"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.662.889
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kao sto za Hrvatsku (Europu), za 3G/UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) mora biti WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) , uz odgovarajuce frekvencije po drzavama/operaterima:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_UMTS_networks#Europe

tako za 4G/LTE (Long Term Evolution) mora biti FDD (Frequency Division Duplex):
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks_in_Europe

Za HR, za 3G mora biti WCDMA: 2100, pozeljno (za Tele-2 korisnike na odredjejim lokacijama) 900 MHz,
za 4G mora biti FDD: 1800 (tzv. band 3), pozeljno (za T-Mobile korisnike na odredjenim lokacijama) 800 MHz (band 20).

Uz malo dodatnog Googlanja mogu se naci (HR) karte pokrivenosti, po frekvencijama i operaterima.

Npr., 4G TDD telefon nece se moci spojiti na nikakvu 4G mrezu u Europi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 10:14 (zgf).

1 0 hvala 1
15 godina

pozdrav. Planiram si uzeti Meizu M2 (ne note nego 5' verziju) te sam naisao na ovo: http://www.aliexpress.com/item/Original-Meizu-m2-cellphone-4G-LTE-Uni-molding-2GB-RAM16GB-ROM-13MP-5MP-mtk6735-64bit-Quad/32419700871.html

Nemogu naci nigdje jeftinije. Nego zanima me posto se moze preko Swiss posta slati da li se carini roba iz Svicarske (ako to uopce dolazi od tamo?!)? Hvala unapirijed na odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ne dolazi iz CH već samo CH poštom iz Kine - i da, na tu cijenu ide još 25% PDV-a. Imaš i par dućana na Aliju koji će ga slati iz EU za cca 160$ kad dođe u prodaju...

13 godina

zgf:

"Za HR, za 3G mora biti WCDMA: 2100, pozeljno (za Tele-2 korisnike na odredjejim lokacijama) 900 MHz"

Hvala, lijepo si to objasnio, ali jedna nadopuna, mnogima jako važna:

SVI NAŠI OPERATERI na slabo nastanjenim područjima ili tamo gdje im nije interes upotrebljavaju WCDMA na 900 MHz. Posebno se to vidi u pustijim dijelovima Slavonije, Like, Banovine, Primorja, Dalmacije... dakle po cijeloj Hrvatskoj. Ponekad se i tamo gdje ima signala na 2100 MHz ako je velika zagušenost, mob spaja na 900 MHz.

Dakle, ako želimo stabilan i brz internet u svakoj situaciji (na samo za Tele2) po cijeloj državi, mobitel MORA IMATI i WCDMA na 900 MHz. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 13:11 (Darko150).
16 godina
neaktivan

http://www.gizchina.com/2015/08/01/mediatek-helio-x30-specs-revealed-another-snapdragon-killer/

2 x 1.0Ghz Cortex A53, 2 x 1.5Ghz A53, 2 x 2Ghz A72  i 4 x Cortex A72  2.5Ghz.

Zasto?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 21:11 (Darkensync).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ja sam slučajno naručio huawei honor 6 plus iz meizu shopa.

Tamo sam odabrao za payment check/money order.

I samo mi je došao mail da su zaprimili order, pa me zanima oni će to poslati meni pa ja moram platiti poštaru ili kako to ide?

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je vjerovatno prednarudzba.Poslat ce kad uplatis.Najlakse ti je paypalom

Iz kojeg tocno meizu shopa?

10 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

To je vjerovatno prednarudzba.Poslat ce kad uplatis.Najlakse ti je paypalom

Iz kojeg tocno meizu shopa?

A ok. Iz ovog shop ali malo me zabrinjava jer na FAQ piše ono lorem ipsum predložak.

11 godina

Imam priliku uzeti meizu mx5 i meizu mx4 pro,ali nikako da se odlucim koji bi bio bolji,pa me zanimaju vasi prijedlogi na koji vi vise naginjete,koji je po vama bolji

7 Meizu mx5
2 Meizu mx4 pro
tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ima li tkobitel DOOGEE DG700 TITANS2 ANDROID 5.0 VER. DA MU JE PUKAO EKRAN ili nesto drugo ali da nije upotrebljiv ali da je matična ploča čitava i da nije oštećena?

NAGLAŠAVAM:ANDROID JE 5.0 NE 4.4

knock,knocking on heavens dooooor

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Osim pandawill i coolicool ima jos koji online shop da vraca PDV?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

http://www.gizchina.com/2015/08/01/mediatek-helio-x30-specs-revealed-another-snapdragon-killer/

2 x 1.0Ghz Cortex A53, 2 x 1.5Ghz A53, 2 x 2Ghz A72  i 4 x Cortex A72  2.5Ghz.

Zasto?

bigLITTLE visestruki/heterogeni cores. Prebacuje se s jednog na drugi, po potrebi. Npr., u mirovaju radi najslabiji i najsporiji - ali i najstedljiviji po bateriju. Najjacu zvijer (koja zbog frekvencije i broja tranzistora trosi mozda i dva/tri puta vise struje), ukljucuje samo kad vrti puno, i zahtjevnih aplikacija.

16 godina
neaktivan

Znam kako big.LITTLE funkcionira,no ovo je imho obicno pretjerivanje.

Podsjeca me na ovu sliku dolje

MOAR CORES!!!! I to sve radi marketinga

No dobro,vidit cemo kako bude funkcioniralo.A72 izgleda super,1.9x brzi od A57

0 0 hvala 0
17 godina
red_bull kaže...

nemoj me krivo shvatiti, ali sa ovakvim pristupom ili budeš se načekao ili na kraju kupio smeće od telefona tipa cubot doogee, elephone. 150 eura ti nece donjeti vrhunski telefon toga moraš biti svjestan. Ali prosječni može. Pogledaj samo marke tipa meizu xiaomi lenovo pa cak i coolpad. Ostale no name brendove kao što su mpai mpei elephone cubot doogee kingsing kingzone inew itd preskoči. Specifikacije su jedno a kad uređaj jedamput primiš u ruke vrlo brzo skužiš da si pogrijšio i dao duplo više love za smće. 

Jedan xiaomi redmi je još uvijek po svemu kompletniji telefon od gore navedenih drloga bez obzira na specifikacije.

Ako hoces dobar telefon kupi onaj koji se prodaje u milijunima primjeraka a ne stotinama.

Hvala, cijenim savjet. Još uvijek sam skeptičan makar sam pogledao/pročitao svaki review. Pošto revieweri obično dobivaju uređaje, malo im teže vjerujem pa sam zato tražio čru vlasnike U8 i nitko nije rekao da je katastrofa ili da je smeće. Ne očekujem high-end mobitel za te novce, niti taj U8 nerealno odskače od konkurencije u tom cjenovnom rangu.

Kad smo kod nepoznatih uređaja...

2009 sam kupio Huawei sa androidom 1.3. Svi su mislili da sam lud i da sam trebao kupiti Nokiu sa symbianom jer nikad nisu čuli za taj android i tu kinesku firmu. Lol

2012(?) sam kupio ZTE Blade 3 prije nego su izašle prve hrvatske recenzije. Opet ista priča. Na kraju su oba ispala best buy i imali su dobru podršku.

Još uvijek nisam ništa čvrsto odlučio i još uvijek razgledavam. Nemam baš puno slobodnog vremena pa svaki dan malo po malo istražujem 

frulex kaže...

Taj U8 sam vidio da ima u Wowshopu kod nas za kupiti...

S dvije godine jamstva. Lol

15 godina
neaktivan

Pa ima razlika između "nepoznatih" kod nas i općenito nepoznatih firmi (Huawei i ZTE su top 10 svjetskih proizvođača mobitela), a Oukitel je vrlo upitan, što ne znači da te par mjeseci neće mob dobro služiti, a možda i godinama  No, ako želiš isprobavati, imaš i npr. Blueboo X550 za nekih 160€ te onda dosta kvalitetnih modela u rangu cca 175€, npr. Meizu M2 Note, Lenovo S8 i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 2:00 (frulex).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moze pomoc, ne kuzim se previse, zapeo sam za mi4i i skoro ga narucio ali vidim da ce izaci od Zopo-a Speed 7 plus. Pa imam dilemu. pomozite u odabiru Zopoa ili xiaomi..

https://www.telekineza.com/zopo-speed-7-speed-7-plus-pristupacna-brzina/

2 Zopo Speed 7 Plus
12 Xiaomi Mi4i
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 15:39 (ToNi185).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koristim Mi4i neka 2 mjeeca i stvarno je odlican telefon i po meni za svaku preporuku...ali mislim da ce ovaj Zopo i to narocito Speed 7 verzija od 5.0" bit odlicna kupovina za 160$, ne treba ga zanemariti. 

1 0 hvala 1
14 godina

Zopo izbjegavati. Prvo zbog loše kvalitete izrade, drugo zbog loše softverske podrške, treće zbog užasnog aftersalea. Uvijek tražiti pouzdanije brandove.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

zopo je dobra marka nije odron

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napokon stigao E7 

Narucen s coolicoola 16.7 navecer,poslan s PostNL sutradan ujutro,9 dana do hrv i jos 10 u hrv dok je dosao do mene

Platio sam 166$ mob + 10$ customs insurance(1212kn),za tjedan-dva bi trebao dobiti refund 300kn PDV-a

Mob je izgleda namijenjen indijskom trzistu.

Mob je dosao sa 4.2.2,odma je flashan KK.Imao sam malih problema s rootom,ali sve sredeno.Moram koristiti kineski 360root umjesto SuperSU

Mob dolazi s dosta bloatware-a,ali to se brzo rijesi s link2sd.Dolazi  s njihovim "Amigo" skinom koji se lako makne uz pomoc Nova Launchera

Osim toga,nemam prigovora

Ugodno me iznenadilo pakiranje,1xleather case,2xScreen protector,1xIn-ear slusalice,3xNFC tags i ostalo
Slusalice su meh tako da cu naruciti Piston 3

Super zadovoljan

http://i.imgur.com/snniRVT.jpg (prevelika za bug)

EDIT:Jos uvijek sve super,jedini problem je sto ne radi xposed.Da li zna netko jos neki nacin kako dobiti "double tap status bar to lcok the phone" osim xposeda?

Baterija 65% nakon  2hr30min SOT

Tracking Tracking
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 0:36 (Darkensync).

1 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, gledam kupiti mi4i pa me zanima opcenito vaše mišljenje o mobitelu, i odakle ga uzeti (sa kojeg webshoppa ukoliko je razlika u cijeni) i da relativno brzo dode?

EDIT: Proslog sam uzeo sa mobicitya pa sam izbjegao plaćanje carine, a i došao je za tjedan-dva... Postoji li takvo nešto još uvijek?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 21:37 (msimu666).

0 0 hvala 0
13 godina

pozz svima, ma nešto sam kopao po gearbestu i naletio na ovo

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_141055.html

Što mislite vrijedi li ga uzimati?

Koristim telefon za osnovnu namjenu, viber, skype, onedrive, fotografiranje, sms, pozivi

http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Hurki_CRO/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odgovor na msimu666

Ja isto planiram uzeti mi4i, tj narucit cu kod frenda u njemacku jer je na gearbestu 211 eura i 3 ura postarina u njemacku.

A ima i na gizchina iz europe ali dodje oko 258 eura za u hrvatsku s postarinom.

Provjereno na chatu gearbest nema trenutno u skladistu u EU..a velika reklama na str da imaju, bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2015 11:53 (ToNi185).
10 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Pozdrav, gledam kupiti mi4i pa me zanima opcenito vaše mišljenje o mobitelu, i odakle ga uzeti (sa kojeg webshoppa ukoliko je razlika u cijeni) i da relativno brzo dode?

EDIT: Proslog sam uzeo sa mobicitya pa sam izbjegao plaćanje carine, a i došao je za tjedan-dva... Postoji li takvo nešto još uvijek?

Koristim ga neka 2 mjeseca, za svaku preporuku...baterija, kamera, ekran, naravno Miui!

15 godina
Wolf79 kaže...
msimu666 kaže...

Koristim ga neka 2 mjeseca, za svaku preporuku...baterija, kamera, ekran, naravno Miui!

Nice, jel mogu znat gdje si ga kupio, koliko si platio, koliko si cekao, carina i slicne info...?

16 godina
neaktivan

Dali bi neko mogao preporuciti starom forumasu mobitel, ali sa wowshop-, ne iz belog svijeta. 

Bitno je da ima  min 5" i da ima navigacijske tipke van ekrana. 

Sto jeftiniji, ali naravno ako je ovaj od 1200 kuna duplo bolji od ovog za 1000, naravno da se tu isplati dat koja kuna. Dakle, jeftini best buj.

I po mogucnosti da je sto manja mogucnost da skripi, da ima ghost toucheve, da opcenito ne radi...

Xperia Z mi izgleda rikava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
the_dammed kaže...

Dali bi neko mogao preporuciti starom forumasu mobitel, ali sa wowshop-, ne iz belog svijeta. 

Sto jeftiniji, ali naravno ako je ovaj od 1200 kuna duplo bolji od ovog za 1000, naravno da se tu isplati dat koja kuna. Dakle, jeftini best buj.

I po mogucnosti da je sto manja mogucnost da skripi, da ima ghost toucheve, da opcenito ne radi...

Xperia Z mi izgleda rikava.

Po meni ovaj Xiaomi najbolji u wowoshupu ako trazis ulozeno/dobiveno. Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
10 godina
neaktivan
msimu666 kaže...
Wolf79 kaže...
msimu666 kaže...

Nice, jel mogu znat gdje si ga kupio, koliko si platio, koliko si cekao, carina i slicne info...?

Moj nacin dobijanja ovog telefona je najgluplji koji sam do sad odradio :) ali evo objasnicu!

Zamolio sam prijatelja u Indiji (jer se tamo prvo pojavio a ja bio nestrpljiv) da ga kupi online, odradjeno za nekih 200$ sto je bio bolji dio nabavke. Onda su ga osisali za DHL 100$, pa sam onda platio carinu i pdv na 300$ (200$ telefon + 100$ DHL), izaslo me 400$...kad sam glup, ali nema veze, svaka skola se placa :) u svakom slucaju sam zadovoljan i ne razmisljam vise o lovi, moje misljenje da Xiaomi pravi super telefone je opet potvrdjeno (prije sam imao Mi2S, koristi se i danas nakon 3god i nema nikakvu gresku)!

15 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Nećeš ni s ovim pogriješiti ako tražiš uštedu: Wowshop

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice