Da li ga tko ima? Zanima me da li se isplati dati cca 2000 kn za njega (u hr)?
Nemam iskustva s nekim softverskim preinakama, promjenama ROM memorije... Bojim se da bih napravio sra...
Recenzija - ThL 5000
Da li ga tko ima? Zanima me da li se isplati dati cca 2000 kn za njega (u hr)?
Nemam iskustva s nekim softverskim preinakama, promjenama ROM memorije... Bojim se da bih napravio sra...
Recenzija - ThL 5000
Traze mi ovi s efox-a da im dostavim racun kako bi mi vratili pdv i carinu, posto njima treba dugo da odgovore da pitam ovdje. Hocu li im s paypala poslati ili ?
pa nisi paypalom carinu i pdva platio
Pa onda sam ja njima poslo te racune, ne znam onda sta mi trazi drugo.
Carini saljes paypal racune, a efoxu saljes racune sto si dobio od carine da platis carinu tj pdv..
S carine sma dobio jedino ovo http://postimg.org/image/sp8kkx3tf/ i oni kazu da nije to i ne mogu mi vratiti pare.
Traze mi ovi s efox-a da im dostavim racun kako bi mi vratili pdv i carinu, posto njima treba dugo da odgovore da pitam ovdje. Hocu li im s paypala poslati ili ?
pa nisi paypalom carinu i pdva platio
Pa onda sam ja njima poslo te racune, ne znam onda sta mi trazi drugo.
Carini saljes paypal racune, a efoxu saljes racune sto si dobio od carine da platis carinu tj pdv..
S carine sma dobio jedino ovo http://postimg.org/image/sp8kkx3tf/ i oni kazu da nije to i ne mogu mi vratiti pare.
Naravno da je to to sto im trebas dati. A naravno i da se oni izvlace od vracanja para, kinezi su to.
Ostaje ti da im prijetis gadjenjem po forumima portalima, youtubu...
To je samo izvod carinskog računa, odakle oni znaju da si ti to platio, trebaš poslati slike uplatnice za carinu i pdv.
Ja sam Pandi slao sve sliku paketa da je otvaran i da se vidi poštanska traka, pismo i račun od carine i slike uplatnica.
Povrat dobio u roku 2 dana.
Molio bih vas komentar mobitela Zopo ZP1000s. Ima li neko nekih iskustava s konkretnim modelom? I to baš ovim sa oznakom S na kraju a ne s "običnim" 1000. Hvala vam!
To je samo izvod carinskog računa, odakle oni znaju da si ti to platio, trebaš poslati slike uplatnice za carinu i pdv.
Ja sam Pandi slao sve sliku paketa da je otvaran i da se vidi poštanska traka, pismo i račun od carine i slike uplatnica.
Ma ovi me nerviraju sto uvijek cekam 2-3 dana da odgovore na mail a reko sam im da nisam nista drugo dobio, ustvari dobio sam jos nesto iz poste da sam platio i to sam im slao. Sto rece kolega forumas iznad kinezi su to pa vjerovatno pokusavaju da se izvuku nekako. Ne da mi se natezati s njima reko sam im da cu poslati paypalu mail i da cu im ostaviti negativan dojam :D
delete
Ako se ne varam, postoji još šansa da izbjegnem PDV?
kako si to zakljucio?
kako si to zakljucio?
Stvarno ne razumijem, svjesno naručujete mobitel znajući da će te 90% platiti carinu i PDV, pa se tresete i blamirate po forumu ajme hoćeli, jesam li izbjegao, koliko će mi doći...itd. Ako dođe da platiš, platiš i amen. Neki dan sam platio porez i carinu na robu vrijednu 35$. Ako imate za mob 100 i više dolara imate i za porez i carinu. LP
kako si to zakljucio?
Stvarno ne razumijem, svjesno naručujete mobitel znajući da će te 90% platiti carinu i PDV, pa se tresete i blamirate po forumu ajme hoćeli, jesam li izbjegao, koliko će mi doći...itd. Ako dođe da platiš, platiš i amen. Neki dan sam platio porez i carinu na robu vrijednu 35$. Ako imate za mob 100 i više dolara imate i za porez i carinu. LP
Kad prihvatiš činjenicu da se većina postova na ovom forumu odnosi na carinu i PDV, te da nitko od tih ljudi koji pitaju nije pročitao prvu stranicu gdje je sve objašnjeno, bit će ti puno lakše, vjeruj mi.
Evo ja cu pitat nesto nevezano za carinu i pdv...xd
Imam Neo 003 2Gb ram, 32 rom, poceo mi ne stvarati probkeme, npr. kamera black screen, vidim samo slike,
nekada mi neke aplikacije jednostavno stanu, ima 10 dana i viber mi radi probleme...bili pomogao hard reset, ili da promijenim rom, nisam nikada mijenjao rom te je na njemu onaj tvornicki. Koji rom da stavim? Upute bi dobro dosle i preporuke :)
Moguce je da ti se to dogadja nakon update-a Viber-a. Tako je bilo meni na Lenovu pa san deinstalirao update.
Mozes skroz deinstalirat i stavit neku prijasnju verziju.
Jel ima netko green orange mobitel ?
Kakav je što se tiče kvalitete ,prvenstveno me zanima model n1 jel ok ne zahtjevnom useru za viber ,whatsupp i sl . i surfanje po netu ?
Ja sam samo poslao onu potvrdu sa carine na kojoj je iznos pdv-a i tečaj dolara po kojem je obračunato. Budući sam išao po njega na poštu jer nisam bio doma kad je poštar došao tamo sam platio još par kuna uslugu i nešto te sam i to poslao uz objašnjenje koliko je to dolara po onom tečaju od carine i uredno su mi kroz dva dana vratili refund na paypal. Naravno da su prije toga pokušali sa kuponom.
Pozdrav svima, novi sam sa ovom online kupovinom mobitela i nadam se da neću nekome izvući živce sa ponovnim postavljanjem pitanja kako , što itd.
Naime, htio sam naručiti sa ovih EU stranica tipa antelife, efox-shop i sl. pa me zanima da li se izbjegava carina i pdv samo u slučaju da naručim mob iz EU skladišta (Španjolska, Njemačka) il se to odnosi na bilo kakvu kupovinu preko njihovih stranica iako ga recimo nemaju na stocku u EU skladištu nego samo u Kini. Inače sam iz BiH al bi naručio na HR adresu.
Unaprijed zahvaljujem
jel xiaomi mi3 najbolji od skupljih kineza ili neki drugi? znaci oko 2000kn
Narode, ukoliko netko trazi jeftin mobitel, preporucam vam da pogledate sljedeći uređaj
Navedeni uređaj mi je stigao na recenziranje, ovih dana cu napraviti i detaljnu recenziju, pa će te tamo moci sve procitati..
Na prvu što vam mogu reci je da mobitel stvarno djeluje odlicno, zavrsna obrada je super, podsjeca malo na 1+1 svojim oblikom, nigdje ne škripi, nadam se da će tako i ostati nakon dužeg korištenja, i prva stvar koja mi se svidila ovako brzinski je dupli pritisak na ekran da ga se upali, zgodan dodatak.. :)
Specifikacije možete vidjeti na linku malo poviše, a evo i ovdje da napišem:
Brand: Landvo
Type: Phablet
CPU: MTK6582
Cores: Quad Core, Cortex-A7, 1.3GHz
GPU: Mali-400 MP
RAM: 1GB RAM
ROM: 8GB
Trenutna cijena uređaja je 90.89$, poštarina je besplatna.. Ukoliko bude zainteresiranih javite se na PP pa vam mogu dati i kod za popust od još 7$..
Vidim u drugim shopovima i jeftinije od 90$. Ajde ako nije problem testiraj kako gps radi
Vidim u drugim shopovima i jeftinije od 90$. Ajde ako nije problem testiraj kako gps radi
Kao sto rekoh, imam kod s popustom od 7$ za one koji su zainteresirani..
to je kad kolega naručujete alkoholna pića
za sve koji su u nedoumici za poštanske pošiljke
Pozdrav svima, novi sam sa ovom online kupovinom mobitela i nadam se da neću nekome izvući živce sa ponovnim postavljanjem pitanja kako , što itd.
Naime, htio sam naručiti sa ovih EU stranica tipa antelife, efox-shop i sl. pa me zanima da li se izbjegava carina i pdv samo u slučaju da naručim mob iz EU skladišta (Španjolska, Njemačka) il se to odnosi na bilo kakvu kupovinu preko njihovih stranica iako ga recimo nemaju na stocku u EU skladištu nego samo u Kini. Inače sam iz BiH al bi naručio na HR adresu.
Unaprijed zahvaljujem
Samo ako ti dolazi iz EU skladišta ne plačaš dodatno carinu i porez jer je to već naplačeno onome tko je uvezao robu u EU, a sve šta ti dolazi izvan EU plačaš carinu i porez, bez obzira šta imaju EU skladište.
Jel sad bar malo jasnije?
Mora vam se ponavljat ka papigama uvik jedno te isto.
ocito se mora i tebi jer se carina ne plaća
Imam Neo 003 2Gb ram, 32 rom, poceo mi ne stvarati probkeme, npr. kamera black screen, vidim samo slike,
nekada mi neke aplikacije jednostavno stanu, ima 10 dana i viber mi radi probleme...bili pomogao hard reset, ili da promijenim rom, nisam nikada mijenjao rom te je na njemu onaj tvornicki. Koji rom da stavim? Upute bi dobro dosle i preporuke :)
prvo, imam navedeni uredjaj vec vise od mjesec dana.
sto se tice aplikacija, nemam pojma, jer meni je s aplikacijama sve u redu. ali viber je taj koji radi i probleme, i trosi bateriju, i javlja efekt black screena. ja sam ima nekih 4,5 mjeseci bez vibera, koristim ga samo na kompjuteru, jer sam skuzio da se moj mobitel i viber bas i ne vole. znaci dok viber ne koristim sve je ok, cim mi netko posalje poruku, velika je vjerojatnost da kamera nece radit dok se ne resetira mob. uglavnom, no viber, no problem. ;)
koji ti je rom?
to je kad kolega naručujete alkoholna pića
za sve koji su u nedoumici za poštanske pošiljke
35x6.2=217$
217/7.6=28.5€
Mislim da je jasno da će država naplaćivati SVE što može pa makar bilo i par eura iznad 22 jer još nisu oderali obične ljude...lol
Kolega nije alkohol :)
Mogao bi ti pomoći i hard reset ako probleme uzrokuje neka aplikacija. Ako želiš pak mijenjati ROM, trebalo bi prvo instalirati CWM recovery pa onda izabrati ROM, mogu ti ih nekoliko dobrih preporučiti...
Mogao bi ti pomoći i hard reset ako probleme uzrokuje neka aplikacija. Ako želiš pak mijenjati ROM, trebalo bi prvo instalirati CWM recovery pa onda izabrati ROM, mogu ti ih nekoliko dobrih preporučiti...
Pa ovisi, ako bih bilo bolje promijeniti rom to bi i napravio...može prijedlog, dapače, neda mi se mijenjati 100 puta da pogodim koji je bolji.
top 5 skupljih kineza?
Naravno, ja sam ih isprobao preko 20-ak i gotovo su svi dobri što se tiče opće funkcionalnosti, iako ima svaki poneki glitch - npr. ne radi HDMI ili flip-case. Ukratko, evo šaljem ti link za 2 po meni najbolja, friski Zhanatos koji je u principu samo mrvicu modificirani tvornički ROM (dodan je 3G SIM switch i GravityBox) te Lewa OS na kojem sam od 13 mjeseci proveo barem 9. Lewa dolazi s Aroma (touch) instalacijom na ćirilici te je samo na ENG/RUS, a Zhanatos je multilanguage (ima i HR). Ima još hrpa portova (Samsung S4, Xperia, Jiayu G5, Zopo, Lenovo itd.) te zasebni MIUI, ColorOS (isto jako dobar), ovdje je folder od developera Daradana s hrpom ROMova.
Eh, da i Radio fileovi (modem.img) za poboljšanje GSM signala i 3G prijema: meni se najboljim pokazao v19 jer besprijekorno signal radi na obje SIM kartice kao i 3G - samo treba zamijeniti originalni file s nekim file managerom s njim i restartati mob (detaljnija uputstva u txt fileu).
ocito se mora i tebi jer se carina ne plaća
Pardon moja greška, na večinu tehničke robe uključujući mobitele ne plača se carina.