Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.602.732
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kako se napravi kalibracija baterije?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Dodge_167 kaže...
Jar Jar Binks kaže...

Dodge...

jel imaš neki link sa uputama kako ga flešnuti i što točno treba raditi tokom flešanja. {#}

Samo čudi me zašto nema TouchWiz 4.0{#}

P.S. jel ima hrv.jezik

Dakle...

Samo skini file sa ove stranice : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974230

Onda skini Odin 1.7 ako ga nemas, i postavi ove fajlove sto si dobio u fileu sto si skinuo prije kao sto sam ja na slici... http://www.deviantpics.com/images/capturlel.jpg

Stavi mob u download mode i pritisni start!

i to ti je to...

A vjerojatno ce biti, posto je jos ovo beta

Ima Hrvatski... :)

Nemoj se ljutit šta ovo pitan {#} al daj brate link za skinut fileove jer ovaj je toliko toga ''postao'' da nemam pojma di je šta {#}

P.S. šta je sa marketom i da li npr. applanet i ostale stvarčice tipa aplikacije rade na njemu juice defender, app killer, bla bla bla...

i da li treba raditi root jer sam negdi pročita da ga treba rootat da bi market radio?

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!
17 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...

Nemoj se ljutit šta ovo pitan {#} al daj brate link za skinut fileove jer ovaj je toliko toga ''postao'' da nemam pojma di je šta {#}

P.S. šta je sa marketom i da li npr. applanet i ostale stvarčice tipa aplikacije rade na njemu juice defender, app killer, bla bla bla...

i da li treba raditi root jer sam negdi pročita da ga treba rootat da bi market radio?

http://www.multiupload.com/OH1LRZDN3N Izvoli...

Market radi ok, nema nikakvih problema, a Applanet meni ne radi, ali mi nije radio ni sa 2.2.1, valjda imam neku krivu verziju te aplikacije...

root ti ne treba za Market...

15 godina
neaktivan
hmm... Odgovorio bih ti da nije napisano već 999 puta.....ima ovaj forum search opciju...ima i google search opciju....

Al ajd....po seljački.....dr...kaj po mobitelu dok ti ne krepa.....ugasenog ostavi da se napuni do kraja...ako imaš recovery onda udji ...imas negdje opciju whipe batery stats..... Reboot... Drk.... Dok ne krepa....napuni do 100%......... kalibrirano....
17 godina
neaktivan
ivele kaže...

Kako se napravi kalibracija baterije?

Znaci, ispraznis bateriju do kraja tako da ti se mobitel ugasi.

Ostavi mobitel ugasen i stavi ga puniti, cekaj da se napuni do kraja.

Kada se napuni udji u recovery mode ali jos nemoj iskljucivati punjac.

Idi na "Clean Battery Stats" ili tako nesto, ne mogu se sjetiti kako pise i sekundu prije nego sto pritisnes "clean battery stats" iskljuci mobitel iz punjaca...

I kada si to sve napravio mobitel bi trebao nekoliko dana puniti do kraja i prazniti ga, ali mob moze biti upaljen dok se puni...

Nadam se da sam ti pomogao :)

17 godina
neaktivan

sad sam stavil darky 9.3 i imam lagove ko dok sam bil na 2.2 verziji.nisam bas zadovoljan.benchmark mi pokazuje 1080.vi nemate nikakvih problema sa sporosti?stavil sam wipe verziju.ako nist ne rijesim vracam se na 8.0 ili budem isprobal 9.2.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala ti.Posto sam novi sa galaxiem,reci mi samo kako ulazim u recoverY,i kako instaliram lagfix preko marketa ili neka druga metoda?

15 godina
protjeran

Koliko je isplativa kupnja dotičnog Samsunga Galaxy S? Neki Vaš kratki osvrt na mobitel i njegove karakteristike? Planiram ga kupiti, te stoga pitam, ne želim kupiti nešto što je polovično-dobro napravljeno, iako sam istodobno svjestan da je on dobar mobitel...

Sting like a bee, flow like a butterfly...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao xperiu x10 prije galaxy-a i mogu ti reci da je x10 smece naspram SGS-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 20:19 (ivele).
17 godina
neaktivan
ivele kaže...

Hvala ti.Posto sam novi sa galaxiem,reci mi samo kako ulazim u recoverY,i kako instaliram lagfix preko marketa ili neka druga metoda?

U Recovery se ulazi tako da kad ugasis mobitel i pritisnes Home+Power+tipku za pojacavanje u isto vrijeme i cim dodje "Galaxy" boot screen odmah pusti tipke...

Za Lagfix neznam jer nikad ga nisam koristio...

15 godina
protjeran
ivele kaže...

Ja sam imao xperiu x10 prije galaxy-a i mogu ti reci da je x10 smece naspram SGS-a

Doobro, znači mi odgovor dosta, neki tvoj kratki osvrt na mobitel, brzina njegova, UI, dojam sveukupni?

17 godina
neaktivan
Buller kaže...

Koliko je isplativa kupnja dotičnog Samsunga Galaxy S? Neki Vaš kratki osvrt na mobitel i njegove karakteristike? Planiram ga kupiti, te stoga pitam, ne želim kupiti nešto što je polovično-dobro napravljeno, iako sam istodobno svjestan da je on dobar mobitel...

Meni je odlican... Ekran je savrsen, pored Desirea (HD) izgleda prekrasno, jos kad se crna boja sa ekrana stopi sa obrubom od ekrana izgleda kao da je cijeli mobitel samo ekran haha...

2GB interne memorije samo za aplikacije je rijetkost za vidjeti na Android mobitelima... isto tako i interna memorija od 8Gb...

Opcenito brzina, puno je brzi od Desirea sa custom romom (isprobano) i definitivno ti preporucujem taj mob...

Neke zamjerke i imam, npr. meni je baterija koma, ono, jedva dan i po izdrzi sa minimum koristenjem, dok nekima po 3 dana... to ovisi kako koristis mob i dali ga forsiras i falshas nove romove svakih sat vremena haha

i plasticno kuciste... Iskreno ne svidja mi se, ali imam silicon case tako da niti ne moram puni ni gledati tu plastiku hehe... :)

15 godina
protjeran
Dodge_167 kaže...
Buller kaže...

Meni je odlican... Ekran je savrsen, pored Desirea (HD) izgleda prekrasno, jos kad se crna boja sa ekrana stopi sa obrubom od ekrana izgleda kao da je cijeli mobitel samo ekran haha...

2GB interne memorije samo za aplikacije je rijetkost za vidjeti na Android mobitelima... isto tako i interna memorija od 8Gb...

Opcenito brzina, puno je brzi od Desirea sa custom romom (isprobano) i definitivno ti preporucujem taj mob...

Neke zamjerke i imam, npr. meni je baterija koma, ono, jedva dan i po izdrzi sa minimum koristenjem, dok nekima po 3 dana... to ovisi kako koristis mob i dali ga forsiras i falshas nove romove svakih sat vremena haha

i plasticno kuciste... Iskreno ne svidja mi se, ali imam silicon case tako da niti ne moram puni ni gledati tu plastiku hehe... :)

Hvala na opsežnom odgovoru! Što su to zapravo ROM-ovi "kod mobitela"?

15 godina
neaktivan
Dodge_167 kaže...
Jar Jar Binks kaže...

http://www.multiupload.com/OH1LRZDN3N Izvoli...

Market radi ok, nema nikakvih problema, a Applanet meni ne radi, ali mi nije radio ni sa 2.2.1, valjda imam neku krivu verziju te aplikacije...

root ti ne treba za Market...

LOOOL... koji sam ja seljak...{#} nisan ni skonta da treba napravit extract ovog file-a {#}

17 godina
neaktivan
Buller kaže...

paaa, to ti je softver od moba, imas Stock (original) ROM-ove i Custom ROM-ove... custom romovi su ti naknado ajmo reci sredjeni i unaprijeđeni, u vecini slucajeva su bolji i brzi, imaju drugaciju temu itd...

Nadam se da sam ti dobro objasnio jer sam se skroz smuvao haha

15 godina
neaktivan
Buller kaže...
Dodge_167 kaže...
Buller kaže...

To su cigani u mobitelu koji vrte kotačiće da ti mobitel može raditi...zna se ponekad čuti malo zujanje tzv. ''humming''  hahahahaha{#}

Šalu na stranu...

ROM je čip koji se koristi za pohranu podataka (READ-ONLY-MEMORY) iz koje se podaci mogu samo čitati.

Zbog toga što se na ovakav medij podaci ne mogu (na jednostavan način) zapisivati, njegova upotreba je najčešća kod distribucije firmware-a (vrste software-a što je u uskoj vezi sa računalnim hardware-om, gdje nema potrebe za čestim ažuriranjem)

15 godina
protjeran
Jar Jar Binks kaže...

To su cigani u mobitelu koji vrte kotačiće da ti mobitel može raditi...zna se ponekad čuti malo zujanje tzv. ''humming''  hahahahaha{#}

Šalu na stranu...

ROM je čip koji se koristi za pohranu podataka (READ-ONLY-MEMORY) iz koje se podaci mogu samo čitati.

Zbog toga što se na ovakav medij podaci ne mogu (na jednostavan način) zapisivati, njegova upotreba je najčešća kod distribucije firmware-a (vrste software-a što je u uskoj vezi sa računalnim hardware-om, gdje nema potrebe za čestim ažuriranjem)

HVALA! {#} Napokon shvaćeno i sada se mogu sigurno mogu uputiti u kupnju Galaxya!

Usput, dobra fora! ;)) :P

15 godina
neaktivan

Da li se moze updateovat preko najnovije verzije kiesa na 2.2.1 ili mora neka starija...danas mi nije nista ponudio.Imam verziju 2.0.0.11014_49

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivele kaže...

Da li se moze updateovat preko najnovije verzije kiesa na 2.2.1 ili mora neka starija...danas mi nije nista ponudio.Imam verziju 2.0.0.11014_49

Eh da malo pojasnim općenito.

Dakle ne možeš napraviti update preko kiesa i reg patchera, jer Samsung odnedavno dopušta upgrade samo preko verzije Kiesa koju ti imaš, a Registry patcher na žalost ne radi s tom verzijom. Ostaje ti jedino nadogradnja putem ODIN-a za početak. Ne znam koju verziju firmwarea sad imaš (2.2,  2.1.1)?

Za početak provjeri da li ti radi 3 button combo, odnosno da li kombinacijom vol+ - home - power možeš ući u recovery ili kombinacijom vol- - home- power u download mod. To je bitno jer ako nešto krene po zlu nakon što prčkaš po mobu, daje put za izvlačenje iz neprilike.

Ako radi možeš dalje.

Za stavljanje custom ROM-va zgodno je da si bar na 2.2 ali nije nužno.

Ako želiš staviti samo lagfix za početak, što možda i nije loše, ako si početnik, stavi ili Hardcore speedmod ili voodoo. Hardcore maje pije bateriju i bogatiji je opcijama ali zato i kompliciraniji. Stavljaš ih preko ODIN-a. Oba dolaze sa root opcijom pa ne moraš posebno rootat mob. I oba donose CWM recovery pa ti nije bitno dali ti je recovery 2e ili 3e, kasnije za stavljanje custom ROM-ova bitno pojednostavnjuju stvar. A osim toga CWM donosi i opciju za brisanje statistike baterije što se koristi kod kalibracije iste, što sock recovery koliko znam nema. E sad, ako si početnik, ovo ti je sve zbunjujće. Recoveri je inače, možda je usporedba malo nespretna, kao BIOS na PC-u. Iz njega možeš nadograđivati firmware, njegove dijelove (kernel, modem...), u njemu podešavaš lagfix i sl. Naravno ovoje samo kratak opis. Morat ćeš se malo potruditi i prolistati ovaj forum jer gotovo za sve je negdje objašnjeno. A ako nije pstoje linkovi na XDA gdje je to u detalje objašnjeno. Osobno ti preporučujem ovaj link gdje je masa stvari objašnjena na jednom mjestu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723596

15 godina
neaktivan

Hvala na pomoci.Znam sto je recovery mode,vec sam ubacivao neke romove na x10 ali je ovdje malo komplikovanije.Imam verziju 2.2 pa sam mislio si ubaciti 2.2.1 stock ako moze.

Ako mi mozes pomoci da updateam preko Odina bilo bi super

Sada sam provjerio,mogu uci u recovery mod pomocu tri tipke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 22:54 (ivele).
15 godina
neaktivan

Ima ko link za download ODINA 1.7

15 godina
neaktivan

Nasao sam uputstvo za ODIN, i sad koji firmware stavljam ozujak ili siječanj?

Kad si skinem firmware morm li ga otpakovati ili ostaviti u raru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 23:19 (ivele).
15 godina
neaktivan
ivele kaže...

Hvala na pomoci.Znam sto je recovery mode,vec sam ubacivao neke romove na x10 ali je ovdje malo komplikovanije.Imam verziju 2.2 pa sam mislio si ubaciti 2.2.1 stock ako moze.

Ako mi mozes pomoci da updateam preko Odina bilo bi super

Sada sam provjerio,mogu uci u recovery mod pomocu tri tipke.

Moj ti je prijedlog Doc-ov custom ROM. Zašto? On u osnovi donosi bazni firmware, bez puno mijenjanja (deodex, i root). Dakle stock firmware. A daje ti mogućnost odabira ostalih komponenata (kernel, modem, aplikacije...). Kao prvo bi trebao staviti Hardcore speedmod kernel (u osnovi lagfix) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=822756. Njega stavljaš putem ODINA. Detaljne upute i link za dowload ODINA imaš ovdje http://touristinparadise.blogspot.com/2010/11/samsung-galaxy-s-how-to-install.html. Kad si gotov mob će napraviti reboot. Taj kernel dolazi sa CWM recoveryjem. Ako sada proboš ući u recovery vidjet ćeš da je ponešto različit i da ima puno više opcija. Ima root, lagfix i još ponešto. Ne znam da li lagfix dolazi po defaultu enablean, ali ako jest treba ga disableati. Po o potrebi uključi root. Napraviš reboot. Bilo bi dobro napraviti backup svega što misliš sačuvati jer dalje slijedi brisanje svih podataka (skini s marketa Titaium backup). Thread na XDA o Docovom ROMU je ovo http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=817703. Radi se u stvari o "kuhinji" u kojoj izabereš komponente i kad si gotov, dowloadaš gotov ROM na komp. Prebaciš ga na SD (ne vanjski). Odeš u recovery. Opcija instal zip from sd card. Opcija choose zip, odabereš ROM i voila! Ovdje je link na kuhinju http://romkitchen.org/. Ovdje imaš upute za instalaciju http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=926399, a ovdje dano u tablici imaš opis komponenata koje možeš odabrati sa komentarima https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AogZWrkhKqgQdE8yMWI2LWlSR3IwM0dnYmdLX2kzMEE&hl#gid=0. Odaberi svakako wipe verziju. Prije instalacije ROM-a a nakon backupa poželjno je napraviti i factory reset. Ovo ti predlažem jer se bazično radi o stock komponentama koje su očišćene od sranja i gotovo bez modifikacija. Ako si baš zapeo za stock rom to imaš ovdje http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=846913. Na istom threadu imaš linkove za odin i PIT file sa uputama i sličicama. No svakako prporčam backup jer koji god izbor da napraviš pobrisat će ti sve podatke. A i u jednom i u drugom slučaju prije stavljanja ROM-a preporučam ti factory reset.

15 godina
neaktivan

Hvala ti na iscrpnim informacijama,ali necu odmah stavljati custom romove,mozda poslije..reci mi samo(pratim uputstvo sto si mi dao za stock romove) koji 2.2.1 da odaberem ima ih vise(europe)

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.3.2011 23:56 (ivele).
15 godina
neaktivan
ivele kaže...

Hvala ti na iscrpnim informacijama,ali necu odmah stavljati custom romove,mozda poslije..reci mi samo(pratim uputstvo sto si mi dao za stock romove) koji 2.2.1 da odaberem ima ih vise(europe)

Najnoviji je XWJS5 no ne znam kako stoji s jezicima. Obje verzije na sajtu su čini mi se lokalizirane za određena tržišta. Ako te ne smeta engleski idi neki od ta dva. Inače XXJPY je internacionalni, ima hrvatski jezik, a XFJS2 je navodno za našu regiju. Ja sam svojedobno stavio XXYPY. Nemoj se zeznuti pa staviti XWJV1, jer to je beta verzja gingerbreada, puna bugova.

15 godina
neaktivan

Pravopisna greška, ja sam, naravno stavio XXJPY.

15 godina
neaktivan

skinem,stavim na karticu i flasham.prije toga backup i hard reset?

15 godina
neaktivan
ivele kaže...

skinem,stavim na karticu i flasham.prije toga backup i hard reset?

Ne, ne u ovom slučaju. U ovom slučaju skineš na komp. Dakle skini ODIN i PIT file. Imaš link na stranici. ROM ćeš skinuti u jednom ili u tri file-a. Ako je u tri filea treba ti PIT, a ako je u jednom ne treba. Imaš slikice na sajtu za oba slučaja. Obrati pažnju na kvačice koje moraju točno tako biti postavljene kao na slici. Jedan je slučaj s jednim fileom (netreba PIT, i repartition nije označen), a drugi s tri filea (treba pit i označen repartition). Dakle, Recovery pa factory reset. Reboot. Ugasi mob. Download mod (Vol- - Home - Power). Pojavljuje robot koji kopa. Zapamti direktorije u koje si skinuo ROM i PIT file. Ako na kompu imaš Kies onda imaš i potrebne drivere. Ali svakako UGASI KIES. Svakako makni i onaj Kies agent koji čuči u trayu. To je obavezno!!!! Pokreni Odin. Prištekaj mob. Nakon nekog vremena gore lijevo će ti se pojaviti žuto ofarbana kućica u kojoj piše COM nešto. To znači da je odin prepoznao mob. Ako je rom u jednom fileu označi PDA i pronađi gdje si ga skinuo (prva slika). Provjeri da li je kvačica na repartition i ako jest makni je. Start, pomoli se i nakon toga bi se mob trebao sam rebootati s novim frmwareom. Ako su tri filea onda stavljaš jedno po jedno, Pit pod Pit, Pda pod pda, phone pod phone, i CSC pod CSC. S tim, da ovaj put repartition mora biti označen (dakle kvačica) - druga slika. Start, molitva i to je to.

15 godina
neaktivan

Ovaj sto skidam trenutno je XXJPY.exe mislim da je u jednom,nije u raru...vec kao application

15 godina
neaktivan

mislim da su romovi zipani, nisam siguran. Ako jesu onda ih treba raspakirati. .tar je ekstenzija za odin.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice