Ako imam računalo iz 2005. godine. Sve radi dobro. Nikavkih problema. Čemu davati novce za novi stroj i nove windowse?
Tako razmišlja i tih 30 posto fizičkih i pravnih osoba kojeimaju windowseXP. (I sam spadam u tu kategoriju)
Ako imam računalo iz 2005. godine. Sve radi dobro. Nikavkih problema. Čemu davati novce za novi stroj i nove windowse?
Tako razmišlja i tih 30 posto fizičkih i pravnih osoba kojeimaju windowseXP. (I sam spadam u tu kategoriju)
Ja sam svoj PC sa Windows XP OS-om jučer pospremio na tavan ali mogu reć da sam "generacija" XP-a jer je moj prvi Os bio Windows Xp Sp2 i pamtit ću ga kao prvo upoznavanje sa informatikom i računalima općenito. Koristio sam ga gotovo cirka 10 godina!
Ja još uvijek imam stolno računalo koji radi na XP-u 
Dok radi sve super, kad prestane radit kupujem novo i prelazim na novi OS ( mislim 7-micu)
Isto tako imam prijenosnik Windows 7 Ultimate 
Bilo kako bilo, po ovim podatcima vidi se da Microsoft "polagano ali sigurno" ostvaruje svoj cilj 
Ja isto imam racunalo sa Windows XP Sp3 pa sam jučer instalirao Windows 7. Mogu samo reci da je XP jedan od najboljih OS ikad napravljen .
Ja isto imam racunalo sa Windows XP Sp3 pa sam jučer instalirao Windows 7. Mogu samo reci da je XP jedan od najboljih OS ikad napravljen .
Biće da nisi vidio XP prije SP2... tek je sa SP2 postao normalno upotrebljiv sistem.
ovo bi uzeo s rezervom
siguran sam da xp-a ima jos i vise s obzirom da dobar dio tih racunala nikad ne ode na internet pa ga ta stranica nit ne zabiljezi
Nisam to mislio imao sam i sp1 i sp2 xp a sp3 sam imao donedavno.
Ovo je rezultat mikrosoftove tvrdoglavosti. Umjesto da korisnicima daju ono što žele oni nameću svoje neke vizije. To se najbolje vidi na primjeru Windows 8 i forsiranja glupog metroa. Njih baš ništa ne bi koštalo da korisnik sam može odabrati da li da mu se Windowsi ponašaju i sučeljem izgledaju kao Win98, Win XP, 7 ili 8... Tjeranjem korisnika na nove stvari koje ovi ne žele sami sebi rade štetu. Osobno da u Win8(.1, .2 ...?) stave full classic opciju, odmah bi ga počeo koristiti. Do tad XP forever. 
Žalosno je što microsoft forsira windows 8 i ne želi izdati service pack za windows 7 i na taj način pokušava prisilit ljude da pređu na windows 8 a to se naravno neće dogodit jer je windows 7 previše zastupljen. I sam koristim windows 7 64x professional jedini problem je što će windows 7 postat neupotrebljiv za 2-3 godine jer se već sad nagomilala velika količina update-a i treba dugo vremena da se instaliraju. Po meni bi trebalo windows XP 2014 ugasit i izdat zadnji SP (3) za vistu i SP 2 za windows 7.
ima smisla. XP je dobar, sedmica je bolja. sve ostalo (iz Redmonda i u tom smislu) je otpad. možda reciklabilan.
Na žalost, morat ćemo svi preći na nove windowse. Prije ili kasnije. Najviše zbog novog hardware-a koji više neće imati podršku (drivere,konektore) za stare operativne sustave, ili će izmisliti neko novo sučelje spajanja periferije i više nećemo imati kamo spojiti nove uređaje. Inače 30.11.2013. prestaje razvijanje i podrška za Windows 7 i više se neće moći kupiti, samo windows 8.
(With the availability of Windows 8 Professional, Windows 7 Professional is now in grace period. The grace period for Windows 7 Professional will end on November 30, 2013. This grace period is intended to provide your organization time to upgrade to Windows 8 from Windows 7.)