Xiaomi Redmi Note 2 100$ + Pdv na akciji na Geekbuyingu.
Ovo izgleda jako dobro. Koliko je geekbuying pouzdana stranica i otkud salju? Kako ide procedura sa servisom kod njih?
Xiaomi Redmi Note 2 100$ + Pdv na akciji na Geekbuyingu.
Ovo izgleda jako dobro. Koliko je geekbuying pouzdana stranica i otkud salju? Kako ide procedura sa servisom kod njih?
Psssssst Zecovi spavaju
99% pošiljaka mobitela iz Kine carine. Gotovo ne postoji vjerojatnost da je neće.
Računaj onda 25% pdv-a i oko 60kn carinskih troškova.
Ako mobitel recimo platiš 1000kn, još ćeš našoj carini 250kn pdv-a i 60-ak kn carinske obrade prije nego što dobiješ u ruke mobitel poštaru platiti.
Baš me zanima da li općenito ima više korisnika koji na mobitelima sa nezamjenjivom baterijom nakon 3-4 godine, kad im baterija crkne, idu u akciju zamjene baterije, ili ga bace u smeće a kupe novi mob ?
Osobno mislim da ću odlučiti kad mi baterija crkne, koliko sam zadovoljan njime i kakva je ponuda i cijena novih uređaja. Mislim da ga je glupo baciti, svakako, radije zamijeniti bateriju pa ga dati nekome.
Vjerojatno ovisi o modelu - npr. na Meizu M2 Mini baterija se zamijeni za 5 minuta, a nova original kosta na Aliju 70 kn, tako da ne vidim smisla u bacanju uredjaja.
Ag008 sto mislis o asus zenfone max, trenutno je na carini. Zanima me dali bi bilo potrebno stavljat custom rom, valjda nije kinez ubacivao neke svoje programcice spijunske ? Sta je vazno samo da nije rootan ?
ma problem je vjerovatno bil u tome, jer vernee thor nisu imali na zalihama na eu skladištu i bil je preorder i zato mi ga poslali direkt iz singapura, a ne prek francuske i chronoposta.sad vidim da je stigel kod nas i sad čekam čestitiku od carine.
Ja sam uvjeren da ti paket dolazi bez carine, evo pogledaj kako to ide kad zavrsi na carini..
ma problem je vjerovatno bil u tome, jer vernee thor nisu imali na zalihama na eu skladištu i bil je preorder i zato mi ga poslali direkt iz singapura, a ne prek francuske i chronoposta.sad vidim da je stigel kod nas i sad čekam čestitiku od carine.
Ja sam uvjeren da ti paket dolazi bez carine, evo pogledaj kako to ide kad zavrsi na carini..
uh, to bi bilo super, javim kaj se dogodilo.
Edit:upravo pogledal broj za pracenje i cini se da ipak šipak
edit2: 
Mi max stigao,odusevljen sam!
Mocan mocan... Ali ipaaaak maloooo prevelik... :D
Itko?
Prvi put bih ovako uzimao mobitel pa ako me mozete malo uputiti. Najvise me brine taj servis. Takoder, nemam PayPal, pa me strah ako se dogodi neko njesra da sam popusio lovu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Itko?
Prvi put bih ovako uzimao mobitel pa ako me mozete malo uputiti. Najvise me brine taj servis. Takoder, nemam PayPal, pa me strah ako se dogodi neko njesra da sam popusio lovu.
OK trgovina, moj prvi mob ZTE V967s je kupljen preko njih. Evo još radi... Na cijenu uračunaj PDV 25% + poštanski troškovi. Znači na mob koji je linkan ide cijena 0d 100$ =673,10 +PDV=168,27 +P.P. =60,00. Sve zajedno te dođe 901,37...oko 900,00kn.
Što se tiče garancije, imaš je godinu dana i tu su ti uvijeti.
Pozdrav društvo. Gledam uzeti nekog kineza do 1200-1300 kuna, po mogućnosti da ima 2 GB RAM memorije, ostalo mi nije nešto pretjerano bitno. Mislio sam uzeti mobitel sa EU skladišta, točnije sam Xiaomi for sale, možete li mi reći ima li nešto bolje iz eu skladišta trenutno od Redmi Note 3? Sviđa mi se što ima servisni centar u europi, tako da ako nešto zapne, mogu slati u EU. Svaki savjet je dobro došao, unaprijed hvala 
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Ok, sad sam skuzio da ovoga vise nemaju na lageru pa nista od toga.
Samo jos pitanje, sto mislis pod tim da uzmem s EU skladista? Konkretno za Geekbuying, postoji li negdje ta opcija za odabrati ili pod "uzimanjem s EU skladista" mislis da uzmem iz neke druge (web) trgovine?
Ok, za servis sam si i mislio da je tako, a da li bi neki nasi lokalni serviseri odradili recimo zamjenu ekrana i sl.? Naravno uz placanje, no da li bi mogli/htjeli?
EDIT: Sto je s PDV-om ako uzimam iz EU? Pitam jer na giztopu pise "no VAT fee", pa mi nije bas jasno glede toga. Ok, na pakete iz EU nema PDV-a, sad sam to vidio u ovoj temi. Oprostite na glupim pitanjima, prvi puta mislim naruciti ovako mobitel.
Decki,jedna anketica prije nego sutra narucim jedan od dva kandidata 
LeTv Le One Pro plusevi : bolja kamera,bolji ekran ( QHD naspram FHD ),bolji procesor,1 GB rama i DDR4 naspram DDR3 kod Xiaomija,bolja izrada ( metalna vs plastika kod Xiaomija ).
Xiaomi Redmi Note 3 Pro plusevi : jaca baterija,bolja softverska podrska,kamera neznatno losija nego kod LeTV i to bi bilo to.
Oba su 200 eura,1 godina EU jamstva,vec su mi par kolega savjetovatali LeTV tako da eto samo da potvrdim.
| 5 | LeTV Le One Pro |
|---|---|
| 12 | Xiaomi Redmi Note 3 Pro |
LeTv Le One Pro plusevi : bolja kamera,bolji ekran ( QHD naspram FHD ),bolji procesor,1 GB rama i DDR4 naspram DDR3 kod Xiaomija,bolja izrada ( metalna vs plastika kod Xiaomija ).
Xiaomi Redmi Note 3 Pro plusevi : jaca baterija,bolja softverska podrska,kamera neznatno losija nego kod LeTV i to bi bilo to.
Oba su 200 eura,1 godina EU jamstva,vec su mi par kolega savjetovatali LeTV tako da eto samo da potvrdim.
LeTv ti ima problematičan čipset, S810 se poprilično zagrijava i cuca bateriju kada se baviš nečim CPU/GPU gladnim, tako da je puno topliji mob.
Mislim hardwerski po perfomansama bi LeTv trebao biti puno bolji, ali real life ne previše.
Ja osobno bježim od S810 chipseta, pa sad sve ovisi što voliš a što ne.
LeTv ti ima problematičan čipset, S810 se poprilično zagrijava i cuca bateriju kada se baviš nečim CPU/GPU gladnim, tako da je puno topliji mob.
Mislim hardwerski po perfomansama bi LeTv trebao biti puno bolji, ali real life ne previše.
Ja osobno bježim od S810 chipseta, pa sad sve ovisi što voliš a što ne.
Na to nisam ni obracao paznju jer na racunalo.com ovako pise :
Prilikom igranja zahtjevnih igrica, snimanja 4K videa ili benchmark testova toplina se najviše osjeti na gornjoj polovici uređaja, no ništa pretjerano, jer potpuno aluminijsko kućište Le One Pro modela odlično apsorbira svu toplinu koju 810-ka stvara. Upravo zato možemo reći kako se ne osjete nikakva trzanja, rušenja aplikacija ili bilo kakav pad u performansama. Najbolji dokaz tome je da kada pokrenete AnTuTu benchmark čak i nakon 45 minuta igranja Real Racing 3 igrice, Le One Pro će napraviti rezultat od oko 60.000 bodova.
http://www.racunalo.com/letv-le-one-pro-x800-recenzija-flagship-za-svaki-dzep/
Dok na smarthphone Hrvatska drugaciji utisak ?
LEtv Le One Pro neće razočarati ni okorjele gejmere. Isprobao sam Real Racing 3 i Modern Combat 5 i uvjerio se da se na njemu može lijepo i glatko igrati. Zagrijavanje je ovdje zahvaljujući Snapdragonu 810 i metalnom kućištu dosta izraženije od modela X600 pa je nakon 20 minuta igranja kućište poprilično vrelo, a to može uzrokovati i gušenje performansi te ubrzano trošenje baterije.
http://www.smartphonehrvatska.com/2015/08/01/letv-le-one-pro-recenzija/
Jel moguce da posto je na racunalo.com recenziran 4 mjeseca kasnije nego ovdje da su azuziranjima sredili zagrijavanje ?
EDIT
Nisam znao da je dostava 40 dolara ali eto.
Konačni mi je odbair xiaomi redmi 3 sa 2Gb RAMA-a i nema više rpomejna.Dali će mobitel raditi na našim fekvencijama?
3g i 4g mi se čine vrlo upitni.
Čini mi se da sam se odlučio za Redmi 3 Note s Honorbuya.
Jel ima dobra dusa (provjerena) da bi mi narucila mobitel, nemam se vremena zafrkavat s Paypalom i ostalim djindja mindjama, ispiti su a mob mi treba.
Kljucno je da je osoba iz Zagreba.
Ili ak mi moze netko pojasniti kakva je procedura, imam Visu Electron (žiro račun).
Stigao Vernee Thor s Giztopa. 258 kn porez i carinski troškovi. Žalio sam se Giztopu , sad čekam odgovor.
Što se tiče samog mobitela, nakon 2 god Lumie 520 ovo je druga dimenzija, samo se trebam naviknuti na android 
Na to nisam ni obracao paznju jer na racunalo.com ovako pise :
Prilikom igranja zahtjevnih igrica, snimanja 4K videa ili benchmark testova toplina se najviše osjeti na gornjoj polovici uređaja, no ništa pretjerano, jer potpuno aluminijsko kućište Le One Pro modela odlično apsorbira svu toplinu koju 810-ka stvara. Upravo zato možemo reći kako se ne osjete nikakva trzanja, rušenja aplikacija ili bilo kakav pad u performansama. Najbolji dokaz tome je da kada pokrenete AnTuTu benchmark čak i nakon 45 minuta igranja Real Racing 3 igrice, Le One Pro će napraviti rezultat od oko 60.000 bodova.
http://www.racunalo.com/letv-le-one-pro-x800-recenzija-flagship-za-svaki-dzep/
Dok na smarthphone Hrvatska drugaciji utisak ?
LEtv Le One Pro neće razočarati ni okorjele gejmere. Isprobao sam Real Racing 3 i Modern Combat 5 i uvjerio se da se na njemu može lijepo i glatko igrati. Zagrijavanje je ovdje zahvaljujući Snapdragonu 810 i metalnom kućištu dosta izraženije od modela X600 pa je nakon 20 minuta igranja kućište poprilično vrelo, a to može uzrokovati i gušenje performansi te ubrzano trošenje baterije.
http://www.smartphonehrvatska.com/2015/08/01/letv-le-one-pro-recenzija/
Jel moguce da posto je na racunalo.com recenziran 4 mjeseca kasnije nego ovdje da su azuziranjima sredili zagrijavanje ?
To nije stvar koja se može softwerski rješiti a da perfomanse ostanu iste.
Eventualno drugačijim power opcijama i promjenom napona i taktova u perfomance modu ali onda imaš okrljašteni S810.
Iskreno neznam što da ti kažem, super su to perfomanse za te novce ali nemoj da zažališ kasnije.
Pogledaj na njuški prodaje li ga tko i onda ga isprobaj malo.
A imaš i YT.
Čini mi se da sam se odlučio za Redmi 3 Note s Honorbuya.
Jel ima dobra dusa (provjerena) da bi mi narucila mobitel, nemam se vremena zafrkavat s Paypalom i ostalim djindja mindjama, ispiti su a mob mi treba.
Kljucno je da je osoba iz Zagreba.
Ili ak mi moze netko pojasniti kakva je procedura, imam Visu Electron (žiro račun).
Mogu pitat zasto ne s aliexp.?
US $172.31- aliexpress
US $228.99 -honorbuy
koliko ja vidim na Honorbuy je Redmi Note 3 $190 i šalju ga iz EU skladišta.
koliko ja vidim na Honorbuy je Redmi Note 3 $190 i šalju ga iz EU skladišta.
Kaj treba imati da se naruci s Honora?
Ak je iz Eu skladista nema brige oko carine?
Ima ikakvih dodatnih troskova osim cijene samog uređaja?
Bas si zapeo da platis 20$ vise jelda?
Nema brige oko carine i s aliexp,"top one"ili bilo koji pouzdani prodavac! DHL odaberes i cekas dok ti ne dode doma kroz 7-8 dana! nema poreza,nema pdva,bureka itd..
Doslovno sam ti fotku s svim potrebnim ostavio haha
Nema dodatnih troskova,platis to i dostave ti doma s kombijem i bok.
Nakon malo premišljanja odluka je pala na jedan od ova 2. Xiaomi Mi5 ili Sony Xperia Z5 Compact?!
| 7 | Xiaomi Mi5 |
|---|---|
| 0 | Xperia Z5 Compact |
Hoće li redmi 3 raditi na našim frekvencijama ?
Nema 4G na 800Mhz, ako ti to nesto znači.
Na S5, HT, imam 4G, Redmi 3 ima na toj lokaciji 3G.