ili
Odabered DHL postarinu i NE placas nikakve dodatne troskove. Mislim da nemozes na rate placati nazalost.
ili
Odabered DHL postarinu i NE placas nikakve dodatne troskove. Mislim da nemozes na rate placati nazalost.
Gdje najjeftinije nabaviti Asus Zenfone 2?
Onaj sa 2 gb rama.
pitanje u vezi kupovine na aliexpressu; koliko je pouzdano plaćanje tamo? trenutno nemam tekući račun pa ako je sigurno mislim platiti karticom od nekog iz obitelji/rodbine. inače za online kupovinu koristim ekesh visa karticu ali ima samo od 250,500 i 1000kn a ja želim kupiti redmi note 2 sa dhl-om a to bi bilo 190$, je li nekako moguće spojiti iznose sa više kreditnih kartica(možda paypalom)? i jel neko zna kako se plaća western unionom - jesu li naknade povoljne i je li brzo? dakle sad kad sam se odlučio za mob želim rješiti plaćanje. i još nešto, kako upisati broj mobitela na aliju jel treba predbroj ili to ide prema državi dostave?
pitanje u vezi kupovine na aliexpressu; koliko je pouzdano plaćanje tamo? trenutno nemam tekući račun pa ako je sigurno mislim platiti karticom od nekog iz obitelji/rodbine. inače za online kupovinu koristim ekesh visa karticu ali ima samo od 250,500 i 1000kn a ja želim kupiti redmi note 2 sa dhl-om a to bi bilo 190$, je li nekako moguće spojiti iznose sa više kreditnih kartica(možda paypalom)? i jel neko zna kako se plaća western unionom - jesu li naknade povoljne i je li brzo? dakle sad kad sam se odlučio za mob želim rješiti plaćanje. i još nešto, kako upisati broj mobitela na aliju jel treba predbroj ili to ide prema državi dostave?
Kupovao sam vise puta na Aliju (nisam bas mobitele ili vrednije stvari), nikad nisam imao problema.
Ne mozes (osim mozda kod nekih prodavaca) placati PayPalom.
Mozes otvoriti AliPay racun (i vezati ga uz kreditnu), nesto slicno kao PayPal, pa kupovati preko njega - prodavac nece znati za tvoju (kreditnu) karticu nego samo za AliPay racun, a AliPay racun vodi sama AliExpress firma, i oni ti naplacuju na karticu koju im das.
Drugi nacin (tako ja kupujem) je da svaki put odaberes placanje Maestrom, upisem podatke a onda me prebaci na Zabu gdje s tokenom moram autorizirati svako kupovanje/placanje.
I opet, placanje ide preko AliExpressa (prodavac ne dobije broj moje Maestro kartice nego mu AliExpress prebaci lovu, tek kad mi prodavac posalju robu), a Aliexpress ne bi nista smio moci nista s mojim Maestro brojem bez moje autorizacije tokenom.
Slicno mozes i s drugim karticama.
Jedan iznos (jednu kupovinu) ne mozes distribuirati na vise racuna/kartica.
Ne vidim potrebu za dodatno kompliciranje (i dodatne transakcijske troskove, dodatnih dan/dva/tri za procesuiranje i prebacivanje love) za Western Union i sl.
Broj mobitela upisuje se u medjunarodnom formatu +3859... (moze trebati jedino DHLu, ako uzmes DHL dostavu).
Ako kupis mobitel ili nesto skuplje, dobit ces tracking broj i moci ces na Internetu vidjetio dokle ti je posiljka stigla, a nasa posta (ako treba) ne kontaktira telefonom nego iskljucivo pismom.
Sto se tice Redmi Note (Meizu M2 Note, Lenovo K3, itd), plz procitaj postove desetak dana unazad - sve pise (uostalom i ovo gore takodjer pise), gdje/kako kupiti, sto s PDVom, itd.
Narucen Lenovo K3 Note, 161 euro sa tempered glass, zuta boja.
Pomoz' bog
želim ti svu sreću 
moj pokvareni je danas zaprimljen od coolicoola u kini, očekujem puni povrat novca s obzirom da mi nije radio ni jedan dan, al nikad neznaš sa tom stokom.
želim ti svu sreću 
moj pokvareni je danas zaprimljen od coolicoola u kini, očekujem puni povrat novca s obzirom da mi nije radio ni jedan dan, al nikad neznaš sa tom stokom.
kako si tocno obavio slanje za kinu?
želim ti svu sreću 
ja sam kupio preko aliexpressa, cura/zena je zapela za njega pa reko ajde..
jos ima(m) par dana za predomisliti se i uzet redmi note 2 uz malu nadoplatu..
želim ti svu sreću 
kako si tocno obavio slanje za kinu?
došao u hp, i poslao preporučenom poštom, tako da sam dobio broj za pračenje paketa..130kn me je izašlo
želim ti svu sreću 
ja sam kupio preko aliexpressa, cura/zena je zapela za njega pa reko ajde..
jos ima(m) par dana za predomisliti se i uzet redmi note 2 uz malu nadoplatu..
a neznam šta da ti kažem, od brata mi cura i ja smo zajedno uzeli k3 note i njoj sve radi kako triba, osim šta je dobila mobitel pun bloatwer aplikacija, ali to smo rješili rootom..
eto nekako virujen da jednostavno nisam ima sreće ko i dosta drugih korisnika ovoga foruma kada bi uzeli neki mobitel iz kine..
inače ovo mi je drugi mob iz kine, već dvije godine imam cubota gt99, radi ko novi, al eto htio sam ga se rješiti dok još mogu uhvatiti neku cijenu..
A ako ti ponude i prihvatiš drugi mobitel, umjesto povrata novaca, hoćeš li biti oslobođen plaćanja PDV-a na taj zamjenski mobitel?
Vidim da na To2c imaju Redmi 2 Note i Meizu M2 Note na lageru u EU skladištu po malo većim cijenama nego na Aliju (15-20$), ali možda nekog zanima zbog Paypala...
zanimljivo o Xiaomi Redmi Note 2.
Vijest je fake, a portalu dobrodošlo par klikova više...
Evo moj Meizu M2 mini se pomaknio prema meni.
Jel mi može neko pojasniti što se sad događa, ubilo me ovo:
1. HONG KONG - HONG KONG
2. LONDON-HEATHROW - UK (stiglo u UK)
3. LEIPZIG - GERMANY (natrag Njemačka)
4. LONDON-HEATHROW - UK (opet UK London)
5. GATWICK - UK (nemam pojma što je taj Gatwick)
6. LONDON-HEATHROW - UK (opet London i tako stoji od jutros)
Kako je stanje i kad bi trebalo da krene prema Hrvatskoj, koliko to može potrajati.
Ako zna netko?
Hvala
Evo moj Meizu M2 mini se pomaknio prema meni.
Jel mi može neko pojasniti što se sad događa, ubilo me ovo:
1. HONG KONG - HONG KONG
2. LONDON-HEATHROW - UK (stiglo u UK)
3. LEIPZIG - GERMANY (natrag Njemačka)
4. LONDON-HEATHROW - UK (opet UK London)
5. GATWICK - UK (nemam pojma što je taj Gatwick)
6. LONDON-HEATHROW - UK (opet London i tako stoji od jutros)
Kako je stanje i kad bi trebalo da krene prema Hrvatskoj, koliko to može potrajati.
Ako zna netko?
Hvala
Jos ti fale tri koraka. Mora doci na isporuku u gatwick, otici s kurirom i onda preuzimanje. Danas ce ti vjerojatno poslati dalje i sutra/preksutra je kod tebe (ovisi kolko daleko od zg si).
to su ti londonski aerodromi, na Gatwick (valjda) sletio avion iz Kine a sa Heathrowa treba krenut isporuka za kontinent, pa prema tome i za Hrv.
ocekuj da bi avion trebao vecers poci pa samim tim i da ti Meizu stigne sutra u toku dana, nagadjam...
Pa to bi bilo predobro.
U nedelju 23.8 plaćeno
Srijeda - kod mene - nadam se
http://www.obiworldphone.com/sf1
Djeluje zanimljivo....barem mali odmak sto se tice dizajna a karakteristike klasika...
Vijest je fake, a portalu dobrodošlo par klikova više...
Baš me je pogodila vijest da Xiaomi vara. Imaš kakav link za potvrdu da je fake vijest?
Nije li malo čudno da takvu vijest prenosi jedino hrvatski portal u cijelom svijetu ?
Da je vijest istinita, vjerujem da bi se brzo raspršila internetom i objavili bi je poznati portali a ne naši direktori svemira.
Jedini forum kojeg se treba pratiti jest ovaj, odnosno ovaj za nas.
A ako ti ponude i prihvatiš drugi mobitel, umjesto povrata novaca, hoćeš li biti oslobođen plaćanja PDV-a na taj zamjenski mobitel?
ne bih znao.. ne planiram prihvatiti drugi mobitel ni pod razno.. međutim stvar je što sam mobitel naručio iz eu skladišta, ali morao sam ga slati natrag u kinu iako sam se snjima svađao oko toga što ja imam plačati njihove troškove za kinu ako od tamo nisam ni naručio mobitel, ali je stvar šta njima u FAQ-u piše da se mora slat u kinu, tako da sam pristao na to. mislim da bi mi trebali po nekoj logici opet poslati iz eu skladišta ako bi došlo do toga..
Pozdrav svima
kupujem mobitel, i odlučio sam se okrenuti istoku i Kini. E sad ako ima netko raspoložen pa da mi preporuči kakav dobar uređaj (budzet mi je 1200-1400kn) znači za što manje para što bolji uređaj :P
Unaprijed hvala.
Pozdrav svima
kupujem mobitel, i odlučio sam se okrenuti istoku i Kini. E sad ako ima netko raspoložen pa da mi preporuči kakav dobar uređaj (budzet mi je 1200-1400kn) znači za što manje para što bolji uređaj :P
Unaprijed hvala.
ili imaš sa malo većim ekranom i skuplji:
Xiaomi Redmi Note2
Lenovo K3 Note
Meizu M2 Note
Zahvaljujem na preporuci.. I da, zaboravio sam naglasiti da mi je 5,5 ekran malo prevelik. 5 mi je sasvim dovoljan. Ima li tko kakvih iskustava o meizu m2mini, ili ako ima otvorena tema o njemu da me preusmjerite na nju.
Pozdrav!
Trebao bih preporuku za mob (ne phablet, tj 5" max) 2gb/16gb, cijena do 1800kn, i bitna mi je mogućnost beskamatnog plaćanja na rate (PBZ Visa ili AmEx). Namjeravam se dosta igrati na njemu, tako da su mi bitne performanse po tom pitanju.
U vidu sam imao Redmi 2 Pro (1500 u wowshopu), ali mi je odnekud iskočio i Noa MG12 (1500 u H18) i Doogee Y100PRO Valencia2 (1400 na ekupi) pa ne znam ni sam više. Ne bi mi bio problem protegnut se i na 1800 ako je neka kritična razlika.
@jomi
Poludio sam
jesi... 

Ubija me ovaj DHL u UK pa dva dana nikako da pokupe paket pa kad će ga tek onda poslati za Hr.
Slika 1 moje vrjeme obrade.
Slika 2 od Vapora s foruma
Njegov u dva dana stigo u Hr moj još nisu ni preuzeli u UK.
Poludio sam
Ako te ista tjesi, moje je prije koji sat dano kuriru na dostavu nekom u UK (agentu od Chigona?).
Ma znam ja da će to uredno stići al naživciraš se kad vidiš da se kod nekih puno brže obradi, nadam se da će danas krenuti za HR