Gearbest.com

poruka: 1.642
|
čitano: 455.261
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gearbest.com
Ja več 19 dana čekam paket,tracking kod koji su mi dali se nikad nije updeta.
Bojim se da me čeka ista sudbina.
11 godina

Imao slican slucaj, pokrenuo paypal dispute i par dana prije isteka i moje prijetnje da cu prebacit case u claim mi poslali novi paket o svom trosku

13 godina
zzz kaže...

Previše panike nigdje ne vodi.. Kao da nitko nikad nije narucivao preko neta, pa se ne zna kakva procedura vas ceka kad se narucuje iz Kine..
Imam primjera gdje su stvari doazile za 5 dana, to je rekord..

Ima primjera gdje kad zaredaju nema stajanja, stize sve unutar 2 tjedna, kao da samo meni paketi stizu..
Imam primjer gdje su ovi iz belgije slali magarcima za HR, pa sam cekao po mjesec i pol dana..
Najduze sto sam paket cekao je 4 mjeseca.. Ne znam samo kako se nisam sekirao, ali eto na kraju je došao..
Također imam primjera gdje tracking nije radio uopce, paket stigao kod mene kuci, tek tjedan iza toga tracking ko fol radi..

Sa zaključkom ću generalizirati jer zadnjih par tjedana samo citam kuknjave odakle god narucili.. Bio to Gearbest, Banggood, aliexpress, giztop, honorbuy..
Panika je jer pise da salju unutar 24 sata, nisu poslali sada je 35ti sat, i takve slicne panicne poruke, svima paket treba odmah.. Također pise i na autobusu Beogradskog prijevoznika Lasta pa ne leti, nego vozi.

Tako da, kada narucujete s internet, onaj trenutak kad prodavač preda vašu pošiljku u poštu, ona je izvan njegove kontrole.. Budite razumni, ne možete tvrditi da je posiljatelj kriv sto paket kasni.. Ne kazem da nema i njihove odgovornosti ako paket nije poslan na vrijeme, ali ipak smo mi tu sami vecinom krivi jer narucimo paket danas ocekujemo jucer.. 

P.S. Znam da ce se naci uvrijeđeni s ovom porukom, uvijek se nađe netko.. nikome direktno nije upuceno, generaliziram i odnosi se na kompletan forum i sve online trgovine..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
jaZey kaže...

Imao slican slucaj, pokrenuo paypal dispute i par dana prije isteka i moje prijetnje da cu prebacit case u claim mi poslali novi paket o svom trosku

Koliko si dana čekao paket,prije nego si pokrenuo dispute? 

16 godina
majdo kaže...
zzz kaže...

Previše panike nigdje ne vodi.. Kao da nitko nikad nije narucivao preko neta, pa se ne zna kakva procedura vas ceka kad se narucuje iz Kine..
Imam primjera gdje su stvari doazile za 5 dana, to je rekord..

Ima primjera gdje kad zaredaju nema stajanja, stize sve unutar 2 tjedna, kao da samo meni paketi stizu..
Imam primjer gdje su ovi iz belgije slali magarcima za HR, pa sam cekao po mjesec i pol dana..
Najduze sto sam paket cekao je 4 mjeseca.. Ne znam samo kako se nisam sekirao, ali eto na kraju je došao..
Također imam primjera gdje tracking nije radio uopce, paket stigao kod mene kuci, tek tjedan iza toga tracking ko fol radi..

Sa zaključkom ću generalizirati jer zadnjih par tjedana samo citam kuknjave odakle god narucili.. Bio to Gearbest, Banggood, aliexpress, giztop, honorbuy..
Panika je jer pise da salju unutar 24 sata, nisu poslali sada je 35ti sat, i takve slicne panicne poruke, svima paket treba odmah.. Također pise i na autobusu Beogradskog prijevoznika Lasta pa ne leti, nego vozi.

Tako da, kada narucujete s internet, onaj trenutak kad prodavač preda vašu pošiljku u poštu, ona je izvan njegove kontrole.. Budite razumni, ne možete tvrditi da je posiljatelj kriv sto paket kasni.. Ne kazem da nema i njihove odgovornosti ako paket nije poslan na vrijeme, ali ipak smo mi tu sami vecinom krivi jer narucimo paket danas ocekujemo jucer.. 

P.S. Znam da ce se naci uvrijeđeni s ovom porukom, uvijek se nađe netko.. nikome direktno nije upuceno, generaliziram i odnosi se na kompletan forum i sve online trgovine..

OK, je da malo paničarim, ali do sad što god sam naručio iz kine je stglo u roku od 15 dana,a stvarno mi se neda čekati mjesecima.

13 godina
zzz kaže...

OK, je da malo paničarim, ali do sad što god sam naručio iz kine je stglo u roku od 15 dana,a stvarno mi se neda čekati mjesecima.

Bez uvrede, ali dam se kladiti da ti nije sve stiglo u 15 dana, samo kad nesto narucis pa smetnes s uma i nisi opterecen svakodnevnim provjeravanjem trackinga ni ne primjetis kako dani prolaze..

Kad smo već kod paketa, sta da ja kažem?

Platis DHL, i onda mu treba 36 sati od trenutka slanja iz Kine do Zg, a u Zg je 12 dana vec na carini.. Jednako sam mogao naruciti obicnom postom i proci 40$ jeftinije..

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 12:40 (majdo).
9 godina
odjavljen
hardtoget kaže...

Pozdrav,

02.04.2016 sam narucio Mini M8S, koji je poslan nakon 10 dana, 12.04.2016 (stigao mail sa fotkom paketa).

Platio 41,23$ (39,24+1,99 tracking number)

Prema tracking broju, zadnji puta vidjen u 20.04.2016...valjda belgija.

Cekao sam do 18.05, i tada saljem upit na Gearbest support.

Odgovaraju mi drugi dan da neka se strpim do isteka 60 dana (do 12.06.2016).

U medjuvremenu dobijem mail od BPost China (koliko sam shvatio preko njih salju preko "Belgije"), u kojem moram potvrditi sa nisam dobio paket, ja, obitelj, susjedi..

Ispunjavam i saljem natrag, dobijam odgovor da ce oni kompenzirati selleru, ja neka sa selerom dogovorim povrat.

13.06. 2016, nakon isteka 60 dana, saljem Gearbestu "ticket" da nisam primio paket, bio sam jos jednom u posti provjerio da se nije negdje zaglavilo.

Opet drugi dan dobijam odgovor neka vidim da li su tocni podaci, opet pitam familiju i ostale i neka im javim.

Odgovaram da sam provjerio podatke (na koje su mi vec vise puta slali posiljke i stizale su uredno), postara pitao (opet), bio u posti.

I danas dobijem odgovor na ticket da buduci nisam platio "dodatno osiguranje" mogu birati hocu li da mi

1. ponovno posalju paket, ali moram platiti dodatnih 20$ za to, ili da mi kao znak dobre volje

2. uplate na "wallet" 20,00$ plus oni bodovi (za svaki dolar 5 point)

Da li sam previdio/zaboravio/kako god. platiti "dodatno osiguranje", ne sjecam se, ali znam da sam platio 41$, ne 20.

Buduci sam nedavno imao problem na aliexpressu sa android boxom, rekoh, kupit cu drugi preko paypala u provjerenim trgovinama.

Uglavnom, od veljace kupujem android box i cekam pakete, pa sam vec malo umoran.

Da li je netko od imao takav slucaj (vidim da je MurphyZG imao slican slucaj, samo mi nije jasno sto je bilo na kraju).

Nekako mi se cini da je to "dodatno osigranje" dodatno deranje, jer bi paket trebao biti osigran pri samom slanju.

U svakom slucaju, necu pristati na djelomicni povrat, pogotovo na njihov racun, nego vjerovatno pokrenuti PayPal case, pa sto bude.

Eto, ako netko ima iskustva, molio bih za savjet.

Nikakvo osiguranje paketa ti kao kupac nisi duzan platiti. Njihovo je da ti isporuce paket ili da ti vrate pare. Samo ti pokreni paypal case i oni ce morati dokazati da ti je paket isporucen a to ne mogu jer nemaju tvoj potpis da si ga primio. Pokusaj prevare sa njihove strane. To osiguranje paketa postoji samo na gearbestu. Ja nigdje drugo nisam vidio a godinama narucujem iz kine na sve moguce nacine. Nikad nisam doplatio ni za tracking number. Tebe kao kupca posiljka ne interesuje dok ne potpises da si primio. Ili paket ili pare Nema treceg...

16 godina
majdo kaže...
zzz kaže...

Bez uvrede, ali dam se kladiti da ti nije sve stiglo u 15 dana, samo kad nesto narucis pa smetnes s uma i nisi opterecen svakodnevnim provjeravanjem trackinga ni ne primjetis kako dani prolaze..

Kad smo već kod paketa, sta da ja kažem?

Platis DHL, i onda mu treba 36 sati od trenutka slanja iz Kine do Zg, a u Zg je 12 dana vec na carini.. Jednako sam mogao naruciti obicnom postom i proci 40$ jeftinije..

Ja sebi stavim podsjetnik na kalendar od 15 dana, tako da se mogu orjentirat.I eto do sada nikad nikakvih problema. 

Čak ni sa carinom,u roku od najviše 3 dane stigne sa carine.

U gearb. sam naručio prvi put tablet i tipkovnicu,nisu poslali zajedno nego u 2 paketa . Tipkovnica je stigla nakon 13 dana,a tablet evo nakon 19 još nije,a ide sve istom mađarskom poštom,i poslato meni isti dan.

13 godina
Torent kaže...

Pokusaj prevare sa njihove strane. To osiguranje paketa postoji samo na gearbestu. Ja nigdje drugo nisam vidio a godinama narucujem iz kine na sve moguce nacine. Nikad nisam doplatio ni za tracking number. 

Eto da te odmah razuvjerim, ocito ne kupujes svugdje i na sve moguce nacine.. U 30 sekundi samo sto sam upalio stranicu sam nasao, a ima i more drugih stranica koje nude isto.. Vec je i na forumu rasprava bila za tu doplatu na Giztopu, i da s time dobiješ jedno veliko apsolutno ništa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:01 (majdo).
14 godina
zzz kaže...

Onda si trenutno najsretniji lik na forumu

Meni je neki prosjek oko mjesec dana. A koliko vidim i ostalima, oko 20-30 dana.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
odjavljen
majdo kaže...
Torent kaže...

Pokusaj prevare sa njihove strane. To osiguranje paketa postoji samo na gearbestu. Ja nigdje drugo nisam vidio a godinama narucujem iz kine na sve moguce nacine. Nikad nisam doplatio ni za tracking number. 

Eto da te odmah razuvjerim, ocito ne kupujes svugdje i na sve moguce nacine.. U 30 sekundi samo sto sam upalio stranicu sam nasao, a ima i more drugih stranica koje nude isto.. Vec je i na forumu rasprava bila za tu doplatu na Giztopu, i da s time dobiješ jedno veliko apsolutno ništa.

U pravu si. Ebay nekoliko stotina narudzbi, alixpres nekoliko stotina narudzbi i gearbest 1 narudzba. Samo gearbest nudi tu opciju. U svakom slucaju potpuno besptotrebno bacanje para kojim nista ne dobijas. To je bila poenta...

9 godina
neaktivan
Gearbest.com

Do sada nisam imao sa Gearbestom nekih problema, sve je stizalo uredno unutar 3 tjedna. Jedan OTG stik sam cekao 6 tjedana. Zbog njega sam se dvoumio i sa android boxom, jer mi se nije dalo cekati, al ajd...bila je cijena ok, pa "valjda necu toliko cekati". I eto, proslo skoro 2 i po mjeseca. Prije ovoga sam narucio jedan sa aliexpressa ali seller nije ni poslao, pa me aliexpress obavijestio i refundirao novce prije nego sam se i pozalio.

Ne da mi se natezati, dopisivati i nadmudrivati. Da su rekli, poslat cemo ponovo, ok, ne trebaju mi novci, treba mi box. Ali ove fore sa "da pokazemo kako ste nam vrijedan kupac i koliko smo mi zlatni, uplatit cemo vam dio...", nije bas ugodno citati nakon toliko cekanja.

Naravno da oni ne mogu biti odgovorni ako se negdje zametne ili to netko zdimi, ali zato postoji posta, dostavljaci, pa neka im refundiraju. Ja sam novce dao Gearbestu (ili nekom drugom selleru).

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
zzz kaže...
jaZey kaže...

45 dana i tada sam pokrenuo disput na paypalu, ali bih ti savjetovao da pricekas 60 dana i onda krenes sa paypalom, stvarno zna kasnit iz razno razlih razloga koji nemaju veze sa gearbestom, nakon 60 dana kontaktiraj gearbest i poprilicno sam siguran da ce ti sami poslat novi bez natezanja, ovaj povrat od pola iznosa su i meni nudili tog 45-og dana

16 godina
jaZey kaže...
zzz kaže...
jaZey kaže...

45 dana i tada sam pokrenuo disput na paypalu, ali bih ti savjetovao da pricekas 60 dana i onda krenes sa paypalom, stvarno zna kasnit iz razno razlih razloga koji nemaju veze sa gearbestom, nakon 60 dana kontaktiraj gearbest i poprilicno sam siguran da ce ti sami poslat novi bez natezanja, ovaj povrat od pola iznosa su i meni nudili tog 45-og dana

Evo upravo vidim da je došlo do updeta tracking broja(Célországba elküldve, item sent abroad). 

Aplikacija sa kojom pratim kod 17track nije reagirala, i ne pokaziva update, več sam direktno na stranici mađarske pošte vidio. 

11 godina
17 godina
Gearbest.com

hardtarget zasto si cekao toliko da otvoris paypal case, sad ti je istekao rok od 45 dana i mozes se fuckati. Ja uglavnom otvorim case ako ne dodje za 30 dana i onda cekam da vidim sta ce se desiti ako ne dodje u roku samo napravim claim i to je to. Par puta sam imao problem sa Gearbestom ali na srecu sve sam rijesio preko paypala. Zadnji put sam narucio tempered glass 9h i oni mi poslali hebenu plastiku za ekran, pa nisam blesav da ne skuzim razliku, a na reviewu sve 5* cak i nakon sta sam ostavio negativan komentar i stavio losu ocjenu. 

Ta dodatna osiguranja imaju dosta njih i to je cisto uzimanje novaca. Imas paypal koji te stiti, ako ne dodje otvoris case i kasnije claim i rijesen problem. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ako dobro shvacam, rok za potrazivanje preko paypala je 180 dana, a vidio sam tu na temi da je dosta ljudi cekalo duze na pakete.

Kada sam pitao ove iz gearbesta sto je s paketom, odgovorili su mi da cekam 60 dana da budemo sigurni da paket nije dosao i da tada podnesem prigovor.

Priznajem, mislio sam da nikome nije u interesu za 40$ raditi probleme, do sada nisam imao nekih problema s kupovinom.

9 godina
odjavljen

na paypalu je 180 dana ali na drugim stranicama koje koriste usluge paypala je manje. Ebay je recimo 30 dana... Ako ti prodje rok na gearbestu ili ebayu uvijek mozes otvoriti na paypalu direktno u roku od 180 dana od dana placanja...Ne mora znaciti da ti iko radi probleme namjerno ali sta tebe to briga. Ti hoces robu ili pare i ne trebas imati razumijevanja za tudje probleme... JA otvorim case i sacekam skoro do kraja roka i onda trazim refund.

13 godina
Patrick_cro kaže...

hardtarget zasto si cekao toliko da otvoris paypal case, sad ti je istekao rok od 45 dana i mozes se fuckati. Ja uglavnom otvorim case ako ne dodje za 30 dana i onda cekam da vidim sta ce se desiti ako ne dodje u roku samo napravim claim i to je to. 

Nije mu nikakav rok istekao, rok je 180 dana, nemoj širiti dezinformacije i sijati paniku.. Bar ti za kojeg znam da si narucio mali milion puta iz Kine bi trebao to znati..

hardtoget kaže...

Ako dobro shvacam, rok za potrazivanje preko paypala je 180 dana, a vidio sam tu na temi da je dosta ljudi cekalo duze na pakete.

Dobro shvacas, pojavi li se problem, samo napravis claim i paypal ce to rijesiti za tebe, novci su sigurni.. 

Torent kaže...

na paypalu je 180 dana ali na drugim stranicama koje koriste usluge paypala je manje. Ebay je recimo 30 dana... Ako ti prodje rok na gearbestu ili ebayu uvijek mozes otvoriti na paypalu direktno u roku od 180 dana od dana placanja...Ne mora znaciti da ti iko radi probleme namjerno ali sta tebe to briga. Ti hoces robu ili pare i ne trebas imati razumijevanja za tudje probleme... JA otvorim case i sacekam skoro do kraja roka i onda trazim refund.

Jucer pricas (hvališ se) kako imas nekoliko stotina narudžbi s eBaya, i sad onda pricas ovako neke besmislice..

Kako mozes tvrditi da je na eBayu 30 dana kad nije istina, nego je i tamo 180 dana bez feedbacka, ako ostavis feedback onda mozes do 60 dana unazad pokrenuti "case" na ebayu direktno.. Evo primjera na slici, iako je ostavljen feedback, mogu dignuti case preko ebaya.. Druga stvarcica narucena dva dana prije ove vec ne mogu jer sam ostavio feedback, i proslo je 60 dana, otisla je vec u one "arhivirane/stare" narudžbe..

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 9:57 (majdo).
16 godina
neaktivan
Gearbest.com

Update: stigle Superlux HD681 nakon 13 dana :) nažalost, nisam doma pa ne mogu isprobati. 

Beware of the sharp edged weapon called human being

0 0 hvala 0
17 godina
Gearbest.com

Nisam citao nove uvjete paypala, kad se to promijenilo na 180 dana? Ma ja uglavnom otvorim nakon 30 dana i onda pricekam jos 15 dana max kako sam po starom paypalu rekao. Mislim da nije nikom u cilju cekati 180dana da mu dodje roba. Ali u svakom slucaju super sta su produzili. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
majdo kaže...
...
Torent kaže...

Jucer pricas (hvališ se) kako imas nekoliko stotina narudžbi s eBaya, i sad onda pricas ovako neke besmislice..

Kako mozes tvrditi da je na eBayu 30 dana kad nije istina, nego je i tamo 180 dana bez feedbacka, ako ostavis feedback onda mozes do 60 dana unazad pokrenuti "case" na ebayu direktno.. Evo primjera na slici, iako je ostavljen feedback, mogu dignuti case preko ebaya.. Druga stvarcica narucena dva dana prije ove vec ne mogu jer sam ostavio feedback, i proslo je 60 dana, otisla je vec u one "arhivirane/stare" narudžbe..

Timing

If you open a return request for an item that didn't match the listing description, or report that you didn't receive an item, you have a limited amount of time to take some actions. Be sure to follow these time guidelines.

Timelines

• If you haven't received an item: You can report that you didn't receive the item and open a request for a refund after the estimated delivery date has passed. You must open the request within 30 days of the estimated delivery date. Learn more about the eBay Money Back Guarantee.

• If you received an item and it doesn't match the listing description: You can open a return request no later than 30 days after the actual (or latest estimated) delivery date. If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.

The seller has 3 business days to resolve the issue from the time you start a return request for an item that doesn't match the listing description, or request a refund for an item you didn't receive. If 3 business days have passed since you started your request and the seller hasn't resolved the issue, you can ask us to step in and help. If you don't contact us within 30 days of starting a request, we assume the issue has been resolved and we close the request.

Očekujem javno izvinjenje zato sto me nazivaš lažovom i zbog tona kojim mi se obraćaš....Ako nisi sposoban sam pronaći već lupaš bezveze bolje ćuti jer ispadaš glup i ne pomažeš nikome....

Za sve ostale link pa sami pročitajte....

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 11:36 (Torent).
9 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Nisam citao nove uvjete paypala, kad se to promijenilo na 180 dana? Ma ja uglavnom otvorim nakon 30 dana i onda pricekam jos 15 dana max kako sam po starom paypalu rekao. Mislim da nije nikom u cilju cekati 180dana da mu dodje roba. Ali u svakom slucaju super sta su produzili. 

Već godinama je 180 dana na paypalu samo sto ti a ni ja ne otvaramo case na paypalu vec na stranici na kojoj smo kupili a tamo je obicno puno kraće. Obično 30 dana. Ako nisi zadovoljan rješenjem ili zakasnis onda otvaras case na paypalu direktno i tu ti je 180 dana...

17 godina
Gearbest.com

Ma vidio kasnije da su to uveli 2014 ako se ne varam, ma drzao sam se onog starog od 45 dana, a i dalje ga se drzim. nakon 30 dana dispute pa onda claim ako ne dodje za 45 dana. 

U svakom slucaju super za nas kupce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gearbest.com

Jedan od vas je nešto pobrkao. Koliko vidim, za traženje refunda izravno preko PayPala imate 60 dana. Za otvaranje rasprave 180 dana (do prije godinu i pol je bilo 45 dana). Ni ja nisam znao za ovih 180, dugo nisam ništa naručivao. Jedino za što sam pokušao otvoriti dispute, nisam uspio jer je tada bilo 45 dana (u 2014.)

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Da sve funkcioniše kao što funkcioniše zaštita kupaca na ebayu i paypalu ovaj svijet  bi bio puno ljepši...

17 godina
Gearbest.com

7.5 Dispute Resolution. If you are unable to resolve a problem directly with a Seller, you can go to the Resolution Center and follow this process:

• Open a Dispute. Open a Dispute within 180 Days of the date you made the payment to negotiate with the Seller for resolution of the Dispute.
  • Escalate the Dispute to a Claim. If you and the Seller are unable to come to an agreement, you can escalate the Dispute to a Claim within 20 Days after opening the Dispute.

Znaci 180 dana mozes otvoriti dispute i onda maximalno 20 dana cekas dispute, ako ne ide onda otvoris claim za povrat novca, da se ne natezemo.

Kao sta sam rekao nisam pratio otkad su to stavili 180 dana, ali evo ako na paypalu pise onda je to to. 

https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/useragreement-full#7

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Torent kaže...

• If you haven't received an item: You can report that you didn't receive the item and open a request for a refund after the estimated delivery date has passed. You must open the request within 30 days of the estimated delivery date. Learn more about the eBay Money Back Guarantee.

• If you received an item and it doesn't match the listing description: You can open a return request no later than 30 days after the actual (or latest estimated) delivery date. If no estimated delivery date is available, we consider the latest estimated delivery date to be 7 days from the payment date for transactions between a buyer and seller in the same country, and 30 days from the payment date for buyers and sellers in different countries.

The seller has 3 business days to resolve the issue from the time you start a return request for an item that doesn't match the listing description, or request a refund for an item you didn't receive. If 3 business days have passed since you started your request and the seller hasn't resolved the issue, you can ask us to step in and help. If you don't contact us within 30 days of starting a request, we assume the issue has been resolved and we close the request.

Očekujem javno izvinjenje zato sto me nazivaš lažovom i zbog tona kojim mi se obraćaš....Ako nisi sposoban sam pronaći već lupaš bezveze bolje ćuti jer ispadaš glup i ne pomažeš nikome....

Za sve ostale link pa sami pročitajte....

Moj ton je bio sasvim normalan do ovoga trenutka dok me nisi počeo vrijeđati i nazivati glupim. Samo sam pokušavao objasniti da sijanjem panike po forumu s tu kojekakvim rokovima ne postižeš ništa, nego se postiže kontra efekt, i odjednom ce se pojaviti hrpetina ljudi s istim pitanjem zasto moje nije stiglo, narucio sam prije 18 dana ili narucio danas jos nije poslano. Svjedoci smo toga u temi Kineski mobiteli, cim netko izleti s nekom krivom informacijom, svi se toga hvataju kao pijani plota.

Nikakvu ispriku neces dobiti jer ovog puta ti si taj koji nema pojma i ne znaš osnove engleskog, te bubaš napamet jer si negdje vidio da piše 30 dana a ostalo nisi pogledao s razumjevanjem!

Ukoliko ti engleski predstavlja toliki problem evo pomoći ću ti ja:

Ovo žuto označeno znači: Moraš otvoriti zahtjev za povrat UNUTAR 30 DANA OD predviđenog datuma isporuke.

U globalu, pravila znače ovako: Da bih mogo tražiti povrat novca mora proći procjenjeni datum dostave. Nakon što je taj datum prošao, moguće je unutar 30 dana od završetka procijenjenog datuma dostave otvoriti case i dobiti novce nazad.. Ukoliko je taj datum prosao i prošlo je ovih dodatnih 30 dana, onda ne mozes traziti refund na eBayu nego direktno moraš preko PayPala.
Ukratko, taj rok itekako debelo prelazi 30 dana kojih ti navodis, evo slucaj narudžbe pocetkom 5-og mjeseca.. 

Procijenjeni rok dostave je između 20.05 - 28.06, s tim rokom se vec prodavač debelo pokrio na eBayu sto se tice vremena dostave. Ja pravo za otvaranje casea na ebayu imam od 28.06+30 dana odnosno do 28.07.2016, a to je u ovome slučaju ukupno 85 dana od datuma kupovine za otvaranje casea!

Isto tako evo druge narucene stvari, isti dan, a evo i ovdje procijenjenog roka dostave, gotovo 20 dana manje nego za prvu stvar narucenu, i samim time mi se krajnji rok za otvaranje disputea smanjuje..

A evo i narucene stvari sinoć gdje mi ebay uopce ne dopusta otvaranje casea, nego navodi da mora proci procijenjeni rok dostave.

S ovime sva moja rasprava u ovome smjeru s tobom završava jer mi se ne da svađati s nekim arogantnim tko nije upravu ali tupi po svome i udara kao Maks po diviziji. Dobro prouci neke stvari i prevedi engleski prije nego postaneš bezobrazan i upustiš se u raspravu. Da sam u krivu priznao bi to, i reko svaka čast argumentirao si i nisam u pravu, ali ovoga puta to nije slučaj.
Ukoliko ćeš nastaviti s ovakim bezobraznim tonom i forumskim ratničenjem ideš na ignore listuda više ne vidim što pišeš. Ukoliko imaš želju nastaviti normalnu komunikaciju, sve 5 kao da se ništa nije dogodilo. Dapače, bit će mi drago.

9 godina
odjavljen
majdo kaže...
...

majdo kaže...
....

....

Ukoliko ti engleski predstavlja toliki problem evo pomoći ću ti ja:

Ovo žuto označeno znači: Moraš otvoriti zahtjev za povrat UNUTAR 30 DANA OD predviđenog datuma isporuke.

U globalu, pravila znače ovako: Da bih mogo tražiti povrat novca mora proći procjenjeni datum dostave. Nakon što je taj datum prošao, moguće je unutar 30 dana od završetka procijenjenog datuma dostave otvoriti case i dobiti novce nazad.. Ukoliko je taj datum prosao i prošlo je ovih dodatnih 30 dana, onda ne mozes traziti refund na eBayu nego direktno moraš preko PayPala.
Ukratko, taj rok itekako debelo prelazi 30 dana kojih ti navodis, evo slucaj narudžbe pocetkom 5-og mjeseca.. 

Prvo kazes nije istina da je rok 30 dana nego 180 a sad kazes 30. I sta je sad po tvom istina? I ono sto sam naveo ne kazem ja nego ebay a mislim da oni znaju. Ja imam rijeseno 67 case-ova unazad 18 mjeseci. Koliko imas ti? Lazes i jos se vrijedjas. Ne moras otvoriti zahtjev za povrat nego bilo kakav case. 30 dana kao sto tvrdim od pocetka a ti si tvrdio 180 dana sto nema veze sa mozgom a sad okreces pricu. Gdje je u ovom tvom postu onih 180 dana iz prethodnog posta? Gdje je onih 60 dana unaz iz prethodnog posta? I moj engleski je odlican hvala na pitanju... Ja godisnje pazarim on line 15-20000 USD pa se nekog k...a i kuzim u sve to...

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.6.2016 13:24 (Torent).
16 godina
neaktivan

On priča o eBayu. 180 dana se spominje na PayPal-u. Dajte više prestanite spamati temu, više ne pomažete nikome već želite dokazati da je drugi u krivu. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice