Dobro je poznato da Xiaomi radi vrhunske mobitele za pristupacnu cijenu. (od kada je MI3 izasao, koristim samo Xiaomi uz par izleta - dobrih ponuda... bilo je tu MI3, MI4, Mi5, MI6, MI9SE, Redmi 3, 5 plus, Redmi Note 2, 3, 4x, 5, 7, MiNote, MiNote2, MiNote3 i sada na kraju koristim Mi9T i prezadovoljan sam)
Velika vecina ekipe na forumu kupila je sa Alija i svi su prosli dosta jeftinije. Nije usporediva cijena mobitela koji je izasao prije 3-4-5 mjeseci... Cijenu treba usporediti kada mob tek izadje na trziste... Tad je razlika u cijeni definitivno velika...
Meizu je jako blizu po kvaliteti izrade ali im je podrska tragedija, i to ono... Uzas zivi... Nikad vise! (imao sam 3-4 Meizua i znam o cemu pricam)
Oppo je odlicne kvalitete izrade i dosta dobrog android skin-a. Podrska puno bolja nego meizu.
OnePlus je mrak! Nemam niti jedne zamjerke... Osim malo vise cijene od ostalih...
Vivo i Realme nisam imao prilike koristiti... Ali smatram da su u top 3 od ovih gore navedenih...
A ove ostale poluproizvode ne bi pozelio nikome... Oukitel, Ulefon, Elephone i slicne pokusaje... Ima ih jos podosta ali da ne nabrajam...
A to da je netko zadovoljan i s tim uredjajima... Vjerojatno je... Blaaaago njemu...

Pročitao masu toga o oba i jasno je da je to sve tu negdje, kako i koštaju.