"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.534.034
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
11 godina
protjeran
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

kako točno ide postupak kad je mobitel na carini ja trebam čekat da mi pošalju neku potvrdu i šta onda?

0 11 hvala 0
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
nonickname kaže...

kako točno ide postupak kad je mobitel na carini ja trebam čekat da mi pošalju neku potvrdu i šta onda?

Here we go again.
17 godina
nonickname kaže...

onda je gotovo.. carina porez pdv prirez naknada za uvoz tjedna plača za jednog kineza i plus povišica za njegovu babu. Kad to sve poplatiš ne dobiješ mobitel nego ti carina pošalje papir na kojem piše:

Čitaj forum.

[M|C] jokaCRO ingame
10 godina
neaktivan

Ajmo malo na normalne teme. Sta mislite o ZTE Nubia Z5S i Z5S Mini

0 0 hvala 0
15 godina
nonickname kaže...

Dođe ti pismo na PCP brojem i samo im pošalješ mail sa tim brojem i račun od mobitela u PDF formatu.

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina

Z5s mini je na merimobiles.com ispod $200, a nedavno je bio i $180, ali nema se novaca...

Odličan mob, odmah bi ga uzeo, jedino bi bilo dobro da je baterija bar 2500 mAh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Treba mi preporuka koji mobitel kupiti pošto se prvi puta odlučujem za kineski mobitel.

Uglavnom, tražim mobitel koji ću imati par godina.

Ne razumijem se previše u kineske marke mobitela, ali prema onome što sam vidio svidjeli su mi se:

UMI ZERO

HUAWEI HONOR 6

MEIZU Mx4

ZTE NUBIA Z7 MAX 4G

XIAOMI Mi4.

Nekakvi kriteriji bi trebali biti: pouzdanost, dobra baterija, po mogućnosti servis u Hrvatskoj, kamera...

Ako sam što bitno izostavio slobodno napomenite :)

Amater sam po tom pitanju pa molim pomoć :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kazu da ce biti popust za godisnjicu firme 09.12. Pise tako na web u

0 0 hvala 0
16 godina

Evo ga, prvi kinez s lizalicom

KLIK

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
prefontaine kaže...
stručnjak kaže...

Evo ja cu pitat nesto nevezano za carinu i pdv...xd

Imam Neo 003 2Gb ram, 32 rom, poceo mi ne stvarati probkeme, npr. kamera black screen, vidim samo slike,

nekada mi neke aplikacije jednostavno stanu, ima 10 dana i viber mi radi probleme...bili pomogao hard reset, ili da promijenim rom, nisam nikada mijenjao rom te je na njemu onaj tvornicki. Koji rom da stavim? Upute bi dobro dosle i preporuke :)

prvo, imam navedeni uredjaj vec vise od mjesec dana. 

sto se tice aplikacija, nemam pojma, jer meni je s aplikacijama sve u redu. ali viber je taj koji radi i probleme, i trosi bateriju, i javlja efekt black screena. ja sam ima nekih 4,5 mjeseci bez vibera, koristim ga samo na kompjuteru, jer sam skuzio da se moj mobitel i viber bas i ne vole. znaci dok viber ne koristim sve je ok, cim mi netko posalje poruku, velika je vjerojatnost da kamera nece radit dok se ne resetira mob. uglavnom, no viber, no problem. ;)

koji ti je rom?

Ja koristim ovaj mob godinu dana,ali tek ima 2-3 mjeseca imam te probleme, prije mi je RR3 učitavalo 40s sada 4 minute, svako malo kamera ode u BS i moram resetirati mobotel, idem pisati na viber i nakon par slova blokira i opet ga moram resetirati. Android 4.2.1 osnovna verzija MOLY.WR8.Nisam mijenjao rom, ostao mi je tvornički. Pokušati ću za par dana kada dođem doma, sada mi je net jako loš.

Frka85
15 godina
neaktivan
kinez03 kaže...

trebo si ovako stavit anketu i do klinca

0 UMI ZERO
7 HUAWEI HONOR 6
4 MEIZU MX4
3 ZTE NUBIA Z7 MAX 4G
13 XIAOMI MI4
Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
17 godina
kinez03 kaže...

Pozdrav svima!

Treba mi preporuka koji mobitel kupiti pošto se prvi puta odlučujem za kineski mobitel.

Uglavnom, tražim mobitel koji ću imati par godina.

Ne razumijem se previše u kineske marke mobitela, ali prema onome što sam vidio svidjeli su mi se:

UMI ZERO

HUAWEI HONOR 6

MEIZU Mx4

ZTE NUBIA Z7 MAX 4G

XIAOMI Mi4.

Nekakvi kriteriji bi trebali biti: pouzdanost, dobra baterija, po mogućnosti servis u Hrvatskoj, kamera...

Ako sam što bitno izostavio slobodno napomenite :)

Amater sam po tom pitanju pa molim pomoć :)

Svi osim UMI zeroa. On još nije provjeren.. Sa bilo kojim od ovih ostalih nemožeš fulati...

[M|C] jokaCRO ingame
16 godina
underdog kaže...

KLIK

Već je odavno rečeno da je to jedan od ODRONA.. Mislim, dobro bi ga bilo isprobati iako sad ima Android 4.4.4 a nadogradnja će biti na 5.0 preko OTA-e. S tim da će vjerojatno biti pun kineskih apova. Karakteristike su prilično dobre, ali taj ELEPHONE se.e mobitele svako malo, tako da mi je kvalitet jako upitan. Sada izlazi i ELEPHONE G serija, koja isto tako izgleda elegantno i ima sasvim solidne karakteristike, ali kao što kažem ... jako su mi upitni po pitanju kvalitete???

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 22:04 (bodija).
15 godina

Ne znam jel netko već stavljao, ali čini se kao dobra stranica.

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 21:20 (dv14).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
underdog kaže...

KLIK

Kod mene je Elephone P9 , navikao sam se (nakon brojnih custom ROM ova) i sad je MIUI(ajd ok) , taj phone (brand) nebi nikome preporučio i nikad više na elephone !!!!

12 godina
joyjoy kaže...
underdog kaže...

KLIK

Kod mene je Elephone P9 , navikao sam se (nakon brojnih custom ROM ova) i sad je MIUI(ajd ok) , taj phone (brand) nebi nikome preporučio i nikad više na elephone !!!!

Moj Elephone P8 radi odlično sa custom ROM-om, ali to sam već prije pisao, da ne pametujem sad ponovno.

Zvučnik koji mi je bio krepao kad mi je mali zafitiljio mob u pod, je u stvari bilo puknuće PCB kabla, što sam popravio o svom trošku (120 kuna na servisu).

Prodavač (Efox) je bio korektan i poslao mi nekoliko zamjenskih dijelova (nisam htio slati njima na servis), ali mi na kraju nisu bili potrebni.

Inače, mob je odličan i nije "odron".

PSN - DeniZg80
12 godina
neaktivan

da vidimo

12 xiaomi mi4
4 huawei honor 6
3 zte nubia z7 mini

0 0 hvala 0
16 godina
DeniZg kaže...
joyjoy kaže...
underdog kaže...

KLIK

Moj Elephone P8 radi odlično sa custom ROM-om, ali to sam već prije pisao, da ne pametujem sad ponovno.

Zvučnik koji mi je bio krepao kad mi je mali zafitiljio mob u pod, je u stvari bilo puknuće PCB kabla, što sam popravio o svom trošku (120 kuna na servisu).

Prodavač (Efox) je bio korektan i poslao mi nekoliko zamjenskih dijelova (nisam htio slati njima na servis), ali mi na kraju nisu bili potrebni.

Inače, mob je odličan i nije "odron".

Pa nije ni moj odron , ali sam više očekivao. Da sam prošao bez carine biolo bi extra....... Konkretno kablić usb koji je došao je neispravan kad se poveže sa punjačem ili PCom resetuje se ili se samo ugasi , postoji bag sa beterijom ( 3 imam) kad dođe do 15% može za 20tak sekundi da "iscuri" na O% (ne uvijek ali dešavalo se) tj sve je OK sa baterijom do 20% nakon toga hitro do punjača ali na to se navikneš , to sam pročitao kod više kupaca čak i na banggod gdje sam i ja kupio. Zvučnici su šrot ali zvuk preko sluški uz pomoć BeatAudio (MIUI) je izvrstan , camera solidna izuzev zatvorenog prostora sa manje svjetla , sve u svemu MIUI ga vadi. Postoji i custom ColorOS ( sa OPPO) koji je najbolji da nije buga sa input tipkovnicom. Čak sam razmišljao da se upustim u samostalno modanje (postoji detaljno upustvo MTK6592) ali sam odustao. Da je 145$ ok , a ovako pojeftinio i još uvijek preko 190$ !

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 22:23 (joyjoy).
17 godina
moderator

Kad god netko, po tisućiti put ukupno, pita hoće li morati platiti carinu ili kako se te stvari rješavaju, ne odgovarajte mu nego ga jednostavno uputite na temu eBay - Često postavljana pitanja (FAQ), bez obzira kupovao nešto preko eBaya ili nekog drugog sajta, jer se dobar dio tih pitanja i odgovora odnosi na carinjenje.

Zbilja nema nikakvog smisla stalno i stalno odgovarati na ista pitanja.

6 0 hvala 0
12 godina
joyjoy kaže...

Pa nije ni moj odron , ali sam više očekivao. Da sam prošao bez carine biolo bi extra....... Konkretno kablić usb koji je došao je neispravan kad se poveže sa punjačem ili PCom resetuje se ili se samo ugasi , postoji bag sa beterijom ( 3 imam) kad dođe do 15% može za 20tak sekundi da "iscuri" na O% (ne uvijek ali dešavalo se) tj sve je OK sa baterijom do 20% nakon toga hitro do punjača ali na to se navikneš , to sam pročitao kod više kupaca čak i na banggod gdje sam i ja kupio. Zvučnici su šrot ali zvuk preko sluški uz pomoć BeatAudio (MIUI) je izvrstan , camera solidna izuzev zatvorenog prostora sa manje svjetla , sve u svemu MIUI ga vadi. Postoji i custom ColorOS ( sa OPPO) koji je najbolji da nije buga sa input tipkovnicom. Čak sam razmišljao da se upustim u samostalno modanje (postoji detaljno upustvo MTK6592) ali sam odustao. Da je 145$ ok , a ovako pojeftinio i još uvijek preko 190$ !

Da, taj bug s baterijom je i meni bio na službenom ROM-u, ali je nestao u većini slučajeva kad sam stavio ovaj rom. Čak i nije da iscuri baterija do kraja nego se zaledi na 5% ali još traje solidno dugo.

Zvučnici su meni OK (nisam zahtjevan korisnik), čak bih rekao da mi je kamera pri slabijem svjetlu jedina slaba točka mobitela.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 0:47 (DeniZg).
17 godina
moderator

I dajte se malo skockajte s tim kilometarskim citatima! Obrišite višak iz citiranog!

12 godina
neaktivan
frulex kaže...

Naravno, ja sam ih isprobao preko 20-ak i gotovo su svi dobri što se tiče opće funkcionalnosti, iako ima svaki poneki glitch - npr. ne radi HDMI ili flip-case. Ukratko, evo šaljem ti link za 2 po meni najbolja, friski Zhanatos koji je u principu samo mrvicu modificirani tvornički ROM (dodan je 3G SIM switch i GravityBox) te Lewa OS na kojem sam od 13 mjeseci proveo barem 9. Lewa dolazi s Aroma (touch) instalacijom na ćirilici te je samo na ENG/RUS, a Zhanatos je multilanguage (ima i HR). Ima još hrpa portova (Samsung S4, Xperia, Jiayu G5, Zopo, Lenovo itd.) te zasebni MIUI, ColorOS (isto jako dobar), ovdje je folder od developera Daradana s hrpom ROMova.

Eh, da i Radio fileovi (modem.img) za poboljšanje GSM signala i 3G prijema: meni se najboljim pokazao v19 jer besprijekorno signal radi na obje SIM kartice kao i 3G - samo treba zamijeniti originalni file s nekim file managerom s njim i restartati mob (detaljnija uputstva u txt fileu).

ne radi ti link od tog foldera sto si stavio

11 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Kad god netko, po tisućiti put ukupno, pita hoće li morati platiti carinu ili kako se te stvari rješavaju, ne odgovarajte mu nego ga jednostavno uputite na temu eBay - Često postavljana pitanja (FAQ), bez obzira kupovao nešto preko eBaya ili nekog drugog sajta, jer se dobar dio tih pitanja i odgovora odnosi na carinjenje.

Zbilja nema nikakvog smisla stalno i stalno odgovarati na ista pitanja.

dodaj taj link u prvi post

17 godina
moderator
nonickname kaže...
dodaj taj link u prvi post

Dodao sam ga i u prvi post, a postavljen je i kao vezana tema.

14 godina
neaktivan
prefontaine kaže...
frulex kaže...

ne radi ti link od tog foldera sto si stavio

Hebiga, u Chrome-u radi {#}

Evo i ispravnog linka.

12 godina
neaktivan

ma i ja sam na chromeu, i izbaci mi samo ovo u traci za pretrazivanje: chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#F!no4nGALb!1HLI6kcWP_asts-4F_MfRg

ovaj sad radi, hvala

12 godina
neaktivan

evo vidim da vam je vecini najbolji mi4,slazem se s vama i htio bi ga kupiti ali nije da bas imam u novcaniku 2300+570pdv..

zna li netko mozda oce na nekojstranici biti snizenje ili nesto sad za blagdane ili je mozda godisnjica firme ili tako nesto?

ako netko mozda zna neka napise,hvala :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

je*o ga ti, stavio si mobitel od 200 i mobitel od 400 dolara i onda bi ti da ovaj od 200 pobijedi. e ne more!

nego, ja ti preporucam mi3, beznacajno losiji od mi4 a 600-700 kn jeftiniji

14 godina

Jel imao tko kakva iskustva s reklamiranjem ovih mobova kad se kupi tako preko neta iz Kine ?? Mislim, što se tiče nekog čekanja to nije drama jer sma ja čeko i kod nas na popravak skoro 2 mjeseca. Zanima me jel znate kakva je šema s dostavom i to ??

17 godina
Sa xiaomishopa.com Eu direct te mi4 dodje ispod 2700kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice