Učinkovito 150-200W napajanje zaključana tema

poruka: 2
|
čitano: 1.362
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Učinkovito 150-200W napajanje

Pozdrav,

Da li imate preporuku za neko slabije napajanje visoke učinkovitosti (80+ gold)... Naime mjerio sam koliko mi PC troši i očitao sam sljedeće: IDLE: 40W, prosječan rad: 60W, prime95: 105W.

Znači pri maksimalnom opeterećenju iz utičnice vuče 105W što je stvarno smiješno mala potrošnja. Trenutno napajanje koje imam je Fortron 400W koji je, kao i većina low end napajanje očajan pri slabom opterećenju. Kad se ništa ne radi iz utičnice vuče 40W, što iznosi 10% opeterećenja napajanja, a pri takvom opterećenju efikasnost je jako loša - oko 70%. Dok ako bi stavio neko 200W napanja, to je već 20% opterećenja i sigurno bi bilo oko 90% efikasnosti kod 80+gold napajanja.

Nije mi jasno zašto snaga napajanja stalno raste (1kW napajanja - velika ponuda) dok se potrošnja procesora i grafičkih stalno smanjuje. I zašto na tržištu nema slabijih napajanje visoke učinkovitosti?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Učinkovito 150-200W napajanje
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice