"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.719.720
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

Nema ti veze što piše na paketu niti piše li što. Carina prepoznaje pošaljitelja, oblik paketa a i na rengenu vidi da je mobitel unutra te imaš velike šanse da ti paket carine. 

Onda će te tražiti račun za proizvod bez obzira što piše na paketu.

Hvala na odgovoru.. ali me zanima upravo pitanje koje je postavljeno: "Jel na pošiljkama geekbuyinga piše vrijednost pošiljke, odnosno cijena?"

12 godina
neaktivan

ne pise

15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima netko iskustva sa PandaWill? Našao sam jedan mobitel koji mi se sviđa. Cijena nekih 20-30 USD jeftinija nego kod Banggooda i ostalih stranica.

Pretpostavljam da je to više manje sve ista stvar? Ima li razlike u brzini dostave? Ako mobitel košta 170 USD, to bi na kraju trebalo biti +25% PDV-a što ispada nekih 210-215 USD. I to je to, nema dodatnih troškova?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Ima netko iskustva sa PandaWill? Našao sam jedan mobitel koji mi se sviđa. Cijena nekih 20-30 USD jeftinija nego kod Banggooda i ostalih stranica.

Pretpostavljam da je to više manje sve ista stvar? Ima li razlike u brzini dostave? Ako mobitel košta 170 USD, to bi na kraju trebalo biti +25% PDV-a što ispada nekih 210-215 USD. I to je to, nema dodatnih troškova?

s moje strane...support je dobar, ako treba vratit pare dobiješ unutar 24 sata na paypal ako si platio na taj način, e sad što se tiče naručivanja, naručio sam pa su me zavlačili 2-3 tjedna, nije m ise to više dalo i tražio povrat novca i to je to, poslije toga više nisam pokušavao :)

17 godina
dv14 kaže...

Predpostavljam da se radi o inew v3 koji je kod njih nekih 170 dolara. ? Prvo pitaj na live chatu koliko se čeka da roba bude poslana, ja sam osobno pitao za jedan telefon i lik mi je rekao da ništa od toga sljedećih 2 tjedna. Znači ako imaju u ponudi ne znači da imaju na zalihi. Prvo pitaj.

[M|C] jokaCRO ingame
15 godina
Je, iNew V3. Čini se kao dobra ponuda.

Još ću pričekati koji dan na neki review i da aktiviram PayPal pa ću ga naručit. Naravno ako dobije dobre ocjene.

Što se tiče cijene, samo dodam 25% i to je to? Nema dodatnih troškova?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ekipa ovak imam priliku mjenjati Y300 za kopiju galaxya S4,znači 1.6 quad core proc 2gb rama 5.0 ekran,identičan originalu no sad me zanima dali je to pametna ideja? Što ako nešto rikne dali je moguće ovdje kod nas nabaviti dijelove?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

To su lažne specifikacije,  a općenito se ne kupuje po imenu niti zato što je to "kopija" već po onome što se nalazi unutra.

Ne vidim toliku općinjenost ljudi brendiranim mobitelima i time da se onda drugima moraju hvaliti da imaju skupi mobitel a nemaju.

Često je klonovima jedini cilj napraviti što vjernu kopiju, prilagoditi rom i slično a za hardverski dio se štedi, kontrola kvalitete nije najbolja, ekrani crknu nakon mjesec dana, baterija je očajna i slično.

Navodim da su lažne specifikacije jer 1.6ghz je nemoguće. 99% mobitel ima MTK procesor a njegovi su taktovi četverojezgrenih 1.2, 1.3 i 1.5 (turbo vezija). 

Na jednom shopu sam našao na neki klon S4 gdje je u napomeni bilo "System will show 2Gb ram, real 1gb, screen fullhd, real 720px  -bio he prikazan ss od Antuta, score 15k i navedeno 2Gb rama, 13mpx kamera, 1.5ghz procesor.

Naravno da se može manipulirati rezultatima o hardveru na tim izvještajima i ne preporučujem kupovinu klonova. Dobiješ mačka u vreći.

Za tih 900-1000kn koliko ćeš moći dobiti za Ascend Y300 nitko nije lud davati ti u zamjenu mobitel veće vrijednosti.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
14 godina
Ag008 kaže...

To su lažne specifikacije,  a općenito se ne kupuje po imenu niti zato što je to "kopija" već po onome što se nalazi unutra.

Ne vidim toliku općinjenost ljudi brendiranim mobitelima i time da se onda drugima moraju hvaliti da imaju skupi mobitel a nemaju.

Često je klonovima jedini cilj napraviti što vjernu kopiju, prilagoditi rom i slično a za hardverski dio se štedi, kontrola kvalitete nije najbolja, ekrani crknu nakon mjesec dana, baterija je očajna i slično.

Navodim da su lažne specifikacije jer 1.6ghz je nemoguće. 99% mobitel ima MTK procesor a njegovi su taktovi četverojezgrenih 1.2, 1.3 i 1.5 (turbo vezija). 

Na jednom shopu sam našao na neki klon S4 gdje je u napomeni bilo "System will show 2Gb ram, real 1gb, screen fullhd, real 720px  -bio he prikazan ss od Antuta, score 15k i navedeno 2Gb rama, 13mpx kamera, 1.5ghz procesor.

Naravno da se može manipulirati rezultatima o hardveru na tim izvještajima i ne preporučujem kupovinu klonova. Dobiješ mačka u vreći.

Za tih 900-1000kn koliko ćeš moći dobiti za Ascend Y300 nitko nije lud davati ti u zamjenu mobitel veće vrijednosti.

na cpu-z je ispisalo da je quad core tako da neznam nemogu ništa reći,slabiji hw nikako nemože imati od mog y300 dajem ruku u vatru,meni se on svidio najviše po veličini ekrana.

14 godina

Score od antutu će sve reži, i 100% je 1gb ram

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Remzi kaže...

Vidjeti ću sve u petak,uglavnom baterija s originala S4 paše na tu kopiju,razlike nema između originala i kopije(nisam ju zamjetio) ima senzor pokreta i radi isto kao na originalu.

14 godina
kruskar kaže...
Remzi kaže...

Vidjeti ću sve u petak,uglavnom baterija s originala S4 paše na tu kopiju,razlike nema između originala i kopije(nisam ju zamjetio) ima senzor pokreta i radi isto kao na originalu.

Informacij ekaže krive, ali antutu score že biti oko 13k, vvjerovatno mtk6589

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
14 godina
Remzi kaže...
kruskar kaže...
Remzi kaže...

Informacij ekaže krive, ali antutu score že biti oko 13k, vvjerovatno mtk6589

Neznam,ja sam ga jučer vidio na 5 minuta i radio na njemu i sve se čini predobro da bi bilo istinito,ako sam dobro shvatio taj MTK6589 je najbliži originalu ili?

EDIT

Taj MTK6589 je kopija S3 a ovo je kopija S4.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 0:07 (kruskar).
15 godina
Ma bježite od tih klonova,uzmite si pravi kineski brand,a ne ovo gdje se mulja na svemu
robimarko@gmail.com
14 godina

Sad sam prićao preko facebooka s čovjekom radi se o MTK6589T znači 1.5ghz quad core 2gb rama mu ispiše AnTuTu,a benchmark ću odraditi u petak kada se s njime nađem na kavi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni je u ponedjeljak iz Kine stigao crveni Lenovo s820, ima ga i u bijeloj varijanti, ali ja htjedoh baš crveni. Moram priznat dodijali su mi tamni mobiteli...užasno frustriraju {#}

I što reći za Lenovo s820? Divan mobitel u svakom pogledu...od dizajna pa do specifikacija. Taj mobitel je nešto višeg cjenovnog ranga, ipak je to Lenovo, a Lenovo je brand. No da ne trabunjam previše o mobitelu evo recenzije..

http://www.racunalo.com/lenovo-s820-dualsim-spoj-nelose-tehnologije-mode-test/

U svakom slučaju topla preporuka. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 0:53 (Pichlyk).

1 0 hvala 0
16 godina

Inače već sam malo frustriran našom carinom! Inače račun je uredno poslan, izgleda da ga bum dobil ipak druge godine!

StariGadCRO @battlefield
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 9:23 (Butcher).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Butcher kaže...

Inače već sam malo frustriran našom carinom! Inače račun je uredno poslan, izgleda da ga bum dobil ipak druge godine!

Ja jos nisam dobio ni obavijest ni poslao račun kad cu ga onda ja dobit?:O

http://adf.ly/YW58m
16 godina
BloOm3R! kaže...
Butcher kaže...

Ja jos nisam dobio ni obavijest ni poslao račun kad cu ga onda ja dobit?:O

Izgleda da nam bu prošlo pola garancije dok ga ne dobijemo! hehe

StariGadCRO @battlefield
12 godina
neaktivan

Moj mobač je proveo tjedan dana u HR dok mi nije došao na kućnu adresu. Došao bi on prije, ali ovima iz DHLa nije palo napamet da išta poduzimaju dok im se ne uplati određena svota novca, i ne samo to... tražili si i punomoć (i još pokoju glupost kao što je eori broj) kako bi se kao oni pobrinuli oko carine i sve skupa me izašlo preko 400 kn, ali ok..nije mi žao. No nikada više dhl i slične kurirske službe.

Jbg.. ovaj put mi se fakat žurilo da mob stigne u nekom razumnom vremenu.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Inace ne komentarisem na forumima ali ove dezinformacije su uzasne,a to mogu reci jer vec do sada sam imao priliku isprobati preko 70 kineskih mobitela znaci ja ih ne reklamiram jer nisam ostavio ni link niti ista sto bi Vas moglo dovesti u vezu da od mene kupite uredjaj niti da ja ostvarim kakvu korist od toga ali ovaj clan Danyel iznosi uzasne dezinformacije.

Svi mobiteli redom imaju odlicne ekrane pogotovo HD IPS licno da mi ga je vidit koji covjek golim okom primjeti razliku izmedju tog ekrana i nekog s3 jer moji prijatelji koji imaju brendiran mob ne mogu primjetiti vrhunska preciznost na tim ekranima i slika.WiFi odlican.GPS otisao sam na more i vratio se te isao u Italiju precizan kao i klasican za automobile prenosni GPS koristio sam iGO mape,sto se tice zracenja pa zar mislite da bi jedna Njemacka ili SAD dozvolila uvoz mobitela koji zrace i ubijaju stanovnistvo jer i STAR i ZOPO i 99,9% drugih se izvozi na trzista SAD,Njemacke,Engleske,takodje neka doticni malo pogleda kineske gradove na google npr.Shenzhen ,Guangzhou koji imaju vise stanovnistva nego BiH i HR zajedno te mnogo su napredniji od nekih najvecih evropskih gradova a kamoli od Hrvatske i ljudi koji stalno ponizavaju sve kinesko,takodje od 70 mobitela koje sam imao priliku probati samo 1 se pokvario  poslao sam ga iz HR za 45kn i dobio poravljen nazad bez i jednog prigovora od strane prodavca,takodje mobitel o kojem sam pisao da sam isao na more i koristio GPS je imao MTK 6589 1GB rama i svaku igru sa google playa sam igrao bez problema,kamera je 12.6mpx i snimala je HD i Full HD video vrhunske kvalitete,prigovor ide bljeskalici koja je slaba u uvjetima loseg osvjetljenja ali sto se tice dnevne svjetlosti i naravno i kada je upaljena svjetlost u prostoriji kamera je vrhunska  na xperia Z je slicna kao ova na mom star x920 probao sam ih obje licno i  mogu reci da je npr.na orginalnom s3 ili s4 koje sam imao priliku probati slika neuporedivo  bolja po slabom osvjetljenju nego na mom mobitelu koji je kostao 200$ i na xperi Z koja je bila oko 2500kn a naravno s4 kosta oko 4000kn pa sad ko me se isplati doplatiti za bljeskalicu 2500kn to je njegov problem takodje mogu reci da se po pitanju bljeskalice nijedan od pomenutih ne moze mjeriti sa digitalnim aparatom od 600kn,a po dnevnom svjetlu slike su po mom misljenju iste i takodje nikad me nije bolila glava od pricanja i cudno da se isti mobiteli prodaju i svabama i amerikancima i da niko od tolikih kontrola nije primjetio da ga boli glava i povecano zracenje i da jos dozvoljavaju prodaju i zastupnistva tih mobitela u svojim zemljama,a plastika i materijal izrade na dodir isti je kao i na mobu od 4000kn bar na dodir jer sve je to slicna plastika jer ni s4 nema na sebi metala nit ista,sve sam napisao iz licnog iskustva,takodje mobitel Lenovo K900 je izradjen od metala i dosta je bolji u ruci nego neki s4 i takodje po testu je bolji od s4 sa cetverojezgrenim procesorom i naravno ima se na netu nabaviti za 350$.Sve ove podatke sam iznio iz iskustva a ne iz nekih prica kako sve sto je kinesko nevalja, problem je lose robe koja se vecinom uvozi iz Kine a malo je onih koji uvoze kvalitetne stvari iz Kine jer tamo ima stvari iste kvalitete kao i u evropi samo za dosta manje novca,jer ako cemo iskreno u Kini postoje mobiteli nama nepoznatih proizvodjaca od 20$-500$ i naravno da ovi od 20$ su ocajne kvalitete dok ovi skuplji mogu parirati najboljima iz Evrope,Japana,Koreje itd..Jer da Kinezi nista ne znaju napraviti ne bi bili treca zemlja na svjetu koja odlazi na mjesec ako mi znamo sve bas se pitam sto Hrvatska ne ide na mjesec ili neka druga zemlja iz EU.Pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 12:21 (cuvajrcz).
14 godina

Nisam mjenjao mog huaweya za kopiju S4,zamjenjen je za HTC Windows Phone 8S

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kruskar kaže...

E tako već da, odlićna zamijena.

"Just A Dream ".
14 godina
Fero kaže...
kruskar kaže...

E tako već da, odlićna zamijena.

U zadnjem trenutku sam primio dobru ponudu na mail i odmah prihvatio jer žalim za WPom,po meni najoptimiziraniji OS za mobitel.

13 godina
neaktivan

Pozz, pitanj ejedno kratko

frendu stigao neken n5, super mob.
Ali pojavio se problem,po meni nije do nekena,ali da čujem i vaše mišljenje.

Znači ubacim tmobile karticu,sve radi,analazi mrežu,3g ,sve radi.

Izvadim tmobile, ubacim tomato,neće da nađe mrežu,znači traži li ga traži, stalno piše gore HR Vip, odam na ručno odaberem mrežu, nađe tomato 2g, kliknem na registraciju, neće da

registrirta mrežu.

Znači tmobile radi tomato ne, u istom sim 1 utoru.
Što napraviti? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
skytep27 kaže...

Pozz, pitanj ejedno kratko

frendu stigao neken n5, super mob.
Ali pojavio se problem,po meni nije do nekena,ali da čujem i vaše mišljenje.

Znači ubacim tmobile karticu,sve radi,analazi mrežu,3g ,sve radi.

Izvadim tmobile, ubacim tomato,neće da nađe mrežu,znači traži li ga traži, stalno piše gore HR Vip, odam na ručno odaberem mrežu, nađe tomato 2g, kliknem na registraciju, neće da

registrirta mrežu.

Znači tmobile radi tomato ne, u istom sim 1 utoru.
Što napraviti? 

Pa neće jer je Apn nariktan za t-com, imaš drugi utor za E mrežu pa tamo postavi drugi Apn ako ti ne prepozna ili traži operatera da ti pošalje postavke univerzalne za mobitel jer ćisto sumnjam da imaju postavke za konkretni model.

"Just A Dream ".
13 godina
neaktivan

a da li možda ima veze,ako pokazuje da nema imei broja?

16 godina

koji odabrati:

-cubot p9 ili

-thl t5

0 0 hvala 0
16 godina
skytep27 kaže...

a da li možda ima veze,ako pokazuje da nema imei broja?

Moze  imat. Npr mozda je 3G, općenito model za telefoniju - neispravan. Bar je tako bio relativno čest slučaj kod Android mobitela/tableta koje sam servisirao.
Mada možda je to samo neki bug.... 

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
17 godina
mmmnnn kaže...

koji odabrati:

-cubot p9 ili

-thl t5

bolje uzeti neki barem s 1Gb rama

Primjer 

http://www.geekbuying.com/category/SmartPhones-315/?sort=3&c=1020&v=254

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice