Windows 7 RC za mase

poruka: 73
|
čitano: 14.566
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 RC za mase".
16 godina
Windows 7 RC za mase

Jucer sam probao onaj Virtual XP MOD u Win7rc nadajuči se da cu preto toga noc nešt pokrenit (punkbuser i COD2 :) al to je tako neviđeno sranje, užas, gradu GF9600gt čita ko S3 trio32 i jos x gluposti, vuce se ko vista na pentiumu 100mhz8mb rama, ma užas.

AMD Athlon 4200+ X2, Gigabyte MA770-UD3 2GB ram, 2x160GB xfx GF 9600GT 512 22"Asus vw222 lcd ,Win 7068b
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 RC za mase
bik kaže...

Jucer sam probao onaj Virtual XP MOD u Win7rc nadajuči se da cu preto toga noc nešt pokrenit (punkbuser i COD2 :) al to je tako neviđeno sranje, užas, gradu GF9600gt čita ko S3 trio32 i jos x gluposti, vuce se ko vista na pentiumu 100mhz8mb rama, ma užas.

Ako nisi mijenjao postavke, pokreni Task Manager u tom virtualnom XP-u i vidjet ćeš da ima 256MB RAM-a, a to baš i nije idealna količina RAM-a za COD2.
Virtualni PC emulira svoju grafičku karticu i ma koju ti grafičku imao u svom pravom računalu, u virtualnom će uvijek biti ista.

Virtualni mod u Sedmici nije niti namijenjen igranju i korištenju grafički zahtjevnih aplikacija, nego u prvom redu starijih poslovnih aplikacija kako firme ne bi morale kupovati nove licence za programe koji ne rade u Sedmici i kako bi ih se na taj način potaklo da prijeđu na nove Windowse.

17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Da ,pardon moja greška u izražavanju! Otvori Computer Management ,idi u Disk Management! Tu sad markiraj D i desni klik i u meniju odaberi Shrink volume. Pričekaj da se ispita (Querying Shrink Space prozor) ,odredi veličinu (markirano plavo) ,stisni shrink. Sada formatiraj i dodaj slovo i to bi bilo to. Jedini uvjet je da je particija koju hoćeš shrinkat označena kao Active ,Primary Partition.

Aha, ok I kako nakon toga da tu F particiju "integriram" kao D: ?

Inače pod D: particiju mi piše "Healthy (primary patrition)" no nema ovog "Active".

Pod "shrink" zapravo odlučujem koliko će mi velika biti F: particija ili za koliko ću smanjiti D: ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 13:08 (ReiKo).
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...
Aha, ok I kako nakon toga da tu F particiju "integriram" kao D: ?

Inače pod D: particiju mi piše "Healthy (primary patrition)" no nema ovog "Active".

Pod "shrink" zapravo odlučujem koliko će mi velika biti F: particija ili za koliko ću smanjiti D: ?
 Kad ju hoćeš natrag ,formatiraj i onda expand D!
Nema veze ,bitno je da je Primary ,samo zapamti koliko je velika kad uđeš u instalaciju jer su tamo obično druga slova!
Još jednostavnije ti je da u properties tu particiju nazoveš ,recimo Windows 7 ili kak već ti hoćeš pa ćeš odma znat koja je!
Da ,shrink za smanjit a expand za povećat!!
17 godina
neaktivan
Windows 7 RC za mase

Aha, fora hvala.

Zanima me još oko ovog dual boota.

Znači kad instaliram Windows 7 na F particiju, automatski me dočeka boot ekran gdje biram Vistu i Win7?

U tom slučaju, kad izbrišem Windows 7 s F: particije, hoće li taj boot ekran na startupu isto tako automatski nestati ili ću ga ja morati micati putem onih aplikacija ili u BIOS-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 RC za mase

Ne neće nestat ,moraš ju sam maknut ili s jednim od programa koje sam ti navel, ili ako znaš radit u cmd-u nađi i pokreni bcdedit.exe i tu onda makni OS koji ti ne treba!

Evo ti slika za primjer kak izgleda u bcdedit-u ,u VistiBootPro ti nr mogu pokazat jel mi ne uslikava njezin prozor nego samo čisti ekran.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 15:07 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ne neće nestat ,moraš ju sam maknut ili s jednim od programa koje sam ti navel, ili ako znaš radit u cmd-u nađi i pokreni bcdedit.exe i tu onda makni OS koji ti ne treba!

Evo ti slika za primjer kak izgleda u bcdedit-u ,u VistiBootPro ti nr mogu pokazat jel mi ne uslikava njezin prozor nego samo čisti ekran.

Hvala, dobar je i ovaj iz komandne linije, bcdedit.

Samo mi kazi jeli se to sve svodi na delete <ime particije> ili?

tj. koji je točan postupak micanja (komande) za micanje bootloadera s neke particije ?

Inače, moram li to napraviti (maknuti bootloader kroz bcdedit) prije nego što li formatiram F: particiju na kojoj su Windowsi 7 i pripojim je D: particiji ?
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 15:25 (ReiKo).
16 godina
neaktivan
Windows 7 RC za mase

Čuj ,daj ti ipak skini jedan od booteditora i napravi to s njim. I ne moraš se nikud žurit sa micanjem ,RC radi do 01. 03. 2010.

Drugo pitanje :mislim da je svejedno ,ako ti je boot editor instaliran u Visti.

Ako baš inzistiraš na cmd-u evo detaljnijih objašnjenja!

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2009 16:22 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 RC za mase

ei ljudi, imam na disku dvije particije C i D, na C je windows, a na D su mi filmovi,slike igra etc. posto mi nesto particije seru,nemogu napraviti jos jednu particiju pa bi htel staviti windows 7 na particiju D. Dali bi mogel imati kakva sranja il bude sve ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

ei ljudi, imam na disku dvije particije C i D, na C je windows, a na D su mi filmovi,slike igra etc. posto mi nesto particije seru,nemogu napraviti jos jednu particiju pa bi htel staviti windows 7 na particiju D. Dali bi mogel imati kakva sranja il bude sve ok?

Prvo ,koje windowse imaš ,drugo kaj znači to da seru?!
16 godina
neaktivan

ae sad vi koji ste probali Windows 7 recite mi dali se isplati stavljat ili ne. sad dok je jos beta verzija. Jednostavan odgovor da ili ne =)

16 godina
Windows 7 RC za mase

Upravo skidam Win7 RC i jedva čekam da isprobam i to čudo od OS-a

(imao sam build 7000 2 dana i nisam baš bio zadovoljan,no to je neka druga priča).

Da,mislim da se isplati isprobat betu koja je uz to još i release candidate.Cool

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
divines kaže...

ae sad vi koji ste probali Windows 7 recite mi dali se isplati stavljat ili ne. sad dok je jos beta verzija. Jednostavan odgovor da ili ne =)

jednostavan odgovor: DA
Tkojesmojetipkovniceukraorazmaknicu(Space),nekamijehitnovrati.
17 godina
neaktivan
divines kaže...

Nije više beta nego RC, i jednostavan odgovor je ne.
fromcelltohell kaže...

Upravo skidam Win7 RC i jedva čekam da isprobam i to čudo od OS-a

(imao sam build 7000 2 dana i nisam baš bio zadovoljan,no to je neka druga priča).

Da,mislim da se isplati isprobat betu koja je uz to još i release candidate.Cool

Dakle nije beta nego RC (release candidate).
Drugim riječima beta je beta a RC je RC.
16 godina
Perica kaže...
 Znam Perica,ne moraš sitničarit.
Čovjek je pitao za betu Win7,
a momentalno je aktualna RC verzija,
zato sam to tako napisao,OK????Cool
16 godina
neaktivan
divines kaže...

Jednostavno - DA
Perica kaže...
 A kaj ,tebi sigurno ne radi Punkbuster ili COD4 pa je zato ne?!
17 godina
neaktivan
Windows 7 RC za mase

Ovako, ja sam jučer napravio 'apgrejd' Smijeh s sedmice beta na sedmicu RC. Nije bilo lako jer sam morao 'hakirati' RC iz razloga što mi nije želio napraviti 'apgrejd', ali ipak sam sve napravio i uspješno instalirao. Moram reći da nisam nešto posebno očekivao, ali tako sam UGODNO iznenađen da je to STRAŠNO!! RC je barem meni oko 2x brži, ima malo promijenjeno grafičko sučelje, što mi još više odogovara, i mnogo toga drugog i novog, ali još nisam uspio sve vidjeti. Stoga, nemojte ni časkom častiti, skinite RC i uživajte; jer budućnost je počelaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...
Perica kaže...
 Znam Perica,ne moraš sitničarit.
Čovjek je pitao za betu Win7,
a momentalno je aktualna RC verzija,
zato sam to tako napisao,OK????Cool
 ???OKCool
kizo2703 kaže..
Perica kaže...
 A kaj ,tebi sigurno ne radi Punkbuster ili COD4 pa je zato ne?!
 Ne nisam ni instalirao igre. Čim pita onda je odgovor ne, da je htio već bi isprobao.
16 godina
neaktivan
Perica kaže...
Ne nisam ni instalirao igre. Čim pita onda je odgovor ne, da je htio već bi isprobao.
 Pa u čemu je onda problem kod tebe???
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 0:13 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Blade18 kaže...

Prvo ,koje windowse imaš ,drugo kaj znači to da seru?!
 imam win xp, pa seru mi tak da koji god program instaliram tipa partition magic,opce mi nece pokrenuti niti jedna,na svakom izbaci neki error. i nemogu uci u safe mood, uvijek mi izbaci blue screen na 1 sec i komp se restarta... dali je to do windowsa?
16 godina

@Blade18

... dali je to do windowsa?

-nije, to je do neispravnog/nedovoljnog računala ili (vjerojatno) korisnika. -Jer ti programi i windowsi rade na milionima drugih računala.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 7 RC za mase

a jebote... svaka cast... vidi se da imas skilla kaj se tog tice...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...
imam win xp, pa seru mi tak da koji god program instaliram tipa partition magic,opce mi nece pokrenuti niti jedna,na svakom izbaci neki error. i nemogu uci u safe mood, uvijek mi izbaci blue screen na 1 sec i komp se restarta... dali je to do windowsa?
 Može bit sto hiljada stvari!! A da bi se znalo kaj je trebalo bi vidit kaj pše u BSOD-u. Idi u System properties -> Advanced i tu makni kvačicu sa Automatically Restart i onda ok. Sljedeći put kad se dogodi BSOD zapiši kaj je ili još bolje uslikaj i postaj!
Tak bi ti se možda moglo pomoći.
I prije instalacije pročitaj malo postove i savjete u temama o Sedmici ,tak da ne bi bil još jedan koji će počet s izjavama "j... Sedmicu ,to je sranje itd". Pogotovo ako si dosad radil samo na XPu!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 17:15 (kizo2703).
16 godina
Windows 7 RC za mase

Samo da velim svoj kratak dojam(još uređujem system)...Win 7 RC je do sad čist ok.

Vidjet ćemo kako će se ponašati kad ga "natrpam"...programima i igrama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 RC za mase

Instalirao sam 7-cu prekjučer, sa viste ultimate,ali nisam pravio up-grade,nego sam išao na čistu instalaciju. Prepoznao mi je sav hardware iz prve i za nedostajuće drivere odmah ponudio instalaciju sa web-a. Instalirao sam i sve programe koje koristim i svi rade OK osim TMPGEnc 4.0 XPress-a, a sudeći po postovima na NET-u, trebat će pričekati njegovu sljedeću inačicu. Igre još nisam instalirao,osim meni omiljenog Silent Huntera 4, a on radi bez problema i za nijansu brže nego pod Vistom. Moja je odokativna ocjena da mi komp pod 7-com radi brže,otvara programe brže i stabilniji je nego pod Vistom. Sviđa mi se ovaj novi task bar sa ikonama, pogotovo pregled ikona preko cijelog ekrana, a i mogućnost stavljanja gadgeta na cijeli ekran. Mana ove RC verzije 7-ce je što nema windows maila, ni kalendara, ni photo gallery-a, tako da bi se korisnici viste mogli malo naći zbunjeni, mail i gallery se mogu skinuti sa stranica 7-ce,a kalendar im je izgleda jedino zamišljen na windows live-u (ma ne sviđa mi se to!). Ovu sam stvar riješio prije nego sam je i uočio, instalirao sam Office 2007. Sve u svemu,ostajem na 7-ci, i ne diram ovaj RC do 1.03.2010, a onda će se početi gasiti svakih dva sata,pa ću ga zamijeniti finalnom verzijom.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 7 RC za mase

Da,još sam primjetio da Mozilla radi puno brže na Win7 RC nego na Visti Ultimate.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2009 21:50 (fromcelltohell).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 RC za mase

Pa nije samo Firefox ,recimo i IE se otvara gotovo u momentu ,u tri sekunde ,barem kod mene ,a na XPu mu treba i više od 20. Firefox isto ,i to identičan sa svim dodacima. A to je samo vrh sante.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fromcelltohell kaže...

Da,još sam primjetio da Mozilla radi puno brže na Win7 RC nego na Visti Ultimate.

Google Chrome radi nazalost jako lose na Win7 i ima cesto problema sa otvaranjem stranica i cesto se stranice moraju refreshat i sl.
Prekjucer stavio Win7 jer mi se rasteplo nesto oko raida i nisam vise mogao bootat komp na Visti uopce, pa sam morao novu instalaciju radit.
Posto mi kucni komp sluzi iskljucivo za zabavu i osobne potrebe (nista zivotno vazno na njemu nema) odlucio sam instalirati Win7 RC.
Za sad radi stvarno jako lijepo mada je jos prazna i nije natrpana programima. Vidjet cemo kasnije.
Ali instalacija Win7 je stvarno pravi uzitak, cim je instalirana odmah se moze full koristiti jer su svi driveri odmah gore.
Cak mi je Windows Update povukao drivere za periferiju za koju nisam instalirao drivere sam, a najjaca fora mi je sto odmah ima i drivere za graficku.
Naravno da sam skinuo i instalirao najnovije, ali veseli cinjenica da sustav i svi uredjaji full radi odmah po instalaciji.
Cak i system administrator iz firme, koji je zadrti Linuxas priznaje da je za sada ovaj RC Win7 odlican OS
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 10:53 (Mauro).
16 godina
Windows 7 RC za mase

ajd pls odg. na ovo... imam dvije particije C i D, win xp mi je na C,a igre,filmovi itd. na D, dali bi mogel imati problema ak stavim sedmicu na D particiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blade18 kaže...

ajd pls odg. na ovo... imam dvije particije C i D, win xp mi je na C,a igre,filmovi itd. na D, dali bi mogel imati problema ak stavim sedmicu na D particiju?

U svakom slučaju ti treba još jedna posebna particija za Sedmicu - znači skini Paragon ili Acronis ,instaliraj trial koji ti ima punu funkionalnost 2 tjedna ,napravi još jednu particiju od 20 - 30 GB i na nju instaliraj Sedmicu. Normalno ,uvjet je da imaš mjesta za to na hardu! I onda nebi trebalo bit nikakvih problema!
I informiraj se malo u temama o Sedmici ovdje na forumu ,već se je ovome pisalo hiljadu puta!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 12:44 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice