Rootao sam mob preko Odina,
sad ću pokušat stavit taj rom.
Dali ima veze što imam 2.3.6 firmware,
a ovaj rom je koliko vidim zasnovan na 4.0 firmwareu?
Rootao sam mob preko Odina,
sad ću pokušat stavit taj rom.
Dali ima veze što imam 2.3.6 firmware,
a ovaj rom je koliko vidim zasnovan na 4.0 firmwareu?
Nema veze što je 2.3.6, samo slijedi one upute i to je to. Da to je 4.0.4 ICS i meni radi presavršeno.
Hvala na pomoći,
stavio sam ga još sinoć i evo super radi.
Jedino je bilo nekih problema s kernelom,
pa sam stavio devils kernel i sad radi k'o puška.
tijekom pokušaja stavljanja novog roma došlo je do pogreške i sada u CWM mi pokazuje
E:unknown volume for path [/data]
E:unknown volume for path [/data]
E:unable preocess volume! Skipping...
Checking /cache
E:unknown volume for path [/cache]
E:unknown volume for path [/cache]
E:unable preocess volume! Skipping...
Done!
E:unknown volume for path [/cache/recovery/command]
E:can't mount /cache/recovery/command
E:unknown volume for path [/cache/recovery/log]
E:can't mount /cache/recovery/log
E:can't open /cache/recovery/log
E:unknown volume for path [/cache/recovery/last_log]
E:can't mount /cache/recovery/last_log
E:can't open /cache/recovery/last_log
E:unknown volume for path [/cache/recovery/command]
googlala sam i našla da bi mogla flashati stock rom preko Odina.
Sad me malo zbunjuju par stvari pa molim odgovor-treba li mi pit file i uz njega označeno re-partition i treba li mi neki bootloader ?
skinula sam stock rom sa fileovima PDA ,fhone CSC....
stavila sam GT_I9000_XWJVN_XXJVQ_OXXJV9_Sbl i pit 512,označila re-partition i vola uspjelo je !GB 2.3.3 onda ga root-ala i sa vanjske SD restore backup koji sam napravila prije sa CWM i dobila sve natrag.
Sada skupljam hrabrosti za nove pothvate a ICS sam probala neki ali nije išlo(zato sam i zaglavila ) probaću ovaj što mi predlažeš....hvala...
imam jedno pitanje :DDD
instaliral sam si ICS i prezadovoljan sam samo da pitem, gdje se može smanjiti jačina vibracije??:DD
gledam u postavkama nemogu ništa naći
Pozdrav ekipa!
Imam Galaxy S skoro dvije godine... Planiram si uzet S III. Ovaj me počeo mučit sa restartanjem koje je stvarno učestalo. Htio bih ga odnjiet u servis ali prije nego sto to napravim želio bih znati par informacija koje se tiču garancije.
Imam i račun i garanciju. Zadnjih par mjeseci je počeo štekat, ni prije mu GPS i Wifi nisu bili jača strana, ali to me nije toliko smetalo koliko restartanje iz čista mira u zadnje vrijeme (možda je i pokupio kakav virus).
Probao sam i ICS par dana, da bi ga vratio na verziju 2.3.6 I900XXJVU, koju sad koristim. Ne rade mi aplikacije koje zahtjevaju rootanje pa se nadam da nije rootan u postupku nadogradnje na ICS..
Zanima me konkretno koja bi trebala biti verzija Androida na njemu kad ga odnesem na servis, čitao sam negdje da je zadnja hrvatska dostupna preko Kies-a 2.3.4?
Isto tako bih želio obrisati sve podatke sa njega, uključujući i one sa unutarnje SD kartice jer ti podaci ostaju i nakon Hard reseta.
Radi mi Download mode i Recovery mode - samo što kod njega ne znam koja je prvotno bila verzija kad je kupljen STOCK. Sada je E3.
Kada sam ga upgrade-a na ICS sa Odinom, moguće je da sam ga i rootao i izmijenio ovaj recovery (clockworkmod). (prije mi je put do sd kartice externe bio SD card, a sad je mnt/external SD)
Želim vratiti mobitel kako je bio kad sam ga kupio po mogucnosti sa zadnjom verzijom Androida na njemu koji se moze u Hrvatskoj dobiti. Ne želim izgubiti jamstvo i stoga vas molim ako mi mozete reći što sve treba biti na njemu i što i kako bih trebao maknuti..
Unaprijed se zahvaljujem...
P.S. Tema ima preko 100 stranica da ih sve procitam, pa vas molim za razumijevanje ako je bilo sličnih pitanja...
Imaš na PCE forumu temu o Rootanju Samsunga, i u linku imas orginal T-mobile ROM, stavis ga preko Odina, i onda samo preko Kiesa nadogradiš na zadnji i nosis na servis :D
uređaj je kupljen u europatradeu.. nije kodiran na t-mobile.. Da li ce to sto smetat?
Silver jesi nasao ovaj link?
Ako da ajde baci ga tu ili u pp. hvala
uređaj je kupljen u europatradeu.. nije kodiran na t-mobile.. Da li ce to sto smetat?
Aha, pa ako nije brandiran na ni jednu mrežu onda bubni zadnji Gingerbread koji nađeš za Odina i gotovo :D
Zna li netko zasto mi display trosi preko 50% baterije?
http://imageshack.us/photo/my-images/526/sc20120628143001.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/337/sc20120628142857.png/
Zato što on najviše troši.
Meni je trošio i preko 75%.
Zna li netko zasto mi display trosi preko 50% baterije?
http://imageshack.us/photo/my-images/526/sc20120628143001.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/337/sc20120628142857.png/
Pa display troši najviše baterije, možeš malo smanjiti svjetlinu i da kad nekoristis mob neka ti bude ugasen display..
Aha.Hvala.E sad me zanima nesto drugo (novi sam korisnik androida pa mi nemojte zamjeriti :).Imam 2.3.3 verziju i skuzio sam da ima neki bug s baterijom da ju brzo trosi.Citao sam da je najbolje napraviti update sustava na 2.3.5 ili neki drugi.Razmisljao sam da dignem na 2.3.5. ali me malo strah da nesto ne pokvarim.Jel moze netko staviti neki dobar tutorial kako da to sto lakse napravim. Hvala.
Aha.Hvala.E sad me zanima nesto drugo (novi sam korisnik androida pa mi nemojte zamjeriti :).Imam 2.3.3 verziju i skuzio sam da ima neki bug s baterijom da ju brzo trosi.Citao sam da je najbolje napraviti update sustava na 2.3.5 ili neki drugi.Razmisljao sam da dignem na 2.3.5. ali me malo strah da nesto ne pokvarim.Jel moze netko staviti neki dobar tutorial kako da to sto lakse napravim. Hvala.
Kod tebe nema tog buga, taj bug je jedino ako ti je potrošnja Android OS-a preko 25%.
Nekad bude oko 20% ali nikad preko 25.Zasto onda baterija jedva izdrzi jedan i pol dan?Samo mi nemoj reci da mi aplikacije rade u pozadini jer ne rade.Gasim ih do kraja.btw. Mobitel je polovan, koristen par mjeseci kao poslovni mobitel(bez igrica i nekih bezveznih aplikacija).Hoce li pomoci ako kupim novu bateriju?
Nekad bude oko 20% ali nikad preko 25.Zasto onda baterija jedva izdrzi jedan i pol dan?Samo mi nemoj reci da mi aplikacije rade u pozadini jer ne rade.Gasim ih do kraja.btw. Mobitel je polovan, koristen par mjeseci kao poslovni mobitel(bez igrica i nekih bezveznih aplikacija).Hoce li pomoci ako kupim novu bateriju?
Ne, meni je baterija trajala najduže 10 sati kad sam ga imao 
Evo trenutno mi je display:21%, a Android:30%.Cijeli dan je OS bio preko 20%.Ubit ce me ovaj mobitel a tek sam ga dobio.
A jednostavno nadogradi na zadnji Gingerbread ROM i gotovo :D
Mislio sam staviti na 2.3.5.Sad samo treba naci neki dobar tutorial za to
Trazio sam po netu tutoriale za update na 2.3.5. i naisao na ove, pa me zanima da li to valja: http://androidadvices.com/samsung-galaxy-gt-i9000-steps-install-gingerbread-235-xxjvt-firmware/3/
http://androidflip.com/how-to-install-android-2-3-5-gingerbread-xxjvt-update-on-samsung-galaxy-s-gt-i9000/
Takoder sam vidio i ovaj firmware: http://droidangel.blogspot.de/2011/10/i9000xxjvt-android-235-samsung-galaxy-s.html ili da koristim ove iz prethodnih tutoriala?
imam jedno pitanje ovako primjetio sam kad se javim na mob kad neko zove javim se normala ono povucem slide prema desno ali kad drzim mob u dzepu i neko zove izvadim ga al nemogu nikako povuci slide da se javim dok ne pritisnem tipku ono gdje se gasi da ugasim ekran pa ponovo upalim na sredisnju i tek onda mogu povuci slide da se javim , al dok to sve uradim prekine mi neko ko me zvao jel moguce da kad ga izvlacim iz dzepa nesto se pobrka ili dodirne se nesto pa ga blokira jer recimo kad ga drzim u ruci ili na stolu cim zazvoni normalno se javim u sekundi.
p.s isto sam primjetio kad mi stigne poruka da mi se ne pali ekran samo dobijem zvucni signal i to je to ne upali se ekran jel to treba ukljucit u opcijama ili ???
Koristim nightly rom -- cm-9-20120630-NIGHTLY-galaxysmtd Hvala unaprijed !
Imam SlimICS + Semaphore 1.2.0s
Po defaultu dolazi NSTools. Probao sam downclockati procesor na npr. 400Mhz i sve štima, NAIZGLED! Procesor se sam vrati na 1GHz nakon minutu, dvije, deset. Vratim se u NSTools i Max CPU freq je 1000 MHz. Onesposobio sam sve task killere i sl. i ništa.
Probao sam druge slične alate i isto.
Zna li tko?
hvala
ns tools ne radi sa semaphore kernelom,kada instalitaš semaphore kernel trebaš uraditi ovo što piše na xda stranici od semaphore kernela: recommendation from slim end is wipe cache/dalvik....clear init.d and ns tools settings, to radiš preko cwm, a oc i ostale stvari podešavaš preko semaphore aplikacije, znači imaš novi semaphore kernel 1.2.5.s, preko cwm napravi ono što piše gore i instaliraj ga i onda sve što hočeš podesi u semaphore aplikaciji.
Meni je podešeno ovako (ostalo nisam dirao):
OC na 1200
governors - smartassv2
smooth ui označeno
lock min scaling označeno
schedulers - simple i/o
semaphore auto brightnes - bright
touchscreen - sensitive (chainfire)
ako imaš semaphore onda uopće ne koristi ns tools
poz ekipa ovako koristim cm9 nighty ima dosta bugova..
eh sad htio bih preci natrag na cm7 al kolko se sjecam nemrem samo reinstalirat update preko recovery-a moze mi netko reci postupak ;)
Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
heloo svima...
kako ste?
trebam pomoc...
imam rootan mob i sad bi ga vratio na staro radi toga jer ga moram nositi na servis.
kako da to napravim? jel moze pomoc?
mob je inace kupljen u tmobilu.
hvala
Poz ljudi,...evo kupio sam si ovaj telefon,medjutim zbunjuje me to sto u BROJ MODELA u podesavanjima pise ,model GT-I9000,....jel to i vama pise na vasim telefonima ili samo i9000,...i da imam problem jedan,kada je telefon na punjacu ,ne mogu ga otkljucati ili bilo kako aktivirati,...tj sve zamrzne,koristim 2.3.3 softver,....