Ekipa iz Nokije malo-dosta kasni, oni tek razvijaju, drugi već prodaju... iako gledajući općenito dosta ih kasni da bi konkurirali Appleu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ekipa iz Nokije malo-dosta kasni, oni tek razvijaju, drugi već prodaju... iako gledajući općenito dosta ih kasni da bi konkurirali Appleu.
Pa Apple kasni sa prakticki svakim standardom kojeg kasnije "revolucionarno" uvedu, pa opet imaju dobru prodaju.
Tablet od Nokie bi bio super ako stave neki dobar OS
Neka provjeru da "samo jedna tipka" nije patentirana!
S obzirom da je Microsoft dao 1 milijardu dolara Nokiji, mislim da je ovo vrlo izgledno!
nokia prodaje tak tablete s mobilnim OS-om od 2005. godine
Neka provjeru da "samo jedna tipka" nije patentirana!

fakat,nije mi jasno shto su to patentirali kod tableta?
ovo je sprdnja postala teshka
Meni to zgleda ko veliki n8
Da, ovaj prvi (sa skice). Ali to ne znaci da je los - naprotiv, jako dobro izgleda
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Da, ovaj prvi (sa skice). Ali to ne znaci da je los - naprotiv, jako dobro izgleda
i viđe portova na skici, hdmi, usb-ji itd... 
Ma što dobro izgleda?? ova skica, tablet od 5 cm debljine koji uostalom služi samo za ilustraciju patenta i nema nikakve veze sa dizajnom. Điz.
Uvecani N8 (tablet) isto tako bi izgledao dobro...
Twitter: @bmarasovic ||| Ne postoji najbolji mobitel. Postoje samo mobiteli koji vam se sviđaju više ili manje... :)
Ma što dobro izgleda?? ova skica, tablet od 5 cm debljine koji uostalom služi samo za ilustraciju patenta i nema nikakve veze sa dizajnom. Điz.
Artfull, zanima me tvoje objasnjenje TD na moj prvi post. Razumijem ovu drugu djecurliju ali ti tu i tamo znas i neku pametnu izbacit, pa me zanima. :D
Sve sto sam rekao stoji.
Apple uzme nesto sto vec postoji, popularizira i digne novac na tome. To je njihov princip rada, zar ne? Kako se netko moze ne slagati s time kad je to cinjenica?
Po slici je sigurno ispod 2 cm, a 10 mm za funkcionalnost i eventualno dulje trajanje baterije, te mogućnost spajanja uređaja bez raznih adaptora je za većinu korisnika dobar kompromis. S druge strane, i sam si rekao da je to skica za ilustraciju patenta, pa to ne mora značiti da će biti toliko debel. Zaključci o dizajnu su doneseni na osnovu prepoznatih klasičnih Nokijinih linija iz skice i tko je ikad vidio N8, može zaključiti da bi dizajn mogao biti jako dobar ako bude okvirno pratio skicu s linijama kakve su na N8.
Auuu grimy, tablet kao stvoren za tebe, još ako mu ugrade rezistivni panel da možeš koristiti stylus, imam osjećaj da bi odmah ih 2 kupio
Treba vidjeti koji će OS ovo pogoniti, jer mislim da je đaba tone portova ako software nemože adekvantno ih iskoristiti...
Artfull, zanima me tvoje objasnjenje TD na moj prvi post. Razumijem ovu drugu djecurliju ali ti tu i tamo znas i neku pametnu izbacit, pa me zanima. :D
Sve sto sam rekao stoji.
Apple uzme nesto sto vec postoji, popularizira i digne novac na tome. To je njihov princip rada, zar ne? Kako se netko moze ne slagati s time kad je to cinjenica?
kako kasni sa standardom? a thunderbolt neki dan? a firewire standard oduvijek, kad ga na PC ju nije bilo ni za lijek, 400 pa 800? Pa tko je uveo USB u široku upotrebu prvi i izbacio floppy nego iMac 1998, čudi me da se standardni PC još uvijek ne isporučuje sa floppijem i serijskim portovima. Wide screen ekrani prvo na monitorima pa i na lapovima, godinama prije ostalih - standard? Standardni izgled laptopa tj layout ekran, tipkovnica, touchpad - standard dizajn koji su izmislili? Gigabit ethernet? ISP ekrani standard na all in one računalima i monitorima ... Uglavnom guraju i nove standarde, neki se uhvate neki ne ... mini display port, HTML5m, DVD drive je bio standard na Powerbooku dugo prije nego su ga počeli stavljati ostali ( kasnije su na low edn mašinama kasnili sa dvd pržilicama i sad sa bluerayom, koji vjerojatno nikad ni neće nešto zaživiti i što više ima veze sa copyrightom i slično. Imao sam optical in and out, fw 400 / 800 i gigabit ethernet godinama prije nego je to bio standard na toweru drugih proizvođača. O standardnim stvarima u OSu da ne počinjem :D ...
Uglavnom guraju ili postavljaju nove standarde, tehnologije i tržišta ( mp3 player, app store, TS, tablet, mobilni OS ). Istina ponekad neke preskaču ( USB3 ) il isu spori u usvajanju, al to nikako nije pravilo.
Auuu grimy, tablet kao stvoren za tebe, još ako mu ugrade rezistivni panel da možeš koristiti stylus, imam osjećaj da bi odmah ih 2 kupio
Treba vidjeti koji će OS ovo pogoniti, jer mislim da je đaba tone portova ako software nemože adekvantno ih iskoristiti...
pa njokini tableti su do sada koristili debian based linux sa prilagodenim suceljem...tak da tu nebi smjelo biti problema...
sam ja bi neku izvlacivu tipkovnicu, ne mora biti velika, al virtualne ne mogu smisliti
pa njokini tableti su do sada koristili debian based linux sa prilagodenim suceljem...tak da tu nebi smjelo biti problema...
sam ja bi neku izvlacivu tipkovnicu, ne mora biti velika, al virtualne ne mogu smisliti
A linux može, to jest što je sa meego? Jel to totalno otpalo ili postoji mogućnost da i on zaživi? Samo nebi volio da se windowsi na kelje unutra, osim ako MS ne napravi neku posebnu verziju za tablete, jer windowsi sa touchscreenom je patnja za koristiti, imao sam prilike švrljati po jednom all-in-one kompu sa touchscreenom i sedmicom i to jednostavno nije to...
A linux može, to jest što je sa meego? Jel to totalno otpalo ili postoji mogućnost da i on zaživi? Samo nebi volio da se windowsi na kelje unutra, osim ako MS ne napravi neku posebnu verziju za tablete, jer windowsi sa touchscreenom je patnja za koristiti, imao sam prilike švrljati po jednom all-in-one kompu sa touchscreenom i sedmicom i to jednostavno nije to...
pa koliko znam, nigdje nisam sluzbeno vidio da je nokia totalno otpisala meego
Al nikako ni da zaživi, to je kao trebalo i na n8-ici biti i da se dalje širi na više uređaja, ako os bude na jednom uređaju onda će proći kao i onaj samsungov BADA OS...
Al nikako ni da zaživi, to je kao trebalo i na n8-ici biti i da se dalje širi na više uređaja, ako os bude na jednom uređaju onda će proći kao i onaj samsungov BADA OS...
ne, na n8 nikad nije trebao biti, to je zadnji symbian telefon u n seriji, na n9 je navodno trebao biti meego
Ovako, na prvi pogled, mi se dopada...
Ako to zaista bude na foru N8, u aluminiju i naravno razumne debljine (neočekujem debljinu iPada 2 ali nešto oko prvog iPada bi bilo ok). Valjda sada čekaju tablet verziju WP7 OS-a
I meni isto :) ,
očito su na krilima iPad-a pokušali napravit nešto slično, pošto laiku iPad izgleda kao iPhone na steroidima, onda su oni svoj biser N8 po istom kalupu plasirat u tablet svijet.
Hmmmmm vražja Nokija :)
Ma samo nek mi dovedu redizajnirani Symbian i ja sam kupljen.
Nadam se da će tableti biti na nekoj verziji windowsa, to mi se čini najizvijesnijim...