AM3 Hladnjak ?

poruka: 7
|
čitano: 2.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
AM3 Hladnjak ?

kao što i sam naziv teme kaže, trebao bih kupiti AM3 Hladnjak jer sam sada upravo naisao kako da moj Phenom II X2 550 napravim stabilnim dok mu otključam preostale 2 jezgre, znači stock hladnjak ga ne može ohladit kako treba jer u full loadu mu bude temp oko 56, stoga molio bih da mi preporučite neki hladnjak koji bi dobro ohladio proc a istovremeno da i ne kosta puno .

Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AM3 Hladnjak ?

Katana III 160kn

Xperia X8-Eclair-Root-JIT-app2SD-Multitouch-xrecovery
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
Re: AM3 Hladnjak ?
Button kaže...

kao što i sam naziv teme kaže, trebao bih kupiti AM3 Hladnjak jer sam sada upravo naisao kako da moj Phenom II X2 550 napravim stabilnim dok mu otključam preostale 2 jezgre, znači stock hladnjak ga ne može ohladit kako treba jer u full loadu mu bude temp oko 56, stoga molio bih da mi preporučite neki hladnjak koji bi dobro ohladio proc a istovremeno da i ne kosta puno .

Hvala !

Kako ga ustabiliš ako nije stabilan? Meni to ne uspijeva s Core2 (treća jezgra).

Ja imam AC Freezer 64pro pwm i meni dobro hladi. U klasi je s Katana 3 hladnjakom.

Inače, 55-56 stupnjeva pod punim loadom za Phenom II x4 ti nije puno, pogotovo ako si dizao napon. No stock hladnjak je glasan i ružan.

Ako imaš cirka 250Kn najbolja kupnja ti je CM Hyper 212+.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
15 godina
neaktivan
AM3 Hladnjak ?

Zalman Preforma je najbolja kupnja do 250kn uz malu nadoplatu :P

Xperia Sense Froyo 2.2.1 v1.010
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
pandza94 kaže...

Katana III 160kn

Nije baš 160kn precizno vec dost više, kak vidim da je forumaš iz Dalja u Slavoniji znaci u Links Osijek bude kupoval vjerojatno.{#} No tam nemaju verziju za samo AMD procove tj Socket, vec univerzalnu verziju za razne procesore koja košta 200kn ili ak ide kupovat u Protis ili ADM s dostavom opet ga ispadne 200kn i to je to.{#}

Kolko vidim oznaceno je u Links da nemaju taj hladnjak u poslovnici Osijek, pa nek pita lako se to sredi u Links i bit ce taj model i u Osijeku.{#}

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=050.903.168

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan
AM3 Hladnjak ?

Ja sam laik oko overclockiranja, odnosno sve što znam pokupio sam sa raznih foruma. Što se tiče stabilnosti nisam dirao napone i te malo riskantnije stvari vec mi je nakon nekog vremena palo na pamet da bi mogao updatirati bios..

To sam jučer učinio, uključio ACC preko AMD Overdrive i sve štima... Također stabilnost je testirana u OCCT-u i po njegovom sve radi kako spada jedino što temperatura se digla što je i logički .. U Idle mi je temp od 42-45, dok u Full Loadu 55-58 stupnjeva otprilike i da zaboravih reći da sam mu smanjio multiplier sa 15.5 na 14.5 x pa radi na 2,8 gHz .

Pošto znam da je phenom sjajan overclocker   namjeravam kupiti neki bolji hladnjak pa onda pegla do max-a ..

Btw zavisi mnogo i od ploče hoće li to raditi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Button kaže...

To sam jučer učinio, uključio ACC preko AMD Overdrive i sve štima... Također stabilnost je testirana u OCCT-u i po njegovom sve radi kako spada jedino što temperatura se digla što je i logički .. U Idle mi je temp od 42-45, dok u Full Loadu 55-58 stupnjeva otprilike i da zaboravih reći da sam mu smanjio multiplier sa 15.5 na 14.5 x pa radi na 2,8 gHz .

Pošto znam da je phenom sjajan overclocker   namjeravam kupiti neki bolji hladnjak pa onda pegla do max-a ..

Ako ga uspijes unlockati u x4, cak i x3 (koja ploca) trebao bi uzeti bolji hladnjak od preporucenih frizera7 rev2 (ide i na am2/3) ili katane3 jer u protivnom ako imas namjeru stalno nesto i raditi na te 4jezgre ti su hladnjaci preslabi (citaj: vrtit ce se na max okretajima vent reltivno brzo prorondat i uvijek ces imati vece temp)

Ako ti je 55C po full loadom i nekim povecanim naponom to je vise nego odlicna rezulatat sa stock amdom. No velika je razlika 2.8G @1.3V i @1.45V, da i grijanje ovisi o ploci odnosno koliko ona laze i postavlja vise napone i koliko je regulacija stabilna.

Za hladnjak gledaj neki TT Contac, Hyper 212+ od jeftinijih oko 200kn do Scythe Ninja3/Yasya od skupljih 300-350kn ako hoces x4 i visoki napon jezgre (1,45V), inace ako ostanes na x2 ne moras forsirati voltazu ne skalira se bas nesto previse kad predjes 1,35V samo dobijes vece grijanje i 250MHz veci takt, sto je pri 3,5GHz @1,30-1,35V samo 7%

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice