"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.503
|
čitano: 6.753.066
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
14 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
molnyi kaže...

Ne kažem to općenito za ovaj šop, več zbog toga što je mobitel već naručen i onda se tek poslje narudžbe dođe tu i pita dal je provjeren, šta nebi trebalo bit obrnuto?

Naravno da bi!

I da, rekao si baš za ovaj shop

Kad već pišem, na Carini me čeka L200:

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/landvo-l200-review/218672.aspx

Jučer sam im poslao račun da vide vrijednost.

Koliko se obično čeka da stigne na vrata?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Nema pravila, ali u mome slucaju neko nepisano pravilo je bilo da je unutar 4 dana pake kod mene doma vec..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Koji i zašto ? I ako ima netko neki treći do 100€( s PDV-om ako treba izvana naručivat) neka preporuči! :))

3 Doogee DG310 Voyager 2
1 iNew V1

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

evo ja sam ušao u ovu temu samo da kažem da sam ja pre zadovoljan sa cubot x6 i nakon pola godine korištenja, i svakome bi preporučio taj mobitel-stvarno se isplati.....

jurehabs
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
GrandPulse kaže...

Koji i zašto ? I ako ima netko neki treći do 100€( s PDV-om ako treba izvana naručivat) neka preporuči! :))

INew i Doogee - niti jedan nije proizvodjac vec izvozni brend, tako da nijedan nije za preporuku...razlog - jako slaba ili nepostojeca podrska, nema custom romova, nemoj ocekivati update softvera. Moze sve raditi za 5, ali isto tako mzoe krenuti na lose a sanse su vece za ovo drugo vjeruj. Geldaj da nadjes neki tel od kineskog proizvodjaca a ne od brenda!

Za 100eur ces tesko naci nesto da valja i da ce trajati dugo i raditi dobro - pogledaj samo sta kod nas mozes kupiti za 100eur u maloprodaji pa ces odmah shvatiti da ni kinez za 100eur (sa svim troskovima) ne moze biti neko cudo tehnike.

Probaj sa nekim THL (recimo THL6S ili THL4000) ili JIAYU

13 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 10:35 (Chriss).

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...
Probaj sa nekim THL (recimo THL6S ili THL4000) ili JIAYU

Mozda je bolja preporuka TCL S720, ima bolji ekran od ova dva i brzi procesor, double tap to wake i slicno... TCL je inace kompanija koja je kupila Alcatel, pa se u Evropi prodaju pod tim (Alcatel) brendom.

11 godina
CyberDemonVZ kaže...
molnyi kaže...

Ne kažem to općenito za ovaj šop, več zbog toga što je mobitel već naručen i onda se tek poslje narudžbe dođe tu i pita dal je provjeren, šta nebi trebalo bit obrnuto?

Naravno da bi!

I da, rekao si baš za ovaj shop

Koliko naplaćauju uslugu carinjenja?dakle ne PDV nego uslugu carinjenja?

11 godina
majdo kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Nema pravila, ali u mome slucaju neko nepisano pravilo je bilo da je unutar 4 dana pake kod mene doma vec..

Isto pitanje,koliko naplaćuju uslugu carinjenja,znači kada roba prelazi 150 eura plaća se pdv i dodatno špediter naplati koliko?

14 godina
xstrom kaže...

Koliko naplaćauju uslugu carinjenja?dakle ne PDV nego uslugu carinjenja?

Ni slova o tome.

Gle pismo:

Javit ću kad stigne, za sve koji to još nikad nisu vidjeli/radili.

Jedino mi nije jasno zašto sam dobio pismo iz zagrebačke Carine, a ne varaždinske...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 12:10 (CyberDemonVZ).
15 godina
Pa zato što postoji samo jedna pošta carinjenja i ta je u Zagrebu
robimarko@gmail.com
18 godina
neaktivan
Wolf79 kaže...
GrandPulse kaže...

INew i Doogee - niti jedan nije proizvodjac vec izvozni brend, tako da nijedan nije za preporuku...

Krivo za DOOGEE...molim te ne piši ******....

Ne znam otkuda ti takve informacije...neznanje ili namjerno opstruiranje...

Year Established:

2002

No. of Total Staff:

350 to 399

OEM Services:

Yes

No. of R&D Staff:

10 to 19

No. of Engineers:

20 to 29

Total Annual Sales:

US$700,000 to 799,999

Brand Names:

DOOGEE

Primary Competitive Advantages:

Experienced R&D Department

OEM Capability

Production Capacity

Large Product Line

Reliability

Buyer's Specifications Accepted

Capital:

US$200,000 to 299,999

Monthly Capacity:

160,000 to 179,999 Pieces

14 godina
robimarko kaže...
Pa zato što postoji samo jedna pošta carinjenja i ta je u Zagrebu

A tako.

Jer sam prije 4-5 godina kad sam naručivao iz Kine bio pozvan u Poštu u VŽ zaduženu za carinjenje da im javim vrijednost robe jer nisu vjerovali da je to gift.

http://www.posta.hr/default.aspx?pretpum&uredi=656

14 godina
neaktivan
xstrom kaže...

Isto pitanje,koliko naplaćuju uslugu carinjenja,znači kada roba prelazi 150 eura plaća se pdv i dodatno špediter naplati koliko?

Ne plaća se špediter, pogotovo ne ako se narucuje mobitel izvana, placa se samo 25% PDV na cijenu uređaja i poštarinu i još na to sve 30 kn carinska usluga.. O tome je pisano u temi milion i jedan puta..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
11 godina
neaktivan
Shile kaže...
Wolf79 kaže...
GrandPulse kaže...

INew i Doogee - niti jedan nije proizvodjac vec izvozni brend, tako da nijedan nije za preporuku...

Krivo za DOOGEE...molim te ne piši ******....

Ne znam otkuda ti takve informacije...neznanje ili namjerno opstruiranje...

Year Established:

2002

No. of Total Staff:

350 to 399

OEM Services:

Yes

No. of R&D Staff:

10 to 19

No. of Engineers:

20 to 29

Total Annual Sales:

US$700,000 to 799,999

Brand Names:

DOOGEE

Primary Competitive Advantages:

Experienced R&D Department

OEM Capability

Production Capacity

Large Product Line

Reliability

Buyer's Specifications Accepted

Capital:

US$200,000 to 299,999

Monthly Capacity:

160,000 to 179,999 Pieces

Bice da je ovo gore sa tockicama bila neka uvreda, nema frke al ajmo malo argumenata :)

Ovo sto si naveo tj.kopirao sa nekog internet linka, kazi mi gdje pise da je Doogee proizvodjac telefona??? Ako mi to dokazes kupicu 10kom raznig dudzija i pokloniti frendovima. Doogee je klasicni kineski brend, ljepe svoj brend na aparate koje stanca neka tvornica u Kini, oni s proizvodnjom a pogotovo nekim razvojem veze nemaju kao ni ja sto nemam...ako kinezi ne kupuju tako nesto, pa zasto bi mi? Kupujes u Kini brend a ne original proizvodjacki telefon, gdje je tu logika? To sto imaju 350 zaposlenih nesto znaci jel? Pa da si nekad bio u nekoj kineskoj tvornici shvatio bi da pravi proizvodjaci imaju na hiljade radnika...ajd da se ne preganjamo, ja i dalje stojim iza sljedecih tvrdnji:

1. Doogee nije proizvodjac telefona u Kini, vec klasicni naljepljivac brenda na tudje modele

2. Podrska za Doogee i slicne je jako losa ili ne postoji uopce, pitaces zasto je to uopce vazno? E pa vidi, nakon par mjeseci kad vecina noname kineza koji nisu ljudski napravljeni krene da baguje, e pa onda ces shvatit zasto je ovo vazno - nece biti niko da ti pomogne da spasis telefon

3. Nema custom ROM-ova, ili su tako sklepani da nema sanse da ih koristis bez trganja zivaca

4. Software update zaboravi, dobices 1 ili max 2 za par godina i to je sve, a update na Kitkat ili Lolipop je mission impossible

Naravno ne kazem da ce neminovno krepat neki takav telefon, samo je valjda logicnije uzeti nesto sto kosta isto a sutra ako se pojavi neki problem imaces neku sansu da to sredis!

Evo i za one koje zanima neki okviran spisak brendova koji nam se nude kao kinezi, ali to us samo prepakovani modeli koji se prave za Eur a u Kini nemaju licencu niti se prodaju uopce, vecina pravi klonove ili samo nasminkaju neki postojeci model:

Cubot, Star, Landvo, Elephone, Doogee, iNew, Kingzone, Leagoo, Mpai, Mpei, Mpie, M-Horse, Mijue, Jiake, Catee, HDC, HTM, Laude, Axgio, Haipai, iWing, Feiteng.

Kad god je moguce drzite se Huaewi, Lenovo, Xiaomi, Coolpax, Vivo, BKK (Oppo, OnePlusOne), Meizu, Zopo, TCL, Jiayu itd...ima ih sasvim dovoljno da nema potrebe rizikovati sa ovim gornjima, cak iako ponuda zvuci odlicno...

18 godina
neaktivan

Podaci jesu copy/paste ... ali su sa referentne stranice http://www.globalsources.com/ .

Ovakve rekla/kazala podatke možeš samo na ovom forumu postavljat :P .Bug forum jednom Bug forum uvijek...zato i je na glasu kod profesionalaca na kojem je.

Ne kažem da nemaš pravo u stavkama 2,3 i 4.Al pod brojem 1 nemaš. :D

Over nad out.

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Global first Android5.0 Business type smartphone - DOOGEE Titans2 DG700

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav svima

jeli tko naručivao s ove stranice: 

http://www.aliexpress.com/category/5090301/mobile-phones.html?site=glo&shipCountry=HR&pvId=2-200005306,200001046-8175,217-200003795&isrefine=y

Ne razumijem se pa me zanima jesu dobri ovi Lenovo mobiteli ili nešto drugo preporučate? Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 18:46 (osvit).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam baš bio toliko upoznat s tim zato hvala na info! 

Što onda kažeš da uzmen THL T6S ?

17 godina
osvit kaže...

Pozdrav svima

jeli tko naručivao s ove stranice: 

http://www.aliexpress.com/category/5090301/mobile-phones.html?site=glo&shipCountry=HR&pvId=2-200005306,200001046-8175,217-200003795&isrefine=y

Ne razumijem se pa me zanima jesu dobri ovi Lenovo mobiteli ili nešto drugo preporučate? Hvala.

Svaki ima svoje prednosti i mane, moras bit određeniji s željenim modelom, jer ipak, nemaju svi istu cijenu pa time ni specifikacije.

Stranica ti je nes tipa ebay, mozes nac povoljnije stvari neg na drugim shopovima al moras pripazit da bude neki prodavac s pozitivnom reputacijom i pozeljno je da ima sto vise prodanih mobitela. Izbjegavaj neke sa slabom prodajom i reputacijom jer nikad ne znas sta mozes dobit od njih.

15 godina
odjavljen

...najbolje za 1000 kuna što se može dobiti me zanima.

0 0 hvala 0
14 godina
osvit kaže...

...najbolje za 1000 kuna što se može dobiti me zanima.

Ako možeš dati 1200, onda defitnitivno Zenfone 5.

https://www.alzashop.com/search.htm?exps=asus+zenfone+5

(Izlgeda da su na akciji)

14 godina

Nisu na akciji, takva im je cijena vec nekoliko tjedana. I nije bas 1200kn, nego 1250kn za 1.6GHz/8GB/1GB model i 1390kn za 2.0GHz/16GB/2GB model.

Po meni je do 1000kn dobar izbor Acer Z410 (cca 970kn), prednost mu je LTE, a mana malo losija kamera (5MP) i to sto je ekran qHD rezolucije (250ppi). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Nisu na akciji, takva im je cijena vec nekoliko tjedana. I nije bas 1200kn, nego 1250kn za 1.6GHz/8GB/1GB model i 1390kn za 2.0GHz/16GB/2GB model.

Po meni je do 1000kn dobar izbor Acer Z410 (cca 970kn), prednost mu je LTE, a mana malo losija kamera (5MP) i to sto je ekran qHD rezolucije (250ppi). 

svi modeli su sa 2gb rama, ali da izaše čak 1275kuna ako koristiš payapl tečaj

14 godina
assassin.st kaže...

Da, sorry 1270kn. I to je 2 GB model.

I to je moj savjet na pitanje: Ako možeš još malo gore, uzmi ZenFone.

14 godina
majdo kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Stigao u VZ za dva dana! :D Ugodno sam iznenadjen ;)

15 godina
neaktivan

jučer sam vdio prvi put redmi advance (2gb) i glavu režem da je bio 159$ sad vec 10$ skuplji, jesu gamad....

http://www.etotalk.com/xiaomi-redmi-2-216gb_p7623.html

pokušavam ga nac još negdje al ne uspijevam, a taj sam mob čekao pošto imam redmi 1s

inače mi se i meizu m1 note sviđa, ali me muči gps pošto je mediatek na njemu

kod kojeg je po vama bolji omjer dobiveno uloženo (razlika oko 30$ u cijeni ) , i dal bi mogao na meizu imat problema s gps-om

8 Xiaomi Redmi 2 Advance 2gb!!
5 meizu m1 note
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 16:31 (Sir.Green).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Evo i za one koje zanima neki okviran spisak brendova koji nam se nude kao kinezi, ali to us samo prepakovani modeli koji se prave za Eur a u Kini nemaju licencu niti se prodaju uopce, vecina pravi klonove ili samo nasminkaju neki postojeci model:

Cubot, Star, Landvo, Elephone, Doogee, iNew, Kingzone, Leagoo, Mpai, Mpei, Mpie, M-Horse, Mijue, Jiake, Catee, HDC, HTM, Laude, Axgio, Haipai, iWing, Feiteng.

Kad god je moguce drzite se Huaewi, Lenovo, Xiaomi, Coolpax, Vivo, BKK (Oppo, OnePlusOne), Meizu, Zopo, TCL, Jiayu itd...ima ih sasvim dovoljno da nema potrebe rizikovati sa ovim gornjima, cak iako ponuda zvuci odlicno...

nisam poznavatelj,meni su kineski mobiteli novost-priznajem,ipak ste Vi ovdje stručniji od mene,ali čitajući npr.o brendu Cubot čini mi se kao da je istina negdje na sredini,barem kad je u pitanju Cubot (ili bih ja podsvjesno možda htio da je ipak u onoj drugoj grupi 
Cubot
ShenZhen HuaFuRui Technology Co.,Limited

10 million items monthly from our over 20,000sqm factory

300+ engineers | 20 production lines | 1,000 workers

An Affiliated Mobile Company of Mysaga
HuaFuRui Technology is an affiliated mobile company of Mysaga, which was set up in 2005. We specialize in mobile research, manufacture, processing and sale, with a mobile brand of CUBOT. 

Rolling out over 10 Million Pieces Monthly
Our factory covers more than 20,000 square meters of land, and we have more than 300 engineers, 1,000 factory workers and 20 production lines. With such resources, our output is up to more than 10 million pieces each month.

Cooperating with B2C Foreign Websites
Since we started in 2012, we have been adopting "always keep in touch" as our slogan, and we have always been pursuing "the best products with first-class quality, competitive prices and convenient service" as our faith and core value.

In 2013, we have built strong and tight cooperation with most of the national famous B2C foreign websites including LightInTheBox, Everbuying, DX and Pandawill, and made stretched development.

Now, we have gradually developed to be one of the most blazed stars in the phone industry. We were globally registered, such as in Europe, South Africa, the Middle East, Russia, China and many other areas.

Inquire now to begin sourcing.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2015 16:14 (xstrom).
14 godina

Majdo, hvala ti na savjetu za L200!!

85 dolara!! (600kn) Aaaa :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Jel postoji koji WP mobitel? Sve sto sam uspio pronaci je par modela ali koji su napravljeni ekskluzivno za Kinu pa ne bi radili na ovim frekvencijama.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice