"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.706.756
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
15 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
hakuna matata kaže...

Hvala na odgovoru. Meizu m2 je relativno kratko na tržištu, ali koliko sam uspjela pročitati korisnici nemaju nekih većih problema, a oni koji se pojave uglavnom se rješavaju u hodu bez servisa. Nadam se da će jednom skroz nezahtjevnom korisniku poput mene koja sam u zadnjih 10godina promijenila 2 mobitela uspjeti potrajati barem 2-3 godine.

2 godine će trajati sigurno svaki pristojniji smartfon (tu ne računam vanjske faktore poput padanja i sl.). I ja sam upravo Meizu M2 naručio za ženu i mislim da bi trebao u slijedeće 2 godine izdržati sva potencijalna ažuriranja Androida...

15 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

mogu ovako naruciti?

jer kad sam si narucivao redmi note 2 birao sam izmedu gsm i fdd verzije.. koaj je ovo? oce normalno raditi na tele2

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 15:24 (maxy0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Koja je razlika između Redmi Note 2 TD verzije i Redmi Note 2 Prime verzije? 

navodno je TD verzija od 16 gb, a PRIME od 32 gb, iako i ovdje kad izaberem prime od 16GB košta 169,99 sa standardnom opremom, bez dodataka. 

Prvotno sam tražio obični Redmi 2, no svagdje bi me izašlo oko 160$ sa carinom. Ovaj prvi note 2 sa DHL-om bi me izašao 171$ konačne cijene. neznatna razliak a puno bolji mob. Osim ako je neka caka u njemu, da ne štima za naše mreže, ili već nešto. 

Malo mi jeste čudno jer kad god kliknem na TOP One storeu na Note 2, izbaci mi link od ovoga za 169,99. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DeeKay kaže...

Koja je razlika između Redmi Note 2 TD verzije i Redmi Note 2 Prime verzije? 

navodno je TD verzija od 16 gb, a PRIME od 32 gb, iako i ovdje kad izaberem prime od 16GB košta 169,99 sa standardnom opremom, bez dodataka. 

Prvotno sam tražio obični Redmi 2, no svagdje bi me izašlo oko 160$ sa carinom. Ovaj prvi note 2 sa DHL-om bi me izašao 171$ konačne cijene. neznatna razliak a puno bolji mob. Osim ako je neka caka u njemu, da ne štima za naše mreže, ili već nešto. 

Malo mi jeste čudno jer kad god kliknem na TOP One storeu na Note 2, izbaci mi link od ovoga za 169,99. 

TD je verzija za kinesko tržište i ne podržava naše 3G frekvencije. Znaci radio bi ti iskljucivo samo 2G na tom uređaju.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 15:39 (majdo).
10 godina
neaktivan
hakuna matata kaže...

Hvala na odgovoru. Meizu m2 je relativno kratko na tržištu, ali koliko sam uspjela pročitati korisnici nemaju nekih većih problema, a oni koji se pojave uglavnom se rješavaju u hodu bez servisa. Nadam se da će jednom skroz nezahtjevnom korisniku poput mene koja sam u zadnjih 10godina promijenila 2 mobitela uspjeti potrajati barem 2-3 godine.

Retoricko pitanje (ljudi ovdje cesto spominju taj termin), tko je to 'nezahtjevan korisnik'.

Konkretno imam Meizu M2 (Mini - tj. onaj manji od 5 incha) i zasad sam zadovoljan s njim.

Ali trebalo mi je dvije veceri tvikanja da si ga dovedem u red, tj. da se rijesim nezeljenih aplikacija s kineskim hijeroglifima i sl.

Malo ociscen i to, taj mobitel je prilicno mocan i nije bas za 'nezahtjevne' korisnike.

Ali velim, nikad ga ne bih nekom kupio ili preporucio po principu kljuc u ruke, kupi i vozi.

Vecina shopova prodaje kinesku A veziju (u nabavi im je jeftinija), pa si taj 'nezahtjevni' kupac sam mora 'u hodu' rjesavati stvari, za sto treba nesto hakerske volje, znanja i adrenalina.

Ali takav hakerski pristup je vjerojatno imanentan vecini korisnika na ovom Forumu, pa je 'nezahtjevni kupac' prilicno raaaastezljiv pojam.

Kao netko tko ce si kupiti Golfa (mozda cak za Engesko trziste da bi prvo mogao uzivati u pregradnji volana i komandi na lijevu stranu) pa ga u garazi nabrijati, a nije zahtjevan da se bas mora sminkati s Ferrarijem :)

Bit cu malo heretican, proljetos sam kupio 'odrona' Elephone P6000.

Nikakvo tvikanje nije trebalo (rootao sam ga cisto iz zabave/dosade), nikakvih kineza nije bilo na njemu, plain Lollipop, stavi simku (svidja mi se kako to Rusi kazu) i vozi.

Isporucio ga namijenjenom korisniku, i nikakvih problema dosad nije bilo.

Kostao je otprilike isto, isto tako 5 incha, malo jaci procesor (brze prazni bateriju), Antutu benchmark bolji a u stvarnosti je manje fluidan (iako, po mom shvacanju tog pojma, nezahtjevni korisnik to nece vidjeti).

Ali meni se Meizu M2 bolje dojmio, dade se iscijediti vise, i jos omogucuje uzitak pritom se poigrati.

Uskoro i uvog isporucujem, pa onda moram cekati novu zrtvu iz familije da mu npr. kupim jednog Xiaomija, da se opet prvo sam mogu upoznati s njim :)

14 godina
neaktivan
zgf kaže...

Retoricko pitanje (ljudi ovdje cesto spominju taj termin), tko je to 'nezahtjevan korisnik'.

Tko je nezahtjevan korisnik je pitanje koje ima klizni odgovor, zavisi sve kako tko gleda. Ali u principu to bi trebao biti netko tko ce se zadovoljiti sa mobitelom osrednjih performansi, i dobrom baterijom, da ne mora puno cackati po njemu da bi ga naredio za prvo korištenje i da sve radi out of box. Barem nekako u mom pojmovniku bi tako glasila definicija. 

15 godina
maxy0 kaže...

mogu ovako naruciti?

jer kad sam si narucivao redmi note 2 birao sam izmedu gsm i fdd verzije.. koaj je ovo? oce normalno raditi na tele2

bump

14 godina
neaktivan

Kopiraj frekvencije iz linka

10 godina
neaktivan
Nemam devizni racun(imat cu tek sredinom 10-og miseca, a to mi je dugo za cekat) pa me
zanima jel sigurno preko allia (trgovina shenzhen Top One) kupiti preko tekuceg racuna? Pri kupnji na aliu uvijek moras upisivat broj kartica i pin tako da ne ustaje prodavacu taj broj(barem mislim tako) Jel ima
neko iskustva ko je kupovao tako??
14 godina
neaktivan

Pin se ne upisuje, i je sigurno je tako za kupiti, zasticen si alijevim sustavom, nesto slicno kao paypal.

I totalno nebitno koja kartica se koristi, bila devizna, bila od ziro ili tekuceg.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 23:02 (majdo).
10 godina
neaktivan
To mi je drago za cut imam 2k.na. racunu pa cu skinit 400kn a mob je oko 1,5k tako da vi trebLo ostat stotinjak kuna poslje transakcije, jel trebam prebacivat kune u dolare ili mogu tako kupit? (S 220$ je oko 1,500kn)
15 godina
majdo kaže...

2G: GSM 900/1800/1900MHz 

3G: WCDMA 900/1900/2100MHz

4G: FDD LTE1800/2100/2600M/Hz (Bands: B3/B1/B7)

14 godina
neaktivan

pozdrav svima, imam jedno pitanje za vas sto se tice kupnje mobitela preko internet shopova. inace, mobitel sam kupio na GearBestu i poslan je 19 dana nakon narudbe, jer sam im skidao sve odozgora zasto ga nesalju, a imaju ga na zalihama.  zanima me, koliko cu platiti carine kada dode kod nas na carinsku ispostavu, a na paketu pise cijena 30 dolara.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 11:34 (Caco).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imaš na stranicama carinske uprave cjenik

L.P

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

znam ja za taj cjenik, pitao sam vas za vasa iskustva i dali se nekako moze iskemijati na carini da to nekako prode bez placanja PDV-a? dali postoki neki nacin?

14 godina
neaktivan
Nikola_Cro kaže...
To mi je drago za cut imam 2k.na. racunu pa cu skinit 400kn a mob je oko 1,5k tako da vi trebLo ostat stotinjak kuna poslje transakcije, jel trebam prebacivat kune u dolare ili mogu tako kupit? (S 220$ je oko 1,500kn)

Nema potrebe skidati više novaca s racuna u slucaju paranoje, niti imas potrebe pretvarati ista u dolare. banka ce izvrsiti konverzju za tebe prilikom naplate. Procedura je jednostavna, Upises broj kartice i jos par sitnica sto te traze, i stisnes plati, a novci su gotovo instantno skinuti s tvog racuna. 

maxy0 kaže...
majdo kaže...

2G: GSM 900/1800/1900MHz 

3G: WCDMA 900/1900/2100MHz

4G: FDD LTE1800/2100/2600M/Hz (Bands: B3/B1/B7)

Da, radit ce kod nas.

Caco kaže...

pozdrav svima, imam jedno pitanje za vas sto se tice kupnje mobitela preko internet shopova. inace, mobitel sam kupio na GearBestu i poslan je 19 dana nakon narudbe, jer sam im skidao sve odozgora zasto ga nesalju, a imaju ga na zalihama.  zanima me, koliko cu platiti carine kada dode kod nas na carinsku ispostavu, a na paketu pise cijena 30 dolara, evo i slike uz to. hvala

Nista od toga racuna. Racun kao takav racunaj 95% da ne prolazi. Meni je stizao mob od 70$ za susjeda, unutra bio identican takav racun samo na 40$ i nisu ga priznali morao sam slati screenshot sa stranice ili paypala. Jos mi je naglaseno da racun kao takav je krivotvoren i da znaju za to. Zaobilazenja carine za nas obicne smrtnike nema u 99% slucajeva, jedino da ti nije rođak carinski sluzbenik u posti carinjenja i bas njega zapadne tvoj paket u dolasku.

Kod kupovine mobitela, jednostavno ako se ne kupuje s EU skladista treba se racunati da 99,99% placas PDV. Ukoliko prođe bez njega odlicno, ostali novci u džepu, ukoliko patis, nema veze racunao si na taj trosak. Vrlo jednostavno.

12 godina
neaktivan

Tko je kupovao preko pandawilla, molio bih pomoć. kako funkcionira njihov vat/tax insurance?

Koliko treba mobitelu da stigne do Hrv?

0 0 hvala 0
14 godina
Caco kaže...

znam ja za taj cjenik, pitao sam vas za vasa iskustva i dali se nekako moze iskemijati na carini da to nekako prode bez placanja PDV-a? dali postoki neki nacin?

Postoji nacin, samo ih uvjeris da mobitel koji su narucio vrijedi manje od 20€. Nista lakse, nije da ce procitati ime modela s kutije i googlati ga, nemaju oni interneta na carini.

13 godina

I još samo da nadopunim da znam za 2 slučaja kad su nadobudni malo doradili PDF-ove s iznosima, pa su ih s carine tražili original potvrdu od banke. Kad se ustanovilo koliko je stvarno kostalo, jedan od njih je još platio 1.500 kn (ako se dobro sjecam) kazne. Drugi je prošao samo s opomenom... Da ne kažem da su postupci trajali više od mjesec dana.
Za tih par kuna razlike Pdv-a se sigurno ne isplati...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 11:20 (Darko150).
13 godina
svenzy3 kaže...

Ne, od 100-200$ ti daju da iskoristis samo 5$ od tih 20$ sto si dobio pretplatom na newsletter. 
Znaci  oko 137$ izadu bijeli,rozi,plavi, a crni bude oko 140$. Samo ih nebudu imali do kraja mjeseca sigurno,tako su meni rekli.

Zasto bi dodavao on screen button kada ti je ovaj jedan za sve,  ja imam meizu m1 note koji ima jedan gumb na dodir ali vise manje je isto.. lako se naviknes 

Aha, ja mislio da ne ogranicuju :)

Al opet dobro...

A sto se tice Meizu gumba, znam da se lako naviknuti al kad taj Meizu kombiniras s drugim uredajem onda to saltanje izluduje :)

Kao primarni uredaj super al u kombinaciji s mojim LG-em,...

Na Meizu-u bi na prvu trazio back gumb a na LG-u bi drzao home tipku :D

13 godina
neaktivan
Brat hoce mob pa ako moze preporuka do 1500kn..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zec_94 kaže...
Brat hoce mob pa ako moze preporuka do 1500kn..

hoce i moj, ali nema para

14 godina
neaktivan

Lenovo K3 Note, odlican mobitel, moja preporuka ako ce narucivati mob preko EU i drugih skladista...

10 godina
moze link za redmi note 2? zelim opciju bez poreza sa dhl-om, koje trgovine dolaze u obzir; chigon, top one.. ?! i ako danas ili sutra narucim kad mogu ocekivati dostavu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Na ovom Forumu postoji tema za Redmi Note i bar je sto puta odgovoreno gdje, kako kupiti, koliko se ceka itd.

Kaj je tak tesko poGogooglati? Sam Forum gore ima Search, upises pojam i malo si das truda procitati.

Ili cemo opet ispocetka, s kojom karticom i kako placati, sto s PDVom, zasto mi vec jedan dan stoji na tom i tom aerodromu itd

17 godina
Frendica ima smeće od mobitela zvano Noa H42, koja bi to zapravo kineska firma bila? Konektor za punjenje je otišao pa ga treba zamjenit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U rangu do 1300kn Redmi Note 2 je top buy (ciljam na aliexpress)?

Hvala unaprijed.

11 Redmi Note 2
4 Nešto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dacho kaže...

U rangu do 1300kn Redmi Note 2 je top buy (ciljam na aliexpress)?

Hvala unaprijed.

Mozda da dodas jos malo budzet pa pokusas sa Xiaomi Mi 4C

www.phonespal.com/xiaomi-mi-4c-to-feature-infrared-port/ http://www.phonespal.com/xiaomi-redmi-note-4g-review/ http://www.phonespal.com/cubot-x9-review/ http://www.phonespal.com/doogee-dg580-review/
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice