"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.717.803
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Danyel kaže...
red_bull kaže...

Kada bi bile baterije jednake kvalitete, onda bismo mogli uspoređivati njihov kapacitet, ali nisu jednake kvalitete.

O ljepoti ne bih, ali iz aviona se vidi razlika u završnoj obradi neo/samsung. Ne može se uopće usporediti. 

Samsung S3 moj je kloknut na 1.6 (sve jezgre), Mali sa 440MHz na 640 (može stabilno do 730MHz) i ne grije se gotovo pa ništa, pogotovo u usporedbi sa Kinezima. Vrtim po sat vremena recimo Real Racing 3 i donja strana je mlaka. Daleko više se griju neki drugi mobiteli, poput One X kojeg jedva držiš u ruci nakon pola sata intenzivnog igranja.

Ne laga na stock romu, ne znam zaista o čemu pričaš. Imam Vipov 4.3 Android i sve je savršeno glatko!

Iskreno, nisam ljubitelj Samsunga ni Applea, mislim da pretjeruju sa cijenama, rade kvalitetno ali napumpaju cijenu previše. Međutim, S3 je sada jeftin i mislim da je puno pametnije njega kupiti (pogotovo zbog garancije) nego tog Kineza. 

Ne razumijem jel tebe Samsung plaća po učinku ili misliš da smo mi ovdje svi idioti? Imam kod kuće Note II s tim istim Exynosom 4412 na 1.6 (bez clockanja) pa je mob prilikom igranja prava mala pećnica, a ti mi govoriš da je tvoj S3 clockan na 1.6 "mlak"? Činjenica je da si u proteklih nekoliko postova nadrobio hrpu gluposti. Nemam običaj komentirati na BUG forumu, no ovakve nebuloze se ne propuštaju. Napisao si negdje, ako se ne varam, da si imao servis za računala i mobitele. S naglaskom na "imao", prošlo svršeno vrijeme. Da oprostiš, s takvim stavom nije ni čudo što si propao. Pretpostavljam da računala koja su npr imala u sebi ASRock matičnu kod tebe na servisu nisu bila dobrodošla jer su smeće.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 18:51 (Wuchko).
12 godina
neaktivan
Danyel kaže...
Wuchko kaže...
Danyel kaže...

Ne razumijem jel tebe Samsung plaća po učinku ili misliš da smo mi ovdje svi idioti? Imam kod kuće Note II s tim istim Exynosom 4412 na 1.6 (bez clockanja) pa je mob prilikom igranja prava mala pećnica, a ti mi govoriš da je tvoj S3 clockan na 1.6 "mlak"? Činjenica je da si u proteklih nekoliko postova nadrobio hrpu gluposti. Nemam običaj komentirati na BUG forumu, no ovakve nebuloze se ne propuštaju. Napisao si negdje, ako se ne varam, da si imao servis za računala i mobitele. S naglaskom na "imao", prošlo svršeno vrijeme. Da oprostiš, s takvim stavom nije ni čudo što si propao. Pretpostavljam da računala koja su npr imala u sebi ASRock matičnu kod tebe na servisu nisu bila dobrodošla jer su smeće.. 

Čemu ovakvo omalovažavanje, zašto imaš potrebu pljuvati po ljudima koje ne poznaješ? Meni je nešto propalo? Asrock smeće? O čemu ti to, zaboga??? {#}

Što želiš da ti kažem, da mi je S3 vruć kada igram???

Ne razumijem te zaista, želiš li da lažem? Ako je tebi Note2 vruć mora biti i moj S3?

Gle - igram gotovo svakodnevno po pola sata-sat RR3 na Max i mobitel mi je mlak na donjem dijelu. Ne znam šta se kod tebe dešava na Noteu ali na mom S3 nema jačeg zagrijavanja, a kamoli "male pećnice". Ako je to stvar sa tvojim Noteom, pod hitno vidi u čemu je problem. 

I btw, mene dalje ignoriraj, nemam se namjeru prepucavati s onima koji imaju potrebu svađati se i vrijeđati.

S vrijeđanjem i omalovažavanjem, izravnim i neizravnim, si prvi počeo. Prvo je Zoppo bio smeće, pa je postao renomirani proizvođač. MTK je bio jeftinjak jeftinjaka, pa je odjednom Tele2fon V5 jako dobar mobitel iako, vidi vraga, ima MTK u sebi. Činjenica je da se svaki high-end mobitel poprilično grije prilikom igranja, bio on Note II, III, S4, S3, Z1 itd.. Ako je tvoj clockani samo "mlak", predlažem da ga vratiš Samsungu da po toj "špranci" naprave pravu malu revoluciju u svijetu mobilne telefonije, jer niti jedan proizvođač do sada nije uspio riješiti "problem" zagrijavanja kod svojih top modela. Kažem, "problem" jer se isti ne mora manifestirati havarijom mobitela, jednostavno čovjeku nije ugodno onako zagrijani uređaj držati u rukama. I, usput, nije baš da mi niti S3 nije prošao kroz ruke, i on se grije. No valjda onda ja imam oko sebe sve defektne uređaje.. 
Dakle, pojavio si se odnikud na temi o kineskim mobitelima, koja i postoji da bi se o istima raspravljalo. No odakle ti pravo u tolikoj mjeri drugima soliti pamet da je pametnije uzeti Tele2fon za 900ak kn ili nekoliko generacija stariji brand mobitel umjesto nekog kineza, samo zbog jamstva? Nije ti palo na pamet da su ljudi spremni na rizik (koji je vrlo mali) jer će na kraju dobiti puno bolji uređaj za svoj novac? Imam npr novca i za brandirani high-end mobitel, no umjesto toga sam si naručio kineza. Hoću li se drugima smijati i soliti im pamet da su budale jer keširaju 4-5 puta više za istu (ili približnu) stvar? Sigurno ne, mada ima i takvih. Sto ljudi, sto ćudi.. Nadalje, popljuvao si NEO kako ima nekvalitetnu plastiku i sl. No taj NEO svejedno stoji puno manje od razvikane konkurencije i za uloženi novac nudi jako puno. Kakva je kvaliteta plastike pod poklopcem - nije me ni najmanje briga. Ako mi ispadne, razbit će se kao i neki skuplji. S tim da ću za ovim manje "plakati".. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 20:02 (Wuchko).

5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Wucho@

Tebi se nešto opako pobrkalo u glavi - idi natrag pa vidi što sam napisao. Ovo sam napisao: MTK kojeg meću u svoje mobitele Kinezi je najjeftiniji od najjeftinijeg (A5 i A7), Zopo spada u bolje Kineze ali ni on nije ništa posebno (za mene)... itd. itd. Ne volim kada me se napada izvrtanjem mojih riječi, a ako ne razumiješ što sam htio reći ili se imaš potrebu s nekim svađati - izvoli, sa mnom nećeš. Ja sam rekao svoje mišljenje, bez da sam vrijeđao ikoga. Kineze sam komentirao i rekao da su većinom shrot, i ne vidim kako sam tebe tu uvrijedio?

PS S3 kojeg sada imam mi je treći po redu, i svi do jednog su samo mlaki nakon igranja RR3. Kakvih ti problema imaš, psihičkih ili fizičkih, nemam pojma, niti me je briga.

Lijep pozdrav

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 20:23 (Danyel).
18 godina

Danyel, trollu, nimalo ne koristiš ovoj temi. Imaš jedno ograničeno razmišljanje i predrasude. Tvoja jedina uloga u ovoj temi jest omalovažavanje kineskih mobitela i svađanje s drugim korisnicima uz neargumentirane riječi.

Tvoj doprinos ne samo ovoj temi već i ovom forumu  se svodi na svađe s drugima i rasprave o nekim igrama te serijama.

Predstavio si se kao veliki stručnjak uz navode da si imao nekoliko kineza, navodeći one koji su izašli prije nekoliko tjedana i tek od prošlog tjedna se šalju.

Znači da nisi mogao imati ni jednog kineza, lažeš da te i "boljela glava od 10 min korištenja". Što nije smiješno već za plakati.

Moguće je i da radiš u jednom od mobilnih operatera, možda baš u Tele2 kojeg hvališ i njihova smeća od mobitela koji su 3x slabija od ovih dižeš u nebo. Želiš popljuvati svaku moguću nabavu kvalitetnih kineskih mobitela zbog tvojih nerazumnih i krivih predrasuda ili osobne koristi.

Da si ikada stvarno imao nekog od naših kineza ili jednog od 2000kn koji ima izuetno kvalitetnu završnu obradu i nevjerojatno dobro sklopovlje odnosno hardver imao bi puno bolje mišljenje.

Tvoj dorpinos ovoj temi nije potreban, mogli smo i bez tebe prije te očito imaš previše slobodnog vremena u životu. Tema je prije bila izuetno kvalitetna i umjesto da raspravljamo o kineskim mobitelima, novim octa core procesorima i novim četverojezgrenim procesorima te debljinom od 7mm moramo tebe dovoditi u red.

Nitko ne voli osobe koje se stalno svađaju i svima drugima žele nametnuti svoje mišljenje.

Vidiš li da se nitko ne slaže s tobom, stalno imaš kontradiktorne izjave gdje jednom pobijaš drugu. Razmisli, ako voziš u jednom smjeru na autocesti a puno više njih u drugom smjeru- možda si ti u krivu i trebao bi se vratiti u pravu traku.

Ja predlažem ostalim članovima foruma da ne odgovaramo na danyelove provokacije i lažne optužbe te da ga ignoriramo. To je jedini način.

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
14 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Isprve ste cak i drobili nesto vezano za kineske mobitele, ovo drugo je preslo u debeli offtopic.
Ne koristiš dropbox? Isprobaj ga i donesi sebi i meni 500MB bonusa. http://db.tt/6fi3NQ9
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ag008@

Ok, znamo da prodaješ Kineze, imaš i svoje recenzije i blog. 

Ali nigdje ja nisam ništa omalovažavao, nego samo iznosim svoje viđenje i iskustvo. I da, zaista me je zaboljela glava od nekoliko kineskih mobitela, možda je subjektivno a možda i ne. Ne smijem to napisati?

Ne namećem svoje mišljenje - već upravo suprotno: ti želiš da svi misle poput tebe. Kinezi su krasni, tra-la-la... E, PA NISU!

Žao mi je, ali ja ću uvijek reći svoje mišljenje i apsolutno me ne zanima tko se slaže sa mnom a tko ne. Kineze sam koristio, prodavao, servisirao. Pišem iz mog rakursa, i par korisnika. Za mene su neisplativa kupovina. Definitvno.

Ima boljih i lošijih, no u konačnici su još uvijek daleko od etabliranih marki. A pogotovo kad se gleda u kontekstu sirovina za proizvodnju, testova, kontrole zračenja (SAR) i završne obrade. O garanciji više ne bih.

A kad smo kod kontradiktornih izjava, molio bih te da mi navedeš barem jednu moju. 

PS Umjesto da upozoriš kolegu koji me pokušava vrijeđati izjavom da lažem i da mi je sve propalo, dakle - dok ja govorim o mobitelima on tuče na osobnoj razini, ti staješ uz njega i pljucaš po meni? Jako loša ljudska osobina.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 20:48 (Danyel).
18 godina
moderator

OK, Danyel - vjerujem da su svi shvatili što im želiš reći - hvala ti na tvom mišljenju i doprinosu ovoj temi, a sada više nemoj ponavljati ovo što si rekao i prepusti malo i drugima raspravu!

Hvala!

...
Moj PC  
12 1 hvala 3
12 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Wucho@

Tebi se nešto opako pobrkalo u glavi - idi natrag pa vidi što sam napisao. Ovo sam napisao: MTK kojeg meću u svoje mobitele Kinezi je najjeftiniji od najjeftinijeg (A5 i A7), Zopo spada u bolje Kineze ali ni on nije ništa posebno (za mene)... itd. itd. Ne volim kada me se napada izvrtanjem mojih riječi, a ako ne razumiješ što sam htio reći ili se imaš potrebu s nekim svađati - izvoli, sa mnom nećeš. Ja sam rekao svoje mišljenje, bez da sam vrijeđao ikoga. Kineze sam komentirao i rekao da su većinom shrot, i ne vidim kako sam tebe tu uvrijedio?

PS S3 kojeg sada imam mi je treći po redu, i svi do jednog su samo mlaki nakon igranja RR3. Kakvih ti problema imaš, psihičkih ili fizičkih, nemam pojma, niti me je briga.

Lijep pozdrav

S mojim psihičkim zdravljem je sve u najboljem redu, hvala na brizi. Da si temu barem malo pročitao, shvatio bi da ljudi ovdje na forumu u većini slučajeva kupuju donekle provjerene uređaje. Uhvatio si se SAR-a i Rapexa, a ničim to nisi potkrijepio. U slučaju da je ovo s Rapexom i istina, u pitanju su tko zna kakvi "čang-šlang" mobiteli, koje ekipa s ovog foruma već izbjegava. Kako objašnjavaš cijelu paletu kineskih mobitela na HR tržištu (Zoppo, Beex, pa onda brandirani Kinezi: Prestigio, Gigabyte, Tele2fon, pa sve do jednog Huawei-a i ZTE-a/VIP Racera ili-kako-već) koji moraju zadovoljavati propise i standarde (među njima i dopušteno zračenje) da bi se uopće mogli uvoziti u EU. Dakle, da utvrdimo za kraj - nitko ovdje na forumu generalno ne brani SVE kineske mobitele - ljudi smatraju da za istu svotu mogu kupiti bolji mobitel iz Kine nego da su kupili neki (ispod)prosječni u Hrvatskoj. I ne kužim zašto nije moguće poštovati tuđe mišljenje u tom slučaju?  Problem je što si ti u početku svojim generaliziranjem SVE Kineze popljuvao, kasnije se izvlačeći. Dapače, i dalje za svakog od ovih koji su ti "donekle" u redu pronalaziš hrpetinu mana. Jedno je svoje mišljenje reći, a nešto sasvim drugo je to isto mišljenje konstantno nametati.

Lijep pozdrav i tebi

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 0:04 (Wuchko).
17 godina
neaktivan

Neken N6 - 2GB/32GB, akcija na geekbuying, 208 australskih dolara - znaci sa svim davanjima 1300kn.

Moj PC  
4 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dali netko ima iskustva s ovim kinezom 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo jedan info za sve koji kupuju, na geeku nema više mogućnosti kupovanja ijednom valutom osim američkih dolara, 

Znači možete odabrati razne valute,ali kad dodate u košaricu prebaci na američke.

U komunikaciji rekli su da je njima teško povlačiti sredstva.bla bla bla ,,seru nešta

0 0 hvala 0
15 godina

Što se dobro nađe za 1000 +- 200kn ? Znači nekih 150 eura.

Ekran 4.5"+, bilo bi dobro da ima kvalitetniju kameru i zvučnik.

Nešto ovako? Ili se nađe bolje?

http://www.banggood.com/IOcean-X7-Young-5_0-Inch-MTK6589-Android-4_2-Quad-Core-Android-Phone-p-74928.html?currency=EUR 

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dodaj si 5-6 dolara i uzmi Young Turbo
robimarko@gmail.com
17 godina
frodek kaže...

Dali netko ima iskustva s ovim kinezom 

Tog i ja gledam, dali ga mozda netko ima? Malo me brine baterija, ostalo sve je super.

[M|C] jokaCRO ingame
15 godina

Ajde da ovako pitam..
Znači kao što sam već napisao gore, 4.5"+, što bolja kamera. Namjena svašta pomalo, najviše surfanje. Cijena do 150 eura.

THL W200

Cubot GT99

X7 Turbo

0 THL W200
1 GT99
3 X7 Turbo
11 Nešto četvrto..
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 20:07 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
18 godina

Kako su na bengu -10$ jeftiniji mobiteli s kuponima ipak je sada on povoljniji nego geek gdje su ukinuli plaćanje u aud.

Ja imam trenutno nedoumicu između Inew v3 i Timmy E82 te možda i novi Huawei honor 3c

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
Ag008 kaže...

Kako su na bengu -10$ jeftiniji mobiteli s kuponima ipak je sada on povoljniji nego geek gdje su ukinuli plaćanje u aud.

Ja imam trenutno nedoumicu između Inew v3 i Timmy E82 te možda i novi Huawei honor 3c

Da. Svi 3 su višemanje isti, osim naravno dizajna i baterije. Nisam uspio naci nikakve  informacije za huawei i kakav ekran ima. Dal ima gorillu ili nešto slično.

[M|C] jokaCRO ingame
15 godina
Danyel kaže...
 Imam S3 i taj mobitel ne laga nigdje i nikad na Androidu 4.3, ne znam šta si ti to vidio i o čemu pričaš. Dapače, sve leti na njemu, a sa OC kernelom postiže 22000 bodova u Antutu i daleko je bolji od tog Kineza. Drago mi je da si ti zadovoljan s njim, ali nemoj pretjerivati. 

Haha, ovo je dobro... Da nisam koristio S3 godinu i pol dana možda bih ti i povjerovao, ali ako govorimo o Samsungovom stock ROMu (ne custom, rootanim i tweakanim verzijama) to može letit samo ako ga baciš s 9. kata. Upravo sporost, lag i zagušenost TouchWiza mi je dojadila i nagnala me da prodam S3 i uzmem Nea i nisam zažalio jer mi je u svakodnevnom radu puno bolji, fluidniji, nevjerojatno držanje baterije, multitasking, brzina rada i sl. Jedino što je lošije je bljeskalica, o izgledu nema smisla raspravljati, meni se svidja, tebi ne, a težina je tu zbog već navedene glomazne baterije. A kad smo kod pretjerivanja, još ću ovdje sigurno čuti kako taj tvoj magični Samsung sigurno otvara listu poziva i imenik u milisekundi {#}

15 godina
red_bull kaže...
Ag008 kaže...

Da. Svi 3 su višemanje isti, osim naravno dizajna i baterije. Nisam uspio naci nikakve  informacije za huawei i kakav ekran ima. Dal ima gorillu ili nešto slično.

Meni se ovaj iNew v3 čini zanimljiv, samo što nigdje nema pošten review.

Negdje sam samo pročitao da ima nešto bolju kameru u odnose na ove ostale kineze. A Timmy E82 da ima nešto bolju bateriju.

15 godina
el ima netko Feiteng H9500? Zeza me signal, malo ga ima, malo ga traži :/
Ima kakav Fix za to?
16 godina
neaktivan
David87 kaže...
el ima netko Feiteng H9500? Zeza me signal, malo ga ima, malo ga traži :/
Ima kakav Fix za to?

Vrlo vjerojatno ti je to posljedica nedostatka 3G mreže na 900MHz-a.

Pisalo se o tome već posvuda, stavi ga u 2G mod pa vidi da li ti onda traži signal.

Ako i tada traži, greška je u mobu, ako ne ..... onda nemaš sreće sa odašiljačima oko sebe.

dak
12 godina
neaktivan

Jel moze preporuka za mob: Cubot gt99, cubot one ili neki drugi (npr iocean). bitni su mi najvise kamera i baterija. Pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
to preko mobileuncle topla? Znači imam ovo
GSM Mode:
EGSM 900
DCS1800
PCS1900
GSM850

UMTS Mode:
WCDMA-IMT-2000
WCDMA-CLR-850
WCDMA-800

Kaj da ostavim od toga?
15 godina
David87 kaže...
GSM Mode:
EGSM 900
DCS1800
PCS1900
GSM850

UMTS Mode:
WCDMA-IMT-2000
WCDMA-CLR-850
WCDMA-800

Kaj da ostavim od toga?

Boldano ostavi, ostalo poisključi...

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima...

Ovako imam jedan problem trazio sam ovdje ali ne mogu naci odgovor, kupio sam lenovo a760, mob je ok, za te novce je super, ali je pola na kineskom a pola na engleskom, sad dali se moze kako on prebaciti na HR i isto tako nema trg play pa kako njega instalirati... 

Molim pomoc i unaprijed hvala na odgovorima i svima sve najbolje za blagdane.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ica-sb kaže...

Pozdrav svima...

Ovako imam jedan problem trazio sam ovdje ali ne mogu naci odgovor, kupio sam lenovo a760, mob je ok, za te novce je super, ali je pola na kineskom a pola na engleskom, sad dali se moze kako on prebaciti na HR i isto tako nema trg play pa kako njega instalirati... 

Molim pomoc i unaprijed hvala na odgovorima i svima sve najbolje za blagdane.

probaj skinut morelocale u playstoreu.  

13 godina
neaktivan

Jel na pošiljkama geekbuyinga piše vrijednost pošiljke, odnosno cijena?

0 0 hvala 0
18 godina

Nema ti veze što piše na paketu niti piše li što. Carina prepoznaje pošaljitelja, oblik paketa a i na rengenu vidi da je mobitel unutra te imaš velike šanse da ti paket carine. 

Onda će te tražiti račun za proizvod bez obzira što piše na paketu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 18:26 (Ag008).
15 godina
frulex kaže...
David87 kaže...
GSM Mode:
EGSM 900
DCS1800
PCS1900
GSM850

UMTS Mode:
WCDMA-IMT-2000
WCDMA-CLR-850
WCDMA-800

Kaj da ostavim od toga?

Boldano ostavi, ostalo poisključi...

Ne pomaže ovo, možda ROM ima problema?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice