A kako to kod S6, koji nikakvu promjenu nema u odnosu na S3/4/5 s prednje strane je sve OK, a još su makli izmjenjivu bateriju, SD, usb 3.0, pa opet, to je navodno čudo koliko je inovativno?? Stavili su straga staklo? Eto revolucije u dizajnu majketi. Uvažavam fingerprint sensor jedino, no mislim da primjena neće biti ni blizu Appleovoj, što radi iOS-a, Apple Paya i slično.
Po tebi @Fanu, najvažnije je u svakom smartphoneu Kamera i SoC! Eto... Koliko vremena u % koristiš kameru, a koliko zvučnike ili audio output? Jeli bitnija kamera od dizajna i ergonomije? QHD je sada na razini FHD-a po količini RGB piksela, slažem se da je samsungov QHD puno bolji od LG-ovog, no jeli potreban?
rijec je o high end smartphoneoima koji kostaju 5k+ kn
u toj kategoriji svaka stavka mobitela je bitna
ali display/kamera/soc/kvaliteta izrade/dodatni featuri (fingerprint senzor npr) su najbitniji aspekti
zvucnike koristim samo za alarm ujutro i da cujem kad imam poziv ili poruku (a posto mi je mob uglavnom u dzepu, uz zvuk upaljena mi je i vibra tako da ne mogu masiti poziv) - sigurno necu ko idiot slusati glazbu preko zvucnika od mobitela u javnosti, a ako sam u nekom drustvu i trebam pokazati neki video eto onda imam koristi od toga sto je HTC potrosio toliko bezela na njih..
audio output (ako mislis na sluske) moze biti prejeben koliko hoce, no malo to znaci ako koristis sluske koje dolaze sa mobitelom i ako imas prosjecan sluh
kamera je dosta bitna posto mobiteli danas zamjenjuju trziste point and shoot kamera - na putovanjima (ma svugdje) uopce vise ne koristim fotic, vec samo mobitel
tako da je cinjenica sto je HTC ugradio losiji senzor od konkurencije, i jos k tome nema OIS, je porazna
sto se tice ergonomije, nije M9 tu neki prvak - ako procitas koji review vidjet ces da svi spominju kako se ostri rubovi urezu u dlanove i mobitel postane neugodno drzati u ruci duze vrijeme
ljudi su se pitali jeli potreban i full hd uz 720p pa vidimo kako je to zavrsilo..
naravno da je QHD potreban, to je znak da tehnologija displayova rapidno napreduje i oni imaju sve vise primjena (npr VR headsetovi koji bi trebali postati norma u blizoj buducnosti) - samsung je utrpao u svoj mobitele (note 4 i S6) QHD ekrane a baterija je jednaka ili bolja od prethodnika (note 3 i S5)
svi se u ovom threadu uzdate u neke softverske nadogradnje koje bi trebale magicno poboljsati kameru M9 - ako se to nije dogodilo sa M7 i M8 ne vidim zasto bi i sa M9 (koje su to odjednom znanje pokupili softverski inzinjeri iz HTCa a nisu ga imali zadnjih godina?)
sto se tice baterije - mobitel vec dolazi sa lolipopom i SOC je vec throtlan - mjesta za neki napredak nema osim ako necete instalirati custom kernele sa power saver governorima (koji jos dodatno throtlaju SOC lol)
ako se M9 ne bude dobro prodavao mislim da ce im ovo biti zadnji flagship koji ce se natjecati sa velikim igracima - oni mogu bacati novce na nove proizvode ako im neki flagship zakaze, ali HTC vise nije u toj poziciji i kinezi ga masovno pretjecu (lenovo, huawei, vivo, oppo, xiaomi, ZTE, meizu, itd)
ista sudbina ocekuje i sony sa njihovim Z4 (o kojem ovise): http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z4_photo_sample_surfaces-news-11813.php - u sonyu su ocito na nekim izvrsnim drogama i libo ih racku
mozete vi govoriti sta hocete, da je M9 ne znam koliko dobar i bolji od prethnodika i konkurencije, ali na kraju dana ce prodajni rezultati odluciti o tome, a ako je suditi po svim recenzijama i po konkurenciji, oni nece biti dobri.