim stock app) mi pokazuje samo broj iako imam taj broj spremljen u kontaktima...jedino kak se opet pojavi ime kotakta je da kliknem na slicicu pored da mi se otvori onaj kao "meni" i onda da stisnem na poruku...al onda opet random nestane,ne znam zasto i kako...jel imo ko kakvih slicnih takvih problema i jel zna kako to rijesiti??

druga stvar je da me uzasno zivcira sto ne mogu uskladit jacinu zvuka notificationa i ringtonea...prije sam za to koristio audiomanager pro al sad uopce nemogu oznacit tu opciju (jel to do ICSa opcenito ili)??

trece u apex ili nova launcheru ak postavim neki wallpaper nekako zumira cijelu sliku i jako lose izgleda,nije mi jasno zasto...? eto tolko za sada :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 22:29 (bzvz92).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Tutorial za dodatno prilagođavanje custom ROM-

Ja ovdje vidim hrpu nepotrebnih koraka, ja otvorim zip, označim appove koji su mi nepotrebni, deleteam, i to je to. Samo u recoveryu ugasis verifikaciju roma i to je to (čak mislim da je po defaultu ugašena)

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

Imaš već što sam ja pisao, kako rootat mobitel i kako stavit recimo Lite'ning ROM preko Odina, odnosno CheckROM preko Recoverya (postupak je isti za ostale ROMove, ali opet pogledaj temu o ROMu da nema nekih dodatnih koraka). 

http://zstamenov.wordpress.com/2012/02/06/root_i_customrom/

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...

Mi moze netko preporuciti neki Kernel za stock ICS. Ne zelim nikakve custom romove stavljati, posto mi je ovaj sasvim dobar, samo sto me baterija malo zeza.

I jos jedno pitanje. Kako da u stock browseru stavim da mi automatski otvara Desktop stranice, a ne mobilne?

Da si sam pomognem onda haha... Stavio sam si Siyah v3.1rc3... Valjda ce baterija sada biti bolja. Sta vi kazete?
A za ovaj svoj drugi problem nisam nasao rijesenje. Moze pomoc? 

18 godina
odjavljen

hmmm, nisam znao da se ne mora koristi auto sign tool...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kordy kaže...

Ne mora se nista, doslovno nista, osim WinRara ili sličnog programa. Koliko sam appova samo izbrisa tako ili instalira odma... u 3-4 godine i preko 500 flashanja.

18 godina
odjavljen
Mitsuoka kaže...
Kordy kaže...

Ne mora se nista, doslovno nista, osim WinRara ili sličnog programa. Koliko sam appova samo izbrisa tako ili instalira odma... u 3-4 godine i preko 500 flashanja.

Ali ako mijenjaš kernel ili modem...?  A editiranje build.prop ? Kada zip ponovno sign-aš, on zauzima manje memorije tako da ova alat sigurno nije beskoristan ....

17 godina
neaktivan

Kad se instalira, opet zauzima isto memorije, a izgubio si daleko manje vremena.

18 godina
neaktivan

Društvo, jeka (echo) me lagano izluđuje na mobu (tj ne mene nego osobe s kojim pričam). Imam TPU case sa Bay-a, kućište je vrhunsko, gumeno i stvarno štiti mobitel. Znam da se jeka javlja radi drugog mikrofona, pa je potrebno svaki puta to ručno gasiti prilikom razgovora (što zaboravim :) ).

Ono što mi je čudno je što case ima stvaro velike otvore za mikrofone, pa nemam pojima zašto se jeka javlja. 

Uglavnom, koji imate case da je dobar, štiti mob i da eliminira taj blesavi echo. Nebitno koliko košta, samo da šljaka. Tnx :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 10:31 (Nono).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice