Pa točno to... Boli me kuro za prednju kameru, a slikam većinom uveče na izlascima. M8 2k kn na njuški, m9 će biti 4. Fak dat šite
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I opet nisi odgovorio na pitanje...
Ne znam kako da direktnije pitam. HTC kad je napravio mob, da li je mislio na one koji imaju m8? Svaki mob mora nešto dati i donjeti nešto novo kako bi se sa prethodnika prešlo na novi model. M9 nema nijednu stavku koja je bolja nego na m8. Sry
Čekam kraj mjeseca da ga probam, no na slijepo su ovo razlozi:
1) dizajn, ovaj put me privlači silver on gold kombinacija
2) 32 GB interne
3) bolji zvuk (glasnoća nije mjerilo, iP6 i S6 imaju glasan zvučnik, koji je očaj)
4) FFC (osobno bih volio da je i RFC ostala 4UPx), ali i ova će na 10MPx bit ok za mene.
5) Power tipka
6) Ekran s novim polarizirajućim filterom
7) SoC, ali to mi je manje važno, no SW će ispeglat probleme.
8) usb 3.0 i znatno brži NAND.
9) Sapphire glass na RFC.
I da, ciljana skupina su novi korisnici i upgrade sa OneX/M7.
ptspclan.com | visit us ^^
Ne znam kako da direktnije pitam. HTC kad je napravio mob, da li je mislio na one koji imaju m8? Svaki mob mora nešto dati i donjeti nešto novo kako bi se sa prethodnika prešlo na novi model. M9 nema nijednu stavku koja je bolja nego na m8. Sry
Čekam kraj mjeseca da ga probam, no na slijepo su ovo razlozi:
1) dizajn, ovaj put me privlači silver on gold kombinacija
2) 32 GB interne
3) bolji zvuk (glasnoća nije mjerilo, iP6 i S6 imaju glasan zvučnik, koji je očaj)
4) FFC (osobno bih volio da je i RFC ostala 4UPx), ali i ova će na 10MPx bit ok za mene.
5) Power tipka
6) Ekran s novim polarizirajućim filterom
7) SoC, ali to mi je manje važno, no SW će ispeglat probleme.
8) usb 3.0 i znatno brži NAND.
9) Sapphire glass na RFC.
I da, ciljana skupina su novi korisnici i upgrade sa OneX/M7.
1) kako kome
2)kupiš htc m8 sa 32gb interne, ili 16gb + sd card
3)pogledaj par videa i procitaj par recenzija dobar je zvuk ali ništa bolji od m8
4)šta je je bolja je
5)sviđa mi se što je sa strane naravno (kao i svakome tko nema ogrome prste) ali je loše pozicioniran točno na sredini i još su gornja dva guma za glasnoćnu odvojeni pa se ako zabunit
6)hebeno
7)samo ga downclockaju nikakav primjetan skok u performancama naspram 801
9)ajde bitno da imaju
da štiti tu odličnu kameru koja je lošija od m8 u low light situacijama i previše naglašava plave bojeZvuk u razgovorima je neusporedivo bolji na M8.od recimo S5 ili iP6, a meni koji drobim barem 1h dnevno minimalno, je to jako važno, kao i glasni i kristalni zvučnici za conf call. O snimanju audia na sastancima da ne govorim.
Ekran je bolji u M9 na suncu i jakoj svjetlosti, što je meni bitno jer ja brightness uvijek drzim na auto +max slider.
Kamera ima plavu boju?? O čemu ti?
https://flic.kr/s/aHsk9KK1rJ https://flic.kr/s/aHsk9WeaxU
Ako su to tvoji razlozi onda ja to poštujem jer svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali meni su svi od tih razloga smijurija i nisu vrijedni 2k kuna koliko bi me koštala zamjena.
E pa dok htc cilja na korisnike m7/hox, ostali ciljaju na sve. I Apple i Samsung a sad ćemo za G4 vidjet.
i ok poštujem tuđe mišljenje,ali razlozi gore su smjesni...
... onako kako ti želiš da čuješ?! Da li je tebi jasno u kolikoj mjeri tržište guta proizvode?! Potrošač - osoba koja kupuje/troši/konzumira proizvode stvorene od gospodaskog sustava i koja se tom potrošnjom zadovoljava. Varaš se ako misliš da svaki potrošač kada jednom kupi nov proizvod nema potrebe za drugim. Kupljena stvar se razbije, pokvari, proda, izgubi, bude ukradena, vlasnik se zasiti...., uglavnom, vlasnik kupljene stvari iz nekog svog razloga dobije povod da kupi novu stvar. Nije mi jasno kako si se svezao, kao pijan plota, toga da sada svi koji imaju M8 moraju da ga zamjene sa M9. Puno se više proizvoida proda na novo (iz navedenih razloga) već što se očekuje da oni koji već imaju prethodni model, prodaju isti i kupe aktualni model. Tvojom logikom autoindustrija bi trebala svakih 10 godina izbacivati nove modele jer se redizajnom modeli gotovo ne razlikuju. Znaš li ti koliko košta razvoj potpuno novog modela jednog proizvoda?! Čak se, npr., svelo na tu mjeru da u industriji grafičkih čipova se razvija samo top model novog čipa dok se za modele koji će zadovoljavati "donji" segment tržišta rebradndiraju prošli top modeli.
Sardax:
Ako pod "bolji display" mislis za slabije kutove gledanja, i losiji prikaz boja, onda je svakako "bolji display"
"Moving on to grayscale calibration, we can see a dramatic reduction in accuracy when compared to the M7 and M8. Although gamma is generally correct, the white balance ends up far too green and blue. The next most notable issue seems to be related to CABC, as there’s a dramatic increase to gamma from 70% to 100% white. In practice, everything looks excessively cold and with a strange green tint to a lot of content, which really hurts the viewing experience. I"
"Outside of this basic test, I noticed that the display has worse viewing angles than the M7 and M8"
Svejedno da kupujem sad novi kupio bi definitivno m8 jer je odlican mobitel ništa na novijem nije bolje da vrijedi nadodati novaca...a ne vidim zašto bi ekipa sa m7 ili ostalim isto htjela bas kupiti taj m9
Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Svit mader ov gad! 
Sardax:
Ako pod "bolji display" mislis za slabije kutove gledanja, i losiji prikaz boja, onda je svakako "bolji display"
"Moving on to grayscale calibration, we can see a dramatic reduction in accuracy when compared to the M7 and M8. Although gamma is generally correct, the white balance ends up far too green and blue. The next most notable issue seems to be related to CABC, as there’s a dramatic increase to gamma from 70% to 100% white. In practice, everything looks excessively cold and with a strange green tint to a lot of content, which really hurts the viewing experience. I"
"Outside of this basic test, I noticed that the display has worse viewing angles than the M7 and M8"
Ovo je već davno razrješeno, plava i zelena tinta koje se pojavljuju su kod novih, tek upaljenih uredjaja, te to u potpunosti nestaje nakon dana ili max dva korištenja. Vidljivost pod kutevima je odlična, osim kod iznimno velikog kuta radi polarizirajućeg filtera i anti glarea. Isti taj ekran ima znatno manje refleksije i manje sakuplja otiske prstiju.
Svejedno da kupujem sad novi kupio bi definitivno m8 jer je odlican mobitel ništa na novijem nije bolje da vrijedi nadodati novaca...a ne vidim zašto bi ekipa sa m7 ili ostalim isto htjela bas kupiti taj m9
Svatko će raditi sa svojom lovom što hoće. Ja polovne stvari ne kupujem kao što ako kupujem tehnologiju, onda kupujem zadnje dostupno, pa makar skuplje.
Kao što ti ne vidiš razlog za preći sa M8 na M9 npr, isto tako ja vidim jako puno razloga. Netko ne voli Apple, netko HTC, pa jeli to znači da je neki uredjaj škovaca od tih?? Naravno, govorim o flagshipima.
Sardax:
I odmah pitanje. Koji je panel bio u testnom Oneu, Oneu (M8) i Oneu M9? To daje odogovore na neka pitanja. Po xda se da naći da je One dolazi sa Japan Display i Sharp panelima sa boljim rezultatima kod Japan Displaya kako kuta gledanja tako i temperature boje. Kod One (M8) ne samo da su bila ta 2 nego je uočeno i korištenje i LG panela. Naravno i ovdje je Japan Display bio najbolji.
Nego kada će One M9 kod nas? Evo u njemačkim T-Centrima već ima izloženih. Na koncu me ne bi iznenadilo da kod nas bude tek u svibnju i da predstavljanje bude zajedno sa One M8s(po specifikacijama gotovo dvotruku dulji stand-by nego kod One M9) za kojega su i rekli da dolazi u svibnju.
Dakle covijek da 6000kn gotovine i treba molit Boga da ga potrefi panel od JD-a? To je kao i ono opravdanje Sony-a di imas dvije Z3 , od kojih jedna ima banana kameru, a druga radi odlicne fotke... Nije ni cudo sta se danas prodaju takva sr*nja, kada je to pojedincima cisto ok...
Od 23.03. je u prodaji širom svijeta. U HR kažu da će biti dostupan vjerovatno krajem travnja, a sigurno od početka svibnja u sva tri operatera i dostupan u sve tri boje.
Jebale ih boje!
Dakle covijek da 6000kn gotovine i treba molit Boga da ga potrefi panel od JD-a? To je kao i ono opravdanje Sony-a di imas dvije Z3 , od kojih jedna ima banana kameru, a druga radi odlicne fotke... Nije ni cudo sta se danas prodaju takva sr*nja, kada je to pojedincima cisto ok...
Ne znam koliko lud moraš biti da daš toliko gotovine za moitel koji će za 2-3 mjeseca bit nov dobavljiv za upola te vrijednosti.
Pa gledaj i da jedan iPhone 6 vrti sva 3 ova panela(od kojih Sharp čak koliko sam upoznat nije IPS), da vrti i više proizvođača SoC-a, da čak zna vrtiti i više proizvođača imaging sensora. To je sasvim normalna pojava. I ovo što pričaš gama, spektar boja i ostalo nije problem koji se ne riješi kalibracijom, barem ne na ovim panelima koji su svi nativno barem 8 bitni. I na koncu se koriste u uvjetima koji nisu idealni pa tu i ne postoje standardi kalibracije koji ti vrijede za zatamnjenu prostoriju.
Ja sam imao taj problem na M7 i riješili su ga u okviru garancije. Znači, poslao sam ga na servis sa obrazloženjem da su boje i svjetlina ekrana drugačije u odnosu sa drugim uređajem (M8) i to su mi riješili.
Ajde dosta ove rasprave "M9 se isplati, M9 se ne isplati", idemo se malo nasmijati http://mob.hr/samsung-galaxy-note-5-stize-s-59-4k-zaslonom-i-748-ppi-gustocom-tocaka/ 
Umjesto da ulažu u softver i nešto pametno (recimo izdržlivost mobitela bez povećanja gabarita, optički zoom), oni ulažu u 4K zaslone na 6 inčnim ekranima
. Ajde QHD još i mogu podržati, logičan slijed razvoja tehnologije, pogotovo ako ga naprave tako da se ne osjeti razlika u opterećivanju u odnosu na FHD, ali ovo s 4K je smiješno...
Ja sam imao taj problem na M7 i riješili su ga u okviru garancije. Znači, poslao sam ga na servis sa obrazloženjem da su boje i svjetlina ekrana drugačije u odnosu sa drugim uređajem (M8) i to su mi riješili.
Mijenjali što ili samo podesili? Znam da se u servisu to može samo podesiti no tu mi je uvijek pitanje zašto proizvođač mobitela ne omoguči detaljniju kalibraciju korisniku da narihta ekran po želji.
Ajde dosta ove rasprave "M9 se isplati, M9 se ne isplati", idemo se malo nasmijati http://mob.hr/samsung-galaxy-note-5-stize-s-59-4k-zaslonom-i-748-ppi-gustocom-tocaka/ 
Umjesto da ulažu u softver i nešto pametno (recimo izdržlivost mobitela bez povećanja gabarita, optički zoom), oni ulažu u 4K zaslone na 6 inčnim ekranima
. Ajde QHD još i mogu podržati, logičan slijed razvoja tehnologije, pogotovo ako ga naprave tako da se ne osjeti razlika u opterećivanju u odnosu na FHD, ali ovo s 4K je smiješno...
Jer to ipak ima više veze sa temom htc one m9 naravno
Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.)
Mijenjali što ili samo podesili? Znam da se u servisu to može samo podesiti no tu mi je uvijek pitanje zašto proizvođač mobitela ne omoguči detaljniju kalibraciju korisniku da narihta ekran po želji.
Problem je bila "green tint" kamera zbog koje sam prvenstveno i poslao telefon na reklamaciju. Nešto prije toga sam kupio i M8 pa sam vidio veliku razliku u reprodukciji boja i svjetline ekrana. Na servisu su naveli da su radili kalibraciju bijele boje na kameri a šta su radili sa ekranom ne znam jer nisu napisali.
a ne vidim zašto bi ekipa sa m7 ili ostalim isto htjela bas kupiti taj m9
Aj mi sad to elaboriraj potanko tu rečenicu... A varijacije odnsono usporedbe na tu rečenicu imam milijun, sam ne znam od kud da počnem..
A ja te pitam, a zakaj baš ta ekipa sa navedenim smartfonima ne bi uzela M9?
Ovu tvoju rečenicu mogu pripisat:
1. Bubnuo si, al nisi razmislio o napisanom
2. Stvarno vjeruješ u tu izjavu!?!
Nije da te osuđujem, i imaš pravo na svoje mišljenje, al jednostavno, bubnuo si i ostao živ..
Sry, al moral sam...
a ne vidim zašto bi ekipa sa m7 ili ostalim isto htjela bas kupiti taj m9
Aj mi sad to elaboriraj potanko tu rečenicu... A varijacije odnsono usporedbe na tu rečenicu imam milijun, sam ne znam od kud da počnem..
A ja te pitam, a zakaj baš ta ekipa sa navedenim smartfonima ne bi uzela M9?
Ovu tvoju rečenicu mogu pripisat:
1. Bubnuo si, al nisi razmislio o napisanom
2. Stvarno vjeruješ u tu izjavu!?!
Nije da te osuđujem, i imaš pravo na svoje mišljenje, al jednostavno, bubnuo si i ostao živ..
Sry, al moral sam...
Ma neka ipak je forum svatko ima pravo iznjeti svoje mišljenje, ja sam se samo nadovezao na jedan svoj post prije di sam napisao da ne vidim razlog zašto bi netko dao 1000-2000kn više za m9 kada može dobiti za manje novaca praktički identican mobitel (m8) osim naravno bolju ffc 

Treba pročitati i par postova prije da bi se shvatilo :)
Ma neka ipak je forum svatko ima pravo iznjeti svoje mišljenje, ja sam se samo nadovezao na jedan svoj post prije di sam napisao da ne vidim razlog zašto bi netko dao 1000-2000kn više za m9 kada može dobiti za manje novaca praktički identican mobitel (m8) osim naravno bolju ffc 

Treba pročitati i par postova prije da bi se shvatilo :)
Ok, al quotaj il, bar napiši da se nadovezuješ, pošto mi iz tvog pročitanog posta nije ni malo tako zvučalo...
No nema veze...
Nego, M9 dolazi u Vip sljedeći tjedan, 899 kn, odmah na ruke, u tarifi XL+, pa i nije tak strašno, računal sam da bu oko 1500-2000..
Famozni S6 bu daleko skuplji bio...
HTC M9 je flop, a vlasnici istog to ne zele priznati zbog pozamasne sume koju su platili.
1.) Ekran je katastrofa. Dolazeci sa Note 3, Sony Z2 i LG G3 prmjetio sam da ekran nije dovoljno svjetal, da sve boje bacaju na plavu. Kad sam prvi put ukljucio M9 misilo sam da nesto u postavkama nije dobro odradjeno. Mogu oprostiti sto nije 2K, ali tako los ekran nisam odavno vidio.
2.) Zagrijavanje nakon 15 min koristenja neta i normalnih appova plus telefon je znao znacajno usporiti. Sa updateom djelimicno rjeseno jer M9 sada leti, nema nikakovg laga i to je najveci plus.
3.) Kamera prosjecna u danu, navecer dosta losa. Video nije najbolji, nema OIS i nema 4K, konkurencija puno bolja.
HTC M9 je flop, a vlasnici istog to ne zele priznati zbog pozamasne sume koju su platili.
1.) Ekran je katastrofa. Dolazeci sa Note 3, Sony Z2 i LG G3 prmjetio sam da ekran nije dovoljno svjetal, da sve boje bacaju na plavu. Kad sam prvi put ukljucio M9 misilo sam da nesto u postavkama nije dobro odradjeno. Mogu oprostiti sto nije 2K, ali tako los ekran nisam odavno vidio.
2.) Zagrijavanje nakon 15 min koristenja neta i normalnih appova plus telefon je znao znacajno usporiti. Sa updateom djelimicno rjeseno jer M9 sada leti, nema nikakovg laga i to je najveci plus.
3.) Kamera prosjecna u danu, navecer dosta losa. Video nije najbolji, nema OIS i nema 4K, konkurencija puno bolja.
Imaš ga ili si ga isprobao na kratko?
Imaš ga ili si ga isprobao na kratko?
Jos ga imam, cekat cu par dana da vidim da li plavi ekran poprimiti prirodniju boju.
Za tebe je troll svatko tko se ne slaze s tobom. Mogu postati slike ako te bas zanima.