Gdje i kako ohladiti komp...

poruka: 6
|
čitano: 2.743
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
MumO19 kaže...

Poštovanje svima,

Opet mi je potrebna pomoć (nadam se da sam stavio u pravi forum temu).

Naime, kompjuter koji koristim gotovo isključivo za gaming grije se, a time i mene jadnoga.

Setup je:

Kućište: Kandalf Thermaltake

Mobo: Asus M5A97 PRO

CPU: AMD FX-8320, hladnjak nije stock, ali ne znam točan model...

GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX-970

Sve radi lijepo i tjera Overwatch vrlo dobro, ali se stvarno zagrije. Guglajući kužim da nije toliki bed što se GPU ili CPU zagriju na malo više od 70 stupnjeva, ali skužio sam da moram otvoriti stranicu kućišta kako ne bi temperatura išla i više. Osim što mi je jasno da kućište ne bi trebalo biti otvoreno, još mi i fini topli zrak puše po nogama tako da nakon 45 minuta igranja izgledam kao da dižem utege...

E sad, pošto nemam ni znanja ni vremena, želio bih preporuku za pouzdan i povjerljiv servis gdje bih dao kantu na ugradnju boljeg (vodenog hlađenja). Ili bih trebao mijenjati kućište?

Hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Gdje i kako ohladiti komp...
MumO19 kaže...

Poštovanje i tebi, Gdje ohladiti kompjuter, zašto nova tema kad već imaš jednu,

ukoliko je ista na krivom mjestu po tebi, mjestu na kojem možda nećeš dobiti pomoć iskusnijih,

pa mogao si tražiti moderatora da ti premjesti temu, ovako je glupo otvarati dvije teme za jednu

te istu stvar.

Idemo na temu, koji aftermarket hladnjak točno imaš na procesoru, ako ne znaš model, daj to malo poslikaj,

budem ga ja prepoznao bez problema.

To thermaltake kućište je ako dobro vidim neki prastari full tower model, dolazi s dva 120 mm ventilatora koja

čak i u dobrom stanju čisto sumnjam da mogu napraviti kvalitetan protok zraka kroz kućište, a pogotovo

ako su već u godinama, vrući zrak ti se zadržava unutar kućišta umjesto da ode na zadnju stranu kućišta

van, zato ti kućište i je kao peć.

Uzmi si neko modernije mid tower kućište kao Zalman Z3+, Zalman Z1 Neo i sigurno ćeš se riješiti ovoga problema.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 18:37 (Valentin17).
11 godina
neaktivan

Glup sam, nije mi palo na pamet tražiti moderatora da preseli. Sad ga molim da obriše staru (ili mogu sam? nisam skužio).

Slikam čim dođem doma.

Imaš pravo, to je jako stari full tower, ali bi ga ja rado zadržao iz sentimentalnih razloga :)

Da li misliš da bi bilo moguće staviti neki top-end hladnjak na procesor i upgrejdati ventilatore od kućišta?

Najveći problem mi je to kaj moram otvoriti stranicu da bi temperature i proca i grafičke bile ne puno preko 70. I onda umirem od vrućine, čak i sad kad je zahladilo ^^

Uglavnom, slikam pa...

11 godina
neaktivan

Evo i slike:

http://i.imgur.com/4rTpuZG.jpg

Kolko ja kužim, na prednjoj strani ima jedan vent za upuhivanje, na stražnoj dva za ispuhivanje, ovaj s LEDom, i manji iznad koji izvlači zrak preko ovih hardova koji se vide. Btw, ovaj veliki se nije ni okretao ovaj put kad sam išao slikati, tek nakon dodira je krenuo.

Shvatio sam i da bi ovaj na vrhu kućišta isto trebao biti exhaust, ali čini mi se da upuhuje.

E pa onda mi pada na pamet zamijeniti te ventilatore s novima, boljima. I staviti jedan dodatni na prednju stranu za intake. I novi proc hladnjak. Da li bi to bilo dovoljno, može li itko reći :D
Samo brainstormam s vrlo malom razinom znanja, prihvaćam da možda govorim gluposti.

EDIT: I sad kad pogledam fotku, sam sebe ću flejmat radi kabliranja, tako da ne morate :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2016 16:42 (MumO19).
17 godina

CPU cooler izgleda kao LC power LCC 95. Skoro u rangu sa stock (tvornickim coolerom). Taj CPU je grijalica i trebas nesto bolje. Da budes jos sigurniji kupi si nove ventilatore. Nisu skupi, kostaju oko 70-80kn kvalitetniji poput Coolermaster Jetflo 120. Na CPU mozes kupiti Coolermaster Hyper 212 EVO ili 212X. To je to.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
MumO19 kaže...

Evo i slike:

Probaj za početak uzeti kvalitetnije ventilatore kao npr. KLIK.

Svakako bih preporučio da ako ikako možeš staviš naprijed dva ventilatora da upuhuju zrak u kućište,

jedan otraga da izvlači vrući zrak iz kućišta, ako imaš mogućnosti i na bočnoj stranici možeš isto ugraditi

ventilator da puše direktno po grafičkoj kartici, čak i da nemaš mogućnosti, ovo se lako probuši.

Ovaj vent. koji se nalazi na vrhu kod HDDova bih ja izbacio te ga preselio ili na bočnu stranicu ili na prednju.

Što se tiče aftermarket hladnjaka, imaš veći LC CC 120 dosupan negdje i ispod 200 kn, u rangu je Hypera

212 Evo, a tiši i jeftiniji.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice