Crossfire i VX550W

poruka: 188
|
čitano: 18.758
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Poštovanje!

Najme kako sam iz jedne duge priče zamjenio napajanje Raptoxx 750W sa Corsairom VX550W moram pitati ovo pitanje. Kako želim napraviti CF sa dva radeona 4870, zanima me da li je dovoljno jako ovo napajanje. Kako 4870 kartice imaju 2x 6 pinsk PCIe konektora (znači 4 ukupno), a Corsair ima samo dva 6 pinska ,da li bi bilo pametno koristiti konvertore tipa 2x Molex na 6 pinski PCIe.

Ja sam zamislio to ovako: svaka kartica da ima jedan konvertor i jedan direktan PCIe 6 pinski konektor. Obratite pažnju i na ostale komponente mog sustava prije nego što date odgovor.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Po mojem mišljenu to napajanje nije dovoljno za crossfire 4870-ica !!!

Probaj si izračunati kalkulatorom na stranicama proizvođača napajanja pa vidi jel bi to igralo ili ne..!

Ako se dobro sijećam to napajanje može držati CF 4850 ali uz uvjet da ih se ne overclocka...!! Mislim da bi za takav CF (uz ostatak konfe) bilo optimalno cca 700w!

Ali uvjek možeš probati, nemaš kaj izgubiti....Nevinašce

Edit; vezano uz konvertore, nemaš beda koristit ih, normalno će radit!

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 19:05 (mstaracm).
Moj PC  
0 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

mislim da moze,4870 trosi 20w vise od 4850,moje cx400 drzi jednu 4870,a to tvoje bi moglo

NIŠTA PAMETNO!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

iako imas puno hard diskova, mislim da bi moglo to sve drzat...

dobro je to napajanje...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Znači mislite da bi bilo dovoljno to napajanje sa tim konvertorima

Ok hvala vam! To me samo zanimalo

fotoforum.forumotion.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 19:15 (Oly_E3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Crossfire i VX550W
Oly_E3 kaže...

Sve u svemu moglo bi biti na knap.Jedna HD4870 u Ful Loadu troši 187W.Znači dvije duplo.Ako još imaš OC-an proc i puno Hardova.
Od tih 550W moraš oduzeti barem 130W na +5 i +3,3V railove.
M.C
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Oly_E3 kaže...

Sve u svemu moglo bi biti na knap.Jedna HD4870 u Ful Loadu troši 187W.Znači dvije duplo.Ako još imaš OC-an proc i puno Hardova.
 pa nece bit iskoristenost 100% prva ce mozda u full a druga pomagat,ma nezz,drzat ce ali kad skupis pare hx620
NIŠTA PAMETNO!
17 godina

Na AMD-ovim stranicama piše da je za jednu 4870-icu potrebno najmanje 550 W.

AC Milan
17 godina
neaktivan

pise za jednu 4830 450w

NIŠTA PAMETNO!
17 godina
neaktivan
šiloman kaže...
microman kaže...
Oly_E3 kaže...

pa nece bit iskoristenost 100% prva ce mozda u full a druga pomagat,ma nezz,drzat ce ali kad skupis pare hx620
 Imaš u jednom od BUG-a potrošnju cijele konfe sa jednom HD4870x2.Koja iznosi 403W.Znači otprilike bi bila ista potrošnja sa dvije HD4870 u CF.Ako ne i Viša.
Kaže se:Od viška glava ne boli.A opet 100W više nije toliko više da bi netko rekao da je pretijerano.Kaj je sigurno je sigurno i sa napajanjima nema zahebancije.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 19:28 (microman).
17 godina
šiloman kaže...

pise za jednu 4830 450w

A ne za jednu 4850 450 W?
AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 19:26 (emerik).
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Da i ja mislim da će biti knap (ploča mi ima spojeni 8 pinski EPS), a ako ne bude stabilno onda uzimam napajanje, ali nadam se da će izdržati.

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
šiloman kaže...
microman kaže...
Oly_E3 kaže...

Imaš u jednom od BUG-a potrošnju cijele konfe sa jednom HD4870x2.Koja iznosi 403W.Znači otprilike bi bila ista potrošnja sa dvije HD4870 u CF.Ako ne i Viša.
 A s kojim procom,koje sve komponente napajanje treba opskrbiti strujom?
AC Milan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
šiloman kaže...

pise za jednu 4830 450w

A ne za jednu 4850 450 W?
 Ma brand name napajanje može imati i 350W ali veću snagu na 12V railu.
fotoforum.forumotion.net
17 godina
neaktivan
emerik kaže...
microman kaže...
šiloman kaže...
microman kaže...
Oly_E3 kaže...

A s kojim procom,koje sve komponente napajanje treba opskrbiti strujom?
 Mislim da je u testu bio Core 2 EX koji troši nekih 100W(MAX 130W).Dok recimo moj Q6600 koji je OC-am ma 3,6Ghz troši u Ful Loadu(EVEREST) 180W.
Treba opskrbiti matičnu,proc,dvije grafe,par hardova i možda još poneku komponenticu.
M.C
17 godina

Kak taj proc troši 130 W kad najbolji i7 koristi 300W?

AC Milan
17 godina
neaktivan
microman kaže...
šiloman kaže...
microman kaže...
Oly_E3 kaže...

Kaže se:Od viška glava ne boli.A opet 100W više nije toliko više da bi netko rekao da je pretijerano.Kaj je sigurno je sigurno i sa napajanjima nema zahebancije.
 dobro znam da treba jace ali mislim da ovo drzi,a da 350w fortron bi drzo i 4850 a pise da treba 450w brand,ma to oni uvelicaju da im ne dobiju tuzbu zbog laznih pisanja:D
NIŠTA PAMETNO!
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Meni je raptoxx imao display i potrošnja se kretala od 100W do 180W (tada je procesor bio na default, a sve je ostalo bilo isto). Proc mi troši maksimalno na ovom taktu 96W (u testu)

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Meni je raptoxx imao display i potrošnja se kretala od 100W do 180W (tada je procesor bio na default, a sve je ostalo bilo isto). Proc mi troši maksimalno na ovom taktu 96W (u testu)

Da,tvoj proc je i klokan.
AC Milan
16 godina
neaktivan
emerik kaže...
Oly_E3 kaže...

Da ali jako malo troši na 3.6GHz (skoro 100W). Diskovi ne troše puno, ni ventovi, mislim da će čak stati u CF 4870
fotoforum.forumotion.net
17 godina
Oly_E3 kaže...
emerik kaže...
Oly_E3 kaže...

Da ali jako malo troši na 3.6GHz (skoro 100W). Diskovi ne troše puno, ni ventovi, mislim da će čak stati u CF 4870
 Probaj,pa budeš videl,a kaj ti nije uostalom jedna 4870 dosta dobra.I zanima me dali je brža HD 4870x2 od dvije 4870 u CF. 
AC Milan
17 godina
neaktivan
emerik kaže...

Dobro pa kaj si to napisao.Pa ako najbolji i7(EX) troši 300W kak onda uopšte radi na tim taktovima kad mu je sigurnosni sustav za kontrolu potrošnje struje(PCU) podešen da kad potrošnja ide iznad 130W automatski snizi radne taktove.
M.C
16 godina
neaktivan

Da samo kada sredim grafički sustav neću ga mjenjati dugi niz godina (barem 3-4)

fotoforum.forumotion.net
17 godina
microman kaže...
emerik kaže...

Dobro pa kaj si to napisao.Pa ako najbolji i7(EX) troši 300W kak onda uopšte radi na tim taktovima kad mu je sigurnosni sustav za kontrolu potrošnje struje(PCU) podešen da kad potrošnja ide iznad 130W automatski snizi radne taktove.
 E,stari sorry,ali tak su izmjerili u novom Bug-u,da imam skener bi ti poslal sliku.
AC Milan
17 godina
neaktivan
emerik kaže...
microman kaže...
emerik kaže...

E,stari sorry,ali tak su izmjerili u novom Bug-u,da imam skener bi ti poslal sliku.
 E kupit ču ja novi Bug pa ču vidit.Ali mora da je Gadno OC-an.Mislim 300W potrošnje ne izdrži ni vodeno hlađenje,a kamoli zračno.A ima ljudi na forumu koji su dokazali da sa zračnim stock coolerom mogu doč na 4Ghz.
Logično bi bilo da je 300W za cijelu konfu no za samo proc je JAAAAAAAKO malo vijerojatno.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 19:52 (microman).
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Što se tiče grafičke, ako koga zanima biti će XFX-ov model (onaj sa 775MHz da bude sličan Gainwardici), a Gainwardicu ću zaobiči da ne dobijem slučajno rev. 1 (prebučan hladnjak, a rev. 2 ima isti samo tiši jer ima kontrolu oba venta)

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Što se tiče grafičke, ako koga zanima biti će XFX-ov model (onaj sa 775MHz da bude sličan Gainwardici), a Gainwardicu ću zaobiči da ne dobijem slučajno rev. 1 (prebučan hladnjak, a rev. 2 ima isti samo tiši jer ima kontrolu oba venta)

Mani se XFX-ovog modela xxx.Jeste da je tiši i hladniji(JA JU IMAM).No isto tako imam ozbiljnih problema sa ručnim podešavanjem radnih taktova GPU-a.
Kad stavim ručno radni takt GPU-a iznad 700Mhz počnu mi se pojavljivati artefakti.A kad stavim na tvornički definiran od 775Mhz GPU mi se konstantno resetira.
Isto tako u ATI-evim driverima konstantno kaže da radi na 200Mhz(za GPU) te 500Mhz(za Vram) bilo do idile ili load.Naravno laže jer ATI Tray Tools kaže normalne radne taktove od 775(GPU) i 950(Vram) u Loadu.
Problem je riješen u novom BIOS-u za te grafe kojeg možeš nači na XFX-ovim službenim stranicama.No ja se nisam htio zahebavat sa time.Jer uvijek postoji mogučnost da se nešto zahebe i grafu od 1800kn(koliko sam je ja prije platil) baciš u smeče.No tko voli nek izvoli.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2009 20:01 (microman).
17 godina
microman kaže...
emerik kaže...
microman kaže...
 E kupit ču ja novi Bug pa ču vidit.Ali mora da je Gadno OC-an.Mislim 300W potrošnje ne izdrži ni vodeno hlađenje,a kamoli zračno.A ima ljudi na forumu koji su dokazali da sa zračnim stock coolerom mogu doč na 4Ghz.
Logično bi bilo da je 300W za cijelu konfu no za samo proc je JAAAAAAAKO malo vijerojatno.
 Da,i to najvjerojatnije.
AC Milan
16 godina
neaktivan

Onda ću igrati na sigurnu kartu; Gainward Golden Samle koju već imam i ići ću na isto 512 MB memorije

fotoforum.forumotion.net
16 godina
neaktivan
Crossfire i VX550W

Evo da ne otvaram temu...

Je li moram grafe povezati sa dva CF mostića, jer sam vidio da neki povežu samo sa jednim, a jedan već imam od 1950 kartice, a sa gainwardicom ga nisam dobio

fotoforum.forumotion.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice