Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 4.070.012
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
forzzuk kaže...

Ovo sam već pitao jednom a sad pitam opet;

na mobitelu imam od prvog dana popriličan problem s onim crnim točkicama po ekranu koje se primjete u tamnoj prostoriji i na crnoj pozadini.

Izgledaju stvarno ružno i ima ih poprilično, 5-6 te su solidno velike.

Zanima me da li itko ima iskustva s reklamiranjem tako nečeg? U pitanju je Tele2.

Smatram da nije neki veliki 'kvar' ali sam dao popriličnu cifru za mobitel i očekujem ga besprijekornog, koliko to može već biti kod AMOLED ekrana.

Dalje, mislim da bi večeras mogao probati onaj CM Installer, zainma me da li se taj Boeffla kernel može uredno i jednostavno staviti nakon flashanja?

paradoxxxx kaže...

Sam si sebi odgovorio na pitanje. Ne možeš reklamirati uređaj zbog tih crnih mrlja kad to nije nikakva greška. To je naprosto način funkcioniranja AMOLED-a.

Do sada na skoro svim uređajima s AMOLED ekranom sam primjećivao te mrlje i ne kužim zbog čega te to tako jako smeta. {#}

U redu, hvala. Mada ću isto probati jer čitam po netu da ljudi imaju po nekoliko sitnih točkica eventualno a ne ogromne blobove i mrlje kao ja.

{#}

Probao CM preko installera, naprosto mi se nije svidio.

Upravo flasham stock.

Zanima me što je s recovery-em?

Napravio sam NANDROID backup no ne znam kako ga rješiti.

Doduše mogu i bez njega jer bitne stvari imam na kompu pa lako prebacim i to je to.

Nadalje, sad vidim u download modu da imam flash counter stavljen na 2. Kako ide onaj sistem za triangle away?

Hvala.

EDIT:

OK, sranje.

Flashao sam zadnji firmware od Tele2 skinut sa Samsung stranice preko Odina.

Sve je prošlo ok ali mi se mobitel upravo ne moze upaliti.

Samosung logo pulsira, svakih 10ak sekundi se soft tipke i ugase.

Vadio bateriju, probao opet, ništa.

TREBAM POMOĆ.

Hvala unaprijed.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 22:56 (forzzuk).
15 godina

Riješio kako si objasnio hvala lipo još jednom ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zaki23 kaže...

trebam pomoć!

pošto sam bio stavio onaj cm11 i želio sam se vratit na orginal i kolega iznad na postu mi je objasnio kako se vratit i napravio sam onako kako idu upute skinuo 4.3 od t mobilea-croatia, odradio preko odina i sve je prošlo u redu mob se restarata i pojavi se t mobie logo i nakon toga natpis samsung i od tuda neće nikuda...samo svjetluca natpis samsung i malo zavibrira kao da se želi dignut al ne može...sad što činiti

SIII Deny kaže...
zaki23 kaže...

trebam pomoć!

pošto sam bio stavio onaj cm11 i želio sam se vratit na orginal i kolega iznad na postu mi je objasnio kako se vratit i napravio sam onako kako idu upute skinuo 4.3 od t mobilea-croatia, odradio preko odina i sve je prošlo u redu mob se restarata i pojavi se t mobie logo i nakon toga natpis samsun i od toda neće nikuda...samo svjetluca natpis samsung i malo zavibrira kao da se želi dignut al ne može...sad što činiti

vrati se u recovery i napravi factory reset i zatim reboot

Ista stvar i kod mene izgleda, napravio kako je kolega rekao, factory reset i reboot.

Nije se htio upaliti dobrih 2 minute i sada izgleda napokon radi. Hvala @ SIII Deny

Sad me muci taj triangle away i nanovi root.

Prvo ne znam, drugo valjda ne bi trebao biti problem.

Something witty.
16 godina
neaktivan
Šta će ti triangle away ako ćeš poslije njega raditi root
Samo rootaj i ne sekiraj se, mobu tako i tako neće biti ništa pa se ne moraš sekirati za garanciju
14 godina
prvi boot nakon flashanja traje par minuta, čekajte..
Samsung Galaxy S4 Mini LTE (serranoltexx/l9195XXUAMF5) with the latest CM11 nightly.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nikako na zelenu granu s ovim mobitelom...

Ne mogu i ne znam nikako napraviti recovery.

Prije stavljanja CM-a sam napravio NANDROID backup. Na SD kartici mi je, ima skoro 3GB u njemu.

Rootao sam mobitel nanovo nakon vraćanja stock firmware-a, no nigdje ne vidim Superuser aplikaciju mada mi pod 'Aplikacije' pokazuje da je instalirana.

Skinuo sam onaj ROM Manager i pokušao s njim opciju 'Reboot into recovery' - mobitel kompletno zablokira, baci mi da je aplikacija prestala funkcionirati i moram na kraju vaditi bateriju kompletno.

Probao s VOL UP + HOME + POWER ući u recovery mode, očekivajući da ću tu vidjeti taj CWM no ništa, pokazuje mi običan recovery.

Ukratko, nemam više pojma što radim {#}  i trebam nekog da mi pomogne i objasni

samo želim napraviti taj restore da mi bude mob kao prije, da se ne zafrkavam sad s namještanjem stvari poput veličine fonta u Poweramp widgetu itd..

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Nikako na zelenu granu s ovim mobitelom...

Ne mogu i ne znam nikako napraviti recovery.

Prije stavljanja CM-a sam napravio NANDROID backup. Na SD kartici mi je, ima skoro 3GB u njemu.

Rootao sam mobitel nanovo nakon vraćanja stock firmware-a, no nigdje ne vidim Superuser aplikaciju mada mi pod 'Aplikacije' pokazuje da je instalirana.

Skinuo sam onaj ROM Manager i pokušao s njim opciju 'Reboot into recovery' - mobitel kompletno zablokira, baci mi da je aplikacija prestala funkcionirati i moram na kraju vaditi bateriju kompletno.

Probao s VOL UP + HOME + POWER ući u recovery mode, očekivajući da ću tu vidjeti taj CWM no ništa, pokazuje mi običan recovery.

Ukratko, nemam više pojma što radim {#}  i trebam nekog da mi pomogne i objasni

samo želim napraviti taj restore da mi bude mob kao prije, da se ne zafrkavam sad s namještanjem stvari poput veličine fonta u Poweramp widgetu itd..

Instaliraj zadnji PhiZ recovery pa probaj opet

14 godina
neaktivan

,Ako nisi prvo izbrisi iz recoverya cache i delvik cache...to je u 90 posto slucajeva uzrok bootloopa tj ono kad ti non stop stoji na samsung logu.....

sad vidim da si to rjesio..za recovery cwm.....ako si rootao odi u stock recovery i samo na install zip i instaliraj ovaj file... http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=2550558&d=1391175084

juka
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.5.2014 19:57 (Juka_91).
16 godina
neaktivan

Zahvaljujem Juki i Sali na informacijama, na kraju sam si ubacio PhilZ recovery preko Odina i moram priznati da je zgodna stvar.

Rješio NANDROID backup iz njega bez problema u par minuta, mobitel je na starom.

Samo mi par stvari nikako ne ide u glavu;

1) Aldiko (APK za čitanje knjiga, .MOBI itd) mi ne prepoznaje kompletnu knjižnicu od 50ak knjiga iako su i dalje prisutne na kartici. Ne može ih otvoriti.

Ne želim ga brisati iz razloga što čitam nekoliko knjiga trenutno, gubio bih bookmarkove i lijepo mi se vide pročitane knjige itd.. ne znam, iskombinirat cu nesto.

2)Igre koje sam imao odnosno backupao su i dalje tu i uredno rade koliko vidim. PVZ2, Rayman, GTA itd.. no nema ih u .Obb folderu i interna memorija je skoro prazna.

Naprosto mi nije jasno gdje su onda uopće oni fajlovi u Android/.Obb folderu te kako igre rade bez njih. (sve je bilo {#} da se razumijemo, ako igra kakvu ulogu).

Ako primjetim nekakve nepravilnosti u radu, napišem ovdje mada vidim da tema polako umire i da je teško dobiti konkretan odgovor (čast kolegama iznimkama) ili

zainteresirati ljude da pomognu.

Sve u svemu, u proteklih par dana sam naučio jako puno toga i drago mi je zbog toga. Na par trenutaka sam bio uvjeren da sam doslovno pokvario mobitel ali hvala Bogu, sve ok {#}.

Za ubuduće sam opušten po pitanju ROM-ova i vjerojatno ću

uskoro isprobati neki novi, NEAT mi se čini zgodan, CM mi naprosto nije sjeo čim sam upalio kameru (među ostalim) {#}

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Molim vas, je li moze neko odvrtiti Antutu Benchmark na zadnjem Neat rom-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako ti cm nije sjeo a svida tinse stock rom onda je saletov neat roma prava stvar zas tebe..dobijes to stock iskustvo a imas mog cnosti micati ono sto ti ne treba od aplikacija, brdo dodatnih i zgodnih opcija, dobru kameru...
juka
17 godina
forzzuk kaže...

1) Aldiko (APK za čitanje knjiga, .MOBI itd) mi ne prepoznaje kompletnu knjižnicu od 50ak knjiga iako su i dalje prisutne na kartici. Ne može ih otvoriti.

Ne želim ga brisati iz razloga što čitam nekoliko knjiga trenutno, gubio bih bookmarkove i lijepo mi se vide pročitane knjige itd.. ne znam, iskombinirat cu nesto.

Razumijem da u aldiku vec imas spremljene bookmarkse i ostalo, ali bih ti preporucio Moon+ reader. Meni je daleko najbolje e-book reader za android.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreader&hl=hr

morrisoN
15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi od kad sam root svoj s-3 primjetio sam da mi baterija puno manje traje dali neko zna u cem može bit problem...

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipo, zamjenio ja svoj white S3 nakon skoro 2 godine korištenja.

Sada sam na LG G2 32 GB black.

Luc
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Luc989 kaže...

Dobra zamjena {#}

Btw ajd neka neko odvrti Antutu, cisto me zanima koliki se dobije score na Saletovom romu...

15 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
Luc989 kaže...

Dobra zamjena {#}

Btw ajd neka neko odvrti Antutu, cisto me zanima koliki se dobije score na Saletovom romu...

Na AOSP-u ili Samsungu? Ako je ovo prvo mogu ja

16 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...
Ako ti cm nije sjeo a svida tinse stock rom onda je saletov neat roma prava stvar zas tebe..dobijes to stock iskustvo a imas mog cnosti micati ono sto ti ne treba od aplikacija, brdo dodatnih i zgodnih opcija, dobru kameru...

Upravo idem isprobati, skinuo sam ga, radim taman NAND backup.

morrisoN kaže...
forzzuk kaže...

Razumijem da u aldiku vec imas spremljene bookmarkse i ostalo, ali bih ti preporucio Moon+ reader. Meni je daleko najbolje e-book reader za android.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.flyersoft.moonreader&hl=hr

Znam za Moon+ otprije ali kako si napisao, kažem idem probati; sinoć sam ga skinuo s Marketa i oduševio se. Stvarno ima hrpu opcija i jako mi se sviđa. Definitivno bolji od Aldika.

U svakom slučaju hvala, imam novi reader {#}

Inače, vidim da cijeli ovaj NEAT stane u 145MB.

Idem na ovu 'Ultra Clean' instalacijsku shemu za svaki slučaj, javim kako prođe i svoje dojmove.

Something witty.
14 godina
neaktivan
Da li mislis na neat rom lite ili neat aosp
juka
16 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...
Da li mislis na neat rom lite ili neat aosp

Na ovaj.

Čekaj da proučim i shvatim u čemu je uopće razlika, slobodno me informiraj.

Gore linkani bi mi trebao ok raditi na mobu?

Something witty.
14 godina
neaktivan
Ovaj linkanib ti je aosp( android open source project) sto znaci cisti android dozivljaj nesto slicno kao CM ali nikako isto,, a neat rom lite ti je debloatani ( sam biras koje samsungove aplikacije zelis(ako uopce zelis ijednu) i malo preradeni( accuweather widget sa s4 i neke sheme tipa snimanjeoziva i brdo korisnih opcija) samsungov stock rom sa touchwizom. Dakle neat AOSP je cisti android( ili kako si ti primjetio onaj sa pinkicu losijom kamerom jer samsung ne zeli izdati originali drivere) a neat rom lite je zapravo nabrijana i bolja verzija samsung stock roma sa brdom korisnih opcija koje inace nemas sa stock kamerom
juka
16 godina
neaktivan
Juka_91 kaže...
Ovaj linkanib ti je aosp( android open source project) sto znaci cisti android dozivljaj nesto slicno kao CM ali nikako isto,, a neat rom lite ti je debloatani ( sam biras koje samsungove aplikacije zelis(ako uopce zelis ijednu) i malo preradeni( accuweather widget sa s4 i neke sheme tipa snimanjeoziva i brdo korisnih opcija) samsungov stock rom sa touchwizom. Dakle neat AOSP je cisti android( ili kako si ti primjetio onaj sa pinkicu losijom kamerom jer samsung ne zeli izdati originali drivere) a neat rom lite je zapravo nabrijana i bolja verzija samsung stock roma sa brdom korisnih opcija koje inace nemas sa stock kamerom

Ej, baš ti hvala na jednostavnom i kompletnom odgovoru.

U tom slučaju bi mi osobno više pasao ova Lite verzija.

Upravo skidam.

Vidim da je značajno 'teži' od AOSP-a.

Featuresi izgledaju jako zanimljivo.

Something witty.
16 godina
neaktivan
salesale kaže...
Almin94 kaže...
Luc989 kaže...

Dobra zamjena {#}

Na AOSP-u ili Samsungu? Ako je ovo prvo mogu ja

Neat rom Samsung. Hajde molim te. :-)

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/rom-neatromlite-themed-aroma-mods-t2060403/post35760601#post35760601

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 23:39 (Almin94).
16 godina

Pitanje: Oce li biti Neat ROM-a kad izbace 4.4 za obican s3? :)

TiONiO

0 0 hvala 0
13 godina
Tionio kaže...

koji ti je to obican s3? 

16 godina
SIII Deny kaže...
Tionio kaže...

koji ti je to obican s3? 

onaj bez LTE i sa gigom rama manje...

TiONiO
13 godina
Tionio kaže...
SIII Deny kaže...
Tionio kaže...

koji ti je to obican s3? 

onaj bez LTE i sa gigom rama manje...

ahaam, tako si mislio.... ili ja nisam kako treba procitao pitanje, ili ti trebas prefolmulirati pitanje {#} 

16 godina
SIII Deny kaže...

ahaam, tako si mislio.... ili ja nisam kako treba procitao pitanje, ili ti trebas prefolmulirati pitanje {#} 

no, receno je da sluzbeno necemo dobit 4.4, ali posto ovi vrijedni android developeri rade na tome da slože 4.4 na osnovu note2 i s3 LTE...pa posto ce to bit nekakav (ne)službeni 4.4, zanima me dali ce sale radit neat za njega? :)

TiONiO
16 godina
neaktivan

Isprobao NEAT, sviđa mi se za sad.

Mada mi se čini da sam odabrao nekoliko za mene nepotrebnih programčića/appova pri instalaciji tipa greenify i nekakve backup sheme..

Jedini problem koji vidim jest to što imam 2 'internet' pokretača i mob me pita s kojim se želim spojiti na net odnosno executati neku radnju.

Osobno koristim O Mini tako da ću je stavit al ovo mi nije jasno.

Van toga, jedna zanimljiva stvar mi je da imam cca 140MB slobodnog RAM-a dok sam na rootanom stock-u s pogašenim stvarima imao cca.220 redovito.

Sad, da li to išta znači - ne znam jer sam laik, samo dajem brojke.

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi molim vas pomoć. Rootao sa galaxy s3 koji ima stock rom 4.3 sa cf auto root preko odina. Sve je uredno prošlo. Nakon toga kad sam odradio što mi je trebalo htio sam napraviti unroot i resetirat onaj custom binary. Skinuo sam triangle away resetirao flash counter no u download modu je i dalje sljedeće:

status: custom binary download: yes (1 counts)

custom binary: custom

system status: custom

skinuo sam triangle away, napravio reset flash counter i na kraju bude sljedeće:

status: custom binary download: yes (1 counts)

custom binary: custom

system status: official

kako to sve resetirat da bude na nuli.

Unaprijed hvala. 

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.5.2014 1:24 (sage).
14 godina
protjeran

Ti samo odaberi Operu, a kasnije si to u setings/aplikacije promjeniš ako zatreba.

Ovo za ram ne brini jer android "pojede" kolko god da imaš. Bitnije ti je da mob dobro radi, pusti brojke.

Crkva je zlo 21. stoljeća
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice