Odlično! Zahvaljujem
Pozz svima.
Evo da malo opišem svoje iskustvo sa Gearbest.com-a
1. Naručio ulefone BE X 4.5 inch Octa Core 3G Smartphone - stigao u pristojnom roku 7-8 dana do Hrvatske (10ak dana carina analizirala -.- )
2. Naručio XIAOMI Redmi 2 Pro Smartphone - također stigao za 10ak dana, carina ovaj puta bila brža :)
3. Naručio XIAOMI RedMi Note 2 16GB 4G Phablet -
Za početak je krenulo ovako:
1.10.2015 plaćen Xiaomi, shippan tek 13.10.2015, 4.11.2015 tek došao u moje ruke. Kada sam otvorio paket, imao sam šta i vidjeti : došao neki Ainol NOVO 7 7 inch Android 4.4 Tablet PC
Carina mi naravno naplatila PDV na cijenu XIAOMI-a za proizvod koji vrijedi trećinu njega....
Obratim se supportu 5.11.2015, odgovore mi 4 dana poslije... u prvoj poruci sam im dostavio sve fotografije onoga što sam primio, da bi me oni nakon 4 dana tražili da im pošaljem fotografije paketa.
Naravno sljedeća moja poruka je bila da sam im već poslao u prethodnoj poruci sve što su tražili, da bi mi odogovorili opet nakon 4 dana ... te tako nastavili nakon svake moje poruke prema njima
Danas je evo već 22.11.2015 i još uvijek čekam refund.
Pokušao sam se dogovoriti s njima da mi ostave tablet, da mi pokrije PDV koji sam platio na njega, a da mi XIAOMI ponovno shippaju... ili da im pošaljem tablet o njihovom trošku natrag (ipak je njihova krivica), na što nisu pristali
Vrijednost košarice je izgledala ovako:
172,50$
26,74$ - GB points
145,76$ total
34$ pdv
Ispada 179,76$
Tablet cijene 50$
Što ispada 129,76
A žele mi vratiti 110$ love na gearbest račun, na što naravno nisam pristao, pa su rekli da će na paypal isplatiti....
Ukratko, sa ovom zadnjom narudžbom su mi se zgadili, ponajviše sa vremenom koji im treba da support odgovori...
Najvjerojatnije je ovo bilo zadnje što sam naručio od njih...
Da li bi mi se isplatilo preko paypala izvući lovu natrag, smatram da je puna vrijednost od 172,50+34= 206,50$ (I bodovi su novac? Barem mislim tako... ) 206,50-50$tabl.=156,50-12,5$pdv= 144$ a žele mi isplatiti 110$ natrag, što čini razliku od 34$ ... ima li smisla šiljiti zob za tu razliku?
Nadam se da ne zvučim kao neki škot, ali jednostavno neznam kako bih se ponio u ovoj situaciji?? Svaki savjet je dobrodošao...
Evo, da ja napišem svoj prvo "loše" iskustvo, koje na kraju uopće nije bilo loše, nit su oni bili krivi.
Kupio sam auto na daljinski, poslan je odma drugi dan, i za koji dan je na (lokalnom) tracking numberu pisalo da je otišlo iz Kine.
Nema ga 10.. 20....30 dana...!
Javim se ja njima, oni se naravno ispričaju, ali vele da prema njihovoj politici oni uvijek čekaju 60 dana prije nego nešto poduzimaju, tako da nek još pričekam.
Uf, 60 dana, jako puno! Do onda prođe i PayPal pokrivanje ili su oni produljili?
No uglavno, čekam, čekam i prođe i 60-ti dan.
Napišem, mail i eto odgovora za 2 dana. Bla bla, provjerite poštu, provjerite svoju adresu, provjerite....
Odma odgovor natrag, sve provjereno, nema takvog paketa u HR, adresa ispravna...
I nema odgovora! Dan, dva, tri... I kao i tebi, za 4 dana stigne... želite li povrat novca ili ponovno slanje!
Ja napišem, može ponovno slanje, ali ako može sa tracking numberom.
I stigne odgovor, "Poslano"... i odjednom zatvoren case.
I više nisam otvarao novi da pitam za tracking number.. ( na ka raju ga nije ni bilo.)
I eto, stigao meni paket za 15-tak dana i sve riješeno!
Thumb up od mene
Kad već pišem, još imamo vremena do Božića, je netko naletio na kakav dobar poklon?
Pošto je meni ovo stiglo taman prije sv. Nikole i Božića, baš sam se sjetio da i vama preporučim!
Radi se o Juriću iz crtića Auti.
http://www.gearbest.com/r-c-cars/pp_294.html
16 USD.
Kad sam ja kupovao, bilo je 15 dolara i još sam imao kupone za -2 dolara.
Ovo čudo je ogromno! Skoro 30cm.
Po našim dućanima "Jurić" od 15cm, koji ima samo naprijed-natrag košta 75-100kn. Oni pravi i do 200kn. A ovakvog velikog nisam ni vidio.
Možda nam Majdo može srediti i kakav kupončić :)
Uf, 60 dana, jako puno! Do onda prođe i PayPal pokrivanje ili su oni produljili?
Radi se o Juriću iz crtića Auti.
http://www.gearbest.com/r-c-cars/pp_294.html
16 USD.
Kad sam ja kupovao, bilo je 15 dolara i još sam imao kupone za -2 dolara.
Ovo čudo je ogromno! Skoro 30cm.
Po našim dućanima "Jurić" od 15cm, koji ima samo naprijed-natrag košta 75-100kn. Oni pravi i do 200kn. A ovakvog velikog nisam ni vidio.
Možda nam Majdo može srediti i kakav kupončić :)
Hurki poslao sam ti PP da probamo to sto prije rijesiti, pa se javi tamo..
bubatomi za tebe jos cekam odgovor hoce biti stogod..
Cyber, sto se Paypala tice, on je sada na 180 dana, tako da nema brige sto se zastite tice gdje god da kupujete.. :)
A sto se "jurića" tice saljem upit za kupon, pa cemo vidjeti hoce biti stogod..
I dalje stoji narode ona, sto god vas zanima s Gearbesta, samo se javite na PP s linkom pa cemo vidjeti da li se rijesiti popust ili neke druge pogodnosti.. :)

Narode;
Kao mali uvod u dobru staru shoping groznicu zvanu Black Friday, ekipa iz Gearbesta je pripremila akciju pod nazivom Early Bird Black Friday SALE.. Više o tome i proizvodima na akciji na sljedećem LINKU-u.. Za sva dodatna pitanja se mozete javiti preko privatne poruke :)
. Izašao me preko 40$ pa bi me dakle trebala zakočiti i carina, makar ne znam na koji način će oni saznati pravu cijenu?
Prva skuplja online kupovina? :)
Posalju ti pismo u kojem pise da im moras poslati kopiju racuna i Paypal uplate. Eto, tako znaju :)
Nije prva, bilo je već slučajeva kad su me tražili račun pa sam im ga i posalo. Nekad su slali pismo a da je paket bio ispod 22€, a nekad nisu a bio je iznad. Sad je preko, ali opet se pitam kako će znati pravu cijenu? Ja im mogu poslati račun na kojem piše cijena 1$, karikiram.
Nije prva, bilo je već slučajeva kad su me tražili račun pa sam im ga i posalo. Nekad su slali pismo a da je paket bio ispod 22€, a nekad nisu a bio je iznad. Sad je preko, ali opet se pitam kako će znati pravu cijenu? Ja im mogu poslati račun na kojem piše cijena 1$, karikiram.
Naravno, možeš krivotvoriti dokumente i pokušati prevariti Carinu.
I ne rade tamo roboti, nego ljudi :)
Da ti radiš tamo desetak godina, imas iskustva, netko kupi točno određeni model mobitela, a tebi pošalje račun na kojem piše 1$. A takvih sigurno ima.
Što bi ti napravio?
Možda bi ga prijavio nadležnoj službi zbog prevare? Možda bi pogledao online koja je stvarna cijena? Možda bi mu pustio da prođe bez PDV-a?
Jedno od toga će i oni :D
Sretno!
Narode;
Malo kasnim s djeljenjem linkova radi neplanskih problema, ali evo dok jos ima vremena da podjelim s vama. Na Gearbestu pocela je i velika akcija dobro poznat pod nazivom Black Friday, poprilicnom broju artikala je snizena cijena.
Uz sve to, svi koji su ranije kupili nesto imate opciju za okusati srecu u Lucky Draw-u..
Upravo sam naručio s Gearbest-a Xiaomi Hybrid Duals.
Inače regularna cijena je 18.95 $ s kuponom je 16.15$.
Ako nekog zanima kupon je XIAOMIHY.
Pozz svima.
Evo da malo opišem svoje iskustvo sa Gearbest.com-a
1. Naručio ulefone BE X 4.5 inch Octa Core 3G Smartphone - stigao u pristojnom roku 7-8 dana do Hrvatske (10ak dana carina analizirala -.- )
2. Naručio XIAOMI Redmi 2 Pro Smartphone - također stigao za 10ak dana, carina ovaj puta bila brža :)
3. Naručio XIAOMI RedMi Note 2 16GB 4G Phablet -
Za početak je krenulo ovako:
1.10.2015 plaćen Xiaomi, shippan tek 13.10.2015, 4.11.2015 tek došao u moje ruke. Kada sam otvorio paket, imao sam šta i vidjeti : došao neki Ainol NOVO 7 7 inch Android 4.4 Tablet PC
Carina mi naravno naplatila PDV na cijenu XIAOMI-a za proizvod koji vrijedi trećinu njega....
Obratim se supportu 5.11.2015, odgovore mi 4 dana poslije... u prvoj poruci sam im dostavio sve fotografije onoga što sam primio, da bi me oni nakon 4 dana tražili da im pošaljem fotografije paketa.
Naravno sljedeća moja poruka je bila da sam im već poslao u prethodnoj poruci sve što su tražili, da bi mi odogovorili opet nakon 4 dana ... te tako nastavili nakon svake moje poruke prema njima
Danas je evo već 22.11.2015 i još uvijek čekam refund.
Pokušao sam se dogovoriti s njima da mi ostave tablet, da mi pokrije PDV koji sam platio na njega, a da mi XIAOMI ponovno shippaju... ili da im pošaljem tablet o njihovom trošku natrag (ipak je njihova krivica), na što nisu pristali
Vrijednost košarice je izgledala ovako:
172,50$
26,74$ - GB points
145,76$ total
34$ pdv
Ispada 179,76$
Tablet cijene 50$
Što ispada 129,76
A žele mi vratiti 110$ love na gearbest račun, na što naravno nisam pristao, pa su rekli da će na paypal isplatiti....
Ukratko, sa ovom zadnjom narudžbom su mi se zgadili, ponajviše sa vremenom koji im treba da support odgovori...
Najvjerojatnije je ovo bilo zadnje što sam naručio od njih...
Da li bi mi se isplatilo preko paypala izvući lovu natrag, smatram da je puna vrijednost od 172,50+34= 206,50$ (I bodovi su novac? Barem mislim tako... ) 206,50-50$tabl.=156,50-12,5$pdv= 144$ a žele mi isplatiti 110$ natrag, što čini razliku od 34$ ... ima li smisla šiljiti zob za tu razliku?
Nadam se da ne zvučim kao neki škot, ali jednostavno neznam kako bih se ponio u ovoj situaciji?? Svaki savjet je dobrodošao...
Evo samo da kažem da sam napokon dobio 110$ natrag... nakon puno muke... i definitivno je zadnja kupovina na tom shopu...
Nastavak na Black Friday je popularni Cyber Monday, pa za sve zainteresirane i dalje ima akcija, uz malo njuškanja, i ciljanu potragu, moze se naci pokoja stvar puno jeftinija nego inace..
Totalno mi je čudna ova belgijska pošta kojom su mi poslali pošiljku. Tracking number je neki kilometarski tako da ga u stranice ips.posta.hr ne mogu niti upisati cijeloga. Na ostalim stranicama dobivam ove obavijesti:
2015-11-27 09:00,Your shipment has arrived at the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days., null
2015-11-20 13:00,Arrival at export hub, null
2015-11-20 00:01,Item is ready for transport, null
2015-11-19 01:33,Item is announced / bpost received the information, null
Što mislite, kada je realno očekivati pošiljku u sandučiću?
Gdje pratis posiljku? 17track je po meni najbolji ako nisi na njemu..
Pratim na 17track ali i na drugim stranicama, sve kažu isto. Dok sam prije naručivao dobio bih broj kojim sam mogao pratiti pošiljku preko ips.posta.hr kada bi došao u HR, a kao što rekoh ovaj broj čak ni ne stane u njihovu tražilicu.
Mislim da mi je ovo zadnji put da naručujem na Gearbestu kada mi je hitno. Još nikada nisam čekao na pošiljku 2 mjeseca, katastrofa.
Pratim na 17track ali i na drugim stranicama, sve kažu isto. Dok sam prije naručivao dobio bih broj kojim sam mogao pratiti pošiljku preko ips.posta.hr kada bi došao u HR, a kao što rekoh ovaj broj čak ni ne stane u njihovu tražilicu.
Mislim da mi je ovo zadnji put da naručujem na Gearbestu kada mi je hitno. Još nikada nisam čekao na pošiljku 2 mjeseca, katastrofa.
Bit će dobro ako dobiješ ono što si naručio nakon toliko vremena :D
Još nikada nisam čekao na pošiljku 2 mjeseca, katastrofa.
Bome ja jesam, i to preko nekoliko puta s više razlicitih shopova. Zadnje sto sam cekao dugo je naruceno s Coolicool-a, UMI Iron, od dana narudžbe do dana kad je stigao na carinu 92 dana, srecom ovog puta carina odradila svoje za 5 dana..
Prije njega s istog shopa narucen UMI eMax, on dosao u roku 25 dana, 8 dana na carini..
S Bangooda narucen Xiaomi Powerbank, nakon 3 mj stigla futrolica silikonska, power banka ni od korova..
O eBayu da ne pricam koliko toga sam bio narucivao pa nije stizalo po ohohohoh vremena.. Sjecam se jednog narucenog sata, 70$ bio, 5 mj ga nije bilo, oprostio se s ovcima, prosao rok i za dispute, kad eto u znak dobre volje seller ce poslati novi sat, nije proslo 10 dana stize sat, dva dana iza njeg stize drugi.. I to prvo dosao ovaj naknadno poslani, pa tek onda ovaj prvi..
S Gearbestom nisam imao do sada niti jedan problem s njihove strane, fina kolicina narudzbi je do sada bila, uvijek tracking i osiguranje ako je nesto vrijednije. Jedini problem je bio s naruceim kineskim mobitelom, Landvo L200, uređaj od 80$ na carini je bio oko 35-40 dana, nisam siguran tocno, slao racun 5 puta, i nikako ga dobiti.. Zadnje naruceno sto cekam sada od njih je SJ5000X akcijska kamera, power bank od Xiaomia 10000 mAh, i jos par sitnica, selfi stap i neke gluposti, maske..
Post nije s ciljem da se popljuje nekoga ili da se nekog brani, nego samo realno, da svi sa svima mogu imati problema, a netko s nikim.. Sve je stvar kako koga zapadne, nitko ne garantira da i meni se nece dogoditi neko lose iskustvo s njima, samo eto ja to ne uzimam previse k srcu, najvise me smeta sporost naše carine kad nesto zapne u ZG, pa nikako docekati. Znas da je pod nosom ti, a nikako da stigne..
Jučer, 1.12.2015. g. poslije 55 dana od narudžbe stigao moj Doogee F5. Sve radi bez greške. Carina obradila pošiljku u roku od 7 dana.
Božićna akcija/promocija je krenula na Gearbestu, pa evo i linkova na promocije, možda netko nađe nešto za sebe..
I dalje, svi proizvodi koje zelite kupiti javite se preko privatne poruke pa ako postoji mogućnost promo koda, riješit ćemo nešto :)
Akcijske kamera i ostala elektronika
Globalno link na Božićnu akciju
može pomoć? napravila sam narudžbu 27.11. i kad odem na my orders status je još uvijek processing.
znam da je bio BF i da im je vjeojatno gužva, no prošlo je već dosta pa me zanima trebam li se zbrinuti što nije dispatch?
Pošalji upit službi i ubrzati će pošiljku!
ok, hvala. strpim se onda još ;)
ok, hvala. strpim se onda još ;)
jednako kod mene..
ne odgovaraju na upite uopće, malo sam se zabrinula čitajući loše kritike :/
Kad si narucila?
Javi se s brojem narudzbe preko privatne pa da vidimo di je zapelo.. Iako iz osobnog iskustva, previse panicarite ljudi.. ;)
Eto moje jos uvijek nije poslano sad ovo zadnje naruceno, nit me to sekira, kad bude, bude.. Bitnije mi pozuriti vase nego moje pakete..

da priznajem da možda paničarim preuranjeno :) prošlo je 9 dana, probat ću se i ja strpiti malo, valjda će biti ok
pisalo je da će biti otpremljeno čim prime uplatu, kad se to nije dogodilo pitala sam ih za info - ništa od njih pa sam se zabrinula jer i iskustva koja čitam su različita
Meni je uredno dosla obavijest da mi je poslano nakon jedno 5 dana. Nisam nista posebno narucio (USB, SD karticu, i neki stalak za mob). Mozda ovisi o vrsti paketa koji se salje.
da priznajem da možda paničarim preuranjeno :) prošlo je 9 dana, probat ću se i ja strpiti malo, valjda će biti ok
Preko cega si platila?
Kao sto rekoh posalji broj narudzbe preko privatne poruke pa cemo vidjeti da se pozuri da ne panicaris bzvz ;)
Meni je uredno dosla obavijest da mi je poslano nakon jedno 5 dana. Nisam nista posebno narucio (USB, SD karticu, i neki stalak za mob). Mozda ovisi o vrsti paketa koji se salje.
Ima tu malo i srece i svega.. Eto meni je SJ5000x akcijska kamera danas zavrsila na carinu.. Sad ceo vidjeti koliko ce ta procedura ovog puta trajati..
Od ostaloga cekam mobitel, tablet, i hrpu sitnica, sve skupa 5-6 narudzbi jos nije poslano.. Bit ce Boze moj, kad dodje dodje :)
Paypal svakako stiti 180 dana, tako da ne vidim razlog za brigu.. Plati se insurance jos dodatno 1-2$ i to je to..
Stigao moj Xiaomi bluetooth stereo zvučnik. Naručen 28.10. a danas pokupljen iz sandučića. Problema sa carinom nije bilo, možda je tomu pogodovalo što je na moju zamolbu GB napisao cijenu od 20.76$, a prava je bila oko 40$. Kvaliteta zvučnika je iznad očekivanja, imam njihove zvučnike iz prethodne dvije generacije koji istina jesu dvostruko jeftiniji , ali ovaj definitivno opravdava tu razliku. Počevši od dizajna, funkcionalnosti, kompaktnosti pa sve do kvalitete i jačine zvuka, Xiaomi je sve doveo do savršenstva.
Što se tiče BT signala, navodi se max udaljenost od 10 m. Kod ovoga još nisam probao, ali u pretprethodnoj generaciji onaj okrugli zvučnik mi je radio i na 40 m od mobitela, naravno na čistini.
Više detalja u reviewu:
http://hometheatrelife.com/xiaomi-v2-stereo-bluetooth-speaker-review/
Osim oskudnih informacija o trackingu belgijskom poštom nemam zamjerki na uslugu pruženu od strane GB-a. Redovito su odgovarali na sve moje upite.