Windows tim u dvije grupe?

poruka: 22
|
čitano: 2.902
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows tim u dvije grupe?".
17 godina
neaktivan

Neslužbeno doznajemo da je Microsoft organizirao vlastito natjecanje po uzoru na Hunger Games, kako bi odredili tko ide u kažnjeničku bojnu - rad na ispravkama postojećih OS-ova, te tko ide u L33T squad.

(Jetsoni žive u oblacima jer je ekološka katastrofa uništila troposferu)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows tim u dvije grupe?

A u tu kažnjeničku bojnu bi obavezno trebalo staviti sve bisere ''zaslužne'' za preružni GUI.

BTW - ''O Windowsima 9 se još ne zna mnogo, osim nagađanja da bi se ovi mogli pojaviti najranije 2015.

A do tada ćemo ionako svi imati vlastite robote i hoverkrafte!'' {#}

Već 2001. smo već trebali živjeti na Mjesecu i putovati na Jupiter!! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 15:15 (kizo2703).
16 godina

Ovi windowsi postali kao VW Golf..  Izdaju nove verzije, a zapravo sve je to isto {#} Malo ga urede i vozi.

8 8

0 3 hvala 0
15 godina

Windows 95 se razvijao u dva tima, pa je svaka druga beta ponavljala "vec ispravljene" bugove... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Infografika

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Ovi windowsi postali kao VW Golf..  Izdaju nove verzije, a zapravo sve je to isto {#} Malo ga urede i vozi.

Naravno ,kao i svaki drugi OS danas. A ono što se ne vidi ,ispod haube ,nije ni bitno. {#}

16 godina
neaktivan
wyks kaže...
kizo2703 kaže...

Infografika

Budućnost

16 godina
neaktivan

Microsoft već godinama odmah po izdavanju RTM-a (odnosno malo prije toga) kreće sa razvojem nove verzije

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

(Jetsoni žive u oblacima jer je ekološka katastrofa uništila troposferu)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
cekpi kaže...

Microsoft već godinama odmah po izdavanju RTM-a (odnosno malo prije toga) kreće sa razvojem nove verzije

I inače mnoge velike firme imaju dva kompletna tima za razvoj ključnih produkata koji se "izmjenjuju".

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
cekpi kaže...

I inače mnoge velike firme imaju dva kompletna tima za razvoj ključnih produkata koji se "izmjenjuju".

To se radi kako bi se izjednačio ciklus stresom uzrokovanog ćelavljenja među zaposlenicima.

16 godina
neaktivan

Vjerojatno već postoji i neka alfa Windowsa 9.

15 godina
neaktivan

Nebi me čudilo da su počeli već pred 6 mjeseci radit na windowsima 9,barem šta se tiče osnovnog planiranja...

@kizo2703:da,ali vjerojatno je to samo neka verzija sa nekim enableanim featureom...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:33 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

@kizo2703:da,ali vjerojatno je to samo neka verzija sa nekim enableanim featureom...

Da ,naravno ,kao i prvi leakovi Osmice - nije bilo puno razlike između njih i Sedmice.

Build 7955 ,drugi leak - baš i nema puno razlika? Build 7955 ,drugi leak - baš i nema puno razlika?
Nepatchirane verzije (sa zaključanim novim opcijama) su bile ista Sedmica!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 16:52 (kizo2703).
16 godina
Old Iggy kaže...
cekpi kaže...

.. u nogometu, pitstopu.. pa sve do rezervnih čarapa postoje 'dva tima' (ili više).

g12356 kaže...

Nebi me čudilo da su počeli već pred 6 mjeseci radit na windowsima 9,barem šta se tiče osnovnog planiranja...

-naravno. Sigurno je bilo fićera koji nisu ušli u 8micu, i sl. pa je to već osnova nasljednika (sve što je izbačeno u RTMu ide kao moguća osnova..). Prva runda je skupljanje ideja, reklama, slogan.. pa tek tad (obično se programer sjeti) krenu i s konkretnim radom. Nakon prvog (likanja) hakerskog upada i 'krađe' prebeta-alpha-destabil verzije, obično krene i testiranje u RL uvjetima (malo otežano ako je TPB ugašen, ali do sad je tako funkcioniralo). {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Nikad neznaš kod MS-a, možda jedni rade revers inženjering drugih OS-eva a drugi pišu sve ispočetka, pa tko prije završi.

Stručnjak za odmaganje...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nikad neznaš kod MS-a, možda jedni rade revers inženjering drugih OS-eva a drugi pišu sve ispočetka, pa tko prije završi.

Da je Microsoft ijedan svoj OS još od vremena windowsa 3.11 pisao ispočetka(pri tome mislim,sasvim novi source kod,sasvim novi header fileovi i sasvim novi librariese i sve šta vam padne na pamet sasvim novo) onda bi si oni razbili toliko kompatibilnosti da im 90% programa nebi radilo(o driverima da i ne govorimo).

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
17 godina
odjavljen

Win95 je pisan umalo od nule (ima nešto DOSa u podlozi). 98 je sređeni 95, 2000 (5.0) je sređeni NT. XP je miks Win9x i NTa, također nije pisan od nule (verzija 5.1).

Vista je pisana od nule (6.0) nakon što su obrisali skoro potpuno gotov OS napisan na osnovi 2003 Servera (prvi buildovi Longhorna). Win7 (6.1) je ušminkana Vista SP2 a Win8 je malo veći overhaul Sedmice. Stari Longhorn su zatukli jer je na silu uguran WinFS koji je bio sve samo ne stabilan i brz. Osim toga, bio je red da se taj stari codebase pun try...catch..finally koda makne (uz sve to, očajno je radio na novijem hardveru jer nije iskorištavao njegove mogućnosti do kraja te je bio šupalj kao švicarski sir na koji je netko pucao sačmaricom).

S obzirom da je 6.0 potpuno novi codebase, radi zadivljujuće dobro sa starijim aplikacijama koje se ne oslanjaju na speficičnosti starog koda. Driver model je dobio totalni redizajn i zato XP driveri ne rade na Visti i starijima - tu su i sigurnosni razlozi uključeni. MSova želja za napretkom je bio jedan od čavala u lijesu Viste, nažalost.

Bilo bi red da sad Win9 napišu od nule i naprave onaj WinFS kako treba. Registry ne smiju dirati (backward compatibility). Eventualno kroz neki emulator Registryija za pre-Win9 aplikacije i nešto novo (SQL based?) za Win9 i novije aplikacije. Problem bi bio što emulacija u pravilu znači sporost, nestabilnost i generalno ćudljiv sistem.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Win95 je pisan umalo od nule (ima nešto DOSa u podlozi). 98 je sređeni 95, 2000 (5.0) je sređeni NT. XP je miks Win9x i NTa, također nije pisan od nule (verzija 5.1).

Vista je pisana od nule (6.0) nakon što su obrisali skoro potpuno gotov OS napisan na osnovi 2003 Servera (prvi buildovi Longhorna). Win7 (6.1) je ušminkana Vista SP2 a Win8 je malo veći overhaul Sedmice. Stari Longhorn su zatukli jer je na silu uguran WinFS koji je bio sve samo ne stabilan i brz. Osim toga, bio je red da se taj stari codebase pun try...catch..finally koda makne (uz sve to, očajno je radio na novijem hardveru jer nije iskorištavao njegove mogućnosti do kraja te je bio šupalj kao švicarski sir na koji je netko pucao sačmaricom).

S obzirom da je 6.0 potpuno novi codebase, radi zadivljujuće dobro sa starijim aplikacijama koje se ne oslanjaju na speficičnosti starog koda. Driver model je dobio totalni redizajn i zato XP driveri ne rade na Visti i starijima - tu su i sigurnosni razlozi uključeni. MSova želja za napretkom je bio jedan od čavala u lijesu Viste, nažalost.

Bilo bi red da sad Win9 napišu od nule i naprave onaj WinFS kako treba. Registry ne smiju dirati (backward compatibility). Eventualno kroz neki emulator Registryija za pre-Win9 aplikacije i nešto novo (SQL based?) za Win9 i novije aplikacije. Problem bi bio što emulacija u pravilu znači sporost, nestabilnost i generalno ćudljiv sistem.

Znači win95 je pisam "umalo od nule",znači nije pisan "od nule".

Šta povezuje windowse xp i vistu:registry!

Šta povezuje windows 2000 i xp?Windows xp je uljepšani windows 2000.Windows 2000 je nasljednik NT-a.

Da ga ja priznam kao pisan od nule,od nule mora biti pisano od nule baš sve,sve,sve i sve!

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 20:46 (g12356).
16 godina
g12356 kaže...
..

Da ga ja priznam ..

uh, baš se nasmijah.... (zato hvala).

- i btw, baš je zločest-loš taj MS... imaš jedan kvalitetniji OS, od nule (zapravo nule i jedinice), ReactOS. .. još samo da proradi i da izađe iz vjećne pred-alphe kojoj je foundraising smisao postojanja. Tad ćeš moći vrtiti MS-kompatibilan soft bez winea (linuxa). ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 18:32 (ihush).
14 godina

vidim nekima je dosta bitna vizuelna razlika, ono sto se radi ispod haube nikog ne interesuje

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

0 0 hvala 0
15 godina
Indestructible kaže...

vidim nekima je dosta bitna vizuelna razlika, ono sto se radi ispod haube nikog ne interesuje

Da nije takav moto u ovoj državi sve one zgodne sponzoruše bi bile gladne kruha.

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice