"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.515
|
čitano: 7.007.724
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
RuskeGTT kaže...

volio bi uzeti neki mobitel sa BAREM 6-7000 mah...da ima ok dvostruku kameru + selfi i min 6gb rama + 128gb prostora...do 2500kn

postoji li i gdje gledati uopce mobitele, na kojim shopovima?

Malo realnosti ne bi škodilo :D

14 godina

Uzeo ja za neki od Xiaomija, ne sjećam se kojeg. Ukopca se u port za punjenje i djeluje kao obična deblja maskica osim toga. Sa indokatorima za preostali kapacitet. Deklarirano je 6k mah recimo, ali rekao bih da je dovoljno da ti mob traje duplo. Nije baš tih 6,ili možda je, ali se drugačije manifestora. Uglavnom, korisno ako ti nije predebelo. 

Samo nemoj stalno imatti upaljeno, kada ne koristiš neka ga maskica puni. Toplina and shit :) 

Hearthstone: Maks0806#2960
9 godina
neaktivan
Čiko kaže...
RuskeGTT kaže...

volio bi uzeti neki mobitel sa BAREM 6-7000 mah...da ima ok dvostruku kameru + selfi i min 6gb rama + 128gb prostora...do 2500kn

postoji li i gdje gledati uopce mobitele, na kojim shopovima?

Malo realnosti ne bi škodilo :D

Hahaha još samo fali da je napisao - 4.0 ekran

11 godina
neaktivan
Hvala maks...a puni se normalno kao powerbank? U case-u su baterijice?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li neki uređaj boljih performansi sa kućištem manjim ili jednakim (149.2 x 70.6 x 8.4)?!

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 17:36 (kenny_sp).
9 godina
neaktivan
zicer1101 kaže...

Ima li neki uređaj boljih performansi sa kućištem manjim ili jednakim (149.2 x 70.6 x 8.4)?!

https://www.kimovil.com/en/where-to-buy-xiaomi-mi8-se-6gb-64gb

https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_8_se-9219.php

147.3 x 73.1 x 7.5 mm

9 godina
neaktivan
kenny_sp kaže...
zicer1101 kaže...

147.3 x 73.1 x 7.5 mm

Hvala na pomoći ali ova širina mi je prioritet i to stvarno maksimalna granica. Debiljina i visina mi nisu toliko bitni.

15 godina
zicer1101 kaže...
kenny_sp kaže...
zicer1101 kaže...

147.3 x 73.1 x 7.5 mm

Hvala na pomoći ali ova širina mi je prioritet i to stvarno maksimalna granica. Debiljina i visina mi nisu toliko bitni.

Osjetit ces 3 mm? ionako ti nema vise uredaja kao stariji redmiji od 5", a ovaj imam ja i stvarno nije nikakav problem koristit ga jednom rukom.. 

9 godina
neaktivan

Pa hoću zapravo da, znači mi to jako. Gledam nešto tipa mi6 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 18:47 (zicer1101).
9 godina
neaktivan
zicer1101 kaže...
kenny_sp kaže...
zicer1101 kaže...

147.3 x 73.1 x 7.5 mm

Imaš neku baš super maskicu kupljenu za 1,49$ na Aliju pa trebaš mob da uguraš u te dimenzije?

9 godina
neaktivan

Hahahaha .. ma nemam, jednostavno mi nepaše u ruci

14 godina

I Mi A2 lite je blizu tih gabarita, ali ne staje u tu masku... :D

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
zicer1101 kaže...

ja sam prije ovog imao mi 5 koji je tih dimenzija koje trazis.. nije stvarno nikakav problem s ovim.. pogledaj kolko je minimalno veci.. https://www.phonearena.com/phones/size/Xiaomi-Mi-8-SE,Xiaomi-Mi-6/phones/10909,10491

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2018 22:00 (domac5).
9 godina
neaktivan
domac5 kaže...
zicer1101 kaže...

ja sam prije ovog imao mi 5 koji je tih dimenzija koje trazis.. nije stvarno nikakav problem s ovim.. pogledaj kolko je minimalno veci.. https://www.phonearena.com/phones/size/Xiaomi-Mi-8-SE,Xiaomi-Mi-6/phones/10909,10491

Joj ne znam... volim tu home tipku sa otključavanjem... moram naći negdje uživo da uzmem u ruke pa da vidim.. hoćeš reći da je mi 8 se 1800kn ?!?!

15 godina
zicer1101 kaže...
domac5 kaže...
zicer1101 kaže...

Joj ne znam... volim tu home tipku sa otključavanjem... moram naći negdje uživo da uzmem u ruke pa da vidim.. hoćeš reći da je mi 8 se 1800kn ?!?!

ovdje ti 4 gb ram verzija sa cashbackom i dhl shippingom ispadne cca 1800 a 6 gb ram verzija je 100 kn skuplja tako da bi radije dao odma 100 kn vise i bio miran s ramom

12 godina

Vase misljenje o Xiaomi mobu. Bili ste ga kupili u Hrvatskoj ili narucili iz vana? Moze ukratko prednosti i mane?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Iz vana ako želiš dobro uštediti, a pritom pričekati tjedan-dva dostavu.

Xiaomi Mi Note 3 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Spacecraft kaže...

Vase misljenje o Xiaomi mobu. Bili ste ga kupili u Hrvatskoj ili narucili iz vana? Moze ukratko prednosti i mane?

Hvala.

Nisi rekao o kojem se modelu radi - razlike u cijeni HR/vani mogu biti u rasponu od cca 200-800 kn pa nekome kome je bitna garancija 2 god. valjda mu se isplati dat malo više para. Ja osobno naručujem već 5+ godina isključivo vani jer osim što se radi o znatnim uštedama imam valjda i sreće pa nikad nikakvih problema s 35+ naručenih mobitela...

15 godina

A zašto nitko ne spominje manu u vidu slanja na servis u Kinu ako nema servisa unutar EU i kraća jamstva od propisanih 2godine za EU, po meni treba dobro odvagnuti kod kupovine.

11 godina
neaktivan

Zato sto se rijetko kome dogodi da ga mora slati na servis. Imam redmi note 3 pro vec 2+ godine, nikada nije ni kasljucnuo. Mama je sjela na njega pa se straznja stranica iskrivila, narucila sam novu i sama cu ju zamijeniti jer je postupak prejednostavan. Ok, desi se da se nekome zalomi mob s greskom kao sto bi se zalomio i samsung i sony itd, ali su toliko rijetki slucajevi da vecini nas nije bitna eu garancija. Iako mi je jednom netko rekao da garancija za prijenosne uredjaje (laptop, tablet, mob,..) vrijedi worldwide ali nisam imala prilike testirati

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sosta kaže...

A zašto nitko ne spominje manu u vidu slanja na servis u Kinu ako nema servisa unutar EU i kraća jamstva od propisanih 2godine za EU, po meni treba dobro odvagnuti kod kupovine.

Samo ti važi .... ja još nisam nijednog kineza kupio kod nas

dak
7 godina
neaktivan

Mi8 se 4 ili 6 GB rama vs pocophone F1,što je bolje za cijenu na goldway koju nude,..plus naravno 26 dolara dostava,

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...

Zato sto se rijetko kome dogodi da ga mora slati na servis. Imam redmi note 3 pro vec 2+ godine, nikada nije ni kasljucnuo. Mama je sjela na njega pa se straznja stranica iskrivila, narucila sam novu i sama cu ju zamijeniti jer je postupak prejednostavan. Ok, desi se da se nekome zalomi mob s greskom kao sto bi se zalomio i samsung i sony itd, ali su toliko rijetki slucajevi da vecini nas nije bitna eu garancija. Iako mi je jednom netko rekao da garancija za prijenosne uredjaje (laptop, tablet, mob,..) vrijedi worldwide ali nisam imala prilike testirati

Pa istina je da se rijetko kome dogodi.. ali ako uzmeš činjenicu da se na 100 ljudi pojavljuje 99 samsunga i 1 xiaomi budeš na istome...iskreno mislim da sam malo i reko, možda čak 200 ljudi (199 samsunga i 1 xiaomi)

15 godina
Cesare kaže...

Mi8 se 4 ili 6 GB rama vs pocophone F1,što je bolje za cijenu na goldway koju nude,..plus naravno 26 dolara dostava,

Ovisi sta ti je bitnije a pogrijesit neces s nijednim, mi 8 se djeluje puno skuplje, ima bolji ekran, kompaktniji je i laksi za drzat u ruci i ima IR lampicu.. poco ima jacu bateriju i chipset koji trosi malo vise baterije al opet ispadne jaca na kraju, trenutno ima napucanu cijenu jer je tek izasao, past ce za 400 kn kroz 2 mjeseca, ima veci ekran ali nije amoled, nema IR lampicu..

Iz mog iskustva baterija na mi 8 se je dovoljno jaka da nemas brige(blizu 8h sot), IR lampica mi cesto dobro dode, chipset je dovoljno brz da sve leti a uzivam u amoled ekranu i premium osjecaju kad drzim taj mob u ruci, uzeo bi 6 gb ram verziju jer na goldwayu je razlika u cijeni 100 kn naspram 4 gb verzije.. 

15 godina
zicer1101 kaže...

Pa istina je da se rijetko kome dogodi.. ali ako uzmeš činjenicu da se na 100 ljudi pojavljuje 99 samsunga i 1 xiaomi budeš na istome...iskreno mislim da sam malo i reko, možda čak 200 ljudi (199 samsunga i 1 xiaomi)

Ne znam koja je to statistika gdje se mobiteli "pojavljuju po ljudima", ali službene brojke kažu da je u 2Q 2018. godini Samsung prodao 72 mil. mobitela, a Xiaomi 32 mil., a koliko se ja kužim u matematiku to je otprilike 1:2 omjer, a ne 1:200 kako ti pišeš. Možeš li nas uputiti na neki link gdje se može pronaći ta statistika ili je to "ja brojao po stolovima kvartovskih birtija" statistika?

7 godina
neaktivan

Koliko bi dobio prelaskom sa mi A2 4/64 GB hr garancija na mi 8 se 6/64 GB kineska garancija ili izgubio..pitanje je sad...

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
frulex kaže...
zicer1101 kaže...

Ne znam koja je to statistika gdje se mobiteli "pojavljuju po ljudima", ali službene brojke kažu da je u 2Q 2018. godini Samsung prodao 72 mil. mobitela, a Xiaomi 32 mil., a koliko se ja kužim u matematiku to je otprilike 1:2 omjer, a ne 1:200 kako ti pišeš. Možeš li nas uputiti na neki link gdje se može pronaći ta statistika ili je to "ja brojao po stolovima kvartovskih birtija" statistika?

Znao sam da će se javiti neko s ovakvim odgovorom. Ne znam gdje ti živiš, ja sam samo realan. Mogao bih nabrojati 350+ ljudi i ni jedan nema Xiaomi. Dao sam samo primjer, koji je realan htio se ti pomiriti s time ili ne. Ne kažem da će se u skoroj budućnosti to promjeniti ali trenutno stanje je ovakvo.Možda negdje u Kini nije takav omjer ali u HRV je... Btw ne razumijem ljude poput tebe koji se prime na nečiji komentar i odma bahato počnu pametovati s ciljem da pritom ispadnu smiješni. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2018 16:41 (zicer1101).
15 godina

Oprosti, ali ja ne vidim da si ti igdje spominjao na koje područje se odnosi omjer "200:1", a prije bih rekao da je upravo to bilo prilično bahato razbacivanje brojkama bez pokrića, zato sam i pitao za izvor (evo ti jedan za Europu, ne znam gdje ti živiš pa da si tako "realan" sa svojim dokazima). I ovo nabrajanje je isto reprezentativno - tako od 100 ljudi koje poznajem, možda 40% ih koristi Samsung, 30-40% Xiaomi, 10% iphone, a ostali razne druge kineze, Asuse, Nokiu i sl. i to je opet neki omjer 1:2. Dakle, ako želiš dalje normalno diskutirati, molim bar neku naznaku neke statistike s pokrićem, bilo što pa da se i ja uvjerim u to, hvala...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice