"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.007.724
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
9 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
frulex kaže...

Oprosti, ali ja ne vidim da si ti igdje spominjao na koje područje se odnosi omjer "200:1", a prije bih rekao da je upravo to bilo prilično bahato razbacivanje brojkama bez pokrića, zato sam i pitao za izvor (evo ti jedan za Europu, ne znam gdje ti živiš pa da si tako "realan" sa svojim dokazima). I ovo nabrajanje je isto reprezentativno - tako od 100 ljudi koje poznajem, možda 40% ih koristi Samsung, 30-40% Xiaomi, 10% iphone, a ostali razne druge kineze, Asuse, Nokiu i sl. i to je opet neki omjer 1:2. Dakle, ako želiš dalje normalno diskutirati, molim bar neku naznaku neke statistike s pokrićem, bilo što pa da se i ja uvjerim u to, hvala...

Kažem ti dao sam realan primjer, ne planiram tražit dokaze jer su meni nepotrebni. Napisati da se rijetko kvare je gore nego što sam ja dao ovaj primjer na koji si se ti uhvatio. Svako sa imalo razmijevanja će shvatiti šta ja hoću reći a ako ti misliš da je Xiaomi tako zastupljen uredu.

/* dobro da ja sam shvatio za naše područje..

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 18:45 (zicer1101).
14 godina
neaktivan
zicer1101 kaže...
frulex kaže...

Oprosti, ali ja ne vidim da si ti igdje spominjao na koje područje se odnosi omjer "200:1", a prije bih rekao da je upravo to bilo prilično bahato razbacivanje brojkama bez pokrića, zato sam i pitao za izvor (evo ti jedan za Europu, ne znam gdje ti živiš pa da si tako "realan" sa svojim dokazima). I ovo nabrajanje je isto reprezentativno - tako od 100 ljudi koje poznajem, možda 40% ih koristi Samsung, 30-40% Xiaomi, 10% iphone, a ostali razne druge kineze, Asuse, Nokiu i sl. i to je opet neki omjer 1:2. Dakle, ako želiš dalje normalno diskutirati, molim bar neku naznaku neke statistike s pokrićem, bilo što pa da se i ja uvjerim u to, hvala...

Kažem ti dao sam realan primjer, ne planiram tražit dokaze jer su meni nepotrebni. Napisati da se rijetko kvare je gore nego što sam ja dao ovaj primjer na koji si se ti uhvatio. Svako sa imalo razmijevanja će shvatiti šta ja hoću reći a ako ti misliš da je Xiaomi tako zastupljen uredu.

Ja ti mogu reći da su i xiaomiji česta pojava barem ovdje u Rijeci...

Koliko primjetim u autobusu masa ljudi ih ima možda je problem šta samsung prepoznaš lakše i odmah ćeš znat kad ga vidiš... 

9 godina
neaktivan
Motorino kaže...
zicer1101 kaže...
frulex kaže...

Ja ti mogu reći da su i xiaomiji česta pojava barem ovdje u Rijeci...

Koliko primjetim u autobusu masa ljudi ih ima možda je problem šta samsung prepoznaš lakše i odmah ćeš znat kad ga vidiš... 

A dobro možda sam ja u kirvu. Baš ću sada obratiti pažnju čisto informativno.

15 godina
zicer1101 kaže...

OK, ajmo malo drugačije ako nećemo nekim dokazima (znam da su tebi nepotrebni, potrebni su utemeljenoj diskusiji) - kako ti definiraš realno? Meni je recimo realno da od 20 najbližih osoba (obitelj, prijatelji, kolege) samo 2 (dvoje) ima Samsunga, 10 ima Xiaomija, 2 Asusa, 1 Nubia, 2 Ulefona, 2 Lumije i 1 iphone. Taj mali segment ne znači ništa u općem stanju stvari na tržištu, ali sad bih ja prema tvojoj logici trebao inzistirati na svojoj "realanosti"  i tvrditi da su općenito Xiaomiji 5 na 1 prema Samsungu - a i dalje ne razumijem zašto je tvoj realan primjer više vrijedan od mog realnog primjera, zato sam i pitao za neke neutralne brojke i utemeljene brojke. 

9 godina
neaktivan
frulex kaže...
zicer1101 kaže...

OK, ajmo malo drugačije ako nećemo nekim dokazima (znam da su tebi nepotrebni, potrebni su utemeljenoj diskusiji) - kako ti definiraš realno? Meni je recimo realno da od 20 najbližih osoba (obitelj, prijatelji, kolege) samo 2 (dvoje) ima Samsunga, 10 ima Xiaomija, 2 Asusa, 1 Nubia, 2 Ulefona, 2 Lumije i 1 iphone. Taj mali segment ne znači ništa u općem stanju stvari na tržištu, ali sad bih ja prema tvojoj logici trebao inzistirati na svojoj "realanosti"  i tvrditi da su općenito Xiaomiji 5 na 1 prema Samsungu - a i dalje ne razumijem zašto je tvoj realan primjer više vrijedan od mog realnog primjera, zato sam i pitao za neke neutralne brojke i utemeljene brojke. 

Ja sam uzeo krug od 100+ ljudi, samo jedan ima Xiaomi. Ne kažem da ostalih 99 imaju samo Samsung... Volio bih da mogu napraviti anketu baš me zanima sada... Tvoja realnost je ono kako bi ti želio da bude a ne kako je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 19:27 (zicer1101).
7 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Samo nemojte odustati od daljnje rasprave. Ovo je bolje i od meksičke sapunice

Televisa presenta...

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zicer1101 kaže...

A dobro možda sam ja u kirvu. Baš ću sada obratiti pažnju čisto informativno.

Ajde pa javi 

Seronja nezauzet kaže...

Televisa presenta...

Nisi u toku, sad su ti turske in 

15 godina
Seronja nezauzet kaže...

Televisa presenta...

Totalno razočarenje, ali valjda sam već u godinama kada mi se više ne da, pa odustajem 

7 godina
neaktivan

Skoro da ne znam nikoga ko ima Xiaomi,ja ga imam desetak dana,prije dvije godine sam imao Honor 7,tad niko nije čuo taj brend pa Huawei p9,i Huawei je bio pojam za uređaje do 500,600 kuna pa gledajte koji je brend danas i kakve cijene ima ...

Xiaomi je ono što je bio Huawei prije dvije godine,gledajte gdje je sad LG,HTC,  u ovom sektoru se brzo pada i diže...

1 0 hvala 0
12 godina

Bas sam vidio Xiaomi s2 u Instaru na webu. Cijena 1099kn. Vidim da je na idealo stranici oko 130 eura. Dali ga ima mozda jeftinje naci a da se neplaca carina? Mozete li pomoc? Ukoliko je neka razlika 20ak eura mogu ga i ovdje uzeti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da ti je to odlična cijena, na Goldwayu je inače oko 1000 kn, Geekbuying iz Poljske oko 1100 kn...

15 godina
Korisnik1251 kaže...

Zato sto se rijetko kome dogodi da ga mora slati na servis. Imam redmi note 3 pro vec 2+ godine, nikada nije ni kasljucnuo. Mama je sjela na njega pa se straznja stranica iskrivila, narucila sam novu i sama cu ju zamijeniti jer je postupak prejednostavan. Ok, desi se da se nekome zalomi mob s greskom kao sto bi se zalomio i samsung i sony itd, ali su toliko rijetki slucajevi da vecini nas nije bitna eu garancija. Iako mi je jednom netko rekao da garancija za prijenosne uredjaje (laptop, tablet, mob,..) vrijedi worldwide ali nisam imala prilike testirati

Zato svako malo osvane netko u temi i čudi se kako sad mora platit carinu kad mu pošalju novi uređaj s popravka. Ili kako je već 2 mjeseca bez mobitela. Rijetko se desi, ali desi se, kao i sa svim ostalim uređajima.

dak0001 kaže...
sosta kaže...

A zašto nitko ne spominje manu u vidu slanja na servis u Kinu ako nema servisa unutar EU i kraća jamstva od propisanih 2godine za EU, po meni treba dobro odvagnuti kod kupovine.

Samo ti važi .... ja još nisam nijednog kineza kupio kod nas

Nisam ni ja kupio svog kod nas, ali to ne znači da zato netreba navesti ljudima koji do sad nisu kupovali kao mogući problem.

16 godina
neaktivan
sosta kaže...
Korisnik1251 kaže...

Zato sto se rijetko kome dogodi da ga mora slati na servis. Imam redmi note 3 pro vec 2+ godine, nikada nije ni kasljucnuo. Mama je sjela na njega pa se straznja stranica iskrivila, narucila sam novu i sama cu ju zamijeniti jer je postupak prejednostavan. Ok, desi se da se nekome zalomi mob s greskom kao sto bi se zalomio i samsung i sony itd, ali su toliko rijetki slucajevi da vecini nas nije bitna eu garancija. Iako mi je jednom netko rekao da garancija za prijenosne uredjaje (laptop, tablet, mob,..) vrijedi worldwide ali nisam imala prilike testirati

Zato svako malo osvane netko u temi i čudi se kako sad mora platit carinu kad mu pošalju novi uređaj s popravka. Ili kako je već 2 mjeseca bez mobitela. Rijetko se desi, ali desi se, kao i sa svim ostalim uređajima.

dak0001 kaže...
sosta kaže...

A zašto nitko ne spominje manu u vidu slanja na servis u Kinu ako nema servisa unutar EU i kraća jamstva od propisanih 2godine za EU, po meni treba dobro odvagnuti kod kupovine.

Samo ti važi .... ja još nisam nijednog kineza kupio kod nas

Nisam ni ja kupio svog kod nas, ali to ne znači da zato netreba navesti ljudima koji do sad nisu kupovali kao mogući problem.

To je općenito gubljenje vremena .... većina ljudi pročita dva lista nekog foruma, zaleti se i onda kuka...

Kao što obično prvo uključuju neki uređaj, pa kad zapne tek onda čitaju upute ... kad je najčešće kasno.

Sve je to nebrojeno puta već napisano, al, jbg, ko bi čital forume.

A tko ne riskira - ne profitira. Ziheraši - zaobiđite kineske šopove.

dak
16 godina
zicer1101 kaže...
frulex kaže...
zicer1101 kaže...

Ja sam uzeo krug od 100+ ljudi, samo jedan ima Xiaomi. Ne kažem da ostalih 99 imaju samo Samsung... Volio bih da mogu napraviti anketu baš me zanima sada... Tvoja realnost je ono kako bi ti želio da bude a ne kako je.

Ova je jaka....

9 godina
neaktivan
bodija kaže...
zicer1101 kaže...
frulex kaže...
zicer1101 kaže...

Ova je jaka....

Inception šema...evo brojao i ja Šaomije i C4 aparate i mogu reći u kućanstvu 4:0 za kineze ...et sad odo po kokice i čekam nastavak ove štorije...

12 godina
neaktivan

Gdje bi bilo najpametnije za uzet Pocophone, a da se može platit preko Paypal-a?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam sto se tice cijene, ali honorbuy ti prima paypal.

Koji je trenutno xiaomi s najboljom kamerom i min. 6" ekranom?

0 0 hvala 0
16 godina
termit kaže...

Gdje bi bilo najpametnije za uzet Pocophone, a da se može platit preko Paypal-a?

Honorbuy meni osobno odlično iskustvo.

Brza dostava, paypal, a kako čujem (ne znam dal je to točno) imaju servis u EU.

Ovo za servis neka potvrde ostali.

9 godina
neaktivan

Baš ste smiješni ljudi, pa neće sigurno komentirati na podfurumu"Kineski" mobiteli  netko tko nema xiaomi i neko tko ne pozna nikog da ima xiaomi...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 12:15 (zicer1101).

0 0 hvala 0
15 godina
zicer1101 kaže...

Baš ste smiješni ljudi, pa neće sigurno komentirati na podfurumu"Kineski" mobiteli  netko tko nema xiaomi i neko tko ne pozna nikog da ima xiaomi...

Hihihi, pa što nisi odmah rekao da ga i ti imaš, a ne da se ovako bezveze raspravljamo 

7 godina
neaktivan

Iskreno,mislim da xiaomi trenutno ne drži više od 1-3 posto tržišta smartphone su Hrvatskoj...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
frulex kaže...
zicer1101 kaže...

Hihihi, pa što nisi odmah rekao da ga i ti imaš, a ne da se ovako bezveze raspravljamo 

Kakve veze i da ga imam?! Nisam ništa rekao protiv Xiaomi-a što tebe očito pati.

9 godina
neaktivan
Cesare kaže...

Iskreno,mislim da xiaomi trenutno ne drži više od 1-3 posto tržišta smartphone su Hrvatskoj...

Ma šta pričaš???? Nisi normalan...  ja ću reći 5% da ispadnem korektan prema fanovima xiaomia koji se lože na moje kometare...

7 godina
neaktivan

Huawei se podigao na račun niske cijene u paketima pretplate kod operatera,malo ko bi ga uzimao kao slobodan uređaj..tako nešto predviđam i kod šaomija...kad ljudi shvate da su to kvalitetni uređaji doći će do povećanja cijene samih uređaja,pa ćemo opet prijeći na neke druge i tako u krug...

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja sam do sada kupovao mobitele izvana i to je imalo smisla dok se ponuda i cijene nisu malo "unormalile". Meni više nema smisla uzimati mobitel izvana, ponajprije zbog garancije.

Ni ja nisam do sada ni na jednom mobitelu imao ikakvih problema, ali eto, dogodilo se sada da na ekranu imam ovo:

https://i.imgur.com/eEXHiBL.jpg

https://i.imgur.com/Ymy3ZyW.jpg

To se pojavilo kao dvije manje mrlje prije koji mjesec, jedva pola godine nakon što sam uzeo mobitel, a sada malo manje od godinu dana su tolike kolike jesu (+ neka crta na vrhu i izgled izlizanosti iznutra kod tih mrlja) i mobitel zbog njih divlja ("misli" da je moj prst na ekranu, pa otvara/zatvara aplikacije, šalta po ekranu, zove i blokira ljude, stvara mi samo probleme).

I ne, mobitel nije ispadao, bio izložen visokim temperaturama niti je bio držan direktno na suncu, bio je stvarno mažen i pažen, ali se dosta preko njega i vodilo razgovora...

Troškovi popravka kod nas su cca. 800 kn, a slanje isto nije baš jeftino.

Je, vani su jeftiniji mobiteli, ali dok se plati DHL, ušteda je po meni smiješna (100-200 kn) i nije vrijedna riskiranja, tim više što ovamo dobijem 2 godine garancije.

Sada si gledam uzeti novi mobitel i kada sve zbrojim i oduzmem, jednostavno ne vidim razloga zašto bi si uzeo mobitel izvana, a ne ovamo, a pogotovo ne vidim opravdanost za skuplji mobitel.

Netko je spomenuo i da bi uzeo preko tvrtke i R1 računa - njima se posebno ne isplati uzimati mobitel izvana...

Edit: Jedino na što sam naišao tu na ovoj temi je nekakva cashback opcija, a ne znam kako radi i koliko iznosi, pa molim da netko tko zna o čemu se radi da podijeli s nama neznalicama ovamo, pa da eventualno i to mogu ubaciti u svoje kalkulacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2018 18:58 (justbob).

0 0 hvala 0
15 godina

kakvih 100-200 kn ustede ako se uzima izvana? ja kad sam kupovao mi 5 kod nas je bio 3500 a vani cca 2000, malo manje.. sad mi 8 vani za 2500 kupis a tu 3500 najmanje.. ista stvar i za mi 8 se.. po 1000 kn se ustedi i to je po meni vrijedno rizika, a imas i shopove kao geekmaxi kod kojeg ne moras u kinu slat ako se pokvari jer su u europi pa nemas ni troskove carine kad ti ga budu vracali

Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
protjeran
maks0806 kaže...

Ja bih ga prodao za duplo toliko na tvom mjestu i kupio bolji mob, ili podjednako dobar za manje para :)

U suštini da, za to je dobar naravno, samo ne vrijedi cijenu koju traže za njega, a narod ga kupuje po 2300kn nove ko lud

Što u njemu ne vrijedi?

15 godina
neaktivan
Eto, ja svoj Mi8 6/128 platio točno 2680 kn sa poštarinom. Nemoguće ga tu dobiti ni po približnoj cijeni.. istina postoji određeni rizik što se tiče servisa i popravka al eto, nakon 2 tj mob radi savršeno i super zadovoljan sam

0 0 hvala 0
14 godina
ridealong kaže...
maks0806 kaže...

Ja bih ga prodao za duplo toliko na tvom mjestu i kupio bolji mob, ili podjednako dobar za manje para :)

U suštini da, za to je dobar naravno, samo ne vrijedi cijenu koju traže za njega, a narod ga kupuje po 2300kn nove ko lud

Što u njemu ne vrijedi?

Ništa. Kamera, ekran, procesor, izrada. Jedino je dizajnom dobar, ostalo je na razini 1000kn jeftinijeg uređaja. Bolje dati parsto kn više i uzeti P20 jer lite je preskup za kompromise koje povlači "lite" oznaka

Hearthstone: Maks0806#2960
15 godina

Za praktički iste novce imaš u trgovini Nokiu 7 Plus, na njušci Nokiu 8, HTC U11 u Tele2, svi odreda neusporedivo bolji, pogotovo zadnja 2.
Realno gledajući  P20 Lite košta previše, P Smart od Huaweia 3/64GB je jednako dobra opcija za puno manje novaca, isti čipset, giga rama manje doduše, bez notcha ali puno puno jeftiniji...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2018 11:02 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice