[Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)

poruka: 982
|
čitano: 306.936
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav, ne stignem čitat to sve, ugl. na mobitelu imam Kyrillos' ROM v10.1, Mod version- CyanogenMod-7.2.0-RC1-apollo-KANG

i uopće mi neće GPS radit, neznam prek čega sve već nisam pokušaval popravit al neda se....skinuo sam gpsfix,gps status, i sve..al ono možda proradi al to na par min i onda opet krepa i neće radit :/ a bez gpsfix-a mogu samo sanjat o GPS-u, pa me zanima dal ima kakav konkretan fix za gps il postoji bilo kaj drugo da se da sredit da sve radi kak treba ?! hvala unaprijed!

T.F.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: [Review/Tutoriali]SAMSUNG Galaxy 3 (GT-I5800)
1.Skini najnoviji update za v10 kyrilosa.
2.Na xda imaš jednog lika koji je napravio custom gps conf i onda ti se gps locka za 10 sekundi ili manje.Provjereno je super fix
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
meni gps radi super, imam aplikaciju gps test. Kad uđeš ljeva tipka - settings i tam ti piše updateAGPS. Vratiš se natrag i za nešto malo manje od pola minute proradi.
Bog i Hrvati

1 0 hvala 0
13 godina

molim jel moze novi link programa za root (ovaj je neispravan) ili da mi ga posaljete na email: bagy20100@gmail.com bio bih puno zahvalan. hvala! :) Netreba naso sam. hvala

Only easy day was yesterday!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 23:36 (BagyGamer).
15 godina
neaktivan

Imam stock rom samo je nadograđen preko Kies-a na verziju androida 2.2

Kada bi aktivirao vraćanje tvorničkih postavki da li bi ta verzija ostala,ili bi me vratio na 2.1?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 17:05 (La Roca).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ostao bi na 2.2

16 godina
neaktivan

može pomoć?

imao sam kyrilos 9.5 i sad sam prebacio na 10.6

Backup sam prvo napravio sa titanium backup i nakon restore nemam contacts ni poruke?

Vidim da mi se pod "restore" contacts crveni - ne znam zašto.

Sviđa mi se ovaj 10.6 - puno je brzi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima li tko Kyrillos? Meni se kad je screen off ponekad smrzne ekran kad ga palim. Čačkao sam po xda i to se nije događalo na veziji 9.0, ali kasnije je. Govorim o Froyo, a ne GB. Ima li način da to zaustavim?

Sokre, ti si backupirao aplikaciju, a ne podatke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 16:26 (turopoljac84).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na xda je galaxy 3 mrtav {#}, a mislim da ce uskoro ici i iz mojeg dzepa...

CM10 je poceo dobro, sad vise nikakvih naznaka da bi ijedan bug mogao otis s bug liste, 3.4 kernel isto tako, jedino M12 ROM se updatea i ovi neki na cm9/10 customi koji se rade, ali su prema mojem misljenju neupotrebljivi...

:D
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozzz..neda mi se brljat po temi jer ima stranica oho ho.. :D jel mi može neko reć kako da se vratim na stock?

Bog i Hrvati

0 0 hvala 0
15 godina

Preko odina flashas stock rom, imas ih na xda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CroNk3r kaže...

Unlock, root,GPS fix i lagfix

Unlock:

trazim neki tutorial.

Root:

Ovako, za one koji neznaju sto je to root:

ROOT je korjen datoteka android sustava.

Root-anjem vašeg Androida dobivate puno vece ovlasti na uređaju nego sto ste prije imali, to je isto kao i da ste u windowsima korisnik i nemate admin ovlasti, rootanjem ih dobivate.

Kad otvorite neki file manager na mobitelu, on ne sadrzava samo mape koje ste vi umetnuli tamo vec i mape od Andorid sustava.

Da ne bi doslo do nesporazuma rootanjem ne dekodirate mobitel, nemate sve aplikacije s marketa besplatno i sl.

Postupak rootanja:

Za pokretanje je potreban Microsoft .NET Framework 2.0 ili bolji

1. Skinite ovaj program: http://www.fileserve.com/file/hW26htd

2. Ubacite mobitel u USB debugging mode

3. Izvadite SD karticu i SIM karticu

4. Pritisnete root i cekate dok se ne roota.

5. Nakon zavrsenog postupka odspojite mobitel

6. Skinite: forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=460210&d=1291919825

7. Instalirajte taj .apk file

GPS fix:

Za ovo mobitel mora biti rootan.

Ovako, skinete si marketa Faster fix: https://market.android.com/details?id=com.Double.FasterFix

Pokrenete na mobitelu aplikaciju, odaberete Europe i pritisnete fix(svaki put prije nego koristite gps provjerite dal je fixan)

lagfix:

1. Skinite ovo: forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=476089&d=1293659059

3. Pokrenite "lagfixme.bat" ili "lagfixme.sh"

4. Pricekajte da se mobitel 2 puta reboota.

Ima li tko taj fajl za rootanje? Na svakom linku su obrisane datoteke.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
15 godina
kruskar kaže...
CroNk3r kaže...

Unlock, root,GPS fix i lagfix

Unlock:

trazim neki tutorial.

Root:

Ovako, za one koji neznaju sto je to root:

ROOT je korjen datoteka android sustava.

Root-anjem vašeg Androida dobivate puno vece ovlasti na uređaju nego sto ste prije imali, to je isto kao i da ste u windowsima korisnik i nemate admin ovlasti, rootanjem ih dobivate.

Kad otvorite neki file manager na mobitelu, on ne sadrzava samo mape koje ste vi umetnuli tamo vec i mape od Andorid sustava.

Da ne bi doslo do nesporazuma rootanjem ne dekodirate mobitel, nemate sve aplikacije s marketa besplatno i sl.

Postupak rootanja:

Za pokretanje je potreban Microsoft .NET Framework 2.0 ili bolji

1. Skinite ovaj program: http://www.fileserve.com/file/hW26htd

3. Izvadite SD karticu i SIM karticu

4. Pritisnete root i cekate dok se ne roota.

5. Nakon zavrsenog postupka odspojite mobitel

6. Skinite: forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=460210&d=1291919825

7. Instalirajte taj .apk file

GPS fix:

Za ovo mobitel mora biti rootan.

Ovako, skinete si marketa Faster fix: https://market.android.com/details?id=com.Double.FasterFix

Pokrenete na mobitelu aplikaciju, odaberete Europe i pritisnete fix(svaki put prije nego koristite gps provjerite dal je fixan)

lagfix:

1. Skinite ovo: forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=476089&d=1293659059

3. Pokrenite "lagfixme.bat" ili "lagfixme.sh"

4. Pricekajte da se mobitel 2 puta reboota.

Ima li tko taj fajl za rootanje? Na svakom linku su obrisane datoteke.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

Imas u atacmentima.

12 godina
neaktivan

pozdrav!jucer mi se pojavilo (opet) da mi je ostalo malo unutarnje memorije.sve splikacije koje sam mogla stavit na sd jesu na njoj ostalo nepotrebno je obrisano a ta ikonica i dalje stoji :/ kak da ju maknem?uredjaj je na 2.2 verziji (iako ne radi bas bajno) i u zadnje je vrijeme jako usporio :/ ima li mu pomoci a da ne ukljucuje komplicirane stvari poput skidanja i stavljanja novog softvera jer ja to neznam :/ hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
dmonika kaže...

pozdrav!jucer mi se pojavilo (opet) da mi je ostalo malo unutarnje memorije.sve splikacije koje sam mogla stavit na sd jesu na njoj ostalo nepotrebno je obrisano a ta ikonica i dalje stoji :/ kak da ju maknem?uredjaj je na 2.2 verziji (iako ne radi bas bajno) i u zadnje je vrijeme jako usporio :/ ima li mu pomoci a da ne ukljucuje komplicirane stvari poput skidanja i stavljanja novog softvera jer ja to neznam :/ hvala unaprijed

Jedini nacin je stavljanje Custom ROM-a i onda particionirati sd karticu i staviti jednu particiju za aplikacije, a drugu ostavis za muziku, slike.....

EDIT: to sto ti zoves prebacivenje aplikacija ustvari nije prebacivanje aplikacija nego prebacivanje malog dijela app-a.

u zadnje vrijeme je usporio jer ga hebe memorija(isto kako i komp uspori kad mu je disk skoro pun, kad je u win7 crveni onaj progress bar na ikonici)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.11.2012 19:37 (CroNk3r).
12 godina
neaktivan

:// a kak da to napravim?i mogu li ja to sama buduci sam totalni dummy za to? :/

0 0 hvala 0
15 godina
dmonika kaže...

:// a kak da to napravim?i mogu li ja to sama buduci sam totalni dummy za to? :/

Imas na prvoj stranici tutoriale, samo radis korak po korak i to je to...

12 godina
neaktivan

ok bum probala :) hvalaaa :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mobitel ubacim u download mode i neće da mi ga očita, pojavljiva se USB device unknown. Kad je upaljen mobitel, može ga očitat.. Također, neće ni da mi očita u Samsung Kies. Može pomoć? Unaprijed zahvaljujem.
12 godina
neaktivan

pozdrav svima!

Godinu i pol već sam vlasnik mobitela iz naslova.

Jedini update koji sma radio do pred nekoliko dana bio je onaj preko kiesa na froyo.

Pred par dana sam naišao na ovu temu , malo je proučio i upustio se u zahvate koje opisujete na prvoj stranici.

Ubacio sam kirilos ROM 9,7.1, kernel G3 MOD OC.

Slijedio sam upute osim jedne; one o backupu :-(

Aplikacije mi nisu bile bitne, a kontakte imam na računalu u outlooku, pa ću prebaciti preko kiesa, mislio sam.

Međutim, kies ne radi na custom romu, pa sam prebacio sve kontakte u VCF i prebacio na SD karticu s namjerom da ih na taj način učitam.

No, ni to ne radi; javlja mi grešku: "Neuspješno učitavanje. Nepoznata greška vCard datoteke (invalid language: "hr")"

Pokušao sam s promjenama jezika, ali ne pomaže. Pomoglo je jedino kad sam u vcf fileu tekst editorom izbrisao redak language.

Jel ima netko ideju kako da riješim problem s kontaktima, ne da mi se sve ponovo upisivati. (Imam dosta detaljnu bazu kontakata).

Ostalo sve radi odlićno, puno bolje nego na stocku (u nekoliko navrata sam već htio razbit mob koliko me izživciralo lag-anje, s custom je preporod)

Huskyboy
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 23:57 (Huskyboy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zna neko tutorial za otkljucat mobitel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Huskyboy kaže...

pozdrav svima!

Godinu i pol već sam vlasnik mobitela iz naslova.

Jedini update koji sma radio do pred nekoliko dana bio je onaj preko kiesa na froyo.

Pred par dana sam naišao na ovu temu , malo je proučio i upustio se u zahvate koje opisujete na prvoj stranici.

Ubacio sam kirilos ROM 9,7.1, kernel G3 MOD OC.

Slijedio sam upute osim jedne; one o backupu :-(

Aplikacije mi nisu bile bitne, a kontakte imam na računalu u outlooku, pa ću prebaciti preko kiesa, mislio sam.

Međutim, kies ne radi na custom romu, pa sam prebacio sve kontakte u VCF i prebacio na SD karticu s namjerom da ih na taj način učitam.

No, ni to ne radi; javlja mi grešku: "Neuspješno učitavanje. Nepoznata greška vCard datoteke (invalid language: "hr")"

Pokušao sam s promjenama jezika, ali ne pomaže. Pomoglo je jedino kad sam u vcf fileu tekst editorom izbrisao redak language.

Jel ima netko ideju kako da riješim problem s kontaktima, ne da mi se sve ponovo upisivati. (Imam dosta detaljnu bazu kontakata).

Ostalo sve radi odlićno, puno bolje nego na stocku (u nekoliko navrata sam već htio razbit mob koliko me izživciralo lag-anje, s custom je preporod)

Jedina ideja koju sam dobio je da instaliras: http://www.airdroid.com/

i preko kompa upisujes u imenik kontakte, bit ce brze nego preko moba rucno...

Barba007 kaže...

Zna neko tutorial za otkljucat mobitel?

Odgovor:

13 godina
neaktivan
ja prodo svog G3 i uzeo xperiu x10 :D
Bog i Hrvati

0 0 hvala 0
15 godina
Jura_CRO kaže...
ja prodo svog G3 i uzeo xperiu x10 :D

Kolko si dobio za g3?

13 godina
neaktivan
550 :D
Bog i Hrvati
12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru.

Uspio sam na drugi način; preko "go contact sync mode" programa sam sinhronizirao outlook kontakte sa gmail accountom. I onda sam samo mobu rekao d akoristi gmail kontakte.

Vrlo jednostavno i brzo rješenje.

Jeino mi nije prebacio grupe, i pripadnost pojedinih kontakata grupama kontakata, ali s time mogu živjeti...

Huskyboy
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 1:02 (Huskyboy).
15 godina

Ovako, kupio sam nexus s tako da vise necu biti u toku s novostima za galaxy 3, ali ako nesto zatrebate samo recite, pokusat cu pomoci ako mogu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

OT: Slažem se s kolegama, ovaj Galaxy 3 je veoma očito pregazio zub vremena, pa ga se iz tog razloga i ja rješih za kakvih 600 kunića... {#}
Trenutno pikiram neki jači smartphone, pa da i ja laganini uđem u svijet nabrijanih mobilnih GPU-ova i sličnog... Jelly Bean, here I come! {#}

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi! (Thumb up i Hvala su uvijek i više n'o dobrodošli ;))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ovaj galaxy ima sve što meni treba (wifi, gps, baterija dosta izdrži, OC se može...),  tako da ću ga koristiti sve dok ne rikne (il dok neprođe par godina).

Netko radi što zna, a netko zna šta radi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
felonterx kaže...

OT: Slažem se s kolegama, ovaj Galaxy 3 je veoma očito pregazio zub vremena, pa ga se iz tog razloga i ja rješih za kakvih 600 kunića... {#}
Trenutno pikiram neki jači smartphone, pa da i ja laganini uđem u svijet nabrijanih mobilnih GPU-ova i sličnog... Jelly Bean, here I come! {#}

U kakvom je stanju bio?

AmonZero kaže...

Ovaj galaxy ima sve što meni treba (wifi, gps, baterija dosta izdrži, OC se može...),  tako da ću ga koristiti sve dok ne rikne (il dok neprođe par godina).

Istina, al sad pola aplikacija na marketu ne radi, cetvrtina ima s*ebane teksture, a ova cetvrtina koje rade su jadne...

I samo da se pohvalim vec sam uspio brickati nexusa i sad ga ozivljavam {#}

Inace na njemu rade sve aplikacije u recu, jedino fifa 12 za sad ima malih problema(trava je ljubicasto-zeleno-crno-crveno-plavo-narancasto-siva)

pa sam ja mislio chainfire staviti, a nisam prije gledao na xda nego sam samo stavljao ko da je ovo galaxy 3 i kad sam stavio i rebootao mob idem ja pogledati dal ima nova verzija cf3d za to vrijeme dok se boota i procitam da ne radi na ICS i JB...{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 18:56 (CroNk3r).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice