Obojica pricamo o ebayu sto mozes vidjeti. Briga mene sta on o meni prica vec dovodi u zabludu ljude koji ne znaju...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ali to tek sve saljes kad dobiješ poziv s carine.. Stigne ti kući na ime, u gornjem desnom uglu je PCP broj pod kojim je zaprimljena tvoja pošiljka i na koji se referiraš uz tracking kada salješ carini mail..

Ali to tek sve saljes kad dobiješ poziv s carine.. Stigne ti kući na ime, u gornjem desnom uglu je PCP broj pod kojim je zaprimljena tvoja pošiljka i na koji se referiraš uz tracking kada salješ carini mail..1
Ako prikažem račun od paypya imam problem, jer sam kupio više stvari, a to je zavedeno u jednom iznosu, a iz gerbesta su mi poslali u dva paketa, od kojih sam jedan već primio.
Hoće li carina prihvatiti ako samo prikažem račun od gearbesta?

Nakon 2 dana tablet chuwi hi12,se sam od sebe ugasio.
I više ne trza,koja je sad procedura za vratiti ovaj škart.:-(
Edit
Kontaktirao sam gearbet,i poslao link na video od pokvarenog tableta.
Javilimi da pričekam 2 dana.

Kutija ti je uber sitna, za razliku od nekih drugih modela, ne veca od kutije za mobitel, i za dvojicu znam da je prosao bez carine i takodjer znam za jedan Xiaomi Mi TV box 3 da je prosao par puta bez carine..
Ako budes kupovao javi se da vidimo ima li popusta jos mozda..
Kakvo je ovo sranje od trgovine,javili mi da taj model koji sam kupio ima problema sa kvalitetom.
Da ga vratom u kinu o mome trošmu,a dacemi oni vratiti pare na gb vallet ???
Lova koju sam dao za carinu je izgkeda popušena.
Ovo je prva i zadnja kupovina na gb.
Edit
Evo nakon malo natezanja sa gb i otvaranjem paypal cesa, nagodili smo se da mi vrate pola love.

Pozdrav,
naručio sam Quadcopter u vrijednosti 83$, danas mi je poštom došao poziv od carine da im moram poslati račun i te slične stavke...
E sad da li ja mogu umanjiti tu cijenu na računu ili ipak da to ne radim, s obzirom da je bio popust kada sam ja kupovao...?
Da li će me tražiti možda pdf računa sa PayPall-a ili je dovoljan ovaj račun od strane Gearbeest-a? I koliko bi me izašla carina onda i PDV?
Hvala!
Pozdrav,
naručio sam Quadcopter u vrijednosti 83$, danas mi je poštom došao poziv od carine da im moram poslati račun i te slične stavke...
E sad da li ja mogu umanjiti tu cijenu na računu ili ipak da to ne radim, s obzirom da je bio popust kada sam ja kupovao...?
Da li će me tražiti možda pdf računa sa PayPall-a ili je dovoljan ovaj račun od strane Gearbeest-a? I koliko bi me izašla carina onda i PDV?
Hvala!
Plačaš 25% od cjene,pošalji sliku paypal račuba u pdf formatu.

Ne, ne mozes umanjiti cijenu.. Na kraju krajeva na koliko bi umanjio da oni ne posumnjaju nesto s obzirom da proizvod dolazi u "kutijetini" 40x25x15?
Takve prevare ako i izvodite ne pišite i ne hvalite se s time po forumima, netko sve to procita prije ili kasnije i onda kad krene sve nizbrdo drugi su krivi što je netko dobio kaznu jer je krivotvorio racun.
Placa se 25% od iznosa plus iznos carisnkog postupka 30-50KN.. U tvome slucaju po srednjem tecaju kako post carinjenja obracunava to je cca 140KN + carinski postupak.
majdo legendo jel bi se mogla sta smanjit cijena za ove slusalice, vidim da nisu na akciji tako da bi moglo?
vec bi ih danas narucio
Kolko su pouzdani tracking brojevi koji počinju sa LVS? npr LVS1376360000317527. Naručeno 1.7., 4. zaprimljeno, 5. spremno za transport i od onda stoji.
Koliko trebam čekati da mogu iskoristiti bodove? Danas sam se registrirao.
I još jedno pitanje, planiram uzeti ovo: http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_366821.html pa me zanima da li mogu na tu cijenu iskoristiti te bodove da ju spustim ispod 22€ radi carine?
EDIT:
Za one koje možda bude zanimalo, ne treba se čekati, nego se bodovi upišu nakon što se kod narudžbe daju podaci s kartice.
Na kraju mi je izašlo 21€ sami uređaj, ali s trakingom i nekakvom poštarinom je 166kn. Valjda me ne budu opizdili na carini.
trazim ovaj diy laser graver : http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_290388.html ali u bosnu ne salju, zna li neko da li ima negdje jos za naruciti? Nasao sam na banggood ali tamo je cijena 40$ veca
ja sam kod njih uzeo dron. Drugi dan je poslan preko belgijske pošte i došao je nakon 13dana. Daljinski sam uzeo odvojeno a on je stigo u roku 9 dana. Sve u svemu vrlo brza dostava :)
jel zna neko kako funkcionira onaj 5$gift card kada se pošalje njima vlastita recenzija/video nekog proizvoda. Kolko se čeka na odgovor? .. poslah prije dva dana..
ja sam kod njih uzeo dron. Drugi dan je poslan preko belgijske pošte i došao je nakon 13dana. Daljinski sam uzeo odvojeno a on je stigo u roku 9 dana. Sve u svemu vrlo brza dostava :)
jel zna neko kako funkcionira onaj 5$gift card kada se pošalje njima vlastita recenzija/video nekog proizvoda. Kolko se čeka na odgovor? .. poslah prije dva dana..
Nekad za 2-3, nekad za tjedan dana. Sad ti je stiglo?
Ako ti je predugo, javi im se. Ako je negdje zapelo, obicno odma pokrenu cim se javis.

Naručio sam do sad najveću stvar. Auto na daljinski, veći od 30cm. To će biti stvarno velik paket. Nekoliko ljudi mu je reklo da su dobivali takve aute bez carine. Baš me zanima :)

Da li neko zna koliko se plca carina u BIH i ostali troskovi za pakete preko 50KM? (kako sam skontao preko 50KM se placa carina)
BTW do sad sam narucio 5 stvari i sve je stiglo najkasnije za 30 dana, cak su mi poslali karticu microSD od 32GB umjesto 16GB :D

ja sam narucio slusalice koje su trenutno na snizenju i dodu 26$, mene su sa iskoristenim bodovima konacno izasle 22$ to je cca 150kn, prema toj cijeni nebi trebao platit PDV, sa prvom bi trebao... koji se zapravo iznos gleda?
ja sam narucio slusalice koje su trenutno na snizenju i dodu 26$, mene su sa iskoristenim bodovima konacno izasle 22$ to je cca 150kn, prema toj cijeni nebi trebao platit PDV, sa prvom bi trebao... koji se zapravo iznos gleda?
Gleda se iznos koji piše na računu.
S obzirom da nisi baš upoznat s procesom carinjenja pročitaj ovo (nema veze što je primarno vezano uz eBay - ima puno toga vezanog uz carinjenje općenito): http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Sanse da te carine su gotovo nikakve pogotovo za slusalice.Jos kad uzmes u obzir da je raspon cijene za slusalice iz Kine d 1 usd do 100 usd a vecina ih je u cijenovnom rangu do 20 usd.
Cak i da te traze potvrdu o placanju i tada te nece cariniti jer po danasnjem prodajnom tecaju hnb 1 usd =6.74,sto znaci da tvoje slusalice kostaju 148 kn.
Paket ti 99,9 posto dolazi bez zadrzavanja na carini
Evo danas dobio potvrdu od Carine... Meni nije prošao... :(