Pa evo ja ga koristiom dosta već, Nemam problema sa gps-om koje korisnici javljaju, nemam problema sa google aplikacijama, nisam imao ni problem sa glazbom i galerijom.... došao sam sa cm7 ...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa evo ja ga koristiom dosta već, Nemam problema sa gps-om koje korisnici javljaju, nemam problema sa google aplikacijama, nisam imao ni problem sa glazbom i galerijom.... došao sam sa cm7 ...
Sa čime si imao problema ako se može znati :D
Pa ispočetka sam imao problema sa USB načinom rada. Imao sam problema sa Super userom, i još neke sitne nedostatke, ali svi su se riješili samom nadogradnjom nove verzije. Skontao sam da dosta ljudi imaju probleme kad dolaze sa nečeg drugom osim cm7 ... sa stocka i recimo sa drugog ICS-a ....
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
ekipa ..jel se meni ćini il mi se mobitel nenormalno zagrijava... nakon pola sata tipa surfanja po netu i slušanja muzike on je poprilično topao..rekao bih oko 40+ stupnjeva..e sad dal je to normalno
Meni se zagrije nakon 10.-ak minuta igranja igrica i ponekad ako malo duže razgovaram, 30+ minuta, dok surfam ne ....
To je uobičajena pojava kod Samsunga S i9000. Zagrijava ti se u predjelu kamere pozadi. Eh u tom dijelu mobitela se nalazi procesor, tako da te ne treba to brinuti ;) slobodno radi. Zbog plastičnog kućišta osjetiš tako jaku toplotu :)
dal postoji način na ICS-u isključiti da se u imeniku ne vide kontakti koji nemaju brojeve u sebi kao što se dalo na GB, taj imenik mi je jedini nekako katastrofa na ICS-u
Htio bi rootati moj "Samsung GT I9000S" programom "Superoneclick" i našao sam neke upute gdje piše ovo: kao prvo, na računalu moraju biti instalirani driveri za vaš mobitel. Njih najčešće sadrže programi sa update softvera koje pronađete na službenim stranicama vašeg mobitela.
Otvorio sam službenu stranicu mog mobitela http://www.samsung.com/hr/consumer/mobile-phones/mobile-phones/multimedia-infotainment/GT-I9000HKDXEU
I sad, problem je šta neznam kako da dođem do potrebnih drivera sa te stranice.
Htio bi rootati moj "Samsung GT I9000S" programom "Superoneclick" i našao sam neke upute gdje piše ovo: kao prvo, na računalu moraju biti instalirani driveri za vaš mobitel. Njih najčešće sadrže programi sa update softvera koje pronađete na službenim stranicama vašeg mobitela.
Otvorio sam službenu stranicu mog mobitela http://www.samsung.com/hr/consumer/mobile-phones/mobile-phones/multimedia-infotainment/GT-I9000HKDXEU
I sad, problem je šta neznam kako da dođem do potrebnih drivera sa te stranice.
Evo tu su ti driveri. Samo klikni na software.
Nakon toga instalirala mi se aplikacija SamsungKies, pokrenuo sam je i spojio mob sa compom Usb kabelom.
Otvorio se prozor SamsungKies i neznam šta sad dalje. Kako sad da dođem do tih drivera
Kad ti prepozna mobitel u Samsung Kiesu, ponudit će ti aktualizaciju softwera, ukoliko bude postojala, jer ne znam koji je Android verzija trenutno na tvom mobitelu, jel možeš da daš par info o mubu???
Evo ovo vidim pod postavke/o telefonu:
-broj modela GT-I9000
-firmware 2.3.3
-osnovna verzija I9000XXJVO
-kernel verzija 2.6.35.7
-broj verzije GINGERBREAD.BOJV9
Preko Samsung Kiesa možeš da nadogradiš do verzije 2.3.4, ništa više, ukoliko želiš dalje da ideš i da isprobavaš razne custom romove morat ćeš da rootaš clockworkmod i onda flashas ROM koji želiš :D
Prvo odradi update preko Kiesa, vidi da li ti se dopada brzina, i rad 2.3.4. :) Pa onda odluči za dalje
Sretno
Evo sad sam htio rootati mob tim programom SuperOneClick i nakon klika na root nešto radi i pojavi se gore "not responding" i sve zablokira.
Ne mogu vjerovat, kažu mi sa ovim programom da ide brzo i jednostavno a meni ovoliko problema.
Očito treba još nešto uradit ali neznam šta.
Ima li ko da zna
ne znam kak drugima,ali meni je najlakše rootati mob prek odina.npr. staviš10.2 resurrection darky i nakon toga si staviš npr 10.4.2 darky i evo ti rootan mob sa dobrim romom.
Ja kad sam rootao prvi put, isto sam radio preko odina, ali uopće nemoraš stavljati neki ROM, samo pukneš kernel i to je to ....
evo ti sve video snimcima objašnjeno kako ćeš uraditi ukoliko želiš da rootaš mob.
Ev
imaš ukoliko želiš da rootaš na 2.3.6. (u opisu videa imaš link sa koga možeš skinuti 2.3.6 zajedno sa odinom; upustvo kako instalirati prati preko videa, jednostavno je, šta više prejednostavno). Prvo paljenje poslije flashovanja uvijek duže traje da te to ne sekira
Dalje, da bi dobio clockworkmod, tj da bi mogao flashovati bilo koji ROM koji ti zapne za oko koristi ovaj
. Tu u videu ti pokazuje do polovine gdje naći kernel sa cwm ali evo ti i taj link da se ne patiš (postavio sam ti na mediafire) ovdje . Znači njega ćeš samo skinuti sa neta, uključiti odin, mobitel staviti u download mod (tipka za smanjivanje + tipka za zaključavanje + home tipka sve zajedno) , ovaj fajl koji skineš postaviš u polje PDA (baš kao što i u videu vidiš), stisneš start i sačekaš, i BRAVO, tvoj mobitel je rootan.
Dalje, sad naravno ti želiš neki noviji ROM, recimo 4.0.3 rc 4.2, ali uz njega moramo skinuti i odgovarajući kernel, bitno ti je samo da fajlove koje skineš za taj rom ubaciš na svoj telefon, ili karticu, te pokreneš mobitel u recovery mod (slijedeća kombinacija tipki na telefonu Tipka za pojačavanje + tipka za zaključavanje + home tipka sve zajedno) , u ovom slučaju pisat će ti clockworkmod. Ideš na wipe data/factory reset, time brišeš sve na mobu, pa wipe catch, te nakon toga idi na instal zip from sd card, nadješ fajlove gdje si ih smjestion na sd kartici (napravi sebi jedan folderčić, da ti ih je lakše naći) te nakon toga samo stisneš instal ICS_4.0.3_MR!-rc4.3_i9000 i čekaš. Mobitel će se restartovati kad završi, i doći će opet početni ekran koji će malo duže trajati
Nakon što to završi, potrebno je flashovati i određeni kernel, koji smo skinuli sa linka KERNEL par redova gore, tj. Semaphore_ics_0.9.1. opet znači gasimo mobitel i uključujemo ga u recovery mod, nadjemo install from sd card, nadjemo onaj isti folder gdje smo oboje postavili i odaberemo semaphore_ics_0.9.1. kad završi restartovat će se sam, upaliti i TO JE TO.
NADAM SE DA NEŠTO NISAM IZOSTAVIO, AKO JESAM MOLIM VAS DA DODATE :)
Zahvaljujem ali po tim uputama nebi za godinu dana uspio, to je za mene amatera ipak previše.
Ja sam mislio da postoji program kojim možeš u dva tri koraka da napraviti.
Tako ustvari i piše na jednome forumu, evo citiram tipa:
"uspio,sa SuperOneClick u 10 sek. rootati mob. Pokreni program i klikni na root, kad ti zatrazi (waiting for device) spoji mobitel i sam ti pokrece rootanje i nakraju pise ok odspoji mob i imas rootan mob. (samo pripazi da je usb debugging ukljucen prije spajanja)"
Ko je sad tu više pametan
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
jel koristi tko dark knight ics, on je već 4.0.4, evo od zanje verzije već 3 dana stalno baš po njemu prčkam i niti jedan force close ili slično, radi odlično i bez zastajkivanja
eto jedino jel ima kakav imenik za ics, jer mi se taj dio nikako ne sviđa, i koja navigacija za ics radi
Ma nije ovo komplikovano, ovo je bolan prejednostavno, sve ti je i videom dokumentovano, a i objasnio sam ti sve u korak. I ja sam pokušavao prije nego sam rootao mobitel sa raznim aplikacijama, Rom Managerom prvenstveno, i uvijek mi javi da nije uspjelo da se javila neka greška, tako da je jedino rješenje (i najlakše) da se služiš ODIN-om baš kao na videu i da onaj clockwork mod ubaciš pod pda.
Sve je u korak objašnjeno tako da nećeš imati problema. :)
evo link za noobove http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=22555425
Ja mislim da sam napokon uspio rootati mob
jedino kako možeš da provjeriš je da stisneš tipku za pojačavanje tipku za zaključavanje i home screen button i drži dok se mob ne restartuje. Kad se restartuje ući će u recovery mod. Ukoliko gore bude pisalo clockwork mod, onda je sve uredno.
Iz toga izlaziš tako što stisneš reboot now/ restart now, ne znam tačno kako piše, uglavnom prvo je. Potvrđuje se sa tipkom za zaklučavanje ili home screen buttonom zavisi od verzije cwm-a. :)
evo link za noobove http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=22555425
svaka čast za ovaj link, ovo je idealno za one koji nikada nisu došli u dodir sa androidom i i9000 :)
jel koristi tko dark knight ics, on je već 4.0.4, evo od zanje verzije već 3 dana stalno baš po njemu prčkam i niti jedan force close ili slično, radi odlično i bez zastajkivanja
eto jedino jel ima kakav imenik za ics, jer mi se taj dio nikako ne sviđa, i koja navigacija za ics radi
Koliko vidim na ovoj stranici http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1510940 ne razlikuje se puno od RC. 4.2.
Jel možeš samo da napraviš screen shoot ovog u postavkama ROM CONTROL da vidim šta su pod time sve ostavili