Pa sta vi ocekujete da telefon ne ide na sobnoj temperaturi, punim naponom s pasivnim hladenjem iznad 25? Lol
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa sta vi ocekujete da telefon ne ide na sobnoj temperaturi, punim naponom s pasivnim hladenjem iznad 25? Lol
M9 će se u ruci još vrući činiti, jer je metal pa preuzme toplinu na sebe
Moj One "folda" kad sam kući i kad sa njim ništa ne radim. Podesio sam ga tako da se BOINC isključi ako temperatura pređe 40 stepeni. Foldanje na tri jezgre nikada telefon ne čine toliko vrućim da je neugodno da se drži u ruci. Telefon se sigurno neće pregrijati u normalnom radu. A možda i HTC puca na ženski dio potrošača obzirom "da treba držati vruć u ruci!"
Svatko tko je imo 5s u rukama zna da niti taj mobitel ne mozes drzati dugo u rukama kad krenes igrat nesto... tako je to sa aluminijem. Ali stavis ga na neku hladnu povrsinu i u roku nista ces imat super hladan teleefon. Ne znam sta se narajcali na M9 ako se svaki mobitel napravljen od aluminija zagrijava do tocke gdje ga ne mozes ugodno drzat u rukama...
Svatko tko je imo 5s u rukama zna da niti taj mobitel ne mozes drzati dugo u rukama kad krenes igrat nesto... tako je to sa aluminijem. Ali stavis ga na neku hladnu povrsinu i u roku nista ces imat super hladan teleefon. Ne znam sta se narajcali na M9 ako se svaki mobitel napravljen od aluminija zagrijava do tocke gdje ga ne mozes ugodno drzat u rukama...
Moj M8 se nikad, ali baš nikad nije toliko zagrijao da bi mi bilo neugodno držat ga u rukama.
A zašto pričaš nebuloze...
Normalna temperatura uređaja je oko 25-35C., do 40C se da izdržat...preko 40C nije dobro,a ovo 50-60C je katastrofa.
Ekipa koja stavlja svijetlinu ekrana na 90-100% i koja igra igrice neće bit zadovoljna s bilo koji mobom koji ima Snapdragon 810.
Proizvođaći su se odlučili smanjit takt procesora, ok, nije to ni toliki veliki problem, sve če to radit fluidno...ali mi korisnici za svoje nove očekujemo maximum tako da...
Ko to uopće koristi svjetlinu stalno na 90%? Pa kaj vam to nije blještavo i neugodno za oči? Ja sam cijelo vrijeme na auto brightnessu, jedino mi je vani na direktnom suncu na 100%, a inače je unutra uz normalno osvjetljenje na 20-30%. HTC je to fino napravio pa je to prvi mobitel kod kojeg u potpunom mraku nemoram sam smanjiti svjetlost, nego automatski ode na minimum.
Ko to uopće koristi svjetlinu stalno na 90%? Pa kaj vam to nije blještavo i neugodno za oči? Ja sam cijelo vrijeme na auto brightnessu, jedino mi je vani na direktnom suncu na 100%, a inače je unutra uz normalno osvjetljenje na 20-30%. HTC je to fino napravio pa je to prvi mobitel kod kojeg u potpunom mraku nemoram sam smanjiti svjetlost, nego automatski ode na minimum.
Zar to ne radi svaki smartphone?
Ne baš, naravno da smanji za neku vrijednost ali i dalje nije totalni minimum pa je u potpunom mraku preblještavo
Ne može biti "vrući" od plastike kada se zagrije, jer plastika ne odvodi toplinu.
Apsolutno netočno. iP6, M7 i M8, niti jedan se ne zagrijava ni približno kao OneX, S4/5 ili G3 kada se "upregne". Bolje da je cijeli topal, nego da je u oderđenim točkama vruć.
S810 ima problema, no što je tu je, nisu toliko dramatični više kod M9. Treba viditi koliko će downclock utjecat na redovan rad, a ne bi trebao.
Ne baš, naravno da smanji za neku vrijednost ali i dalje nije totalni minimum pa je u potpunom mraku preblještavo
Ne znam koje si ostale mobitele imao, ali meni je svaki Android koji sam imao tako radio.
Granica dimminga u stock kernelima je 10%, znači najmanja vrijednost u OSu će biti 10% svjetline zaslona.
Mislim da HTC to spušta na 5% kao i custom kerneli
Neznam točne postotke, ali znam da mi na M8 taj autobrightness odlično radi. Jednostavno nikad nemoram prebacit na manual.
True that!
Na sony i samsungu stalno moram sam štelat to, m8 je valjda prvi mob koji to radi sam. Uz sve te sitnice koje funkcioniraju savršeno na m8-ici, kad pređem na neki drugi mob fale mi neke stvari ali ne mogu točno reći koje
Nije samo to da smanje na minimum u mraku, nego u bilokojem osvjetljenju se prilagodi bolje nego bilokoji drugi flagship. Lg-je mrzim po tom pitanju, jer kad je sunce vani često mi ne da da idem iznad 90%
Ma HTC je po većini tih pitanja najbolji, i definitvno mi je najdraži proizvođač, ali mi je jako žao kad vidim neke velike kikseve koje rade a nemoraju jer imaju toliko potencijala
Kiks kao što je npr m9 :(
Ne može biti "vrući" od plastike kada se zagrije, jer plastika ne odvodi toplinu.
Ne, toplina ce se prigusivat u uredjaju. Normalno da plastika provodi toplinu, ali vodljvost je manja za red od metala koji su definitivno top vodici.
Kiks kao što je npr m9 :(
Nažalost da
A koji ti to telefon koristiš da nikad ne ode iznad 48? lol
Evo Nexus 5, G3, M8, svi su radili iznad 48 kod mene i nijedan nije bio pretopao za držanje u ruci.
Meni je g3 išao do 45 i bio izrazito neugodan za držati. Kako će tek metal koji ide preko 50?
Htc ga je ukakio gadno ove godine
Treba pričekat da dojde na tržište i onda osluškivat iskustva korisnika...
Svaki Android idle telefon je na 33, cim upalis ekran na 50% ode na 45-50.
Doslovno svaki.
Imate TWRP termometar, on je najvjerodostojniji.
G3 oko 68, N5 oko 48, M8 oko 50...
Svaki Android idle telefon je na 33, cim upalis ekran na 50% ode na 45-50.
Doslovno svaki.
Imate TWRP termometar, on je najvjerodostojniji.
G3 oko 68, N5 oko 48, M8 oko 50...
Je ako surfaš u Sahari onda je G3 na 68 C
Ja sad slušam muziku na G3, ekran upaljen i mob je na 30 C...i još se uz to puni na punjaču.
Neznam kako ti uspiješ dobiti te vrijednosti... Meni je M8 u idleu na 22-23, a kod normalnog korištenja oko 30, preko 40 nije nikad išo..
I kakvih 68 stupnjeva? Pa na tom možeš jaja ispeć
Jesam lijepo napisao TWRP?!?!?!!?
Da li je to idle ljudi moji!?
Greska...
Izbrisite post.
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5