WD VelociRaptor

poruka: 22
|
čitano: 1.952
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "WD VelociRaptor".
17 godina
WD VelociRaptor

Meni ovo uopće nije neka mega vijest, ali ipak 300 dolara za to, profesionalci kupite!

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb....
1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WD VelociRaptor

"Unatoč visokim performansama, pouzdanost ostaje u okvirima konkurencije, odnosno prosječno 1,4 milijuna radnih sati između kvarova (MTBF)."

To je nemoguće jer 1400 000 radnih sati = 5833,33 dana = 159, 81 godina a toliko ne moze niti jedan HDD izdrazat! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WD VelociRaptor

Raptor ili SSD? Malo cudno da WD ulaze pare u te raptore jer SSD ima pristup daleko brzi. A sve ce biti jeftiniji, i brzi, i jeftiniji!

Newton je bio u krivu. Lake brze padaju!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: WD VelociRaptor
Luka kaže...

"Unatoč visokim performansama, pouzdanost ostaje u okvirima konkurencije, odnosno prosječno 1,4 milijuna radnih sati između kvarova (MTBF)."

To je nemoguće jer 1400 000 radnih sati = 5833,33 dana = 159, 81 godina a toliko ne moze niti jedan HDD izdrazat! :D

Ma neka izdrzi 5 godina to je super.
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Moram priznat da sam cekao novu generaciju Raptora... jer mi kod stare nije odgovaralo sto je samo Sata I (znam da nije neka razlika ali za tako skup disk...)

Sad lijepo kad dodje u prodaju kod nasih susjeda talijana... otic kupit 2-3 komada (vratit porez) i spojit u RAID 0.... da... bit ce to jako lijepo :D

A ona izjava da su SSD diskovi brzi... pogledaj si malo recenzije (i cijene), a pogotovo na primjeru SSD diska u macbook Air-u   investicija od 2000$ ti doda oko 15% performansi... a da ne spominjemo da ti chipovi imaju i "rok trajanja"

Nista od SSD-a za mene jos minimalno 2-4 godine...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Evo, ako nekoga uopce zanima izasla i recenzija na Tom's hardware:

http://www.tomshardware.com/reviews/HDD-SATA-VelociRaptor,1914.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Bitno je napomenuti da je buka koju ove igračke stvaraju slična buci polijetanja dvo-rotornog Hokuma B-50...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Onda ih ili imas doma 15, ili nikad u zivotu to nisi vidio... RaptorX 150Gb je po meni tisi od vecine "obicnih" 3.5" diskova...

A ako hoces nesto glasno... upogoni doma Seagate-ovo 15k cudo... pa da vidimo kako ces to opisat...

0 0 hvala 0
17 godina
WD VelociRaptor

Ja sam imao dosta dugo originalnog 36gb raptora. Danas je doduse svaki moderan disk brzi od njega, no zato ima i novih modela raptora. Eh, sad cinjenica je da taj novi raptor ni u cemu nije bolji od recimo "333GB po ploci" diska. Osim naravno po access time-u. Raptor je uvijek bio za entuzijaste. 300 dolara za disk koji se grije da treba poseban dizajn kucista i koji je bucan toliko da se u "idle"-u cuje. No s druge strane ja sam presao na "250GB po ploci" disk i ta razlika access time-u se osjeti. U svemu ostalome seagate pobjeduje.

SSD ima upravo ono po cemu se raptor izdvaja. To je vrijeme pristupa koje je u slucaju SSD skoro pa trenutno. SSD je tehnologija koja dolazi, razvijat ce se brze nego klasicni diskovi, posebice kad ju intenzivnije danasnji veliki proizvodaci diskova pocnu koristit. Cinjenica da postrojenja za proizvodnju "klasicnih" diskova kostaju milijarde dolara i da su milijarde utrosene u razvoj je jedina prepreka da seagate, wd, samsung, hitachi, itd. pocnu intenzivnije izbacivat SSD za koji vjeruj imaju brda patenata.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Ja sam orginalni raptor imao oko 7 dana nakon cega sam se rjesio... nije bio toliko bucan koliko je "cvilio", neku cudnu frekvenciju koja stvarno iritira... ovi novi su neizmjerno bolji od orginalnog...

Ne ocekujem puno od SSD diskova, ipak na tome ne radi IBM... oni rade na "nano wire" diskovima. E u to bi mogao povjerovat jer, ipak su oni izmislili hard disk.

0 0 hvala 0
17 godina
WD VelociRaptor

Koliko se samo sad naslo "malih" proizvodaca da guraju svoja SSD rjesenja na trziste. Sasjeci ce ih velike firme kad se ozbiljnije prime tog posla. Za sad je SSD jos uvijek za vece entuzijaste nego Raptor.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rain Man kaže...

Ja sam imao dosta dugo originalnog 36gb raptora. Danas je doduse svaki moderan disk brzi od njega, no zato ima i novih modela raptora. Eh, sad cinjenica je da taj novi raptor ni u cemu nije bolji od recimo "333GB po ploci" diska. Osim naravno po access time-u. Raptor je uvijek bio za entuzijaste. 300 dolara za disk koji se grije da treba poseban dizajn kucista i koji je bucan toliko da se u "idle"-u cuje. No s druge strane ja sam presao na "250GB po ploci" disk i ta razlika access time-u se osjeti. U svemu ostalome seagate pobjeduje.

Dakle, nisam jedini kojemu je to 'buka'.

Lightning kaže...

Onda ih ili imas doma 15, ili nikad u zivotu to nisi vidio... RaptorX 150Gb je po meni tisi od vecine "obicnih" 3.5" diskova...

A ako hoces nesto glasno... upogoni doma Seagate-ovo 15k cudo... pa da vidimo kako ces to opisat...

Probao sam većinu hardvera koji postoji na tržištu, pa tako i raptore. S obzirom da sam radio i na servisiranju stotine računala za privatne korisnike, banke, firme, probao sam zaista sve moguće verzije SCSI, PATA, SATA, SAS itd. diskova od WD-a, Samsunga, Seagatea, Maxtora, IBM-a...

I iz tog iskustva mogu reći da je Raptor bučan. Taj disk jednostavno zuji. Kada kopa (random seek) onda zaista kopa po ušima. Doduše, nijedan disk nije tih tada, pa tu nema previše razlike. Njegov problem je što buči uvijek.

Najtiši su Samsung i WD.

Rain Man kaže...

Koliko se samo sad naslo "malih" proizvodaca da guraju svoja SSD rjesenja na trziste. Sasjeci ce ih velike firme kad se ozbiljnije prime tog posla. Za sad je SSD jos uvijek za vece entuzijaste nego Raptor.

SSD je još uvijek jednostavno preskup za zamjenu diskova. Međutim, u laptopima je odlična stvar. 32GB ili 64GB ne koštaju strašno i nepodnošljivo puno, a dovoljni su za sistem i osnovne podatke. Za storage uzme se neki eksterni 2.5% nečujni disk veličine novčanika. Danas ih ima u svim kapacitetima.

Proći će još barem 2 godine do kvalitetnijih SSD-ova koji će zamijeniti robusne magnetne.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2008 21:40 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Dakle, nisam jedini kojemu je to 'buka'.

Probao sam većinu... bla bla bla... kenj kenj kenj...

I iz tog iskustva mogu reći da je Raptor bučan. Taj disk jednostavno zuji. Kada kopa (random seek) onda zaista kopa po ušima. Doduše, nijedan disk nije tih tada, pa tu nema previše razlike. Njegov problem je što buči uvijek.

Najtiši su Samsung i WD.

SSD je još uvijek jednostavno preskup za zamjenu diskova. Međutim, u laptopima je odlična stvar. 32GB ili 64GB ne koštaju strašno i nepodnošljivo puno, a dovoljni su za sistem i osnovne podatke. Za storage uzme se neki eksterni 2.5% nečujni disk veličine novčanika. Danas ih ima u svim kapacitetima.

P i jesi... jer je Rain Man rekao da je imao orginalni Raptor, za koji sam i ja napisao da je i meni bio "cudan", a ti vjernoatno raptora nisi ni u snovima vidio...
Tako da sam ono sto si namljeo samo zamjenio u citatu primjerenijim tekstom...

Diskovi su subjektivni, isto kao i graficke... isto kao i "tišina" diska...

Da, SSD su u laptopima ZAKON... ajde se malo ujednači u izjavama, najprije ti je 300$ previse za 300Gb disk , a sad kazes da je 2000$ sasvim ok za 32 - 64Gb...

Priberi se, i odi kupit 2-3 RaptoraX od 150Gb, pa mi se onda javi kad vidis koliko "zuje".

17 godina
neaktivan

Kao što sam već rekao: prozirni Raptori BUČE. Kužiš? Stvaraju buku. Ali OK, neka to bude subjektivna stvar. Nešto što je meni bučno ti ne moraš ni čuti. Zaista nije oko toga red svađati se.

(Zanemarimo činjenicu da se buka može izmjeriti).

Opet ponavljam, SSD u laptopima su zakon - da. Odlična solucija. To nikakve veze nema s Raptorima (150GB, a ne 300GB). Za mehanički disk tog tipa nema smisla davati takvu lovu. Pametnije je kupiti SAS u tom slučaju.

I nisi mi baš jasan. O kakvim ti $2000 dolara govoriš? Cijeli laptop sa 64GB SSD diskom košta manje od $1700.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.4.2008 9:10 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kao što sam već rekao: prozirni Raptori BUČE. Kužiš? Stvaraju buku. Ali OK, neka to bude subjektivna stvar. Nešto što je meni bučno ti ne moraš ni čuti. Zaista nije oko toga red svađati se.

Opet ponavljam, SSD u laptopima su zakon - da. Odlična solucija. To nikakve veze nema s Raptorima (150GB, a ne 300GB). Za mehanički disk tog tipa nema smisla davati takvu lovu. Pametnije je kupiti SAS u tom slučaju.

I nisi mi baš jasan. O kakvim ti $2000 dolara govoriš? Cijeli laptop sa 64GB SSD diskom košta manje od $1700.

To je subjektivno, kao i hrpi ljudi koji ga imaju, pa im ne smeta... mozda ti imas neku ultra tihu okolinu, ili ultra osjetljivo uho, ali ja ga nisam ni cuo. (ni jednog od 2 u raid-u)

Pardon... nije 2000$ za 64Gb, nego SSD od 128Gb kosta 4000$.

http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=3287&p=2

A SAS... pa bas i nije sve tako zeleno tu kako se prica...

17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Evo ti jos jedne stranice, pa ti "objektivno" ispituj buku...

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3291

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...
naxeem kaže...

To je subjektivno, kao i hrpi ljudi koji ga imaju, pa im ne smeta... mozda ti imas neku ultra tihu okolinu, ili ultra osjetljivo uho, ali ja ga nisam ni cuo. (ni jednog od 2 u raid-u)

Pardon... nije 2000$ za 64Gb, nego SSD od 128Gb kosta 4000$.

http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=3287&p=2

A SAS... pa bas i nije sve tako zeleno tu kako se prica...
Pa okolina je tiha, pogotovo noću dok radim. Sve je tiho, al zato bih čuo cviljenje i u idleu. To me nerviralo.

Btw. apsolutno je svejedno koliko košta 128GB SSD ako ja u svoj Dell XPS uguram 64GB SSD i cijeli laptop platim $1700. 64GB SSD cijene $700 inače. Dakle, nije ni blizu $2000.

Lightning kaže...

Evo ti jos jedne stranice, pa ti "objektivno" ispituj buku...

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3291

Dakle, potvrđeno je što sam rekao:
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3291&p=4

Tu se jasno vidi da je raptor 150GB iznimno bučan disk.-Iznenađujuće, ali novi 300 je jako tih disk koliko to može biti, naravno. :)

Pročitao sam cijeli review i ništa drugo me ne iznenađuje. Jako fin komad diska.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Dakle, potvrđeno je što sam rekao:
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3291&p=4

Tu se jasno vidi da je raptor 150GB iznimno bučan disk.-Iznenađujuće, ali novi 300 je jako tih disk koliko to može biti, naravno. :)

Pročitao sam cijeli review i ništa drugo me ne iznenađuje. Jako fin komad diska.

Ma ja to nikako ne kuzim vise... ili sam ja TOTALNO gluh ili je nesto drugo u djiru...

Sve one diskove sam vise manje vidio/radio sa njima, i ja niti jednog ne primjetim ni da radi :D :D

Ocito ima ljudi koji te stvari vise primjecuju, ali ja kad gledam diskove onu rubriku "buka" NIKAD ne gledam, jer ja to nista ne cujem... mozda je do izolacije kucista?? jer ja nikad to ne vrtim onako... na "stolu".
17 godina
neaktivan

Možda i tu ležio dio problema. :) Meni mašine stoje na stolu, pa su mi pola metra od uha.

Mene je raptor 150 jako živcirao pištanjem, zujanjem i bukom općenito. Kučište je TT Armor, nije loše po pitanju buke. Problem su vibracije doduše jer nema silikonskih držača za diskove; pa kad se 6 diskova stane vrtit onda mi vibrira sve i čak i to zuji. Razmišljao sam spustit dolje kučište, ali problem je šta sam lijen i ne roni mi se svako malo ispod kad spajam gluposti i sl.

17 godina
WD VelociRaptor

ja imam Raptora i Maxtor, kuciste mi je na stolu (odmah do mene) i uz to je otvoreno, uopce ne primjetim neku buku od strane diskova  u normalnom radu,

naravno ako pokrenem defragmentaciju cuje se, ali ko i svaki drugi.. puno gori je ventilator na procesoru koji se konstantno cuje..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Kupi novi ventilator za procesor! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
WD VelociRaptor

Evo jedne lijepe recenzije SSD VS obicni diskovi,

http://www.tomshardware.co.uk/ssd-memoright,review-30808.html

Ja se opet moram vratit na temu cijene...

kako i na Tom's kazu, za cijenu 1 32Gb SSD-a mozes kupit 4!!!!!! VelociRaptora, sto je 1.2TB VS 32GB

Sad ja stvarno nemam pojma di si ti nasao takve cijene za SSD- diskove, mozda ti ih netko prosverca van iz tvornice u Indoneziji??

A u biti, mozes ih vjerojatno kupit tako jeftine samo ce performanse bit losije nego da si windowse snimio na USB-stick.

Sto se kucista tice, Armor+ bas i nije nesto tiho kuciste. A i sta ako se diskovi cuju?? barem znas da rade...  a oni koji spavaju pored kompa, pa im to smeta... nek nabave vise mjesta :D :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice