Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.069.251
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
forzzuk kaže...

@sale;

nenormalno mi se troši baterija na NEAT-u, v.7.6

Mobitel ne izdrži niti jedan puni dan relativno laganog korištenja.

Na stocku znam da mi je situacija bila itekako drugačija.

Sad, ovo nije loše samo po sebi jer me tjera da se raspitam i naučim nešto novo.

Dakle, imaš li kakav praktičan savjet?

(čitao sam na XDA sekciju o boljem razumijevanju patterna trošenja baterije i pratio link na App Store no ne daje mi se 2.18USD napamet bez da prvo shvatim problematiku)

Također, općenito pitanje za sve ovdje, uključujući salu: Što je s kernelima?

Morat ću progooglat i informirat se ali da li postoji preporuka određenog da ide dobro uz ovaj ROM?

Unaprijed hvala {#}

Morali bi videti sta ti trosi bateriju. Ja uvek preporucujem ovo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809

i postaviti dump fajl u taj thread i zamoliti nekog da vidi sta je problem. Ako se slabije snalazis sa engleskim evo i ovde jedan thread 

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?310378-BBS-Better-Battery-Stats-**OBAVEZNO-pro%C4%8Ditati-prvi-post**

14 godina
neaktivan
Tionio kaže...
tonček kaže...

Stiže nam 4.4.3.

potkrijepi to! {#}

https://twitter.com/temasek71/status/473816064292171776

16 godina
tonček kaže...
Tionio kaže...
tonček kaže...

Stiže nam 4.4.3.

potkrijepi to! {#}

https://twitter.com/temasek71/status/473816064292171776

ahaa..ja sam mislio da govoris za stock! :P

TiONiO
14 godina
neaktivan

Koliko mobitelu steti ako radi na 1600MHz (stock frekvencije iznosi 1400MHz)? Kako se to odrazava na njegov zivotni vijek i slicno?

xXxXx

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ako je stock napon i ne osjecas razliku u temperaturi (ako se ne grije vise nego prije), nece mu bit nista
*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
neaktivan
salesale kaže...
forzzuk kaže...

I stvarno mi nije jasno, ako Sale ovo čita, upravo mi se opet dogodilo da mi se mobitel ugasio.

Stavio sam restat odnosno reboot i naprosto se ugasio.

To u kombinaciji s ovim sinoć i lagano sam zabrinut.

Ništa slično mi se niti jedanput nije dogodilo na stocku a mobitel je star svega 4-5 mjeseci i savršeno očuvan.

Logično je zapitati se da nije možda do ROM-a?

Moguce da je do rom-a ali je moguce i da je individualni problem jer kao sto vidis niko se nije zalio ni na sta slicno ni ovde ni na xda. Prvo bi morao napisati koji rom imas instaliran, pa jos kada bi mogao da izvuces log nakon sto se to dogodi onda bi pomoglo da vidim u cemu je problem

Evo da napišem da mi se danas opet mobitel ugasio iz čista mira.

Dakle, bio sam na Youtube-u, gledao video (HD ako išta znači). Baterija preko 50%.

Pauzirao sam video, izašao iz YT i pogledao SMS te ugasio ekran i spremio mob u djep.

Izvadim ga nakon par minuta i vidim da je kompletno ugašen.

Ovo u kombinaciji s nenormalnim trošenjem baterije (majke mi moje-čini mi se da se i puni duže nego prije) me dovodi do

toga da sam živčan jer umjesto da uživam u novom ROM-u (naravno, ne kažem da je do njega, samo navodim) - ja se mislim oko ovog..

Zadnja stvar jest to da sam otišao u task manager ili kako ga već nazvati, 'RUNNING' sekicija i vidim da otkad sam na NEAT-u imam cca 100MB slobodnog RAM-a jedva,

uz to da sam ga instalirao totalno bazično i mob nije zatrpan aplikacijama.

Sad, nije to problem ali problem je u tome što pogledam opet u RUNNING sekciju i vidim da mi se plava traka lagano širi te da mi je i jednom trenutku ostalo 3MB slobodnog RAM-a,

zatim nekoliko kilobajta.

Mob se generalno usporio i istrzao.

Danas sam napravio nandroid i sve gledam kako nanovo flashati rom jer mi se čini da nešto definitivno nije ok.

Sve što mogu reći da mi je žao što sam uopće probavao ikakvo flashanje jer koliko god ljudi tvrdili suprotno, meni je na stocku mob radio besprijekorno.

Eto

Something witty.
15 godina
neaktivan

Moje skromno mišljenje je da ti nisi odradio full wipe kad si flashao rom. Pošto nandroid imaš onda lijepo odradi flashanje iz početka, ali onako profesionalno uz sav mogući wipe.

Nemoguće da će nakon toga opet biti ovih tvojih trenutnih situacija. {#}

Kao što sale reče prije, do sada se nitko nije žalio na takve stvari (pratim xda pa znam).

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
15 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

Moje skromno mišljenje je da ti nisi odradio full wipe kad si flashao rom. Pošto nandroid imaš onda lijepo odradi flashanje iz početka, ali onako profesionalno uz sav mogući wipe.

Kao što sale reče prije, do sada se nitko nije žalio na takve stvari (pratim xda pa znam).

Nije normalno da bude par mb slobodnog rama stvarno ali se bas niko nije zalio na to, u pravu si. Oni sto se zale da imaju samo 100-200mb slobodno, te samo preskocim jer vidim da nemaju pojma. Moja skripta oslobadja ram kad ostane ispod 50 i ne vidim potrebu da bude vise.

Znaci jos jednom, full wipe, manuelno formatiraj sve u "mounts and storage" i nemoj zaboraviti backup interne SD, pa re-flash roma

16 godina
Ili jednostavno instaliraš CM 11. I uživaš kao u fuidnosti mobitela.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
16 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

Radio sam full wipe, čisto prateći onaj 'Extra Safe' tut na XDA, od Sale, upravo zato da izbjegnem ovakve potencijalne probleme.

Svejedno, hvala na infou.

salesale kaže...

Nije normalno da bude par mb slobodnog rama stvarno ali se bas niko nije zalio na to, u pravu si. Oni sto se zale da imaju samo 100-200mb slobodno, te samo preskocim jer vidim da nemaju pojma. Moja skripta oslobadja ram kad ostane ispod 50 i ne vidim potrebu da bude vise.

Znaci jos jednom, full wipe, manuelno formatiraj sve u "mounts and storage" i nemoj zaboraviti backup interne SD, pa re-flash roma

Upravo ovo ću napraviti pa javim rezultate, hvala.

x18x05x kaže...
Ili jednostavno instaliraš CM 11. I uživaš kao u fuidnosti mobitela.

Probao, moj prvi ROM. Naprosto mi se osobno nije svidio i sad nakon korištenja NEAT-a mogu reći da je u dosta stvari bolji.

Daleko od tog da je CM loš no naprosto meni nije sjeo.

Ako ništa, kamera mi je bila dealbreaker.

Something witty.
16 godina
neaktivan

Napravio full wipe svega živog i mrtvog, clean install, flashao rom i vratio nand backup.

Sve zajedno u 20ak min, koliko vidim za sad, sve radi savršeno.

Ako što bude, uredno javim.

Majke mi, morao bih se registrirat na XDA {#}

Something witty.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preporuka kernela za temasek 4.4.3, imam boeffla ali mi ne odgovara,  dosta mi se grije mob i ima uzasno puno alarm wakelocka: data stall,  i,  sync alarm

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Normalno da ti se grije mob kada ga držiš na 1.7 GHz, jel tako? Ja se trudim da je u većini slučajeva na što manjoj freq, tipa 1000 MHz

Ne možeš samo promijeniti kernel i očekivati da ćeš se riješiti wake alarma, treba se malo igrati postavkama ili pročitati na xda što drugi kažu o tome.

Također prolistaš i nekoliko stranica temasekove teme na xda pa ćeš vidjeti što ljudi preporučaju od kernela. Teško da ćeš ovdje dobiti neku pametniju informaciju.

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2014 22:49 (paradoxxxx).
14 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

Normalno da ti se grije mob kada ga držiš na 1.7 GHz, jel tako? Ja se trudim da je u većini slučajeva na što manjoj freq, tipa 1000 MHz

Ne možeš samo promijeniti kernel i očekivati da ćeš se riješiti wake alarma, treba se malo igrati postavkama ili pročitati na xda što drugi kažu o tome.

Također prolistaš i nekoliko stranica temasekove teme na xda pa ćeš vidjeti što ljudi preporučaju od kernela. Teško da ćeš ovdje dobiti neku pametniju informaciju.

Da dobro,  vrtim ga na 1,7  i zzmove - game governor,ali sam zato stavio UV na - 100,a i wakelocki koji mi zderu bateriju,  bio sam jedno vrijeme na arter97 kernelu koji opce nije imao te wakelocke i bio mi je super ali on ne update tako cesto pa sam odustao od zastarjelih kernela,  yank isto ima mislim iz 3mj kernel,  googgy  sam koristio a on je prestao svoj development, sad sam zapeo na boefli a ne valja mi,  katastrofa

14 godina
neaktivan

Ako ga drzis na 1000mhz kupi si s3 mini,  tamo ti je to max pa bar znaš da nećeš preći 

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ovako, frendu je opao s3 i nije nigdje pukao. Dok ga pokusava upalit samo je crni screen, led svijetli i tipke takoder,nekad dode do onog samsungovog logoa ali samo na sekundu. Jel zna neko u cemu je stvar?

01001101 01111001 00100000 01101110 01100001 01101101 01100101 00100000 01101001 01110011 00100000 01001101 01100001 01110100 01100101 01101111

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koristi li iko Paranoid 4.4.2? Fleshao sam rom, zatim Boeffla Omni kernel (zadnja stejbl verzija) i prebacio sa dalvik-a na Art. Ovo je do sada najbrzi rom koji sam isprobao... Defitnitivno najbolji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

sad bas gledam jel su izbacili noviju stabilnu verziju boeffla kernela i vidim kernel za skinuti SAMSUNG JB 4.4... ?!
koji je to rom, kad sluzbenog jos nema 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pretpostavljam Archiport

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sta tacno od aplikacija ili koja funkcija roma nece raditi ako se koristi Art runtime umjeste Dalvik?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Sta tacno od aplikacija ili koja funkcija roma nece raditi ako se koristi Art runtime umjeste Dalvik?

upali ga pa gledaj

16 godina
neaktivan
tonček kaže...
Almin94 kaže...

upali ga pa gledaj

Sve radi ok, ali pitam zato jer sam procitao negdje da se mogu javiti odredjeni problemi.

11 godina
neaktivan

POzz! Buraz uzima mobitel pa ga zanima onda di ima kupiti za najjeftinije obični s3 od 16 gb? U zagrebu.

0 0 hvala 0
16 godina
Kod mene, javi se u PP.
http://www.neobux.com/?r=inoxzg,
11 godina
neaktivan

Mislim novi, u dućanu, zapakiran

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nazovi pa pitaj

http://www.protis.hr/products/details/mobitel-smartphone-samsung-galaxy-s3-i9300-sapphire-black/74049

edit:

ali neka svakkao proba nabaviti lte verziju jer ima 2 gige rama, pa neće raditi kao najobičnija kanta bez custom roma

lte model ti je i9305

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.6.2014 22:49 (hd22sb).
16 godina
neaktivan

Stvarno su pacijenti ovi u Protisu. One mini skuplji od S4 {#}

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Imam dilemu između samsunga galaxya s3 i sony xperie z, cijena za ovaj drugi je malo skuplja, ali isplati li se dati malo više ako je dosta bolji?

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koliko skuplji?

Uzmi Xperiu Z imao sam oba i jednostavno xperia je novija i bolja
*Sony Xperia Z1 Compact*
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice