Čovječe, dokle ovo ide. Glupo je tužit se na nešto što koristi cijeli svijet. Ne mogu vise pisat, zakasnit cu na sastanak, patentiram zrak.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa lakse je nesto napravit ... onda pokrenut zahtjev za patent ...cekat da se neko posluzi time i onda ga tuzis ..
umjesto da placas reklame da bi promovirao proizvod ...cekas da se neko "upeca" i odes odma na sud po "odstetu" ...
tako i treba. apple, microsoft već desetljećima patentiraju točno takve stvari i drago mi je da će sad naj...
stoji da su se oni sami toga sjetili i da nisu thumbove pokupili od ove firme, ali isto tako su se tisuće ljudi i firmi same sjetile hrpetine stvari koje su apple i microsoft patentirali, pa ih zbog toga nisu smjeli koristiti ni upotrijebiti bez plaćanja naknade.
jedino čemu se možemo nadati je da će se pojaviti stotine ovakvih tužbi i da će napokon ljudi shvatiti da su patentna prava na softverske izume unazadili softver za minimalno 20 godina. da ih nije bilo, sad bismo imali stvari koje ćemo još dugo vremena gledati samo na filmovima.
koja glupost
Ma oni se bore oko tih gluposti najbolje je patentirati vodu i zrak pa sve tuzitit hehe
A jeste biseri! Pa danas gotovo svugdje mozes naj****!!! Kak biti kreativan ako je gotovo svaki k*rac patentiran?!?! Pametnjakovići!
Te mudrace treba overklokat na 10 000 V! :D
Eh amerika...triba Microsoft i svaka veća svjetska tvrtka doć u HR - ovde te brate nitko za ništa ne može tužit,u najgorem slučaju dobiješ godinu-dvi dana zatvora ako ubiješ par ljudi ili prekršajnu prijavu ako pronevjeriš desetak milijuna eura.A za patentna prava bi se svaki sudac gromoglasno nasmijao 'oštećenom' ravno u lice.
A jeste biseri! Pa danas gotovo svugdje mozes naj****!!! Kak biti kreativan ako je gotovo svaki k*rac patentiran?!?! Pametnjakovići!
Eh amerika...triba Microsoft i svaka veća svjetska tvrtka doć u HR - ovde te brate nitko za ništa ne može tužit,u najgorem slučaju dobiješ godinu-dvi dana zatvora ako ubiješ par ljudi ili prekršajnu prijavu ako pronevjeriš desetak milijuna eura.A za patentna prava bi se svaki sudac gromoglasno nasmijao 'oštećenom' ravno u lice.

Zato je moramo sačuvati takvom!
Patenti, Intelektualno vlasnistvo, Copyright, Rezervirana prava... mehanizmi koja ozbiljno shvacaju samo naivci i lazni moralisti.
treba shvatiti da su intelektualna prava opce dobro, a svaki pokusaj svojatanja neke ideje kriminalno dijelo protiv opceg dobra.
SK(f)SN
Nije mi bas jasno patentiranje koncepta...
Jel patentiran koncept tekstualnih editora? Dal moram nekom platit ak u svom programu zelim koristit resize...bilocega? Dal je patentiran koncept kutije koja hladi hranu da se ne pokvari?
Ok da su ukrali sam kod koji radi ili prikazuje taj thumbnail, al ovo....
Ja cu patentirat for petlju pa da vidimo....
To vam je ljudi kretenizam na djelu .
Znači netko se sjeti napraviti patent na prikaz explorera i sada ono svi to pokupe, a ti u međuvremenu tražiš prava na patent.
Nakon kojih 6-9 godina dobiješ ta prava i onda tužiš sve žive koji to koriste, naravno počevši od najbogatijih tvrtki.
E da i kod programa koji koriste te tvrtke nemora imati veze jer oni su kao pokupili od tebe kako će to izgledati.
Mislim da to patetiranje nije ništ drugo nego izvlačenje love.
Ako je sud imalo pri pameti neće pustiti ovakve kretenske tužbe.
E da i u pravu su svi koji misle da ovakve stvari samo unazađuju napredak tehnologije.
Ja se baš sjetio da bi bilo dobro patentirati disanje. Jel' zna tko kako ide postupak oko toga, plx?
E ljudi, ja cu vam reci da sam kao mali dobio lijepe hlace sa placa sa bubom nacrtanom i ja nju nazvao Bug od milja! ...Na zalost hlace nisu imale patent pa ja poslao zahtjev kod nekog krojača da napravi jedan!
...Nedavno mi dosao patent, ja ga nalijepio na hlace i sada imam Bug hlace sa patentom! Kako da ja sada tuzim Bug? Jel to isto kod krojača prijavim ili? I je li vazno ako je patent plastican a ne željezan?
Nisu ništa naučili od SCO-a, koji je tužio sve korisnike Linux-a, za 'krađu' UNIX kodova.
Danas su pod bankrotom...
Novell ih je sredio 'ko beba zvečku'!
Nadam se da će i ovi proći isto.
Ali neka malo i Microsoft osjeti šta rade linuxu već godinama.
Zato su linuxaši pokrenuli kampanju protiv patentiranja u programerskom svijetu.
Jer programeri znaju koje je to zlo.
To je isto kao da ti netko patentira neku riječ u tvom jeziku, i ne smiješ je koristiti kod stvaranja književnog umjetničkog djela.
Kako je tužno kada mogu koristiti Vorbisov ogg audio format, a mp3 ne mogu na linuxu. Naravno to se zaobilazi na taj način da se codec-i instaliraju naknadno, ali ih se ne smije imati na instalacijskim CD-ima, a da se ne plati nositeljima patenata.
Ali šta se plaća osim tri slova (mp3)?
Iako su codec-i za mp3 programerski napisani iz nule, i u sebi ne sadrže niti jednu liniju orginalnog programskog koda.
Rješenje je da svijet shvati da je ogg savršeniji od mp3, da ga proizvođači počinju masovnije ugrađivati u uređaje, a korisnici izbjegavati kod primjene. Ili da se ukinu patenti vezani uz programiranje.
Ali tko može promjeniti ovaj neshvatljivo čudan svijet, koji voli održavati moderno ropstvo, a manje cijeni stvarnu slobodu?
Koliki među vama koriste linux, a ne windowse?
Da, znam, windowsi su bolji.
Možeš mislit...
Sve dok ja moram NVIDIA drivere naknadno instalirati i oni se ne smiju distribuirati na instalacijskim CD-ima, a programski se kodovi sakrivaju, nije dobro. Trebalo bi pronaći načine da se ovakvi 'natjeraju' na promjenu razmišljanja.
Jer isti ti koji sakrivaju svoje kodove, koriste milione linija programskih kodova besplatno, a da ništa za to ne plaćaju.
Pošteno nije, to je sigurno...