a gdje linux?
Why so serious?! Let's put a smile on that face!!
a gdje linux?
hebeš linux ovo je vijest za prave os-ove
Linux= 100- (Mac OS X 10.5 i 10.6 =4,51%. + iOS =1,69%,+ Microsoft = 90,29%)
=oko 3,5 %.
=oko 3%.
Kakve veze ima iOS sa računalnim operativnim sustavima?
=oko 3,5 %.
pa očito ima meke i nije baš zanemariva skoro 2 % ljudi ide s tim OS-om na net. Ne da mi se sad rapravljat, dali je iPad računalo ili nije.
a gdje linux?
a vjerovatno na jednom djelu windows mašina u dual bootu,izgleda da su linuxi 1 % to je mjereno na 160 miljuna ljudi,sad zavisi kojih 160 miljuna ljudi i u kojim djelovima svijeta
a gdje linux?
U bespućima povijesne zbiljnosti
Linux= 100- (Mac OS X 10.5 i 10.6 =4,51%. + iOS =1,69%,+ Microsoft = 90,29% + ostali nenavedeni os-evi)
=oko 3,5 % u najboljem slučaju, ali vjerovatno manje
EDIT: Malo probingao/guglao
Linux - 0,96%
http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=8
Ovo je glupost!! Nigdje u ovoj anketi se ne spominje Android kao OS (s obzirom da je Android korišteniji od iOS-a)!
To znači da sam Android drži 2 % tržišta OS-ova, a dok Linux ukupno drži 3 % udjela OS-ova!
TO SAMO ZNAČI: DA LINUX NAPREDUJE!!!!!
da, statistike na toj stranici su cisti bullshit i nemaju veze sa zastupljenosti OS-eva na trzistu
a gdje linux?
Bi ti rekao gdje, ali bi me banalni zbog prostačenja, pa radje neću.
Dobri stari Windows 7. 
vazda se ljudi žale na windowse, a momci iz redmonda 90% tržišta drže :D
Windowsi su po meni (uz 2-3 iznimke) uvijek bili najbolji OS, pogotova ovaj win7, fino izgleda, dobro radi, ima multitasking i čak sadrži i copy/paste, što neki kroz nekolike godine nazad nisu imali, a spominju se u anketi :D 
=oko 3%.
ONi su uspoređivali operativne sustave koji pristupaju internetu,to uključuje i mobilne operativne sustave.
=oko 3%.
ONi su uspoređivali operativne sustave koji pristupaju internetu,to uključuje i mobilne operativne sustave.
Da ali mi raspravljamo koliki je postotak korisnika Linux-a, tj. računalnih OS-eva.
inox
Oćeš li ga koristiti i za 5-10 god.?
Vremena i tehnologija se mijenja, ko to ne bude pratio zapet će u vremenu.
Koliko je tu Linux hejtera...
Oćeš li ga koristiti i za 5-10 god.?
Vremena i tehnologija se mijenja, ko to ne bude pratio zapet će u vremenu.
Znači,ovi na xp-u već jesu zapeli...iako po meni su zapeli još 1.1.2007.
inox
Jedan od glavnih razloga popularnosti XP-a je bila nepopularnost Viste, stoga pošto je Windows 7 odličan OS i pošto Microsoft više ne prodaje XP, očekuj drastičan porast korištenja Windowsa 7.
xp je popularan isključivo zbog siromaštva ljudi. masa kanti koje vrte xp nema šanse da zavrte 7. inače 7 je u svemu bolji od xp, sedmica mi se nikad nije smrznula xp je, a o izgledu i drugim prednostima kao npr. instalacija OS-a neću ni govorit. ne bih se više vratio na xp ni pod prijetnjom oružja.
xp je popularan isključivo zbog siromaštva ljudi. masa kanti koje vrte xp nema šanse da zavrte 7.
Ne bih rekao da je to zbog siromaštva - danas za stvarno jeftinu lovu možeš nabaviti PC koji vrti w7.
Prije bi rekao da su očekivanja većine ljudi i onoga što traže od operativnog sustava ili računala bile ispunjene kada se pojavio / bio dominantan windows XP. Naravno da neće mijenjati ono što je njima ispunio očekivanja ili radi bez problema.
Ako nemaju za kruh onda nemaju ni za PC, a da ne govorim za windowse.
preći će svi na noviji os, kad neće više biti aplikacija za stari...
preći će svi na noviji os, kad neće više biti aplikacija za stari...
To ti ne drži vodu jer na 7-ici možeš pokrenut aplikacije koje su bile pisane za Win95, jedini problem su igre.
Evo za primjer bilo je jučer na BOL-u kako Battlefield 3 neće podržavat XP.