Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.635.354
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Jeste se igrali s tweakanjem CPU-om?

Mislim, može li škoditi čemu ako mu je max na 1600 MHz ili bar 1400 MHz?

I koji je najbolji profil za CPU-u?
Meni je trenutno "Ondemand" 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava
ktm08 kaže...
Da ponovim.
Pozdrav raji sa ovoga net-a.Imam neku godinu pa kaskam za tehnologijom pa stoga budite strpljivi samnom kad budem postavljao glupa pitanja.Pratim ovaj forum već dosta vrimena,počeo od prve stranice,ali kako vrime šiba-ne stignem toliko pročitat koliko se nakupi novih stranica,a i ono što sam pročitao na početku već sam zaboravija!Da ne duljim za sada,imam namjeru kupit taj GS2 ali čekam da mi crkne stari mob.evo drži baterija već sedmu godinu i nikako da crkne.Kakva su iskustva sa kupljenim mob. preko Njuškala?Nazvao sam jednog i čini mi se OK!Blizu mi je pa ču to kupit oči u oči-tako mi je sigurnije.
http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-i9100-galaxy-s2-dostava-cijela-rh-oglas-3946386
Na što trebam pazit kad kupujem taj mob.(model?za koje je tržište?kako sa garancijom?)
Za sada toliko,ostala pitanja kad ga kupim (mislim na ona-root,kernel,sladoledsendvič itd.ako se to tako zove).

Ja sam svojeg uzeo preko njuškala (naravno oči u oči)... Jedino što moraš paziti je da kupiš GT-i9100 model (ne GT-i9100G)... Pogledaj sliku... 

Što se tiče garancije, neka kolege kažu kako to ide (da li imaju garanciju od operatera ili Samsunga) jer je moj mob iz Slovenije...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 21:16 (Kordy).
15 godina

Moja garancija je od T-Mobilea, ali i ona Samsungova knjižica, nisam obraćao pažnju.

Dugo mi mob nije bio na servisu, xD.
U prvih 2 mjeseca - dvaput.

Nakon toga - ni blizu! 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ktm08 kaže...
Da ponovim.
Pozdrav raji sa ovoga net-a.Imam neku godinu pa kaskam za tehnologijom pa stoga budite strpljivi samnom kad budem postavljao glupa pitanja.Pratim ovaj forum već dosta vrimena,počeo od prve stranice,ali kako vrime šiba-ne stignem toliko pročitat koliko se nakupi novih stranica,a i ono što sam pročitao na početku već sam zaboravija!Da ne duljim za sada,imam namjeru kupit taj GS2 ali čekam da mi crkne stari mob.evo drži baterija već sedmu godinu i nikako da crkne.Kakva su iskustva sa kupljenim mob. preko Njuškala?Nazvao sam jednog i čini mi se OK!Blizu mi je pa ču to kupit oči u oči-tako mi je sigurnije.
http://www.njuskalo.hr/samsung-galaxy/samsung-i9100-galaxy-s2-dostava-cijela-rh-oglas-3946386
Na što trebam pazit kad kupujem taj mob.(model?za koje je tržište?kako sa garancijom?)
Za sada toliko,ostala pitanja kad ga kupim (mislim na ona-root,kernel,sladoledsendvič itd.ako se to tako zove).

Nema ti jamstvo u vipu ili t-mobilu tako da bi ja osobno preskočio taj oglas. Vidim isto tako da prodaje poprilično mobitela pa možda i ima nekakav dućan, ako da onda bih tražio od njega da mi potpiše i pečatira svoje jamstvo na softver i hardver.

U svakom slučaju pametnije ti je da nađeš neki koji je kupljen u vipu ili tmobilu i da ima njihovo jamstvo

18 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Ja sam malo probao undervoltati ali na mom mobitelu to nema nikakvog utjecaja... neki tvrde kako na tome izvuku dosta baterije dok su ostali kao i ja, skeptični...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
15 godina
protjeran
sudy_freak kaže...

Za bateriju ti je daleko najbolji onaj profil luzactive ili tako nešto. To koliko ćeš staviti max ne može škoditi već može biti nestabilno, sve ovisi kakav si primjerak dobio. Meni na 1600 mhz radi savršeno ali osjetim da se nakon nekog vremena osjetno zagrije.

15 godina
Volume kaže...
sudy_freak kaže...

Za bateriju ti je daleko najbolji onaj profil luzactive ili tako nešto. To koliko ćeš staviti max ne može škoditi već može biti nestabilno, sve ovisi kakav si primjerak dobio. Meni na 1600 mhz radi savršeno ali osjetim da se nakon nekog vremena osjetno zagrije.

Je da, ima i taj profil.

Nakon promjene matične ljetos, sve radi prfekt.
Probat ću nešto, vidjeti malo, igrati se, ali stavit ću ga na 1,4GHz, neka kuca 

18 godina

evo instalirao sam cm9 13.4 bulid sa stock kernelom i mogu rec da se opako priblizavamo stabilnoj verziji {#}

kaj se ti ce baterije od zadjih par buildova traje i traje i traje .....

p.s od kad sam preso sa off ICS roma na CM9 vise se igram sa mobom nego prije i nekako mi je ljepsi i bolji tj kao da imam drugi uredjaj 

CM9 big ! FTW !{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 21:26 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran

@sudy još samo da znaš 1600mhz doslovno ždere bateriju

3 0 hvala 2
18 godina

bdw sa ovim stock kernelom i buildom mi vise tample run ne FC-.a a i dok igram druge igre ne zagrijava se mob kao prije {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Nego ima li tko kakvu preporuku za dobar video player, inače koristim mx i mobo ali su mi lagano dopiz.dili pa sam mislija malo promjenit...

0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

bdw sa ovim stock kernelom i buildom mi vise tample run ne FC-.a a i dok igram druge igre ne zagrijava se mob kao prije {#}

A ja bih išao na MIUI (u ovoj fazi) - silly me.

Vol. ne znam za video player, ne bavim se time... xD 

15 godina
neaktivan

Rootao sam prije par minuta mobitel preko ovog linka. Mob radi normalno ali me zabrinjava onaj uskličnik u žutom trokutu kad se mob boota. Jel to normalno ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

da to je normalno ...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Skida se Wanamov 10.8

šumski put je bio ravan.
15 godina
neaktivan

Sad molim dobru dušu da mi objasni što moram sljedeče učiniti za CM9 ? Modem je XXKI3 neznam jeli to potrebno.

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Tinča14 kaže...

Sad molim dobru dušu da mi objasni što moram sljedeče učiniti za CM9 ? Modem je XXKI3 neznam jeli to potrebno.

First time installing CyanogenMod 9 to your Galaxy S II, or coming from another ROM:

- Make sure you're running ICS bootloaders lower than LPH: Download (flash as PDA with odin) ==> moraš flashati "I9100_APBOOT_I9100XXKP2_CL17109_REV02_eng_mid_ship.tar" preko Odina
- make sure you're running a proper working CWM like the one from CM7 ==> ako si rootao mob, ovo imaš...

- Copy GApps and CM9 ZIPs to your internal SDCard ==> skineš ovdje: http://download.cyanogenmod.com/?device=galaxys2 i gapps: http://goo.im/gapps  (naravno skini za 4.0 verziju)
- Boot into Recovery ==> u recovery mod ulaziš tako da držiš tipke home + volume up + power
- Flash CM9 zip 
- Flash GApps zip
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET (otherwise your calendar sync will not work)
- Reboot

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 22:10 (Kordy).
18 godina
odjavljen

Tutorial za flashanje bootloadera preko Odina:

Step 1: Make sure that your device is in USB debugging mode: Settings -> Applications -> Development -> USB debugging. 

Step 2: Reboot your device into download mode. To do so: Turn the device off, then power it on again by pressing and holding VolumeDown + Home + Power simultaneously. 

Step 3: Start ODIN.

Step 4: Connect the device to your computer using USB. 

Step 5: Wait a few seconds, the ODIN screen will show that a device is now connected 

- Make sure that in ODIN nothing is checked, except the "Auto reboot" and "F. Reset Time" checkboxes. 

- Press the "PDA" button, and select the the extracted tar file ( I9100_APBOOT_I9100XXKP2_CL17109_REV02_eng_mid_ship.tar ). 

- Press "Start". ODIN will now flash the kernel, and the device should reboot.

- Now remove the USB cable from your device when you see the green Pass in Odin.

3 0 hvala 1
14 godina
Imam problem sa flashanjem MIUI litening sam uspio preko odina neki hydrogen preko recoverya ali miui nemogu svaki put kad flasham preko recovery pn se upali i onda mi pocnu errori tipa ovaj proces se ugasio ovaj je blokao itd... Moze pomoc mala
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako na CM9 isključiti grammar check u messages aplikaciji? Još uvijek je tamo iako ga isključim u settings.

EDIT: Nema veze, našao sam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 0:09 (wild).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

jel radi cm 11.4. + siyah v3.1rc2?

0 0 hvala 0
16 godina

naravno da radi ;)

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Stavio sam CM9 i za sad nemam nekih zamjerki{#}

Da li se i kod vas desava da npr. crta loadanja/progress bar bude nazubljen na jednom dijelu i nije ravna? - vidi sliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo neznam jeste li već nekom govorili, ali meni se nije dalo sve čitat, samo sam prvu stranicu pročitao, tako da pitam...:D {#}

Uskoro si namjeravam kupiti: http://m.njuskalo.hr/samsung-mobiteli/g-600-orginal-samsung-pink-5.0-mpx-hr-meni-brza-dostava-hr-oglas-422772
Pa me zanimaju vaša mišljenja, je dobar mob, se isplati? {#}
I ima ga negdje možda za jeftinije nabavit ili ovo preko njuškala je najbolje?:)

Kakvi potpis?xD

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kelam kaže...
Imam problem sa flashanjem MIUI litening sam uspio preko odina neki hydrogen preko recoverya ali miui nemogu svaki put kad flasham preko recovery pn se upali i onda mi pocnu errori tipa ovaj proces se ugasio ovaj je blokao itd... Moze pomoc mala

Prije flashanja roma,odi u recoveryju na wipe data/factory reset i onda flashaj rom.

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam SGS2 koji mi je bio pao i pukla plastika na rubu. Mjenjao sam cili LCD ekran iako je on neoštećen. Mobitel je vraćen na tvorničke postavke. Sad me zanima nešto. Prije kad bi mi stigla poruka, negdje sam u postavkama stavio da mi nakon što stigne poruka čuje onaj robotizirani glas koji bi mi nakon zvuka dospijeća poruka govorio na eng. da sam dobio poruku od toga i toga i onda govorio broj toga moba. Sad mi toga nema, pa me zanima, zna li tko gdje to mogu u postavka namjestiti?

Hvala!

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
KMG kaže...

Pozdrav svima!

Imam SGS2 koji mi je bio pao i pukla plastika na rubu. Mjenjao sam cili LCD ekran iako je on neoštećen. Mobitel je vraćen na tvorničke postavke. Sad me zanima nešto. Prije kad bi mi stigla poruka, negdje sam u postavkama stavio da mi nakon što stigne poruka čuje onaj robotizirani glas koji bi mi nakon zvuka dospijeća poruka govorio na eng. da sam dobio poruku od toga i toga i onda govorio broj toga moba. Sad mi toga nema, pa me zanima, zna li tko gdje to mogu u postavka namjestiti?

Hvala!

Prije bih rekao da je to neka 3rd party aplikacija

14 godina
neaktivan
KMG kaže...

Pozdrav svima!

Hvala!

Ako se ne varam to se pali u onom glasovnom upravljanju.Upališ onaj driving mode.

15 godina
neaktivan

Koji official Samsung ICS staviti? Moze netko staviti root guide za novi ICS?

Thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
parizer kaže...

Stavio sam CM9 i za sad nemam nekih zamjerki{#}

Da li se i kod vas desava da npr. crta loadanja/progress bar bude nazubljen na jednom dijelu i nije ravna? - vidi sliku

Usporedi CM9 sa Wanamom :)

šumski put je bio ravan.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice