Jucer sam probao onaj Virtual XP MOD u Win7rc nadajuči se da cu preto toga noc nešt pokrenit (punkbuser i COD2 :) al to je tako neviđeno sranje, užas, gradu GF9600gt čita ko S3 trio32 i jos x gluposti, vuce se ko vista na pentiumu 100mhz8mb rama, ma užas.
Jucer sam probao onaj Virtual XP MOD u Win7rc nadajuči se da cu preto toga noc nešt pokrenit (punkbuser i COD2 :) al to je tako neviđeno sranje, užas, gradu GF9600gt čita ko S3 trio32 i jos x gluposti, vuce se ko vista na pentiumu 100mhz8mb rama, ma užas.
Da ,pardon moja greška u izražavanju! Otvori Computer Management ,idi u Disk Management! Tu sad markiraj D i desni klik i u meniju odaberi Shrink volume. Pričekaj da se ispita (Querying Shrink Space prozor) ,odredi veličinu (markirano plavo) ,stisni shrink. Sada formatiraj i dodaj slovo i to bi bilo to. Jedini uvjet je da je particija koju hoćeš shrinkat označena kao Active ,Primary Partition.
Aha, fora hvala.
Zanima me još oko ovog dual boota.
Znači kad instaliram Windows 7 na F particiju, automatski me dočeka boot ekran gdje biram Vistu i Win7?
U tom slučaju, kad izbrišem Windows 7 s F: particije, hoće li taj boot ekran na startupu isto tako automatski nestati ili ću ga ja morati micati putem onih aplikacija ili u BIOS-u?
Ne neće nestat ,moraš ju sam maknut ili s jednim od programa koje sam ti navel, ili ako znaš radit u cmd-u nađi i pokreni bcdedit.exe i tu onda makni OS koji ti ne treba!
Evo ti slika za primjer kak izgleda u bcdedit-u ,u VistiBootPro ti nr mogu pokazat jel mi ne uslikava njezin prozor nego samo čisti ekran.
Ne neće nestat ,moraš ju sam maknut ili s jednim od programa koje sam ti navel, ili ako znaš radit u cmd-u nađi i pokreni bcdedit.exe i tu onda makni OS koji ti ne treba!
Evo ti slika za primjer kak izgleda u bcdedit-u ,u VistiBootPro ti nr mogu pokazat jel mi ne uslikava njezin prozor nego samo čisti ekran.
Čuj ,daj ti ipak skini jedan od booteditora i napravi to s njim. I ne moraš se nikud žurit sa micanjem ,RC radi do 01. 03. 2010.
Drugo pitanje :mislim da je svejedno ,ako ti je boot editor instaliran u Visti.
Ako baš inzistiraš na cmd-u evo detaljnijih objašnjenja!
ei ljudi, imam na disku dvije particije C i D, na C je windows, a na D su mi filmovi,slike igra etc. posto mi nesto particije seru,nemogu napraviti jos jednu particiju pa bi htel staviti windows 7 na particiju D. Dali bi mogel imati kakva sranja il bude sve ok?
ei ljudi, imam na disku dvije particije C i D, na C je windows, a na D su mi filmovi,slike igra etc. posto mi nesto particije seru,nemogu napraviti jos jednu particiju pa bi htel staviti windows 7 na particiju D. Dali bi mogel imati kakva sranja il bude sve ok?
ae sad vi koji ste probali Windows 7 recite mi dali se isplati stavljat ili ne. sad dok je jos beta verzija. Jednostavan odgovor da ili ne =)
Upravo skidam Win7 RC i jedva čekam da isprobam i to čudo od OS-a
(imao sam build 7000 2 dana i nisam baš bio zadovoljan,no to je neka druga priča).
Da,mislim da se isplati isprobat betu koja je uz to još i release candidate.
ae sad vi koji ste probali Windows 7 recite mi dali se isplati stavljat ili ne. sad dok je jos beta verzija. Jednostavan odgovor da ili ne =)
Upravo skidam Win7 RC i jedva čekam da isprobam i to čudo od OS-a
(imao sam build 7000 2 dana i nisam baš bio zadovoljan,no to je neka druga priča).
Da,mislim da se isplati isprobat betu koja je uz to još i release candidate.

Ovako, ja sam jučer napravio 'apgrejd' s sedmice beta na sedmicu RC. Nije bilo lako jer sam morao 'hakirati' RC iz razloga što mi nije želio napraviti 'apgrejd', ali ipak sam sve napravio i uspješno instalirao. Moram reći da nisam nešto posebno očekivao, ali tako sam UGODNO iznenađen da je to STRAŠNO!! RC je barem meni oko 2x brži, ima malo promijenjeno grafičko sučelje, što mi još više odogovara, i mnogo toga drugog i novog, ali još nisam uspio sve vidjeti. Stoga, nemojte ni časkom častiti, skinite RC i uživajte; jer budućnost je počela

@Blade18
... dali je to do windowsa?
-nije, to je do neispravnog/nedovoljnog računala ili (vjerojatno) korisnika. -Jer ti programi i windowsi rade na milionima drugih računala.
a jebote... svaka cast... vidi se da imas skilla kaj se tog tice...
Samo da velim svoj kratak dojam(još uređujem system)...Win 7 RC je do sad čist ok.
Vidjet ćemo kako će se ponašati kad ga "natrpam"...programima i igrama.
Instalirao sam 7-cu prekjučer, sa viste ultimate,ali nisam pravio up-grade,nego sam išao na čistu instalaciju. Prepoznao mi je sav hardware iz prve i za nedostajuće drivere odmah ponudio instalaciju sa web-a. Instalirao sam i sve programe koje koristim i svi rade OK osim TMPGEnc 4.0 XPress-a, a sudeći po postovima na NET-u, trebat će pričekati njegovu sljedeću inačicu. Igre još nisam instalirao,osim meni omiljenog Silent Huntera 4, a on radi bez problema i za nijansu brže nego pod Vistom. Moja je odokativna ocjena da mi komp pod 7-com radi brže,otvara programe brže i stabilniji je nego pod Vistom. Sviđa mi se ovaj novi task bar sa ikonama, pogotovo pregled ikona preko cijelog ekrana, a i mogućnost stavljanja gadgeta na cijeli ekran. Mana ove RC verzije 7-ce je što nema windows maila, ni kalendara, ni photo gallery-a, tako da bi se korisnici viste mogli malo naći zbunjeni, mail i gallery se mogu skinuti sa stranica 7-ce,a kalendar im je izgleda jedino zamišljen na windows live-u (ma ne sviđa mi se to!). Ovu sam stvar riješio prije nego sam je i uočio, instalirao sam Office 2007. Sve u svemu,ostajem na 7-ci, i ne diram ovaj RC do 1.03.2010, a onda će se početi gasiti svakih dva sata,pa ću ga zamijeniti finalnom verzijom.
Da,još sam primjetio da Mozilla radi puno brže na Win7 RC nego na Visti Ultimate.
Pa nije samo Firefox ,recimo i IE se otvara gotovo u momentu ,u tri sekunde ,barem kod mene ,a na XPu mu treba i više od 20. Firefox isto ,i to identičan sa svim dodacima. A to je samo vrh sante.
Da,još sam primjetio da Mozilla radi puno brže na Win7 RC nego na Visti Ultimate.
ajd pls odg. na ovo... imam dvije particije C i D, win xp mi je na C,a igre,filmovi itd. na D, dali bi mogel imati problema ak stavim sedmicu na D particiju?
ajd pls odg. na ovo... imam dvije particije C i D, win xp mi je na C,a igre,filmovi itd. na D, dali bi mogel imati problema ak stavim sedmicu na D particiju?