"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.749.302
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
ursusc355 kaže...
ursusc355 kaže...

kupio u vipu zte kis 3 ... plačen 299 kuna...zadovoljan sam poprilično svime ...jedino nemogu ga root-at nikako...pokušavam več 3 dana i bez uspijeha...a to radim samo iz razloga jer nikako nemogu instalirat niti prebacit aplikacije na sd karticu...instaliro navigon i sad više namam mjesta za apsolutno ništa...ako netko zna kako to napravit ili neki savjet neka napiše...HVALA

17 godina
ivan72478 kaže...

Hvala puno ekipa, mobitel mi se stvarno cini super.

Jos cu veceraas malo ga podrobnije istražit ali 99% da ga sutra narucujem.

Kolega mi je gore predložio coolpad f1 sto se također cini jako dobrim ali nisam ga nasao u nijednom eu shopu a neman živaca čekati mob mjesec dana i natežati se s de.ilima na carini(imam dosta iskustva s njjima)

Nije los također ni xiaomi redmi 2s 1gb ram također ža tu cijenu

Ok. Ajde reci nam onda zašto su na carini debili? Sto te mrze pa ti naplacuju pdv? Ili što? 

Od kakvih 15 poziva sa carine ni jedamput nisam imao problema sa carinom. Ako postoji zakon da se naplacuje pdv za posiljke znacajnije vrijednosti izvan eu to se onda mora platiti.. Ili si narucivao kopije ili šta? U čemu je problem?

(G)jokaCRO ingame
11 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Kako to mislis nema kineza sa Lolipop? Ulefone Be Pro, Xiaomi Mi Note Pro, Doogee 750, Lenovo A7000...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko puta je već rečeno da se NE KUPUJE XIAOMI REDMI 2 sa 1 GB RAMA. Ne isplati se to uzimat pokraj verzije sa 2gb rama...

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
frulex kaže...

Evo i ja narucio frendu Asusa s Alzashopa neki dan, sutra stiže, a za cca 1400 kn (i par dana dostave) čini se da trenutno nema nešto puno bolje...

Gledam tvoj post i od kolege ivan72478 spominjete 1400kn? Za tebe neznam, al ivan je spomenuo model 2/8gb. Mene je izašao 1202kn, a da vi nemate kod paypala uključeno da on radi konverziju?

Meni konverziju radi banka i tečaj mi se vrti oko srednjeg...

[URL="http://goo.gl/KpG4TT"]ANKETA[/URL] o kineskim mobitelima i [URL="http://goo.gl/xLCF5F"]REZULTATI[/URL] ankete
16 godina
neaktivan
ursusc355 kaže...

mlais mx28 ... stavio po uputama lewa os i sve radi super osim wifi-ja i bluetootha...nece se upalit ...probo promjenit na miui i ista stvar...jel mi može neko pomoč jer wifi mi najviše od svega i treba...HVALA

Jesi li dobro stavio zadnji polopac?? Na njemu je antena za WiFi, pa ako to dobro ne sjedi, ne radi.

Ja stavio i ostavio Lewu, radi najbolje od svih. GPS i dalje ne radi, znači da je hardwerska greška, sve ostalo

brez probljem. I slova se pristojno ubadaju, ne fula preveć, kao na stocku.

dak
13 godina
vlovrec kaže...
frulex kaže...

Evo i ja narucio frendu Asusa s Alzashopa neki dan, sutra stiže, a za cca 1400 kn (i par dana dostave) čini se da trenutno nema nešto puno bolje...

Gledam tvoj post i od kolege ivan72478 spominjete 1400kn? Za tebe neznam, al ivan je spomenuo model 2/8gb. Mene je izašao 1202kn, a da vi nemate kod paypala uključeno da on radi konverziju?

Znam da je offtopic ali kako provjeriti to u vezi konverzije i kako to podesiti?

Ako koristim kunski ziro račun..

13 godina
neaktivan
lepi91 kaže...
vlovrec kaže...
frulex kaže...

Znam da je offtopic ali kako provjeriti to u vezi konverzije i kako to podesiti?

Ako koristim kunski ziro račun..

Ima ovaj forum search ali ok.

tokom checkout procesa (kad vas prebaci na PayPal site i piše vam iznos koji trebate platiti) kliknite na "other conversion options" (odmah ispod iznosa za plaćanje) i onda odaberite drugu opciju (Bill me in the currency listed on the seller's invoice).

Jedina mana ovog izbora je što vam PayPal ne može direktno reći koliko vam je kuna skinuto sa računa (nego samo u dolarima ili drugoj stranoj valuti) ali to možete viditi na netu ako imate Internet bankarstvo ili u banci uživo ili jednostavno pomnožite broj dolara sa primjenjivom tečajnom stopom sa tečajne liste svoje banke.

Ili

Svakako promjenite da vam konverziju valuta vrši banka a ne PayPal jer vam PayPal tako masno naplaćuje. To radite ovako: Profile ->My money -> My preapproved payments -> Update ->  Set Available Funding Sources(desni gornji kut tablice) -> Conversion Options -> i odaberi drugu opciju "Bill me in the currency listed on the seller's invoice".

10 godina
neaktivan

zz ekipo ..
evo ovako imam problemčić ne mogu se odlučiti koji bi mobitel uzeo ,a nemam nikakvih iskustava sa kineskim mobitelima
pa može li mi netko preporučiti neki do 2,100 kn a da ima octa core i 2 gb rama  .. gledao sam HTC desire 816 na njuški i on bi mi bio taman za te novce ali je upola slabiji pa se ne mogu odlučiti jer neznam da li vrijedi uzimati kineski mobitel .. 
i imam još jedno pitanje kako npr na s5 kamera je iste pixelizacije kao i na nekom kineskom ali ova na kineskom izgleda ko da je 5 mpx može li mi netko objasniti kako radi taj sistem za kamere i šta se treba gledati da bude što kvalitetnija kamera :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

imam vec 3 mjeseca Cubot X9 5"  super sam zadovoljan ima octacore i 2 gb ram 

ima ih vec za 120€ kod nas   http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XCubot+X9+.TRS0&_nkw=Cubot+X9+&ghostText=&_sacat=0

Poz.

10 godina
neaktivan

Već par dana gledam i još nisam naišao na taj mobitel ali provjerit ću :)
također mi je OnePlus one zapeo za oko ima ih na ebayu oko 300$ pa ima li tko iskustva s tim?
i jel uređaj s non removable baterijom uopće vrijedi kupovati? Ja osobno nikad nisam mjenjao bateriju u mobitelu većinom je trajala par god pa sam onda promjenio uređaj ..

13 godina
neaktivan
NikolaH41 kaže...

Već par dana gledam i još nisam naišao na taj mobitel ali provjerit ću :)
također mi je OnePlus one zapeo za oko ima ih na ebayu oko 300$ pa ima li tko iskustva s tim?
i jel uređaj s non removable baterijom uopće vrijedi kupovati? Ja osobno nikad nisam mjenjao bateriju u mobitelu većinom je trajala par god pa sam onda promjenio uređaj ..

Promašio si "ceo fudbal". Non removable baterija ne znači da se baterija ne može zamijeniti ako krepa. Ako baterija ode uz malo šarafanja se lagano stavi nova

15 godina
vlovrec kaže...
frulex kaže...

Ne, ja sam mislio na model 2/16 GB koji je 181€ (cca 1375 kn). Uglavnom, došao jutros, sve 5, a što se tiče konverzije, upoznat sam s tim već dugo, svakako je bolje maknuti opciju da PP radi konverziju jer na većim ciframa može biti i po 100 kn razlike...

16 godina
neaktivan

da li netko zna kada bi trebao biti dostupan asus zenfone 2? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma znam to .. možda sam se krivo izrazio..  npr OnePlus one ima sve što mi treba uz pristupačnu cijenu trenutni budžet mi je 2400 kn :D
Ali nisam siguran da li je bolje uzeti OnePlus one kad za te novce mogu dobiti LG G3 s garancijom ..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 18:36 (NikolaH41).
18 godina

A možeš i za nekih 1000-1500kn naći isto dobre osmojezgrene mobitele s 2Gb rama koji će te isto sigurno zadovoljiti.

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
14 godina

Samo jedno pitanje sad mi je dosao oneplus one,i kako da ga prvi put napunim,sad mi je na 24% da ju ispraznim do kraja i napunim do kraja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Doca15 kaže...

Samo jedno pitanje sad mi je dosao oneplus one,i kako da ga prvi put napunim,sad mi je na 24% da ju ispraznim do kraja i napunim do kraja?

Da, par puta pokusaj tako napravit, ispraznit ju do bar 10% i onda stavit na punjenje, cisto da se baterija kalibrira pa da radi bolje.

16 godina

Nove baterije (li-ion) nije preporučljivo redovito prazniti do kraja (najbolje do otprilike 15%).
Prvih par punjenja je dovoljno puniti dok ne pokaže indikator napunjenosti 100% a za potpuni kapacitet (formiranje baterije) je potrebno par ciklusa punjenja.

10 godina
neaktivan

Kakav je uređaj? :P ja sam gledao 10 ak reviewova i većina je zadovoljna :D
Ja isto ciljam na isti samo još nisam 100% odlučio hehe

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 21:00 (NikolaH41).
14 godina

ova li-po baterija,mogu i nju tako puniti?

ma super je mob zasad,dok ne otkrijem sve postavke;D

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hmm
Kakav je zvuk? :P trenutno to gledam kod uređaja koje bih mogao uzeti ,a to su .. OnePlus one , Xperia Z2, S4 , LG G3  >.>

17 godina
Doca15 kaže...

ova li-po baterija,mogu i nju tako puniti?

ma super je mob zasad,dok ne otkrijem sve postavke;D

Ma jao ne boj se za punjenej, samo par puta isprazni kao sto ti je receno do 10-15% i onda napuni, da se baterija kalibrira. S punjenjem nemos grijesit vise.

11 godina

Stigao Cubot X9 prije nekoliko dana.

Ukratko dojmovi.

Nisam zahtjevni korisnik (što god to značilo?) pa ću iznijeti neke svoje dojmove.

Čvrst mobitel.Brz i pregledan.Meni osobno lijep,tanak.Nije stigao rootan iako neki dućani imaju opciju da bude.

Ne sviđa mi se što se ne može postaviti lock screen wallpaper iz galerije slika.

Ne sviđa mi se što za pisanje u novi red (poruke i slično) treba svaki put stisnuti promijenu za velika i mala slova i što mobitel zavibrira kada nekog zoveš ili zavibrira kada pišeš poruku (svako slovo zavibrira a ne može se to isključiti).

Baterija traje i do tri dana ako ne surfaš i ako ne pričaš puno (znam da je to smiješno jer šta će ti takav mob)

Inače baterija traje jedan dan.

Mislim da bi se rootanjem oslobodilo puno "lipih stvari",ali mi se ne da upuštati u to jer ne znam da li je to dobro za ostale stvari (odnosno ne kužim se u to)

Nisam ga još puno proučio,ali ga svejedno preporučam.

1 0 hvala 0
18 godina

Bravo. A vibracije pri pisanju možeš isključiti u postavkama audio-vibracija na dodir te pod jezik i unos- postavke nadroid tipkovnice, odznači vibracija pri pritisku na tipku

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
11 godina
Ag008 kaže...

Bravo. A vibracije pri pisanju možeš isključiti u postavkama audio-vibracija na dodir te pod jezik i unos- postavke nadroid tipkovnice, odznači vibracija pri pritisku na tipku

hvala,hvala 

ali meni je vibracija na dodir isključena a to mi se dešava?

što se tiče android tipkovnice kod jezik i unos,tamo mi je postavljeno android tipkovnica,upotrijebi jezik sustava i aktivni način ulaza hrvatski

što da napravim?

15 godina

Pozdrav,

isplati li se uzimat Xenon C502 za 859kn. S obzirom na cijenu i specifikacije čini mi se dobrom ponudom.

Pingu ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Bolje bih uzeo onda za te novce zenfone 4, provjerena marka i po meni puno bolji mob. 

Koliko vidim taj nema ni 3g na 900mhz, nema ni gorilla glass i ne vidim nigdje da su testirali gps.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

pozz. dal se do 600 kn moze kupiti neki "posteni" kinez? da ima donekle kvalitetan ekran, jedno 4.7" pa na dalje, quad proc, 1gb Rama, i ostalo nije bitno? i moze link? nije za mene, frend kupuje pa ako je moguce naci nesto u tom rangu, super.. Ja sam se sjebo s jiake jk12, dakle, nista takvo :D 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

pozz. dal se do 600 kn moze kupiti neki "posteni" kinez? da ima donekle kvalitetan ekran, jedno 4.7" pa na dalje, quad proc, 1gb Rama, i ostalo nije bitno? i moze link? nije za mene, frend kupuje pa ako je moguce naci nesto u tom rangu, super.. Ja sam se sjebo s jiake jk12, dakle, nista takvo :D 

Što ti to znači "pošteni"? Ono ipak si stavio u navodnike. Pošteni mobitel ne možeš kupit za 600kn. A za "pošteni" ne znam

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice