Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.321
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

pa piše mi da ima 300 i nešto mb rama...zar ne bi trebalo pisati 512mb???

15 godina
neaktivan
Nix666 kaže...

pa piše mi da ima 300 i nešto mb rama...zar ne bi trebalo pisati 512mb???

piše ti 326, ostalo je rezervirano za sistem, tak neš, osim kad stavljaš custom tipa darkys rom onda možeš još izvuć, mislim na 339mb

15 godina

Ja imam 339mb  na stock jpy.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja sam instalira froyu 2.2. priko Kiesa,ali nekako mi ima vise laga nego Eclair cekam Froyo 2.2.1.

15 godina
neaktivan

Daj molim te kazi mi dali ti je dosao uodate na mob ili si ga samo spojio i updatao,ili si mogao i na mobu provjeriti da imas update,kada ja na mobu porvjerim imam li update meni kaze da nemam firmera,zastooo,a na kiesu mi pise da ima uodate,ali problem je sto mi kies ne prepoznaje mob.

15 godina
neaktivan
fear619 kaže...

ajde molim te iskustva još napiši sa stock JPY, još mi to fali da upotpunim slagalicu :)

Imaš li kakvih problema sa bluetoothom, mms-om, email stock aplikacijom?

Dali is igdje dobivao force close na bilo kojoj aplikaciji (stock ili 3rd party)?

Dali ti rade 3rd party kamera aplikacije tipa barcode scanner?

Možeš li se normalno spojit na Kies?

Imaš li problema  sa battery drain?

Nakon što namjestiš settings na aplikacijama i onda ugasiš pa upališ mob. dali ostaju sačuvane ili se resetiraju (tipa tipkovnica, aplikacije nete itd)

Nakon dužeg korištenja dali se opet počne javljat lag?

U browseru prilikom skrolanja i pinch to zoom dali se javljaju kvadratići (služe za ubrzavanje)?

15 godina

Je preko Kiesa sam napravia update,imam wxp,spojia ga i nasa je update,ali nisam bas zadovoljan,boje su malo izrazenije,ima flash,ali ima lag i to dosta primjetan,barem meni

17 godina
odjavljen

pardon ali sad si me zaintrigirao... zasto bas ta pitanja, sto si to citao ili cuo? :)

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan

Drustvo,zna li itko zasto mi ne Kies ne prepoznaje mobitel.ovo me vec izludjuje,neznam sta da radim vise

Instalirao sam KIES na XP,imam jos na jednom kompu VISTU i na mac-u,macOS,

za vistu znam gdje cu skinuti KIES,ali neznam za MAC,zna li netko,ako moze da mi pomogne,hvala,

15 godina
neaktivan

Ja sam imao taj problem,Kies nije prepoznavao mobitel i problem je bio u tome šta je bio instaliran LauncherPro. Ako imaš instaliran neki launcher,zbriši ga pa probaj onda

16 godina
neaktivan

1. nemam problema

2. da, na z4root, ostalih se ne sjecam

3. rade, camera 360 ultimate i barcode scanner.

4. spaja se bez problema

5. nisam siguran, jer ga koristim u svih šesnaest (svaku vecer gledam film na njemu u krevetu, to me uspava. Mobitel nastavi vrtiti film do kraja)

6. sve mi ostaje sacuvano, jedini mi je problem sta nikako da namjestim MMS postavke za automatski download - VIP HR (me n00b).

7. ne

8. ako mislis na crno-bijele kvadratice oko stranice - prikazu mi se. sad testirao na net hr.

9. ja sam, na vlastitu odgovornost, sa XDA skinuo KIES i Windows Registry Patcher (neki ga zovu i crack) pa sam napravio upgrade na 2.2, pa mi je sam KIES nakon par dana ponudio 2.2.1

10.   sa 2.2.1 mob je super, bez dodatnih apps, onako friski, mob je u Quadrantu imao rezultat 1280.Sad sa 44 dodatne aplikacije radi 1100-1200.

Oprostite sta nisam citirao. Ovo su moji odgovori na pitanja Blade3.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 20:39 (hrabri zec).
15 godina
Blade3 kaže...
fear619 kaže...

ajde molim te iskustva još napiši sa stock JPY, još mi to fali da upotpunim slagalicu :)

Imaš li kakvih problema sa bluetoothom, mms-om, email stock aplikacijom?

Dali is igdje dobivao force close na bilo kojoj aplikaciji (stock ili 3rd party)?

Dali ti rade 3rd party kamera aplikacije tipa barcode scanner?

Možeš li se normalno spojit na Kies?

Imaš li problema  sa battery drain?

Nakon što namjestiš settings na aplikacijama i onda ugasiš pa upališ mob. dali ostaju sačuvane ili se resetiraju (tipa tipkovnica, aplikacije nete itd)

Nakon dužeg korištenja dali se opet počne javljat lag?

U browseru prilikom skrolanja i pinch to zoom dali se javljaju kvadratići (služe za ubrzavanje)?

Bluetooth radi kako se spada, mms-nema problema, email stock aplikacija se bez problema spaja i prima mailove, nema force close-a, barcode scanner radi, mogu se normalno spojiti na Kies, baterija drži kak se spada, settingsi u aplikacijam ostaju i nakon ponovnog paljenje, nema laga, nema kvadratića.

15 godina
neaktivan

Sto spada sve u launcher pro,

Fancy widgets i slicne aplikacije,

li bolje pase master reset,jer mob je kuoljen neki dan u USA t mobileu,trenutno sam jos uvjiek u USA,i korisitim ga ovdje na pretplati,neznam sta vise da naravim

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Jel mi moze netko objasniti kako se taj 2.2.1 stavlja na mob preko tog nekog registry patchera???nemam jos mobitel ali imat cu ga za tjedan dana,pa pitam ta sva pitanja dok smo svi jos tu na okupu {#}.nevjerujem da cu stavljat tog darkya i da cu mob rootat jer za moje potrebe mi to stvarno netreba ali opet zelim imati najnoviji update i da mi mob "leti".pa eto pitam...tako da kad ga dobijem da sve odma imam tu na forumu {#}.neke stvari mi je i tesko shvatiti i pohvatati jer kao sto rekoh nemam mob,ali svejedno vam hvala na odgovorima i pomoci.

Itko?

15 godina
neaktivan

Sve potpisujem. Radi ko urica. Kad samskinuo sluzbenu hrvatsku nadogradnju 2.2, lag je bio izraženiji nego na 2.1. Čak mi se mob i smrznuo jednom što mi se nije dogodilo na 2.1. I to je bila kap koja je prelila čašu. Registry patceher i 2.2.1. Sve radi. Kako Englezi sve dobiju prvi tako ću sad aki i izađe još neka nadogradnja to dobiti prvi. Netko je pitao kako se to radi. Evo još jednom adrese na XDA (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628). Tu sve piše. Ukratko skineš patcher. Pokreneš ga. Ukopčaš mob u PC. Pokreneš Kies da ti ga prepozna U registri patcheru odabereš verziju (regiju) koju želiš (u ovom slučaju XEU). Write to registry. I nakon toga u kisu update firmware. No to je jako pojednostavljeno. Ponavljam pročitaj thread na xda forumu. 

15 godina
neaktivan

skank666

Dosta sam čito xda forum i sastavio listu problema koja se u 99% slučajeva javlja sa custom i stock romovima, to su ovi ke sam ih nabrojio i javljaju se u raznim kombinacijama pa po toj šemi pitam da vidim dali je stabilan rom.

gorki8701

sorry, neznam dal sam tebi već odgovori na ovo pitanje, ako jesam nemoj se ljutit što ću opet isto napisat. Uglavnom nema odgovora na to zaš se nekima spaja a nekima ne, kies je pun bugova i obično treba pogodit neku kombinaciju da bi radio. Ja npr. imam 3 usb ulaza na kompu(svi ispravni) a spaja mi se na kies samo na jednom od njih. Probaj malo to mijenjat, igrat se sa onim opcijama za usb u mobu. Skinuti stariju verziju Kiesa i na njoj probat, neki su imali uspijeha sa tim.

hrabri zec

docx

fear619 - uf lijepi odgovori, točno ono što mi uši žele cut :)

hvala na odgovorima momcima

Sad se sijetio još koje pitanjce:

Jel imate novi android marketplace na 2.2.1?

Dosta gledam filmove, čuo sam da JPY stock video player je dobio opciju da direktno čita titlove, jel to istina i jel ih može pročitat iz HD mkv-a?

Ako sam dobro skužio jedino što se izgubi je hrvatski swype, jel nestane još nešto osim toga?

Neko je već reko da ima za izabrat hrvatski jezik, to znači da su oni komentari na marketu, i sustav u mobu i dalje na hrvatskom?

što se tiče stavljanja 2.2.1 gore, evo docx me prestigo, to je link koji sam vidio na xda forumu.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

ima novi marketplace.

ja sa mVideo Player-om gledam filmove i cita titlove. nemam ti pojma koji je format, ja samo prebacim cijeli folder. Titl i film moraju imati isti naslov.

swype ne koristim, i mislim da ne izgubis nista vise. ako da, vec ce me netko ispraviti. {#}

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
17 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
docx kaže...
ReiKo kaže...
docx kaže...
ReiKo kaže...
docx kaže...

Eh da, kao korisnik iz Hrvatske nažalost, omogućeno ti je samo downloadanje free aplikacija.

hmm {#}

Jesam li u krivu? S market enablerom se može ali bez njega...? Naravno po googlu možeš tražiti aplikacije, ali na android marketu samo free app. No dozvoljavam da sam u krivu. Naravno postoji AppPlanet no to e ipak ograničena količina aplikacija.

Ček kiše mi se...

appc..wa...uf prehlad...appchii warz... ah... ok je

.apk fajlovi rade čuda.

btw. zašto nebi dozvolio da si u krivu? =)

Oh, pa dozvoljavam si. Pa reako sam da možeš guglat za .apk fileovima. I ja sam to radio. Neke aplikacije možeš i kupit bez android marketa. Ali oficijelno kao pretplatnik VIP-a, ili T-mobilea, ili tele 2 nemožeš kupovat na Android Marketu. Ili opet ako sam u krivu, demantiraj me...

Rekao si da ne dozvoljavaš =). U tom postu nisi naveo da može "guglati za .apk fajlovima", a poslje ako se ne varam si rekao da može tražiti aplikacije što nije nužno "ne-free" ako ćemo detaljno tako razglabati =).

A što se tiče kupovine preko Android Marketa to doslovno niko ne radi...iz već navedenog razloga. No dobro ajde...whatever...si isprobao Darky's MOD?

15 godina
neaktivan

Hvaka ti sto si se potrudio da mi odgovoris.

Ali ja i dalje imam problem s time,sve sam probao,cak sam i instalirao kies na drugom kompu,nece jednsotavno mi ne prepoznaje ovaj mob i to je to,nema druge,samo mi kaze da moj uredajj nepostoji na kiesu.

Da moj uredj ne podrzava kies,

Jedno pitanje,ako znas tocnu stranicu gdje se skida BETA kise 2,bio bi zahvalan,jer ja sam bio na nekoliko stranica BETA 2 Kiesa,ali sve mi izbaci neki cudnu sraniuc,

IlI ako znas ii netko zna,stranicu od KIES aplikacije za MAC os,

Zahvljujem unapred.

15 godina
neaktivan

jos nesto ako nije problem,dali mi mob mora dati update da bi ga ja mogao skinuti na KIES,ili nema veze.

AKO se uspijem POVEZATI s kiesom samo da ga updejtam,hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

uspio sam...sad imam ovo na mobu

Android 2.2.1

Darky ROM V 7.5

prilikom instalacije rom-a sam morao staviti drugi kernel i sad je root-an ali ne mogu pristupiti svim onim podešenjima

može help ????

17 godina
odjavljen
Nix666 kaže...

Android 2.2.1

Darky ROM V 7.5

prilikom instalacije rom-a sam morao staviti drugi kernel i sad je root-an ali ne mogu pristupiti svim onim podešenjima

može help ????

kojim podesenjima?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
odjavljen

reiko: jesi radio update ili clean install?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...

reiko: jesi radio update ili clean install?

buraz, danas izlazi inačica 7.6...čekam to i radim wipe inačicu za svaku sigurnost {#}

16 godina
neaktivan
skank666 kaže...
Nix666 kaže...

Android 2.2.1

Darky ROM V 7.5

može help ????

kojim podesenjima?

pa onim koja se mogu raditi kada je mob rout-an...glasnoća na slušalicama, gustoća lcd-a i slično....i što se sve dobije s routom???

17 godina
odjavljen
ReiKo kaže...buraz, danas izlazi inačica 7.6...čekam to i radim wipe inačicu za svaku sigurnost {#}

al danas vec? onda i ja ali koliko ssam vidio ide dobro i bez vipe-a

Nix666 kaže...? pa onim koja se mogu raditi kada je mob rout-an...glasnoća na slušalicama, gustoća lcd-a i slično....i što se sve dobije s routom???

mislim da za to moras koristit posebne app tipa : sgs toolbox, sgs tools, spare parts itd.

17 godina
Nix666 kaže...
skank666 kaže...
Nix666 kaže...

Android 2.2.1

Darky ROM V 7.5

može help ????

kojim podesenjima?

pa onim koja se mogu raditi kada je mob rout-an...glasnoća na slušalicama, gustoća lcd-a i slično....i što se sve dobije s routom???

Nemam Galaxy S već HTC Desire ali dostupnost podešenja o kojima govoriš ovise o ROM-u koji je instaliran i/ili aplikacijama koje uz njega dolaze. Dakle nakon root-a ta mogućnost je 'otključan'a, ali ti treba ili ROM ili aplikacija koja će ti preko svog sučelja dati pristup tim podešenjima. Alternativa tome je (za izuzetno napredne i spretne) ručno podešavanje postavki u samom OS-u preko terminala i/ili sa skriptama koje flash-aš i na taj način izmjeniš određene postavke.

Spomenuo si gustoću LCD-a. Uglavnom vrlo nepotebno ali ako baš inzistiraš oprezno s tim jer je lakše napraviti štetu nego korist.

17 godina
neaktivan
skank666 kaže...
ReiKo kaže...buraz, danas izlazi inačica 7.6...čekam to i radim wipe inačicu za svaku sigurnost {#}

al danas vec? onda i ja ali koliko ssam vidio ide dobro i bez vipe-a

Nix666 kaže...? pa onim koja se mogu raditi kada je mob rout-an...glasnoća na slušalicama, gustoća lcd-a i slično....i što se sve dobije s routom???

mislim da za to moras koristit posebne app tipa : sgs toolbox, sgs tools, spare parts itd.

Ma kazem...sigurnosti radi =). Da već danas, Darky je t o nekako sve prebrzo napravio i onda dosta stvari nije radilo kako treba. Vidjeti ćemo što će biti sa  v7.6

17 godina
odjavljen

cek, opet treba disejblat voodoo (preko recovery moda)?

woo-hoo!

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 14:01 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice