Slipstream 2

poruka: 2
|
čitano: 747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Scythe Slipstream 2

Imam jedan, za mene, čudan problem s dotičnim ventom. Imam 3 komada od kojih su dva kupljena u linksu u sb, a treći u linksu u osijeku. Svi su potpuno jednaki, 1700 rpm, bez potenciometra. Taj is os radi savršeno, na 1700, buke ima, ali je buka uglavnom od protoka zraka. Tako se ponaša spojio ga na ploču, molex ili na potenciometar kojeg imam od prije. Problem su druga dva. Na 1700 rpm uz zvuk zraka, javlja se i poprilično iritantno zujanje. spištanjem oba na 1200 rpm buka od protoka zraka i zujanje gotovo nestaje, zapravo gotovo nečujno sve dok ne bude potpuni mir u sobi i nakon nekog vremena jednostavno se čuje i to malo. Tek spuštanjem na 900 rpm ventovi su ultra tihi i nikako se ne čuje ništa. Zanima me, zbog čega je ovaj prvi oke i na 1700 okretaja i sasvim podnošljiva buja protoka zraka, i već na 1300 nema nikakvih problema, a ova dva toliko zuje. Isti su modeli, ista kutija i upute u slovo. Negdje sam čitao da stavljanje ulja na sam motor venta pomaže, no obično je to kod starih, istrošenih ventilatora.

Imam zalmanov fan mate 2, mali potenciometar za 1 vent. Da li bi mogao koristiti taj za regulaciju ta dva venta što zuje, povezati ih 3 pin to 3 pin Y kablom i samo spustiti okretaje na 900 za oba, pošto su jednakih defaultnih okretaja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Scythe Slipstream 2

Ako na molex priključku imaš dvije žice možeš zamijenit položaj jedne da vent ne bude na 12V nego na 5V. Tako će se usporiti. Inače mislim da je žuta žica 12V, crvena 5V a crne da su 0 tj. minus. Tako se može kombinirati sa naponima 5V, 7V i 12V, a to za ventilatore znaći smanjenje tj. povećanje brzine.

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice