"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.684.127
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
tomislav10 kaže...

Pitanje; ak u oglasu stoji da se na mobitel poslan DHL-om ne plaća carina i porez to kužim. Međutim, ak ne piše ništa, a šalje se DHL-om i piše da je dostava 4 - 8 dana (kao i u pethodnom slučaju) da li se tada plaća porez (i eventualno carina)? U oba slučaja mobitel "kreće" iz Kine, zar ne?

Malo sam istraživo to prije nekih tjedan dana pa evo mog mišljenja oko toga. Mora pisati baš da se ne plaća carina i porez. DHL u toj shemi slanja nema nikakve veze s neplaćanjem poreza i carine. Preko njih paket samo brže dođe. Kvaka je u tome što ti koji reklamiraju da nema poreza i carine imaju nekoga u Europi kome oni taj paket šalju. Npr. Chigon (Kina) ih šalje u UK i tamo netko njegov preuzme paket i on tamo plati britanski PDV. Carinu ni on ne plaća. Taj paket on tebi iz UK pošalje u Hrvatsku, a između članica Europske unije se ne plaća PDV. E mislim da si onda Chigon može povratiti uplaćeni kineski PDV jer je platio Britanski. Tako da ustvari to nije bez poreza i carine. Nego je bez carine i bez straha da će tebi tvoja država naplatiti PDV, a PDV je plaćen. U ovom slučaju u UK, ali to s tobom nema nikakve veze, jer je to napravio njegov čovjek.

E sad tako sam ja to sebi objasnio, ali postoji mogućnost da sam negdje u krivu i da sam nešto krivo shvatio pošto nema baš puno informacija o tome. Posebno ovo kako se vraća PDV... ali to nas kao krajnje korisnike ni ne treba interesirati previše. 

To sam proučavao da shvatim jesam li ja u kakvom prekršaju dok to naručujem od stranice "bez poreza i carine" i pitanje je vjerojatnosti dal će me otkriti ili ne. Ili je sve legalno i postoji neka shema... Zaključio sam da je sve legalno i da se odvija na gore opisan način. 

Dakle: Nema veze piše li DHl ili ne. Ako piše da garantiraju da nema poreza i carine onda je neka takva shema i nema dodatnog poreza i carine koji ti moraš posebno plaćati. Ako piše samo DHL to govori samo o vrsti dostave i to nema veze s ovim gore. Dakle naplatit će ti PDV, a carinu ne.

p.s. Ako sam negdje u krivu molim obavještenije da me isprave :)

16 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

Nemoj ni Noa ni Dodge, to su ti govna od uredaja. Uzmi ovo ako bas zelis iz wowshopa i miran si: http://www.wowshop.hr/meizu-m2-note-16-gray.html

Za detalje o uredaju baci oko na forumu na temu LINK

Ne bih phablet, 5.5" mi je previše za po džepu :(

Onda Redmi 2 Pro it is I guess. Hvala!

Edit: sad si me zasvrbio... Po čemu je Meizu M2 note bolji od Redmi 2 Pro, odnosno jel se isplati ta razlika od 400kn?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 7:42 (dacho).
13 godina

Sudeći po postovima, ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 9:40 (tomislav10).
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ima li tko iskustava sa Meizu M2 Mini, jel ima kakvih većih nedostataka? Isplati li ga se uzet? Budzet mi je 1200-1300 kao što rekoh..
Šta mislite o Cubotu?

0 0 hvala 0
10 godina

O Boze dragi... je li moguce da ljudi jos pitaju za sranja poput cubota...

Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa samo pitam.. nisam na "ti" sa kineskom mobilnom tehnologijom tako da me nemoj osuđivati :) Prijatelj mi ima cubot x9 i kaže da je prezadovoljan s njime, zato sam upitao :)
Kad već znaš šta ne valja, daj onda neke preporuke šta valja...

13 godina

Pozdrav!

Ima li itko volje da mi odgovori na ovo kratko pitanje,naime zanima me dali će ovaj uređaj kod nas raditi na 4G?

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobre i velike kineske marke su Xiaomi, Lenovo i Meizu, makar se i njima zna desiti lošiji model. Ima još par ok brendova, a ostalo su jako loše (Doogee, Landvo itd.).

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 19:43 (XXX-Man).
12 godina
neaktivan

može preporuka nekog kineza sa odlicnom kamerom, vecina ih ima neku prosjecnu kameru.

Kakva je na xiaomi redmi note 2

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ivan72478 kaže...

može preporuka nekog kineza sa odlicnom kamerom, vecina ih ima neku prosjecnu kameru.

Meizu mx5 ima 20megapixela i po danu daje odlicnr slike a po noci prosjecnee

14 godina
Nikola_Cro kaže...
ivan72478 kaže...

Meizu mx5 ima 20megapixela i po danu daje odlicnr slike a po noci prosjecnee

pogledaj ovdje

14 godina

pozz. zanima me ovaj mob, cijena mi se cini odlicna.. sta znate o njemu i dal se isplati uzeti ovo?

http://www.njuskalo.hr/ostali-mobiteli/xiaomi-note-5.5-oglas-16417516

pise da je octa core , 2gb rama itd.. za 800 kn, nesto prejeftino ili? :D 

i ovo me zanima isto,

http://www.njuskalo.hr/lenovo-mobiteli/lenovo-s960-oglas-16392268

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 15:28 (exer1234).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zaggy111 kaže...

Dobre i velike kineske marke su Xiaomi, Lenovo i Meizu, makar se i njima zna desiti lošiji model. Ima još par ok brendova, a ostalo su jako loše (Doogee, Landvo itd.). Ja prodajem Meizu m2 (mini) za 1250 , i Xiaomi Redmi Note 2 za 1500, mobiteli su rezervirani, ali ak ne plate ljudi do petka prodajem dalje.

može link di piše da je Landvo jako loš?

Slažem se da su Xiaomi i Meizu najbolji izbor među kinezima, ali to što ti prodaješ xiaomi i meizu na njuškalu ne znači da treba odmah pljuvati po ostalim markama bez dokaza

ženi Landvo L200 radi ko i prvog dana bez greške, kolega Majdo će ti isto potvrditi za svojeg kojeg je dao ocu

još je par ljudi s ovog foruma naručilo Landvo mobitele i nitko se nije još žalio

14 godina
neaktivan

Dakle od ove trojice, koji je best buy http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6884&idPhone2=6992&idPhone3=7266 . Nekako mislim da cu uzete xiaomi redmi 2 al dal se isplati dati tih dodatnih parsto kuna za note 2 ili m2 note?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

dal moze netko gore komentirati moj post?

0 0 hvala 0
17 godina
dudekzg kaže...
Zaggy111 kaže...

Dobre i velike kineske marke su Xiaomi, Lenovo i Meizu, makar se i njima zna desiti lošiji model. Ima još par ok brendova, a ostalo su jako loše (Doogee, Landvo itd.). Ja prodajem Meizu m2 (mini) za 1250 , i Xiaomi Redmi Note 2 za 1500, mobiteli su rezervirani, ali ak ne plate ljudi do petka prodajem dalje.

Slažem se da su Xiaomi i Meizu najbolji izbor među kinezima, ali to što ti prodaješ xiaomi i meizu na njuškalu ne znači da treba odmah pljuvati po ostalim markama bez dokaza

ženi Landvo L200 radi ko i prvog dana bez greške, kolega Majdo će ti isto potvrditi za svojeg kojeg je dao ocu

još je par ljudi s ovog foruma naručilo Landvo mobitele i nitko se nije još žalio

Ma to se misli da ne ulijevaju toliko povjerenja kao ove ostale poznate marke i ne mozes se toliko pouzdat u njihov rad i podrsku kao sto mozes kod ovih top marki. Ja imam inew i smece je kao marka al evo vise od godinu dana radi bez problema, ko zmaj kako bi se reklo, a ne nosim ga u maskici nit ista slicno, pao na pod sto puta izudran sa svake strane izgreban al radi kao i prvog dana (model v3 ak nekog zanima) , al da opet kupujem nebi ga kupio otisao bi na neku poznatu marku cisto radi podrske vece zajednice.. i to je ovdje slucaj.

gave233 kaže...

Dakle od ove trojice, koji je best buy http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=6884&idPhone2=6992&idPhone3=7266 . Nekako mislim da cu uzete xiaomi redmi 2 al dal se isplati dati tih dodatnih parsto kuna za note 2 ili m2 note?

ako ti ne smeta 5.5" onda jedan od ova dva phableta, redmi note 2 je jaci od meizu-a skoro po svemu, al ono presudit ce ti na kraju dizajna , ni jedan ni drugi te nece razocarat to sigurno.
Redmi 2 dolazi u obzir samo ako ti je prakticniji zbog 5" al obavezno onda model od 2gb rama.

exer1234 kaže...

dal moze netko gore komentirati moj post?

Ma sta da ti netko kaze za rabljene uredaje, i jedan i drugi su oke uredaji, 800kn nije "malo" vec je ajmo rec normalno ocekivano za rabljeni uredaj, stariji model.. i kad cujes octa core nemoj mislit da je to sad kao avion nesto posebno, proc ko proc moglo bi se rec.
A za lenovo isto dobar uredaj, ak oces kupovat jednog od ta dva za te novce, mozda bolje lenovo al opet sve stvar ukusa i velicine samog uredaja

17 godina
neaktivan

Pljujem iz osobnog iskustva, prvi kinez koji sam naručio bio je Landvo. Čak mi ni nije smetalo što je bila slaba kvaliteta izrade, ni što je štekao, ni TFT ekran (prodaju ga pod IPS), ali nakrcali su ga kineskim aplikacijiama koje bi se svaki dan uredno ponovno same od sebe instalirale nakon što sam ih ja prethodno uninstalirao. Sad kad preporučujem frendovima i naručujem, samo Xiaomi, Meizu, Lenovo, eventualno TCL, ZTE i slični, a nikako Doogee i slični mu.

16 godina

http://brands.aliexpress.com/?spm=2114.11010108.24.1.ybdg3O

Evo neka dobra ponuda ako se ne varam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rocko9 kaže...

Na akciji 950kn i plus cekanje plus pdv cca 1200kn, a za te novce ga dobijes iz EU kroz tjedan dana :)

11 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
dudekzg kaže...
Zaggy111 kaže...

Ma to se misli da ne ulijevaju toliko povjerenja kao ove ostale poznate marke i ne mozes se toliko pouzdat u njihov rad i podrsku kao sto mozes kod ovih top marki. Ja imam inew i smece je kao marka al evo vise od godinu dana radi bez problema, ko zmaj kako bi se reklo, a ne nosim ga u maskici nit ista slicno, pao na pod sto puta izudran sa svake strane izgreban al radi kao i prvog dana (model v3 ak nekog zanima) , al da opet kupujem nebi ga kupio otisao bi na neku poznatu marku cisto radi podrske vece zajednice.. i to je ovdje slucaj.

Ma znam, samo kažem, ne diraj mi Landvo ej...   hahahahahahaha

Zaggy111 kaže...

Pljujem iz osobnog iskustva, prvi kinez koji sam naručio bio je Landvo. Čak mi ni nije smetalo što je bila slaba kvaliteta izrade, ni što je štekao, ni TFT ekran (prodaju ga pod IPS), ali nakrcali su ga kineskim aplikacijiama koje bi se svaki dan uredno ponovno same od sebe instalirale nakon što sam ih ja prethodno uninstalirao. Sad kad preporučujem frendovima i naručujem, samo Xiaomi, Meizu, Lenovo, eventualno TCL, ZTE i slični, a nikako Doogee i slični mu.

Žao mi je čuti, koji model je to bio?

Evo kod žene nije takav slučaj

nije ništa kinesko došlo niti se išta samo instalira

niti ne šteka

Ma znam, i sam sada gledam samo Xiaomi i Meizu jer kolko sam naučio o kineskim mobačima ove godine to su uloženo-dobiveno best buy marke, što zbog podrške što zbog kvalitete te nema problema s njima

kod sljedeće kupnje za mene, ženu i šire idu samo ta dva u izbor

17 godina
neaktivan

Sad ću ispasti glup, ali moram priznati ako pogriješim. Tražio sam koji je to model, nije bio LANDVO, bio je JIAKE JK11! Ovaj model http://www.dx.com/p/jiake-jk-11-quad-core-android-4-2-wcdma-bar-phone-w-5-0-wi-fi-gps-fm-black-white-276857 Sorry što sam pljuvao po Landvu, znam da sam se dvoumio između nekog Landvo kopija S5 ili Jiake JK11, izabrao sam pogrešno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 18:36 (Zaggy111).
11 godina

Landvo L550. poslije 3 mjeseca crkla maticna. Coolicool trazi da im posaljem u Kinu u servis.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Zaggy111 kaže...

Sad ću ispasti glup, ali moram priznati ako pogriješim. Tražio sam koji je to model, nije bio LANDVO, bio je JIAKE JK11! Ovaj model http://www.dx.com/p/jiake-jk-11-quad-core-android-4-2-wcdma-bar-phone-w-5-0-wi-fi-gps-fm-black-white-276857 Sorry što sam pljuvao po Landvu, znam da sam se dvoumio između nekog Landvo kopija S5 ili Jiake JK11, izabrao sam pogrešno...

haha np, zato se i čudim tome šta si nabrojao

fora2 kaže...

Landvo L550. poslije 3 mjeseca crkla maticna. Coolicool trazi da im posaljem u Kinu u servis.

Pa kaj si radil da je crkla?

i očeš slat il ti je jeftinije novi uzet? :D

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

.

.

.

.

.

Planiram kupiti Xiaomi Redmi Note 2 sa ove stranice: http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.2.7IToO0&ws_ab_test=201407_3,201444_5,201409_2

ALI BUNI ME ovo što piše kada odem pri dnu stranice piše:

1---- only 2G Network can work in other nations !

2--- Not support 3G  WCDMA

3---Not  support FDD LTE 4G

4---Only support TDD-LTE 4G network for China

5---Networks :GSM (B2/B3/B8)

TD-SCDMA (B34/B39)

TDD-LTE (B38/B39/B40/B41: 2555-2655MHz)

Pls note(FDD VERSION)2G RAM 16G/32G ROM

Networks : 2G GSM 900/1800/1900MHZ

3G  WCDMA:850/900/1900/2100MHz

4G  FDD-LTE:1800/2100/2600MHz(Bands:B3,B1,B7)

.

.

Znači li ovo da ovaj mobitel ne može na naše mreže, tipa TELE 2 ili bonbon i njihove internet pakete.

Kako provjeriti koju mrežu koriste Tele2 i bonbon, ovo mi je VRLO VAŽNO jer mi o tome ovisi da li kupujem ili ne

PS. Ako odaberem ovog prodavača Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd. China (Mainland), šalje li on paket iz Shenzena ili imaju europsko skladište + DHL.?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
subi91 kaže...

Pozdrav!

Ima li itko volje da mi odgovori na ovo kratko pitanje,naime zanima me dali će ovaj uređaj kod nas raditi na 4G?

Kao sto je sam prodavac podvukao crvenim  - na nasim (i Europskim) 4G mrezama nece raditi s obzirom da je to 4G TDD model (varijanta).

Na ovom Forumu vec se u vise navrata raspravljalo/poducavalo koje 4G FDD frekvencije trebaju (po operaterima, u gradovima ili 'provinciji'), takodjer i za 3G i 2G (na njima bi ovaj trebao raditi)

14 godina
neaktivan
zgf kaže...
subi91 kaže...

Pozdrav!

Kao sto je sam prodavac podvukao crvenim  - na nasim (i Europskim) 4G mrezama nece raditi s obzirom da je to 4G TDD model (varijanta).

Na ovom Forumu vec se u vise navrata raspravljalo/poducavalo koje 4G FDD frekvencije trebaju (po operaterima, u gradovima ili 'provinciji'), takodjer i za 3G i 2G (na njima bi ovaj trebao raditi)

FDD VERZIJA RADI NA: 4G  FDD-LTE:1800/2100/2600MHz(Bands:B3,B1,B7)

13 godina

To vrijedi za GSM verziju. Ti kupuješ FDD verziju za 185 dolara...

10 godina
neaktivan
subi91 kaže...
Ima li itko volje da mi odgovori na ovo kratko pitanje,naime zanima me dali će ovaj uređaj kod nas raditi na 4G?
Papijanus kaze:
FDD VERZIJA RADI NA: 4G FDD-LTE:1800/2100/2600MHz(Bands:B3,B1,B7)

Na doticnoj stranici u NASLOVU pise da se prodaje varijanta E3276S-920 tog Huawei modema, a dolje za tu istu varijantu CRVENO BOLD pise da je toa samo 4G TDD.
Doduse ispod pise i da salju 'random' - stogod im to znacilo...

Pa tko voli nek' izvoli (BTW, review mu je 0% zadovoljnih kupaca za doticni artikl, no netko mora biti prvi)
14 godina
neaktivan
zgf kaže...
subi91 kaže...
Ima li itko volje da mi odgovori na ovo kratko pitanje,naime zanima me dali će ovaj uređaj kod nas raditi na 4G?
Papijanus kaze:
FDD VERZIJA RADI NA: 4G FDD-LTE:1800/2100/2600MHz(Bands:B3,B1,B7)

Na doticnoj stranici u NASLOVU pise da se prodaje varijanta E3276S-920 tog Huawei modema, a dolje za tu istu varijantu CRVENO BOLD pise da je toa samo 4G TDD.
Doduse ispod pise i da salju 'random' - stogod im to znacilo...

Pa tko voli nek' izvoli (BTW, review mu je 0% zadovoljnih kupaca za doticni artikl, no netko mora biti prvi)

Pod opciju COLOR biraš boju i FDD ili GSM verziju

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 21:55 (papinijanus).
13 godina
Zivim nekih 4Km od 4G odašiljača (Ispod Promine) , sad me zanima ako uzmem FDD tip uređaja dali ce mi LTE raditi kako treba?
Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice