Evo konacno dosao paket iz belgije nakon 22 dana
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jel ima tko kakav kupon, kupio bih one Meizu HD50 slusalice pa da si malo umanjim cijenu.
Ili nije moguće snižavati cijenu proizvoda sa flash salea?
EDIT:
I još jedno pitanje za one koji imaju iskustva, jel ikome naplacena carina za kakve overhead slusalice?
da podijelim iskustvo.
25.5 narucen xiaomi auto punjac, danas stiglo.
ovo mi je prva kupovina preko gearbesta. za sad zadovoljan.
Jel ima tko kakav kupon, kupio bih one Meizu HD50 slusalice pa da si malo umanjim cijenu.
Ili nije moguće snižavati cijenu proizvoda sa flash salea?
EDIT:
I još jedno pitanje za one koji imaju iskustva, jel ikome naplacena carina za kakve overhead slusalice?
Nekad je moguce, nekad ne.. Provjerim pa sutra ujutro kad dobijem povratnu informaciju javim..
U 9/10 slucajeva nije nista naplaceno, jedne su bile 70$ i za njih sam platio jer i sama kutija po sebi je bila "wow" pa su ovi slali poziv kuci..
BOk
Kako ide onaj 50$ kupon, jeli to od jednom 50$, ili raspoređeno na manje vrijednosti?
Lp
Kupio sam tablet sa kineskog skladišta,vidim po trecking broju da šalju mađarskom poštom ,i 8 dana se ne mjenja status.
Dali je to normalno ?
Küldemény előkészítése a feladóáltal / Item data received.

Je,normalno je,meni je trebalo 10 dana da dodje do Budapeste tj da se status promjeni
Je,normalno je,meni je trebalo 10 dana da dodje do Budapeste tj da se status promjeni
Ok,dali ti je paket išao na carinu ?
Odkad je praksa da provjeravaju na carini? Mogu očekivati za slušalice od 20$ da će mi ih još cariniti? Ako da, baš mi se ni ne isplati kupovati s ove stranice :/

Provjera i samo carinjenje nisu nuzno povezani. Provjere vide da nije za carinjenje i puste bez naplate carine ;)
Aha, cool. Ima neka granica ispod koje se ne carini? Prije je bila 30$ ako se ne varam, nisam dugo ništa izvana naručivao.

Meni su carinili sat od 15 dolara.

Po kojoj logici su ti naplatili carinu za taj iznos?
Zar nije carina samo za predmete skuplje od 20€?
I koliko su ti dodatno naplatili? Da si izračunam isplati li mi se više naručiti iz vana :D
Inače iznos do kojeg se ne carini ako ste iz Hrvatistana je 160 kn, iznad toga se plaća PDV..

I koliko su ti dodatno naplatili? Da si izračunam isplati li mi se više naručiti iz vana :D
+12 kuna

Inače iznos do kojeg se ne carini ako ste iz Hrvatistana je 160 kn, iznad toga se plaća PDV..
Ja sam obicno prolazio bez ikakvog zaustavljana svoji paketa, ali moram te demantirati vezano za Yi kameru. Cini se da su je iz carine skuzili pa ih zaustavljaju. Ja sam platio carinu za nju, i to me ispalo skoro 200kn, na iznos od niti 450kn.
A recimo bez carine uredno prolaze power bankovi, prosli su mi i veci paketo kao sto je Xiaomi zvucnik i joystick.
@zzz
Bile su slusalice tako da ne
10 dana proslo idalje je na carini pa dokle bre vise!?
10 dana proslo idalje je na carini pa dokle bre vise!?
Koja je to carina ?
jel ima neko neki kupon za gearbest? imam neku narudzbu od 60$ pa da se to smanji sa kuponom xD
Adobe fotoshop:-)

jel ima neko neki kupon za gearbest? imam neku narudzbu od 60$ pa da se to smanji sa kuponom xD
Ima stranica kolko oćeš pa isprobavaj kupone
Srpska.
Je li ikome kada dolazio paket s Gearbesta putem Eastern Europe Expressa? Naručio sam 26.5. bluetooth zvučnik flat rate shippingom i još mi ga nisu poslali. Poslao sam im jučer upit i kažu da je nekim slučajem narudžba stopirana i da javim jesam li još uvijek zainteresiran. Tu sam se osjetio zakinutim pošto mi je zvučnik trebao dosta hitno kao poklon za rođendan i da sad ponovo naručujem ne bi stigao na vrijeme. Zatražio sam da mi ga sad pošalju nekom brzom metodom slanja i to o njihovom trošku. Sad su pristali slati Eastern Europe Expressom jer kako kažu time bi izbjegao carinu dok bi s DHL-om zapelo. Nisam nigdje na njihovom webu našao opis što je taj Eastern Europe Express i koliko njime treba da stigne pošiljka?
Do sada nisam nikada nista tako skupo pa mi nikad na carini nije stekalo.
Pozdrav,
02.04.2016 sam narucio Mini M8S, koji je poslan nakon 10 dana, 12.04.2016 (stigao mail sa fotkom paketa).
Platio 41,23$ (39,24+1,99 tracking number)
Prema tracking broju, zadnji puta vidjen u 20.04.2016...valjda belgija.
Cekao sam do 18.05, i tada saljem upit na Gearbest support.
Odgovaraju mi drugi dan da neka se strpim do isteka 60 dana (do 12.06.2016).
U medjuvremenu dobijem mail od BPost China (koliko sam shvatio preko njih salju preko "Belgije"), u kojem moram potvrditi sa nisam dobio paket, ja, obitelj, susjedi..
Ispunjavam i saljem natrag, dobijam odgovor da ce oni kompenzirati selleru, ja neka sa selerom dogovorim povrat.
13.06. 2016, nakon isteka 60 dana, saljem Gearbestu "ticket" da nisam primio paket, bio sam jos jednom u posti provjerio da se nije negdje zaglavilo.
Opet drugi dan dobijam odgovor neka vidim da li su tocni podaci, opet pitam familiju i ostale i neka im javim.
Odgovaram da sam provjerio podatke (na koje su mi vec vise puta slali posiljke i stizale su uredno), postara pitao (opet), bio u posti.
I danas dobijem odgovor na ticket da buduci nisam platio "dodatno osiguranje" mogu birati hocu li da mi
1. ponovno posalju paket, ali moram platiti dodatnih 20$ za to, ili da mi kao znak dobre volje
2. uplate na "wallet" 20,00$ plus oni bodovi (za svaki dolar 5 point)
Da li sam previdio/zaboravio/kako god. platiti "dodatno osiguranje", ne sjecam se, ali znam da sam platio 41$, ne 20.
Buduci sam nedavno imao problem na aliexpressu sa android boxom, rekoh, kupit cu drugi preko paypala u provjerenim trgovinama.
Uglavnom, od veljace kupujem android box i cekam pakete, pa sam vec malo umoran.
Da li je netko od imao takav slucaj (vidim da je MurphyZG imao slican slucaj, samo mi nije jasno sto je bilo na kraju).
Nekako mi se cini da je to "dodatno osigranje" dodatno deranje, jer bi paket trebao biti osigran pri samom slanju.
U svakom slucaju, necu pristati na djelomicni povrat, pogotovo na njihov racun, nego vjerovatno pokrenuti PayPal case, pa sto bude.
Eto, ako netko ima iskustva, molio bih za savjet.
U svakom slucaju, necu pristati na djelomicni povrat, pogotovo na njihov racun, nego vjerovatno pokrenuti PayPal case, pa sto bude.
Eto, ako netko ima iskustva, molio bih za savjet.
Trebao si to odmah napraviti cim si dobio polovično riješenje i zavrsiti s time.. Ajde posalji preko privatne poruke broj narudzbe pa probam provjeriti da li se moze nesto uciniti..