Evo dvoumim se između ova dva kućišta pa me zanima što bi mi vi preporučili.
Od ta dva bih prije uzeo Zalmana Z11 Plus . Ljepsi dizajn , dolazi s vise ventova i filterima za prasinu , većih je dimenzija !
zalman je vece kuciste po visini i duzini ali po sirini sigurno nije jer da je onda bi u zalmana stao 200mm ventilator (na prednjoj i gornjoj stranici).kad pogledas izgled zalmana i plasticnih dijelova koje ima na sebi kako strse vani onda je sve jasno od kud mu tolike dimenzije.
i u vezi velicine grafickih kartica koliko ja znam na hafu se moze skinuti ladica za hdd tako da stane daleko veca grafa nego u zalmana
Herc dobro zbori.
Nedavno sam uzeo HAF 912+ , jer mi Hyper 612S nije stao u staro kuciste. A oboje je bilo na akciji.
Dolazi samo s dva ventilatora. Filteri za prasinu su s prednje i donje strane (PSU ide dolje). Prednja maska se skida bez problema i na nju nisu spojene nikakve zice. Pa je ciscenje olaksano. Ventilatori se uopce ne cuju.
Osobno sam makao srednji dio za HDD-ove, jer imam samo dva koji su stali u donji dio. A ovako imam i bolji protok zraka.
Ostao sam iznenaden cvrstocom bocnih stranica koje se uopce ne izvijaju kad ih skines. 
Namjeravam jos s gornje strane namontirati veliki ventilator za ispuh, samo moram naci neki tihi.
Zalman izgleda stvarno atraktivno i prednost je (ako je istina) sto dolazi s 5 ventilatora. Bocna stranica je dijelom prozirna, pa ako ti je komp na vidljivom mjestu, djeluje jos atraktivnije. Pogotovo ako bi ubacio Zalman CNPS12X koji isto svijetli plavom bojom, a vidim da je ubacen u konfiguraciju na original stranici 
Meni osobno je komp pod stolom pa ga se vidi samo s prednje strane i nije mi bitno nikakvo osvjetljenje. Cak bi mi odgovaralo da i HAF ne svijetli crveno, ali srecom nije jako.
Bitan mi je protok zraka i tisina.
Kolika je sada cijena HAF-a i Zalmana Z11 ?
Nijedno, oba su ružna do bola :D
Nijedno, oba su ružna do bola :D
True.. Zalman 9 je veoma simpatičan. 11ica je - ružna.
Cekajte a koji ventilator dolazi sa HAF-ovima. 
CM Megaflow???
Ja se dvoumim za 2 komada da se slazu uz buducu plocu.
Najradije bi uzeo ona 2 Corsair White LED ali ne mogu da ih nadjem kod nas.
Mislim da je Megaflow
http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2947
Da li ima to kod nas za kupiti?
Mislim da je Megaflow
http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2947
Da li ima to kod nas za kupiti?
Megaflow. Jedno vrijeme ih je bilo u Linksu al tamo sad imas 200 & 230mm Bitfenixove !
Oprostite za 
Ovi Bitfenixovi mi djeluju glasniji od MegaFlowa?
kolki je taj zalman u usporedbi sa hafom 922?tu su negdje ili? inace kuciste mi je predivno..
Prema specifikacijama Megaflow radi na 700rpm-a s razinom buke od 19dBA , dok se Bitfenix Spectre Pro 200mm vrti na 900rpm-a s razinom buke od 27.5 dBA ! Po meni je to prilicno velika razlika u buci ! Sry za 
Zalman Z11 Plus:260(W) x 498(H) x 525(D)mm
HAF 912+:230 x 480 x 496 mm
I meni je kučište prelijepo i jedva čekam da dođe nova zaliha u MagazinRS da ga odmah naručim
kolki je taj zalman u usporedbi sa hafom 922?tu su negdje ili? inace kuciste mi je predivno..
Haf922 : 253 x 502 x 563 mm
Zalman Z11 Plus : 260(W) x 498(H) x 525(D)mm
Protiv ovog Hafa922 zalman nema sanse !
Pa HAF 922 je naravno bolji ali kod 912+ naravno Zalman
ima li haf 922 filtere za prasinu ?
a ima ih gdje kupit ?
ima li haf 922 filtere za prasinu ?
ima napred u maski koji je i najbitniji.. ja sam sa strane (bocna rupicasta) naljepio mrezicu za komarce (obojao u crno) odlicno izgleda i korisno je.. morat cu to stavit i dole di je psu..
robimarko@gmail.com
Nemojte da uzimate te Bitfenix 230mm kazu da su Megaflow mnogo bolji.
Ne znam sta je bolje 2x140mm i malo vise buke ili 200mm i nimalo buke.
Ionako mi iz jednog ventilatora na krovu uvek bije hladno a iz drugog onog do CPU nekada malo toplo.
Mislim da bi sa time mogao da se zajednbo nosi 200mm i da bude jos tise i da malo stavim crveno svetlo i da imam manje kablova i napred 200mm crveni.
Pa verovatno cu ih uzeti kada budem isao do grada.
Ma ja bi isto radije uzeo MegaFlow, jer se ovaj sto imam stvarno ne cuje (dobro, razlog je sto se i vrti na manje okretaja od Bitfenixa).
Ali kako je Haf linkao ima samo HG Spot i to plavi. A ne da mi se to narucivati izvana.
Ali kako je Haf linkao ima samo HG Spot i to plavi. A ne da mi se to narucivati izvana.
Ma bio sam nasao jos par ducana koji imaju Megaflow , ali samo plavi i skuplji su od Hg Spota pa ih nisam ni stavljal ! Koje boje tebi treba ?