Problem sa napajanjem hiper 5k880-pe v1

poruka: 2
|
čitano: 1.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Dešava mi se da prilikom pokretanja OCCT aplikacije i testiranja procesora pri normalnom taktu program javi grešku-procesor prevruć, pošto program može pokazati i napon na 3.3v, 5v i 12v linijama napajanja na +12v liniji mi napon oscilira od 6,5-11,5v(prilikom testa), slične brojke mi daje i speedfan, ostale linije su u granicam +-5%. Prilikom butanja kad uđem u bios pokazuje mi normalnih 12,112v. Verzije programa su OCCT 2.0.0a , speedfan 4.34. Da li je problem u programima ili u mom napajanju ili neto treće. Ostale komponente matična gigabyte ex38-ds4, intel e4500, memorija 2x1Gb kingmax, grafička saphire hd-3870 512Mb toxic.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Izmjerio sam sa multimetrom voltažu na molexima i pokazuje mi 12.2v pri opterećenju i u normalnom radu. Također sam testirao sa orthosom 12h i temp. nisu prelazile 64-65C sa intelovim box hladnjakom(procesor clocan na 2,7mhz). Znači da je vjerovatno bilo do programa samo neznam zašto bi mi occt pokazivao temperaturu 10-15C veću nego što mi pokazuju speedfan i coretemp, zar je ova verzija tako loša. Ima li tko za preporučiti neku isprobanu verziju programa za testiranje i gdje se može pokupiti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice